Dog.bg Форуми : Храненето - ден първи до ден последен

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (30 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Храненето - ден първи до ден последен Оцени темата: -----

#221 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 January 2007 - 02:45 PM

Цитат

Цитат

Всеобщо мнение на не до там запознатите е, че Фрискис и Педигри са добри марки. Това се получава от свирепата рекламна агитация на тези храни. Всъщност мисля, че те са толкова скъпи точно поради тази причина.  Когато ние си взехме кучето аз също мислех, че тези храни са най-добрите, но развъдчика ми каза, че това не е така. Вече са изброени добрите гранули и няма смисъл и аз да го правя. След като можеш да си позволиш да купиш храна за месец за 100лв е по-добре да купиш за същите пари Роял канин. Така ще си сигурен, че даваш всичко необходимо на твоето куче.  1super

Опитал съм от всички марки храни но d) харесва на Педигрии храните сухата за дребни породи и паучовете от по 100 грама моля за вашето мнение защото виждам неудобрение за тази храна Искам наи доброто w) w) w)

ДА ЛИ ЩЕ СЕ НАМЕРИ НЯКОИ ДА МИ ОТГОВОРИ w) w) w)
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

#222 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 02:54 PM

на така зададения ОТГОВОР не знам какво очакваш да ти се каже.

#223 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 02:56 PM

Ако искаш най-доброто се замисли .... Може ли при 4 лв за кг да има някакво месо в храната, нещо полезно ???? Кучетата ги харесват, защото са с много есенции, оцветители и т.н. А колкото до паучовете - консервите и подобни пакетчета не са никак добри ! super best Педигрее не се отразява добре на кучетата и специално при моето се получи едно потъмняване на козината, но от както храня с качествена гранула този проблем изчезна. Това е само пример, който аз съм наблюдавала. Възможно е при различното куче реакцията да е различен. Няма значение, важното е, че извода е ясен 1super
User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

#224 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 03:00 PM

в Била онзи ден видях суха храна (не помня точно марката, но нещо от сорта на Уискас, Педигрии и пр). пакети от 5кг за 9 лева.... с парченца "истинско месо" oleeee

#225 Потребителят е офлайн   shnorhi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 03:48 PM

За качествена храна говорим над 7 лв.за килограм.Всички тези реклами на педигри, уискас, чапи и др. с мляскащи от задоволство животни са само рекламни трикове. Тези гранули може и да са вкусни но хранителните им стойности са много ниски. Когато купуваме храна трябва да се интересуваме от процента на протеините и др. основни вещества в нея. Пълноценото хранене се отразява веднага на домашния любимец. До колкото знам не е много препоръчително да се дават и консерви. Там месото е с консерванти а и една отворена консерва до два дни вече не е годна за ядене.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
www.infidance.com

#226 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 04:54 PM

Цитат

Ако искаш най-доброто се замисли .... Може ли при 4 лв за кг да има някакво месо в храната, нещо полезно ???? Кучетата ги харесват, защото са с много есенции, оцветители и т.н.  А колкото до паучовете - консервите и подобни пакетчета не са никак добри ! super best Педигрее не се отразява добре на кучетата и специално при моето се получи едно потъмняване на козината, но от както храня с качествена гранула този проблем изчезна. Това е само пример, който аз съм наблюдавала. Възможно е при различното куче реакцията да е различен. Няма значение, важното е, че извода е ясен  1super

Приемам съвета но едно не ми е ясно от отговора--Цитирам- Кучетата ги харесват, защото са с много есенции, оцветители и т.н. А колкото до паучовете - консервите и подобни пакетчета не са никак добри !1В другите храни няма ли оцветители и есенции 2За паучовете казвате че не са добри интересува ме защо Ако може със сравнение на пример с дуги храни примерно това е добре защото......това не е добре защото....МНОГО МОЛЯ ЗА КОМПЕТЕНТЕН ОТГОВОР ОТ ВСИЧКИ КОИТО МОГАТ ДА МИ ГО ПРЕДОСТАВЯТ ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ w) w) w)
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

#227 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 09:20 PM

Пояснявам предишния си пост.Педигрее е сравнително евтина храна. От което следва, че се приготвя от евтини суровини и за да се хареса на кучетата се слагат изкуствени аромати, за да се хареса на кучо. Освен аромати се слагат и още други неща, но не съм компетентна, за да коментирам. Правят се изследвания на храните - на съставките - и по тези показатели може да се сравняват отделните видове храни. В Библотеката на сайта има тема за храненето, там авторката на текста е описала ясно защо не се препоръчват консервите.
Едно е ясно, по цената най-лесно можеш да прецениш добрата храна. 1super
User's Signature

from Марли&me

#228 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 10:15 PM

Цитат

Пояснявам предишния си пост.Педигрее е сравнително евтина храна. От което следва, че се приготвя от евтини суровини и за да се хареса на кучетата се слагат изкуствени аромати, за да се хареса на кучо. Освен аромати се слагат и още  други неща, но не съм компетентна, за да коментирам. Правят се изследвания на храните - на съставките - и  по тези показатели може да се сравняват отделните видове храни. В Библотеката на сайта има тема за храненето, там авторката на текста е описала ясно защо не се препоръчват консервите.
Едно е ясно, по цената най-лесно можеш да прецениш добрата храна.  1super

Според мен цената не е определящя попитах защо причини с факти за по добра или по лоша а не критерии цена отностно консервите незнам как да стигна до библиотекато затова ви моля за пояснение аи всички вас ПРИЯТЕЛИ за това е този форум по знаещи те да напътстват такива като мен които се учат в движение Да повторя въпроса за или не Педигрии добри или лоши показатели ОЩЕ ВЕДНЪЖ ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРИТЕ КОИТО ЩЕ ПОЛУЧА ОТ ВАС w) w) w)
User's Signature

#229 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 10:30 PM

Джуди санита е права точно цената е определяща при гранулите. Фактите ще ги видиш като сравниш съдържанието на Педигри-то с храна като например Еукануба, Бош или Про План. Витамините и минералите които ги има в скъпите храни липсват при евтините. Това е. Друг е вече въпроса дали кучето ще ги хареса.
User's Signature

In Life only Death is certain.

#230 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 10:33 PM

Без съмнение цената е от голямо значение. Близо до ума е, че за 4 лв храната няма да е особено качествена, място за сравнение с тази от 7-8 не може и да има !! За показатели в подробности не мога да говоря. Това е доста литература, която още не съм изчела. oleeee
Джуди, по-добре е да слагаш запетай, че трудно се разбира какво искаш да кажеш b)
User's Signature

from Марли&me

#231 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 10:41 PM

Цитат

Джуди санита е права точно цената е определяща при гранулите. Фактите ще ги видиш като сравниш съдържанието на Педигри-то с храна като например Еукануба, Бош или Про План. Витамините и минералите които ги има в скъпите храни липсват при евтините. Това е. Друг е вече въпроса дали кучето ще ги хареса.

Каде мога да ги сравня насочете ме Смятам че не става въпрос да взема опаковки от всички храни и да сравнявам, предполагам че може би ги има и др тези данни за сравнение w) w) w)
User's Signature

#232 Потребителят е офлайн   gulev_1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 10:45 PM

Според мен на добрата храна на пазара е-Royal Canine,но това си е лично мое мнение!Аз на моето d) му готвя храна като разнообразявам с гранули,консерви и витамини-но предимно готвено!Ето едно предложение за готвено както правя аз!!(в средно голяма тенджера слагам-един пакет ориз-500гр,след това добавям заленчуци-царевица,моркови,лук,и малко зеле,домати по някои път нещо друго,след това месото-отново 500грама в зависимост от вида му,защото по някои път й варя пилешки дреболий и тя се побърква по бульона и пилешкото,и наи накрая и слагам във ваче приготвената в паничката и храна разнообразни витамини!)Вярно е че по добрите храни на пазара са скъпи но са и качествени,ето за това от време на време сменям готвеното с гранули и обратно!Но наи често и давам това коро и харесва-готвеното-не защото излиза по евтино а защото е по здравословно и защото кучетата са месоядни и според мен трябва да им набим месото по прясно риготвено отколкото стерилизирано и гранулирано!е това според мен! b)

#233 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 10:52 PM

Цитат

(в средно голяма тенджера слагам-един пакет ориз-500гр,след това добавям заленчуци-царевица,моркови,лук,и малко зеле,домати по някои път нещо друго,след това месото-отново 500грама в зависимост от вида му,защото по някои път й варя пилешки дреболий и тя се побърква по бульона и пилешкото,и наи накрая и слагам във ваче приготвената в паничката и храна разнообразни витамини!)

И с това колко време го храниш ??? Щото тия 500 гр. месо нещо малко ми се виждат на фона на всичко останало. Пък и не е полезно за кучето да му сменяш често храната (освен ако не искаш да му докараш гастрит разбира се) поради простата причина че стомаха се нагажда според храната и всяка смяна трябва да става постепенно а не рязко.
User's Signature

#234 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 10:53 PM

Цитат

Без съмнение цената е от голямо значение. Близо до ума е, че за 4 лв храната няма да е особено качествена, място за сравнение с тази от 7-8 не може и да има !! За показатели в подробности не мога да говоря. Това е доста литература, която още не съм изчела.  oleeee
Джуди, по-добре е да слагаш запетай, че трудно се разбира какво искаш да кажеш b)

Ще се постарая със запетаи те Но добре какво ме съветвате Педигрии гранули понякога за по горе изредените въобще не иска да ги яде .Предимно се храним с палчовете на Педигри но и тука няма категорично мнение едни са за конервираната /паучовете/други са против Като едните и другите не излагат 100 процентни доводи Поставете се на мое място които до скоро хабер си е нямал от d) Затова се допитвам до вас по знаещи w) w) w)
User's Signature

#235 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 10:56 PM

Ами няма лошо да му/и даваш и от по евтините но ще трябва да компенсираш липсата на витамините по друг начин (разбирай купуваш отделно и даваш) ако искаш кучето ти да е в идеална форма.
User's Signature

#236 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 10:59 PM

За оценка на храните
User's Signature

from Марли&me

#237 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 11:01 PM

Цитат

Според мен на добрата храна на пазара е-Royal Canine,но това си е лично мое мнение!Аз на моето d) му готвя храна като разнообразявам с гранули,консерви и витамини-но предимно готвено!Ето едно предложение за готвено както правя аз!!(в средно голяма тенджера слагам-един пакет ориз-500гр,след това добавям заленчуци-царевица,моркови,лук,и малко зеле,домати по някои път нещо друго,след това месото-отново 500грама в зависимост от вида му,защото по някои път й варя пилешки дреболий и тя се побърква по бульона и пилешкото,и наи накрая и слагам във ваче приготвената в паничката и храна разнообразни витамини!)Вярно е че по добрите храни на пазара са скъпи но са и качествени,ето за това от време на време сменям готвеното с гранули и обратно!Но наи често и давам това коро и харесва-готвеното-не защото излиза по евтино а защото е по здравословно и защото кучетата са месоядни и според мен трябва да им набим месото по прясно риготвено отколкото стерилизирано и гранулирано!е това според мен! b)

Проблема при мен е че веднъж преди няколко месеца един ден я храних с домашно приготвена слет това дълго време не искаше да погледне кучешка храна въпроса опира до това че храната трябва да е балансирана и не съм сигорен че ще мога точно да определя по колко и от кое При готовата храна се надявам че това което пише на опаковката в деиствителност е и е наи доброто за d) w) w) w)
User's Signature

#238 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 11:04 PM

Цитат

Ами няма лошо да му/и даваш и от по евтините но ще трябва да компенсираш липсата на витамините по друг начин (разбирай купуваш отделно и даваш) ако искаш кучето ти да е в идеална форма.

Много благодаря за съвета Благодарен ще съм и за всичко което науча за здравето на d) w) w) w)
User's Signature

#239 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 11:08 PM

Цитат

Проблема при мен е че веднъж преди няколко месеца един ден я храних с домашно приготвена  слет това дълго време не искаше да погледне кучешка храна въпроса опира до това че храната трябва да е балансирана и не съм сигорен че ще мога точно да определя по колко и от кое При готовата храна се надявам че това което пише на опаковката  в деиствителност е и е наи доброто за d)  w)  w)  w)

Това обаче се отнася за качествените храни
User's Signature

from Марли&me

#240 Потребителят е офлайн   Dogo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 January 2007 - 12:07 AM

Джуди Май не искаш да се вслушаш много много в саветите на хората r) Едно простичко обяснение за консервите наблъскани са със сумати консерванти стабилизатори. Давам ти елементарен пример- Ако си сготвиш една манджа и я затвориш в буркан и разбирасе не я даржиш в хладилника след колко време ще се развали r) Представи си какви неща съдържат консервите, за да не се развалят с години. r) Пробваи ти да се храниш с консерви bl)

И още нещо много ... много... важно да кажа....

ЕВТИНОТО ВИНАГИ ИЗЛИЗА ПО-СКЪПО !!! r)

• (30 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема