Храненето - ден първи до ден последен
Публикувано: 16 May 2008 - 02:58 PM
Бих искала да попитам, каква трябва да е дажбата на 2 месечно кученце, което тежи към 7-8 килограма.. казаха ми от магазина, че трябва да му давам 200 грама на денонощие, ама ми се струват малко, като го гледам май постоянно е гладно.. давам му от hill's science plan, уж качествена храна. Казаха ми също, че трябва да му давам допълнително калций, защото в гранулите нямало достатъчно, аз като видях беше 1.45% или някъде там.. някой ако може да ми даде съвет.. и мляко въобще да не давам на кученцето, така ли? Само с гранули ли да го храня? :rolleyes:
Публикувано: 16 May 2008 - 04:22 PM
Цитат
Бих искала да попитам, каква трябва да е дажбата на 2 месечно кученце ...
200 грама е малко за цяло денонощие. На чувала си има табличка колко точно грама трябва да се дават, според теглото на кучето като възрастно. Щом на 2 месеца вашето е 7-8кг, значи като възрастно ще е около 40кг?
Ако купувате насипно, влезте в сайта на производителя, на продукти и там ще намерите въпросната таблица.
http://www.hillspet...._prodKey_en.pdf - ето я ако храните с Hills Science Plan Puppy Large Breed (тоест за едри породи). Според тази таблица куче на 2 месеца, което ще стане 40 кг, а в момента е около 7.7кг трябва да яде 280 грама за един ден.
Храната е качествена и няма смисъл от допълнително калций. Ако имате някакви съмнения, че конкретно на вашето кученце му е необходимо, може да се посъветвате с ветеринарен лекар. Ако не - евентуално като започне да си сменя зъбите, може да му давате. Няма смисъл в безразборно давани витамини/добавки.
И за млякото - прясно не трбява да давате, т.к. предизвиква диария. Кисело може по мъничко, но то също може да разхлаби малкото кученце. А ако млякото е от магазина, едва ли е пълно с някакви вълшебни и незаменими съставки за кученца.
Публикувано: 16 May 2008 - 05:56 PM
Цитат
Бих искала да попитам, каква трябва да е дажбата на 2 месечно кученце, което тежи към 7-8 килограма.. казаха ми от магазина, че трябва да му давам 200 грама на денонощие, ама ми се струват малко, като го гледам май постоянно е гладно.. давам му от hill's science plan, уж качествена храна. Казаха ми също, че трябва да му давам допълнително калций, защото в гранулите нямало достатъчно, аз като видях беше 1.45% или някъде там.. някой ако може да ми даде съвет.. и мляко въобще да не давам на кученцето, така ли? Само с гранули ли да го храня? :rolleyes:
Препоръка 1: Прочетете сами на опаковката дажбата, а не се оставяйте да Ви я казват.
Препоръка 2: Сменете магазина. Калций се назначава от ветеринарен лекар след направени изследвания. Особено, ако се храни с премиум марка, каквато е Хилс. Просто са искали да Ви продадат И калций, без оглед на правилното хранене.
Публикувано: 16 May 2008 - 06:41 PM
vlado zoo ще имам предвид и твоите съвети, знаех си, че от магазина нещо не върви както трябва :blink:
Публикувано: 22 May 2008 - 02:41 PM

Публикувано: 23 May 2008 - 10:03 AM
Публикувано: 05 July 2008 - 11:31 AM
Не съм сигурен дали въпросът ми е за тук, но все пак ще питам.
Аз още си нямам куче , но другата седмица ще си вземам. Вчера реших да разгледам различните храни и тъй като съм чувал , че на РОЯЛ КАНИН са хубави, погледнах етикета на тяхна храна(Junior). Видях , че е написано "от 2 до 12 месеца".
Това вярно ли е? И ако е вярно , бихте ли ми препоръчали някоя марка храни за преди 2-я месец.
Публикувано: 08 July 2008 - 07:24 PM
Въпрос за хората от Варна, които хранят кучетата си със суха храна/гранули - взимате ли гранули на едро/чувалчета, и ако да - откъде? В момента даваме по 8 лв за килограм Royal Canin Medium Junior закупена на дребно от зоомагазин.
Благодаря.
Публикувано: 08 July 2008 - 08:42 PM
Цитат
Публикувано: 09 July 2008 - 10:32 AM
Публикувано: 09 July 2008 - 10:45 AM
Ето един такъв пример: http://bg-pet.com/Do...ckBabyStart.jpg

http://park4pets.com/eson/es510x90.swf
Публикувано: 09 July 2008 - 10:55 AM
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 09 July 2008 - 12:15 PM
Цитат
А какво е достатъчно да те накара- тотална разпродажба с ликвидация ли? И последно, без наистина абсолютно никакъв гняв или каквото и да е в думите ми- стремежът ти да купуваш качествена храна на по- евтина от обикновенно предлаганата цена, може да ти докара невероятни проблеми и главобиолия, по- големи от тези, ако беше предпочел по- евтина.
Публикувано: 09 July 2008 - 12:21 PM