Храненето - ден първи до ден последен
Публикувано: 24 August 2007 - 04:19 PM
Публикувано: 25 August 2007 - 10:42 AM
Има скъпи и малко по-евтини ВИСОК КЛАС храни. Дали кучето ще хареса храната и ще я яде с апетит, също е важен момент. Храни - различни, кучета - различни, вкусове - различни.
Пробвайте няколко марки, и ще разберете как е при ВАШЕТО куче !

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!
Публикувано: 25 August 2007 - 10:46 AM
Цитат
Има скъпи и малко по-евтини ВИСОК КЛАС храни. Дали кучето ще хареса храната и ще я яде с апетит, също е важен момент. Храни - различни, кучета - различни, вкусове - различни.
Пробвайте няколко марки, и ще разберете как е при ВАШЕТО куче !
да определено е така
Публикувано: 25 August 2007 - 02:45 PM
Цитат
и си мисля да му взимам Бош , обаче ако и
тях не иска да ги яДЕ? възможно ли е товА ?
Има вероятност да не я яде. Колкото и добра да е храната, на кучето просто може да не му хареса. Но си има и трикове. Например накисната храна или залята с бульон или с малко варено или печено месо в нея. В крайна сметка се постига желания резултат...
В този форум има модератори и правила, не си позволявайте да поправяте коригираното от модератор, а спазвайте правилата. Подобни реклами не се толерират! При поредната ще получите предупреждение!
Мод

В приятелството няма породи!
Публикувано: 03 September 2007 - 12:49 PM
Сега съм и купила един пакет свински дроб,нарязах го на парчета сложих ориз и една лъжица олио и го оставих да се вари.Тя е на 11 месеца вече и яде по 2 пъти на ден,сутрин и вечер.Сутрин и давам хранулирана храна на Про План със сиомга и ориз,като по някой път прибавям и малко пастет,а вечер обикновенно и давам печено или варено пилешко месо или дроб.Вие как мислите дали е добър хранителния режим който има или трябва да променя нещо r) А и отделно и давам по 4 таблетки "Петнил" дневно

Публикувано: 03 September 2007 - 01:03 PM
За храненето ти ще си прецениш - аз на моите им давам готвено (пиле с ориз или дробчета с ориз) заедно с гранулите, но имай предвид. че те са над 1 година и ядат само вечер.

Публикувано: 03 September 2007 - 04:39 PM
Публикувано: 03 September 2007 - 04:55 PM
Публикувано: 03 September 2007 - 05:31 PM
Цитат
През първите 2 месеца кученцето се храни 4-5 пъти дневно.
Между 3-ия и 6-ия месец: четири пъти дневно
Между 6-ия и 10-ия: три пъти дневно
Между 10-ия и... зависи от породата, 12 до 15 месец - два пъти дневно...
След което, в зависимост от породата, се преминава на едно хранене на ден или, при свръх-едрите породи, се остава за цял живот на две хранения дневно.
Зависи от режима, който вие му създадете, и от самото куче. Може би е добре храната да се разпределя на 2, но моите не искат да ядат сутрин
след разходка, и затова не им давам.

Публикувано: 04 September 2007 - 04:43 PM

Публикувано: 04 September 2007 - 07:59 PM
Би трябвало да си пише на чувала или пък в магазина да ви кажат.
Като го храните на 3 пъти на ден махате само обедната дозичка и давата сутрин и вечер по колкото си трябва.
Гранулираната храна би трябвало да е за малки породи ,затова не мога да кажа грамажа ,макар и да знам килцата.Кучето ми е от средните...
П.П. - Ако храната е на Роял Канин можеш да видиш на сайта им.За другите не знам ,защото не ги и ползвам толкова.
Ето на този линк има за малките породи
http://www.sambs.bg/...ts&type=4&vid=3
Дано съм помогнала ,поне малко.Ако искаш ми пиши на ЛС wink
Публикувано: 07 September 2007 - 04:59 PM
Публикувано: 08 September 2007 - 10:00 AM
Публикувано: 08 September 2007 - 11:40 AM
Цитат
Давайте й Royal canin junior, другите са среден клас гранулирани храни.
А каква е разликата, е разисквано в много теми ...