Dog.bg Форуми : Храненето - ден първи до ден последен

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (30 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Храненето - ден първи до ден последен Оцени темата: -----

#441 Потребителят е офлайн   ТИТО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 March 2008 - 10:37 PM

Хората отдавна са казали " кравето мляко по принцип е само за телетата"..

#442 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 May 2008 - 02:58 PM

Здравейте..
Бих искала да попитам, каква трябва да е дажбата на 2 месечно кученце, което тежи към 7-8 килограма.. казаха ми от магазина, че трябва да му давам 200 грама на денонощие, ама ми се струват малко, като го гледам май постоянно е гладно.. давам му от hill's science plan, уж качествена храна. Казаха ми също, че трябва да му давам допълнително калций, защото в гранулите нямало достатъчно, аз като видях беше 1.45% или някъде там.. някой ако може да ми даде съвет.. и мляко въобще да не давам на кученцето, така ли? Само с гранули ли да го храня?  :rolleyes:

#443 Потребителят е офлайн   Victoria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 May 2008 - 04:22 PM

Цитат

Здравейте..
Бих искала да попитам, каква трябва да е дажбата на 2 месечно кученце ...

200 грама е малко за цяло денонощие. На чувала си има табличка колко точно грама трябва да се дават, според теглото на кучето като възрастно. Щом на 2 месеца вашето е 7-8кг, значи като възрастно ще е около 40кг?
Ако купувате насипно, влезте в сайта на производителя, на продукти и там ще намерите въпросната таблица.
http://www.hillspet...._prodKey_en.pdf - ето я ако храните с Hills Science Plan Puppy Large Breed (тоест за едри породи). Според тази таблица куче на 2 месеца, което ще стане 40 кг, а в момента е около 7.7кг трябва да яде 280 грама за един ден.
Храната е качествена и няма смисъл от допълнително калций. Ако имате някакви съмнения, че конкретно на вашето кученце му е необходимо, може да се посъветвате с ветеринарен лекар. Ако не - евентуално като започне да си сменя зъбите, може да му давате. Няма смисъл в безразборно давани витамини/добавки.
И за млякото - прясно не трбява да давате, т.к. предизвиква диария. Кисело може по мъничко, но то също може да разхлаби малкото кученце. А ако млякото е от магазина, едва ли е пълно с някакви вълшебни и незаменими съставки за кученца.

#444 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2008 - 05:56 PM

Цитат

Здравейте..
Бих искала да попитам, каква трябва да е дажбата на 2 месечно кученце, което тежи към 7-8 килограма.. казаха ми от магазина, че трябва да му давам 200 грама на денонощие, ама ми се струват малко, като го гледам май постоянно е гладно.. давам му от hill's science plan, уж качествена храна. Казаха ми също, че трябва да му давам допълнително калций, защото в гранулите нямало достатъчно, аз като видях беше 1.45% или някъде там.. някой ако може да ми даде съвет.. и мляко въобще да не давам на кученцето, така ли? Само с гранули ли да го храня?  :rolleyes:

Препоръка 1: Прочетете сами на опаковката дажбата, а не се оставяйте да Ви я казват.
Препоръка 2: Сменете магазина. Калций се назначава от ветеринарен лекар след направени изследвания. Особено, ако се храни с премиум марка, каквато е Хилс. Просто са искали да Ви продадат И калций, без оглед на правилното хранене.
User's Signature

Качена снимка

#445 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 May 2008 - 06:41 PM

Vicky благодаря за информацията, оказва се, че аз тайно съм му давала повече, а всъщност съм го хранила в норма ( горе-долу), Благодаря за полезните съвети, спирам да го мисля повече :)
vlado zoo ще имам предвид и твоите съвети, знаех си, че от магазина нещо не върви както трябва  :blink:

#446 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 02:41 PM

имам питане. Днес бях в зоо магазина за някои дреболии и докато се суетях из между човалчетата с храните и продавачката ми обяснваше колко хубава била храната Хит и коооолко много кучета я харесвали и как много вървяла, ми каза, че било хубаво от време на време кучето да яде консерви. Особено пък старите кучета... Това вярно ли е?
User's Signature

Качена снимка

#447 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 06:53 AM

А каза ли ти защо е хубаво да ядат консерви?
На мен пък една продавачка в зоомагазин на въпроса, "Имате ли апортна гира", ми отговори- Нямаме такава порода  ;D

#448 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 10:03 AM

Извода е един - и те не знаят защо работят там, освен за заплатата си, разбира се  :yahoo:
User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

#449 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 05:33 PM

Цитат

А каза ли ти защо е хубаво да ядат консерви?

Каза, че на дъртите кучета им били по - кофти зъбите и трябвало да ядат меко.
User's Signature

Качена снимка

#450 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2008 - 03:02 PM

Та да им станат още по-кофти зъбите...
User's Signature

Качена снимка

#451 Потребителят е офлайн   kircho_6 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 July 2008 - 11:31 AM

Здравейте!
Не съм сигурен дали въпросът ми е за тук, но все пак ще питам.
Аз още си нямам куче , но другата седмица ще си вземам. Вчера реших да разгледам различните храни и тъй като съм чувал , че на РОЯЛ КАНИН са хубави, погледнах етикета на тяхна храна(Junior). Видях , че е написано "от 2 до 12 месеца".
Това вярно ли е? И ако е вярно , бихте ли ми препоръчали някоя марка храни за преди 2-я месец.

#452 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2008 - 01:59 PM

Това е така, защото РК отделят Джуниър и Бейби, което си е малко рекламен трик. Ако не намериш Бейби спокойно ползвай Джуниър. Иначе за препоръката - Юкануба "Пъпи и Джуниър" е от един месец.
User's Signature

Качена снимка

#453 Потребителят е офлайн   kircho_6 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 July 2008 - 11:10 AM

Благодаря за съвета! :blink:

#454 Потребителят е офлайн   Oxeno Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 July 2008 - 07:24 PM

Здравейте,

Въпрос за хората от Варна, които хранят кучетата си със суха храна/гранули - взимате ли гранули на едро/чувалчета, и ако да - откъде? В момента даваме по 8 лв за килограм Royal Canin Medium Junior закупена на дребно от зоомагазин.

Благодаря.

#455 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2008 - 08:42 PM

Цитат

В момента даваме по 8 лв за килограм Royal Canin Medium Junior закупена на дребно от зоомагазин.
Това е горе-долу препоръчаната от вносителя цена. За Варна незнам, но в София много магазинери правят отстъпка при закупуване на чувал около 10%. А и какво разбирате на едро? 10 чувала ли?
User's Signature

Качена снимка

#456 Потребителят е офлайн   Oxeno Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 July 2008 - 10:32 AM

10% отстъпка на чувал е добре, но не е достатъчно да ме накара да купя цял чувал от зоомагазина. Като казвам на едро имам предвид склад/вносител и т.н.; т.е не количество, а място по-скоро. А ако съответното място има изисквания за минимално закупени брой чували, това е друг въпрос.

#457 Потребителят е офлайн   ramon4ety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 10:45 AM

Преди да е станало на 2 месеца, можеш да му вземеш Roqyl canin за отбиване :blink:

Ето един такъв пример: http://bg-pet.com/Do...ckBabyStart.jpg
User's Signature

Качена снимка
  http://park4pets.com/eson/es510x90.swf

#458 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 09 July 2008 - 10:55 AM

Цитат

10% отстъпка на чувал е добре, но не е достатъчно да ме накара да купя цял чувал от зоомагазина. Като казвам на едро имам предвид склад/вносител и т.н.; т.е не количество, а място по-скоро. А ако съответното място има изисквания за минимално закупени брой чували, това е друг въпрос.
А на "дребно" какво е? Да не купуваш на грамаж?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#459 Потребителят е офлайн   Didka_puppy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 12:15 PM

Oxeno, аз съм от Варна и да- храня кучо със същата храна. Само да те питам- ти искаш да ти продадат "гранясали" гранули с такъв срок на годност, че докато свършите чувала да трепериш, дали няма да отрепеш кучо ли? Аз докато се ориентирам в магазинната мрежа купувах на 11лв. на килограм. Сега вече имам чувал от 8,5кг. закупен за 74лв., това прави около 8,7лв./кг. Като имаш впредвид че съм изръшкала всички магазини за храни и това ми се стори супер изгодна оферта, да те питам не се ли съмняваш в качеството на храната и срока й когато купуваш толкова евтино, най- малко- сметна ли всъшност колко е реалната й доставна цена, щом искаш да купуваш качествена храна. Моя искрен съвет- ако не искаш, или нямаш достатъчно средства за такава храна, защо не се ориентираш към друга с по- сносна за теб цена?

Цитат

10% отстъпка на чувал е добре, но не е достатъчно да ме накара да купя цял чувал от зоомагазина.

А какво е достатъчно да те накара- тотална разпродажба с ликвидация ли? И последно, без наистина абсолютно никакъв гняв или каквото и да е в думите ми- стремежът ти да купуваш качествена храна на по- евтина от обикновенно предлаганата цена, може да ти докара невероятни проблеми и главобиолия, по- големи от тези, ако беше предпочел по- евтина.

#460 Потребителят е офлайн   Didka_puppy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 12:21 PM

И друго- (съжелявам за поредния пост) помня, че когато си взех куче, изчетох тази, както и всички други теми така, че можех да ги рецитирам насън. Те бяха спасение за моята заблудена душа, буквално с тях си гледах и гледам кучето- айде да не превръщаме една от най- важните теми в боза и поредното място където хората обменят данни къде било по- скъпо или по евтино....знам, макар, че не съм питала, че Vabank не затова е създал/а темата!

• (30 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни