Dog.bg Форуми : Бездомните кучетата се увеличават

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (20 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бездомните кучетата се увеличават Тази сутрин BTV Оцени темата: ***** 1 Гласове

#321 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 February 2011 - 10:27 PM

Показване на мнениетоWaikikii, в 17 February 2011 - 08:28 PM, написа:

Показване на мнението-Sasho-, в 17 February 2011 - 07:28 PM, написа:

както
и подкрепа на националните информационни кампании за отрицателното въздействие
на не-лечебни хирургични интервенции върху благосъстоянието на кучета и котки
.

,което ще се отнася за купирането на уши и опашки при определени породи кучета :md_064:

лечебните хирургични интервенция (не е насочена към предотвратяване на
възпроизвеждане),
:dh_188: :re_037:

#322 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2011 - 10:30 PM

Показване на мнениетоg_tanov, в 17 February 2011 - 09:20 PM, написа:

Някъде тук темата за справянето с глутниците и самостоятелните бойни еденици се изчерпа. Лично аз оставам с впечатлението, че склонността към противопоставяне е по силна от желанието да се решат нещата - естествено с компромиси и отстъпки от всички.
А под понятието всички имам предвид: Хората, които се грижат неправилно за животните и нанасят вреди на другите хора, които искат да живеят в безметежно спокойствие. Хората, които знаят, но за съжаление остават нечути за това как могат да се решат проблемите. Хората, които отговарят за решаването на проблема, но не искат да го решат, или не могат. Хората, които просто са безотговорни и незнаят за какво живеят, но умеят да пречат на тези, които знаят.
И накрая кучетата, които искат да знаят какво се очаква от тях, за да бъдат "най-добрия приятел на човека", но се объркват от странните реакции и желания на гореизброените видове хора. Дупето да им е яко на последните.

Най-порочното обаче, е вкарването в стереотипи в желанието да се
намери верния път.

Запис на телефонен секретар в клиника за обременени хора:

Здравейте, и добре дошли на горещата линия за обременени хора.
Ако сте вманиачено-убедителен натиснете 1 многократно.
Ако сте зависим от други хора, помолете някой да натисне 2 вместо вас.
Ако страдате от раздвоение на личността натиснете 3 и 4.
Ако сте параноичен, ние знаем кой сте и какво искате.Не затваряйте за
да можем да проследим обаждането.
Ако сте шизофреник слушайте внимателно и тих глас ще ви съобщи кой бутон
да натиснете.
Ако сте в маниакална депресия няма значение кой бутон ще натиснете, никой
няма да ви отговори.
Ако сте с нервно разстройство, натискайте всички копчета докато не ви
отговори оператор.
Ако имате амнезия, натиснете 8 и продиктувайте името, адреса, телефона,
рождена дата, номер на социалната осигуровка и моминското име на майка ви.
Ако имате пост-травматичен стрес, б-а-в-н-о и в-н-и-м-а-т-е-л-н-о натиснете 000.
Ако имате биполярно разстройство, моля оставете съобщение след сигнала или
преди сигнала или след сигнала. Моля изчакайте сигнала!
Ако страдате от краткосрочна памет натиснете 9. Ако страдате от краткосрочна
памет натиснете 9. Ако страдате от краткосрочна памет натиснете 9.
Ако страдате от краткосрочна памет натиснете 9.
Ако имате ниско самочувствие, моля затворете. Всички оператори са прекалено
заети за да говорят с вас.
Ако СТЕ БЛНОДИНКА НЕ НАТИСКАЙТЕ бутони, за да не прецакате нещо!
:r_181: :beer:

#323 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2011 - 10:50 PM

"Верният път" е абстрактно понятие, което добива относителен характер , едва след придобиването на практически опит в дадена област. Проба-грешка. За да са по-малко грешките се търси опита и съветите на хора, които са търсили този "верен път". Останалото е ефектна поза и остроумнечене. И аз имам чувство за хумор, и нескрита склонност към арогантност, но обикновено ги проявявам по отношение на несериозни хора и проблеми. За съжаление не съм Господ или Бойко, за да мога да решавам сериозен проблем с лекота. Конкретно този проблем няма да бъде решен скоро. Особено с писане във форум, с наредба, със закон или с телевизионен репортаж.

#324 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2011 - 11:06 PM

Е сега остава да допълниш с какво ще бъде решен (може и не толкова скоро, а относително абстрактно скоро) и ще изкъртиш фффсички мифффффки, ще изтрепеш целокупната риба и ще удариш джакпота като тотомилионер от Карнобат или Кубрат!
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#325 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 18 February 2011 - 01:55 AM

Показване на мнениетоrimela, в 17 February 2011 - 08:43 PM, написа:

Последни новини за кучетата от пазарчето - прибрани са в Сеславци.
На едното май ще му се усмихне щастието да си има дом. :ba_025:
от темата за Сеславци

През очите на една от тези, които са хранели кучетата там.

Цитат

Много моля за информация. Някой който е ходил тези дни в приюта да е виждал Алех(Алехандро и си отговаря на името)? Той живееше на пазарчето до 54 СОУ . Всеки ден го хранехме и му давахме вода. Мисля , че не беше кастриран. ... Той е страшно мил и с хора и с животни!

Цитат

Сигурна съм че не е поради агресия.Не беше агресивен към нищо или никого. Има много кучета на пазарчето плюс три бебета които също може да са прибрали ,но двойно повече са хората мразещи кучетата и опитващи се да ги отровят (предодвратени са два такива случая) или убият по някакъв начин. Досега убеждавах нашите да го вземем и вече са съгласни...но трябва да го намеря! Утре ще ходя да видя другите са na пазарчето или и тях трябва да приютя и да им намеря дом(ако не са в приюта не мога да ги приютя,защото иначе нашите няма да дадат). Ех дано всички са в приюта , за да мога да ги взема. Ще пиша утре дали са още там и другите.

Цитат

Той обожава хората! За други кучета знам че обича да си играе, но ако някое друго куче там от глутницата почне да лае и той почва. Възможно ли е само да ходя да огледам и да се уверя, че е той в събота или неделя и в понеделник да ходим да го вземем? А осиновяването как се извършва? Какво трябва да направя? Много ама много ви благодаря за бързия отговор,дано да го осиновим! :smile:

16 страници небивалици. Такива, които са ни ясни на всички. Всеки знае позицията на отсрещната страна. Всеки говори неговото си и не може да бъде убеден в противното.
А в същото време, именно заради репортажа се случва поредната небивалица. Тя олицетворява цялата нелепост на ситуацията.
И ако можеше цялата тази тема да се превърне в енегрия и тази енергия да се насочи натам, на където трябва, а именно - неработещите институции, то щяха да се случат чудеса.
Една цяла държава, която не работи. Една цяла система, която е много болна и не желае да оздравее. Когато хората започнат да й сочат болежките й - същата тая система прави някое и друго репортажче, изпоскарва "редовите граждани", които забравят за нея и че най-отгоре идва целия проблем. Дрънкат се гражданите помежду си, системата си работи, както намери за добре, прави нелепица след нелепица, угажда на някоя и друга поръчкова репортерка и всичко по старому.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#326 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2011 - 08:56 AM

Това имах предвид. Качена снимка

#327 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2011 - 09:00 AM

Показване на мнениетоdanny, в 17 February 2011 - 10:11 PM, написа:

Е сега остава да допълниш с какво ще бъде решен (може и не толкова скоро, а относително абстрактно скоро) и ще изкъртиш фффсички мифффффки, ще изтрепеш целокупната риба и ще удариш джакпота като тотомилионер от Карнобат или Кубрат!

Коментарът ми беше отговор на предходния пост.

#328 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 February 2011 - 09:08 AM

Аз пък не мисля, че нещата се изчерпват с това.
Нещата доста са се променили ако ги сравниш с преди 3 години, например, и ще продължат да се променят и дрънкането си е неизбежна част от промяната. Та ще подрънкам още малко, като ще пропусна всичко, което се дрънка от 5 години насам не защото не е важно, но вече е издрънкано. Някои размисли.
1. Приюти
Нема нужда да ми се избождат очите задето съм казала, че не са нужни, щото не съм го казвала.
Приютите по начина, по който са замислени от СО в момента (като място където да се прибере цялата популация на тумби от по 1000 парчета) са абсолютно безполезни, дори вредни, защото нищо няма да решат, но пък ще натоварят бюджета до тавана.
Трябва да има един оптимален капацитет общински приюти. Какъв е техният капацитет не мога да кажа, но не е 20 хил. Те трябва да служат за 3 неща:
- кастрационни центрове
- станция разпределителна за поне половината от кучетата, които да не се задържат дълго там, а да отиват в частни приюти.
- умъртвяване на агресивни, неизтеглени в части приюти. (заб. в съотвествие със ЗЗЖ и само при крайна необходимост)
Трябва да се стимулира изграждането на частни приюти като осиновителски центрове. Общината и държавата има как да помогнат, за да не бъде това непосилна задача, каквато е в момента. Много са начините, няма да ги изброявам. Тези приюти трябва да бъдат малки (с не повече от 100 места), но много на брой. Всеки, който се занимава със задомяване на бездомни животни, рано или късно стига до идеята за частен приют и се блъска в една непреодолима стена. Частният сектор има потенциал, който в момента се пилее във вид на диви суми за хотели и стационари.
Добрата пропорция между капацитета на общинските и частните приюти е предмет на проучване и планиране, което никак не е трудно, но изобщо не е правено. Може да се проучи структурата на приютите в Германия и Австрия, примерно - държави, които са в състояние да поемат голям брой бездомни животни. И тогава спокойно може да се направи планиране, вкл. градоустойствено, и бюджет. Защо wind, която иска да направи частен приют, трябва да ходи с години по процедурни пътеки, за да смени предназначение от нива в приют, вместо да си има отредени по устройствен план терени за това? Защо Зелиха от Вълнари, която решава проблем на своите съселяни, не може да узакони приют? Заявявала съм неведнъж, че съм готова да предоставям безплатно проектиране на приюти, например, а съм сигурна, че има и много други хора, които могат да предоставят друг вид помощ за това. За целта са нужни и някои нормативни улеснения, примерно в сегашната наредба за приютите, според която не може да съществува приют за 5-10 кучета. Каква е пречката приютът да представлява надеждно оградено място с 10 кучешки колиби и една сглобяема кабина или фургон за карантина и обслужващи дейности? Само нормативна, защото по наредбата приютът е бункер с клетки.
Общината може да предоставя терени. Държавата - някои финансови стимули. Говорим за решаване на наболял обществено значим проблем, нали така.
Всичко това може да се обвърже в единна информационна система, съвсем опростена, за да не повтаряме недомислиците на единния регистър. В Холандия всички приюти публикуват на един сайт животните за осиновяване, като така има поне статистически данни за броя и движението. Длъжни са. Не е кой знае какво, макар че са хиляди частни приюти.
Частните приюти, както на запад, могат да наобикалят общинските и да изтеглят животни, с чието задомяване могат да се справят. Според мен всички приюти трябва да имат по всяко време някакъв процент места за спешна помощ, които да не се заемат от дългосрочни обитатели.
Не е зле да се обърне внимание и на идеята за отворени приюти което е някакво решение за неосиновяемите.
2. Кастрации
Голяма част от капацитета на общинските приюти трябва да се използва за кастрации, но освен това липсват мобилни кастрационни центрове и ваучърна система за кастрации в частни ветеринарни клиники
Нещо, на което не се обръща особено внимание. Мисля, че не е зле да се мисли за ранната кастрация. Сега това е голям пробив в цялата програма. А има откъде да се почерпи опит и даже си мисля, че американците, които са водещи в това, са готови да го предоставят заради сините ни очи и да обучат български ветеринарни лекари.
Тогава ще може да се мисли да се принудят зоомагазините да продават само кастрирани животни.
Приютната дейност се радва на много по-голям обществен отклик и одобрение, има повече шанс да се самофинансира, затова мисля, че е добре да преобладава в дейността на частния сектор. Кастрационната - на публичния.

#329 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2011 - 09:25 AM

Това въобще не са дрънканици Мил. Компетентните държавни и общински органи дали са запознати с твоите (включително и взаимствани от други държави) идеи, защото на мен ми звучат доста рационално и иновативно. Между другото в община Несебър се прави нещо подобно, естествено в по-малък мащаб, но все пак е пробита системата на параграф 22 в България. Лошото е, че човекът, който го прави не е много поощряван от местните власти, но пък за щастие е оправен и може да се организира и без чужда помощ. Това за мащабността на кастрацията с мобилни екипи и т.н. е единствения изход и според мен. А холандската идея за единен осиновителен регистър е може би възможно най-функционалния вариант. Дано има кой да те чуе, там където трябва. Качена снимка

#330 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 18 February 2011 - 11:11 AM

Mil_ :rc_036: ! Систематизирала си прекрасно моите възгледи и идеи. Дано само все някога да намерят и практическо приложение.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#331 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 February 2011 - 11:53 AM

Има още едно нещо, за което съм си мислила.
Един елемент от планирането е какъв капацитет за задомяване може да се очаква.
- на родна почва
- в чужбина
За чужбината има някакви данни. За родната почва - никакви.
Затова преброяването на домашната популация е много хубава идея на общината, не е зле да бъде профилирано. Колко са осиновени от приюти, от улица, купени от магазини, от развъдници. Като толкова не могат да изконтролират борсите, да питат стопаните откъде са взели кучетата и ще се разбере колко годишно идват от борси и търговия.
Вземаме пак Германия. 5.5 млн. домашни кучета и се увеличават, значи тази популация може да поеме годишно 600-700 хиляди. 100 хиляди са регистрираните годишно в FCI родословни, да кажем още 50 хил. - други киноложки организации. Някакви неизбежни цифри за ферми и пр. вредни явления. Останават 400-500 хиляди потенциал за осиновяване, ако търговия няма.
Тук - изобщо не знаем колко са домашните, нито колко се внасят годишно от магазини. Само знам, че киноложките структури регистрират цифрата около 2000 годишно. Допускам, че гъстотата на домашната популация може да е съизмерима, дори по-висока от германската, защото хора, които в нормални условия биха гледали с кеф 2 кучета, сега гледат по 3-4.
Ами да се видят тези цифри и ще стане ясно какъв потенциал имаме за задомяване на родна почва, както и ще може да се помисли как този потенциал да нарасне за сметка на търговията. И като се сравни с броя на бездомните ще лъсне веднага какъв капацитет приюти е нужен.

#332 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 February 2011 - 11:56 AM

Показване на мнениетоmil_, в 18 February 2011 - 08:13 AM, написа:

Нещата доста са се променили ако ги сравниш с преди 3 години, например, и ще продължат да се променят и дрънкането си е неизбежна част от промяната. Та ще подрънкам още малко, като ще пропусна всичко, което се дрънка от 5 години насам не защото не е важно, но вече е издрънкано. Някои размисли.
................................................
Тогава ще може да се мисли да се принудят зоомагазините да продават само кастрирани животни.
Приютната дейност се радва на много по-голям обществен отклик и одобрение, има повече шанс да се самофинансира, затова мисля, че е добре да преобладава в дейността на частния сектор. Кастрационната - на публичния.

Аз на това му казвам обосновани предложения, а не само да искам нещо да се напише в закон и наредба, пък после да разчитам някаква якичка да го спазва. Това за мен са практичните и ефикасни възможности. Те ще акумулират другата част от обществената енергия, която е свързана точно с подпомагане на така функционираща система. Няма да се чудиш какво да направиш с намерените в кашона кучета или с онова, което те напада изневиделица, а ще можеш да се обърнеш към конкретен човек, ангажирал се лично и подпомогнат от държавата/общината да решава такива въпроси. Няма да се разчита на чиновническа "активност". В същото време, ако се приложат и всички останали мерки по регистрацията на домашните любимци и киноложките организации си влязат в ролята на един от регулаторите в този проблем, след известно време (няма да е веднага, но няма и да трае особено дълго) ще има значително подобрение.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#333 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 18 February 2011 - 01:48 PM

Показване на мнениетоmil_, в 18 February 2011 - 08:13 AM, написа:

Може и да съм пристрастна, но от цялата тема скролвам и чета само твоите постове. За мен единствено те съдържат отговори, защото както и да го форумулираме - решенията не са толкова прости и самата аз нямам еднозначни отговори.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#334 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 February 2011 - 02:32 PM

Ама то и аз нямам готови отговори.
Както и да го разглеждаме, реално няма пример някой да се е справил при такива размери на популацията по един или по друг метод.
Хвани и убий не върши работа.
Кастрирай и върни - като че ли твърде много са пречките както институционални, така и от страна на самите хора. За да проработи се изисква някаква толерантност, която не я виждам, и така непрекъснато се саботира. Обработени неагресивни кучета да се прибират спорадично - това си е саботаж и непрекъснато се случва. Доста съм търсила данни за Гърция, Италия и Испания - да се види, аджаба, накъде вървят нещата там. Ми не мога да намеря.
Робърт Смит в Орадия - Румъния - той има чудесен опит, но не може да се приложи механично към нас. В Румъния като че ли има по-голяма толерантност към кучетата от страна на цялото общество, след като имат в пъти по-голям носещ капацитет. В Гърция и Италия също има по-голяма толерантност. Четох внимателно неговите цифри, ми при нас е различно както като обща сума, така и като разпределение по региони (селски, урбанизирани) и пр.
Така като си мисля ние сме нещо по средата - проявяваме по-ниска толерантност, имаме по-малко кучета, обаче гарнирано с повече мърлявост. Няма готови решения, няма кой да ни ги поднесе на тепсия, непрекъснато трябва да гледаме къде по света как се случва, да сравняваме, да преосмисляме спрямо нашите условия. Нещо в този дух каза и g_tanov и е прав.

#335 Потребителят е офлайн   ljubov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2011 - 03:42 PM

Mil_,значи какво,в общинските приюти да умъртвяват агресивни/???/ кучета,ако за тях няма осиновител или ако да тях няма место в частен приют?!Чудовищно, какво пишите!Отново тласкате обществото ни към убийство на невинни същества,които по наша вина стават бездомни,а и проявата на агресия от тяхната страна често става по вината на хората.Нима не ви е известно че и сега хиляди бездомни муцунки биват набедени за агресивни и се убиват.Искате да се промени ЗЗЖ и в него да бъде узаконено умъртвяването?Толково години водихме борба умъртвяването да е изключение,а вие искате в общинските приюти това да стане правило?Общинските приюти се издържат с наши общи пари.Не съм съгласна в тях животните да се умъртвяват с наште общи пари.Защо трябва да има разлика между общински и частни приюти.

#336 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 February 2011 - 03:49 PM

ljubov, по сегашните закони доказано агресивни кучета се евтаназират и в момента, след като се изготви констативен протокол от комисия, на която присъства представител на организация за защита на животните.
Прочетете която искате общинска програма, записано е и в законите.
Не говоря за набедени. Говоря за доказано агресивни. Не предлагам никаква промяна в законите по този пункт.
Не става дума задължително да се евтаназират, но понякога трябва да се прави и това.
В случай, че те подлежат на рехабилитация, не е задължително да се евтаназират. Но рехабилитацията им не може да става в общинските приюти. Т.е, трябва да се изтеглят от ОЗЖ.

#337 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2011 - 03:55 PM

За улеснение:

ЗАКОН ЗА ВЕТЕРИНАРНОМЕДИЦИНСКАТА ДЕЙНОСТ

Раздел VII

Евтаназия на животни

Чл. 179. (1) Евтаназия на животни се извършва от ветеринарен лекар, който упражнява ветеринарномедицинска практика, с лицензиран ВМП.

(2) При евтаназия ветеринарният лекар вписва в амбулаторния дневник причините за извършването й и използвания ВМП.

(3) Евтаназия се допуска при:

1. неизлечимо болни животни с необратими патологични изменения, причиняващи им болки и страдания;

2. ограничаване и ликвидиране на заразна болест, която представлява опасност за здравето на хората или животните;

3. приключване на опитите с животни, когато са довели до необратими патологични изменения, причиняващи на животните болки и страдания;

4. животни, чието агресивно поведение представлява опасност за живота и здравето на хората или животните.

Според Закона за защита на животните при назначаване на евтаназия съставя индивидуален протокол, който съдържа основанията за прилагането й; протоколът се подписва от ветеринарния лекар, от управителя на приюта и от трето лице. (според ДР от ЗЗЖ т. 20. "Трето лице" е представител на неправителствена организация за защита на животните, а в общините, в които няма регистрирана такава организация - служител от приюта, който отговаря за защитата и хуманното отношение към животните.)

#338 Потребителят е офлайн   ljubov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2011 - 04:24 PM

Прекрасно познавам закони,не ми ги цитирайте!"Доказано агресивни",кой го доказва и как?!Яз няма да подпиша протокол,защото нямам право да взимам живота на живо същество.Това може да стане само в много-много-много краен случай.Случай с 45 питбула,при това кучета научени да се бият жестоко,които и РЕТА дала съгласието си да бъдат убити,явно не ви накарал да помъслите относно правото си да решиш да убиеш живо същество.

#339 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2011 - 04:31 PM

Не се пали. Просто, ако забелязваш съм подчертал кое е важното в закона. Незаконен протокол за евтаназия - нарушение към момента, живот и здраве престъпление до месеци. Много трудно се контролират общинските приюти когато става въпрос за евтаназия. А критерии за това, кое куче е агресивно, засега няма. Нашата дума, срещу тяхната (имам предвид общинските ветеринари и управители на приюти). Борбата е жестока, така да се каже. Накой път ще ти разкажа интересни истории по случая.

#340 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 February 2011 - 04:32 PM

Краен - краен. Има крайни случаи.
Кой изобщо ви говори за евтаназия като правило?!
Говорим за евтаназия при спазване на ЗЗЖ и толкоз.
При предложения от мен вариант евтаназиите ще бъдат в пъти по-малко, отколкото са сега.
То пък вече човек се чуди на какъв език да говори, че да не го разбират превратно.
А PETA са убийци на питбули, това цял свят го знае.

• (20 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни