Храненето - ден първи до ден последен
Публикувано: 06 February 2007 - 02:54 PM
Кучето има панкреас и може да изработва инсулин в достатъчни количества. Дори кучетата страдат от панкреатит (възпаление на панкреаса) доста често, по-често от котките, например. (Причините за панкреатит не са съвсем ясни, но най-често споменаваната е излишък на мазнини в храната.)
Може да даваш мед, но естествено, не по много и често. Лъжичка мед/20 кг телесна маса дневно, като се приспаднат поетите калории от дневното меню.
Даже виж на какво попаднах: въпросната лъжичка имала благотворно въздействие при агресивни и хиперактивни кучета (не знам дали е вярно, просто го прочетох, пък и не знам какво значи "суров мед" - raw honey)
http://www.veterinar...x?P=A&A=944&S=1
А ето и лакомства, които били неустоими за кучето!!! Чесън и мед (бла):
http://www.puplife.c.../02trtshgh.html
Може да даваш мед, но естествено, не по много и често. Лъжичка мед/20 кг телесна маса дневно, като се приспаднат поетите калории от дневното меню.
Даже виж на какво попаднах: въпросната лъжичка имала благотворно въздействие при агресивни и хиперактивни кучета (не знам дали е вярно, просто го прочетох, пък и не знам какво значи "суров мед" - raw honey)
http://www.veterinar...x?P=A&A=944&S=1
А ето и лакомства, които били неустоими за кучето!!! Чесън и мед (бла):
http://www.puplife.c.../02trtshgh.html
Публикувано: 13 February 2007 - 10:15 PM
Да, косвено съм си патила от тях. Давах ги на кучо определен период от време. Това ни докара гастрит, и сега го храня основно с гранули и чисто месце. Повръщането спря, стомахчето се заздрави. Кученцето ми се чувства добре, но ако си противник на гранулите не мисля да те убеждавам. И все пак :
Ако питаш мен, забрави за тях ! Няма смисъл да си създавате проблеми. 1super
Ако питаш мен, забрави за тях ! Няма смисъл да си създавате проблеми. 1super
Публикувано: 27 February 2007 - 12:35 PM
Здравейте, след 2 седмици си взимам шарпей (ще бъде на около 2,5м когато я взема) и отсега се интересувам от храните. Та въпросът ми е: нормална ли е голямата разлика в цените на Бош и Роял Канин? Виждам, че са много доволните от Бош, но поне тук в Германия цената е наполовина на тази на храните на Роял Канин. Бих се радвала ако ми кажете как е в България, тъй като с кучето ще живеем там, но просто съм от малък град и предпочитам храната за първите седмици да я осигуря от тук.. докато се ориентирам bl) пък и да не се налага да се научаваме на "човешка храна" b)

Публикувано: 27 February 2007 - 12:47 PM
Цитат
Здравейте, след 2 седмици си взимам шарпей (ще бъде на около 2,5м когато я взема) и отсега се интересувам от храните. Та въпросът ми е: нормална ли е голямата разлика в цените на Бош и Роял Канин? Виждам, че са много доволните от Бош, но поне тук в Германия цената е наполовина на тази на храните на Роял Канин. Бих се радвала ако ми кажете как е в България, тъй като с кучето ще живеем там, но просто съм от малък град и предпочитам храната за първите седмици да я осигуря от тук.. докато се ориентирам bl) пък и да не се налага да се научаваме на "човешка храна" b)
Ами ние се храним с Роял Канин не сме пробвали Бош но чувам само хубави отзиви за нея. За цените не знам колко е нормално но след като си от малък град ще трябва да се разходиш до някой от големите за да я намериш. Пък и нищо не пречи да почнеш с Бош а после да минете на Роял Канин.

In Life only Death is certain.
Публикувано: 27 February 2007 - 01:22 PM
Цитат
Ами ние се храним с Роял Канин не сме пробвали Бош но чувам само хубави отзиви за нея. За цените не знам колко е нормално но след като си от малък град ще трябва да се разходиш до някой от големите за да я намериш. Пък и нищо не пречи да почнеш с Бош а после да минете на Роял Канин.
Точно затова мисля да си взема от тук докато имам възможност, поне за първите седмици. И в моя град може да има, прекалих малко с това "малък", но просто ще ми трябва време да се ориентирам от къде да се снабдявам с добра храна. За всеки случай обаче, мисля първо да проверя с какви гранули е захранена.
Ще се радвам някой да ми каже за разликата в цената (не като цифра, а просто има ли я), за да знам да мъкна ли Бош от тук.

Публикувано: 16 March 2007 - 10:34 AM
Храната задължително да е PUPPY (за малки кученца), а за марката вие ще си решите (само да не е българска, много евтина и рекламирана по ТВ). По-добре е да купите цял чувал, отколкото насипно от зоомагазин - така си гарантирате качество. В началото може да накисвате гранулите в малко бульон, супа или топла водичка, като постепенно с разтежа намалявате течното съдържание. Свикнете кученцето от малко на гранули - така ще ви е много по-лесно за в бъдеще. Давайте и калций допълнително. Успех! 1super
Публикувано: 20 April 2007 - 11:22 AM
Какво ще кажете за американската храна DIAMOND? На страмицата на голдън ретривър клуб я предлагат за своите членове с намаление, от което си правя извод, че е препоръчват за голдъни. Във форума им също има добри отзиви за нея. Въпреки че е малко под 5 лв., на опаковката пише, че е премиум и че има добавени има витамини, минерали, омеги и т.н. За големите породи се дава след 5 месечна възраст.
Аз купих за кучо 1 чувал DIAMOND PUPPY, хапва я с удоволствие c) , но той няма нещо, което да отказва.
Межете да я разгледате на http://www.diamondpe.../dogs/dry_food/
Аз купих за кучо 1 чувал DIAMOND PUPPY, хапва я с удоволствие c) , но той няма нещо, което да отказва.
Межете да я разгледате на http://www.diamondpe.../dogs/dry_food/
Публикувано: 24 April 2007 - 09:28 PM
На мен естествено ми е най-лесно да наприказвам куп суперлативи за храната. Единствено ще си позволя да изтъкна, че продуктите на Даймънд (едноименната храна, нутра нъгетс и нутра голд) са много евтини за качеството си. И това е следствие на свръхпроизводството на месо и зърнени култури в САЩ.
Относно калцийя: Задължително се консултирайте с ветеринарен лекар. По принцип при нормално развиващо се куче, хранено с храна "Супер премиум" не се дава допълнително калций.
Относно калцийя: Задължително се консултирайте с ветеринарен лекар. По принцип при нормално развиващо се куче, хранено с храна "Супер премиум" не се дава допълнително калций.
Публикувано: 03 May 2007 - 09:31 PM
Цитат
Тези дни ще ни донесат санбернарче.Дали ще издържим финансово на суха храна.Някои има ли представа колко ще струва? ouu
ArvenLorien, понеже всички ви прехвърлят към други форуми, ще се опитам да ви кажа и моето мнение.
За всяко едно кученце балансираната храна е много важна. Ваше решение е дали да купувате хубава храна или да опитате да му готвите. Въпроса е друг - с суха храна вие можете да следите по добре теглото на вашето кученце. То е от едра порода, ще наддава бързо на тегло, трябва да расте плавно, без резки изменения в теглото. Пробвал съм да храня и с готвено - да, кучето яде с апетит, но наддава много бързо, за да добавя необходимите протеини, трябва да давам повече месо, отделно добавките, които за малко кученце са задължителни. Затова мога да ви посъветвам едно - до израстването на кученцето, поне до година и половина не пестете пари за хубава храна. Не излиза по скъпо - здравето няма цена. В сухата храна има и различни добавки, които са много полезни и няма как да добавите в готвената храна. А и е по лесно и по удобно.
Хранете с по малко храна, не огромни количества - маса лесно се добавя, по важното е кученцето да израстне правилно. Имайте предвид, че то расте бързо, бих препоръчал като добавка и глюказамин - подпомага израстването. Ако давате калций, на три месеца поне правете изледвания за нивото на калций/фосфор - това ще ви покаже дали храните правилно.
Като храна бих ви препоръчал Пурина про план или Роял Канин - чудесни храни, мисля че имат храна за гигантски породи. Можете да питата и в темата за санбернар - там има хора, които ще ви помогнат, или в темата за нюфаундленд - кучетата са сходни като конструкция и тегло. Не се лъжете по прекалено рекламирани храни - търговците са навсякъде, вижте с какво хранят развъдчиците за вашата порода. При всички случаи вие сте отговорен за бъдещето на вашето кученце, така че направете най доброто за него.