Dog.bg Форуми : Спорт

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (58 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Спорт

#501 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 June 2010 - 03:23 PM

И двете ми колички - и синята и червената са "home made", т.е. не са фабрични. Синята даже е с подобрения - "модел 2010" :ab_041: Ако ви вълнуват други въпроси, моля на лични, че темата започва да прилича на чат. :blush:

аптекарски шишета :biggrin:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#502 Потребителят е офлайн   gorgy_ski Икона

Публикувано: 03 June 2010 - 08:54 PM

[quote name='Huskypower' date='02 June 2010 - 11:18 PM' timestamp='1275513226' post='826535']
Въпроса ти не е в правилната тема, но в този форум има много теми за обучение, от които ще разбереш, че кучетата не се пращат на училище, като децата. Ако не се справяш сам/а, то тогава с помощта на инструктор по обучение на кучета, може да го научиш на много неща и много неща да научиш и ти.

---
благодаря, малко не се опрявам с форума, ама ще се поразровя
User's Signature

Качена снимка

#503 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2010 - 10:34 PM

Показване на мнениетоhrisi14, в 01 June 2010 - 06:45 PM, написа:

Показване на мнениетоplamenko, в 01 June 2010 - 12:24 PM, написа:

Това ATW не е ли тежко само за 2 кучета?

Е, разбира се, че е тежко! Аз не ги оставям да ме теглят, ако са 6 или най-добре 8 тренирани кучета няма никакъв проблем да го теглят! Когато съм с колелото ме теглят и въобще не усещат трудност, но с ATV-то им помагам и когато съм с него - целта ми е да тичат, упражняват командите и да не забравят работата в екип, а тя е много важна при тегленето.Сега е много топло и избирам моментите след като е валяло дъжд, а даже в събота валеше, ама ние се кефихме и си търчахме! :be_107:

Можете ли да кажете характеристиките на това АТV (колко кубика е) и дали е детско? И на каква цена приблизително е точно тази машина? Благодаря предварително!
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#504 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 09:50 PM

Показване на мнениетоFinwe, в 03 June 2010 - 08:39 PM, написа:

Показване на мнениетоhrisi14, в 01 June 2010 - 06:45 PM, написа:

Показване на мнениетоplamenko, в 01 June 2010 - 12:24 PM, написа:

Това ATW не е ли тежко само за 2 кучета?

Е, разбира се, че е тежко! Аз не ги оставям да ме теглят, ако са 6 или най-добре 8 тренирани кучета няма никакъв проблем да го теглят! Когато съм с колелото ме теглят и въобще не усещат трудност, но с ATV-то им помагам и когато съм с него - целта ми е да тичат, упражняват командите и да не забравят работата в екип, а тя е много важна при тегленето.Сега е много топло и избирам моментите след като е валяло дъжд, а даже в събота валеше, ама ние се кефихме и си търчахме! :be_107:

Можете ли да кажете характеристиките на това АТV (колко кубика е) и дали е детско? И на каква цена приблизително е точно тази машина? Благодаря предварително!

Имате ЛС! И да не спамим темата пускам една стара снимка!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#505 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 10:59 PM

Показване на мнениетоhrisi14, в 04 June 2010 - 07:55 PM, написа:

Благодаря! Получих отговора на ЛС. Извинявам се, че сте изтълкували въпроса ми като спам - но идеята ми беше, че тук може да се обсъждат различни начини за трениране, да се споделят идеи и да се обменя практична информация във всички аспекти от тренировките. И за да не спамя още пускам и аз една снимка от наша тренировка в края на зимата - дано не считате братята маламути за натрапници :smile: :

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#506 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2010 - 12:09 AM

Показване на мнениетоFinwe, в 04 June 2010 - 09:04 PM, написа:

Показване на мнениетоhrisi14, в 04 June 2010 - 07:55 PM, написа:

Благодаря! Получих отговора на ЛС. Извинявам се, че сте изтълкували въпроса ми като спам - но идеята ми беше, че тук може да се обсъждат различни начини за трениране, да се споделят идеи и да се обменя практична информация във всички аспекти от тренировките. И за да не спамя още пускам и аз една снимка от наша тренировка в края на зимата - дано не считате братята маламути за натрапници :smile: :

Натрапници? - В никакъв случай! Нали сме си братовчеди! :re_037:
Много се радвам, че има и други като нас, които спортуват заедно с любимците си!

#507 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2010 - 01:02 PM

Показване на мнениетоhrisi14, в 04 June 2010 - 10:14 PM, написа:

Натрапници? - В никакъв случай! Нали сме си братовчеди! :re_037:
Много се радвам, че има и други като нас, които спортуват заедно с любимците си!

Ами нали и маламутите вече си имаме отделен раздел във форума, затова го написах, че се намесваме при хъскитата. Но си мисля, че всички собственици на северни породи, които искат и/или вече се занимават със спорт, а пък те са толкова малко все още в България, могат да обменят заедно информация и опит, и имаме доста да се учим. Вярно, че отделните породи си имат и свои специфики, но генерално нещата са еднакви.

Ето една хубава снимка от нас:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#508 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2010 - 04:27 PM

Показване на мнениетоFinwe, в 05 June 2010 - 11:07 AM, написа:

всички собственици на северни породи, които искат и/или вече се занимават със спорт, а пък те са толкова малко все още в България, могат да обменят заедно информация и опит, и имаме доста да се учим.

Така е, много са малко хората, които се занимават в България и наистина е хубаво да споделяме опит!
Тези "братовчеди" също не са пренебрегване и наистина са много красиви във впряг!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#509 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2010 - 10:37 PM

Показване на мнениетоhrisi14, в 05 June 2010 - 02:32 PM, написа:

Така е, много са малко хората, които се занимават в България и наистина е хубаво да споделяме опит!
Тези "братовчеди" също не са пренебрегване и наистина са много красиви във впряг!

Аз много харесвам кучетата, когато работят във впряг. Излъчването им е различно от това както са в ежедневието или в шоу-ринга.

Колкото до споделянето на опит, наистина ще се радвам да се обсъждат неща, които могат да ни помогнат на всички. Аз например се интересувам как се обучават кучета-новаци, когато нямаш на разположение друго вече обучено куче - конкретно да ги научиш да вървят напред, да следват пистата, да не се разсейват от факторите извън нея (други кучета, особено бездомни, разни други животни, хора) - едното от моите кучета например види ли някакъв обект срещу себе си, тръгва право срещу него, и повлича и другите кучета след себе си. Засега единственото, което ни спира е котвата на шейната... Ще се радвам ако някой сподели методи, които работят. Не вярвам, че всичко е предварително заложено.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#510 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 06 June 2010 - 10:31 AM

Показване на мнениетоFinwe, в 05 June 2010 - 10:42 PM, написа:

Показване на мнениетоhrisi14, в 05 June 2010 - 02:32 PM, написа:

Аз много харесвам кучетата, когато работят във впряг. Излъчването им е различно от това както са в ежедневието или в шоу-ринга.

Колкото до споделянето на опит, наистина ще се радвам да се обсъждат неща, които могат да ни помогнат на всички. Аз например се интересувам как се обучават кучета-новаци, когато нямаш на разположение друго вече обучено куче - конкретно да ги научиш да вървят напред, да следват пистата, да не се разсейват от факторите извън нея (други кучета, особено бездомни, разни други животни, хора) - едното от моите кучета например види ли някакъв обект срещу себе си, тръгва право срещу него, и повлича и другите кучета след себе си. Засега единственото, което ни спира е котвата на шейната... Ще се радвам ако някой сподели методи, които работят. Не вярвам, че всичко е предварително заложено.

Да искам и аз да разбера как може да се преодолее това, понеже съм супер начинаеща във този спорт или по скоро занимание за сега.И съм само с едно куче което не може да се похвали че много слуша :dry: С времето ако успея да овладея Зина и да я науча знам ли може да се сдобием и с второ куче за целта,не вярвам малката Нира да е подходяща за такъв спорт - несъразмерни са със Зина (за сега) и има проблеми със краката (нали е микс от 100 милиона породи) В момента съм на етап шиене или сдобиване с хамут, а след това започваме постепенно да се учим и тренираме.Най - веротно ще се уча от моите си грешки.Ако някой може да ме насочи към някаква литература за подобен вид обучение бих се радвала (може и на английски или руски).Благодаря.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#511 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2010 - 01:08 PM

Показване на мнениетоFinwe, в 05 June 2010 - 08:42 PM, написа:

По мойте скромни наблюдения, мисля, че при някои кучета е заложено! Не че другите не се научават, но просто при някой нещата им идват от вътре! Както при научаването на командите, които изпълняват във всекидневието си - едни от кучовците се справят по-бързо, други по-бавно, едни искат да изпълняват, други не, независимо, че знаят какво се изисква от тях! Така е, както при хората, едни са роботливи, други по-мързеливи и така! Също така съм забелязала, че работата в екип е много по-ползотворна, защото самите те си се нахъсват, адреналина се вдига и желанието за работа също. Има кучета които не можеш да ги удържиш, докато ги връзваш във впряга(желание огромно), а други приемат нещата по-спокойно и съответно тези кучета наистина са по-слаби откъм желание и дърпат, защото просто както казах се нахъсват едни други.
При нас нещата стоят така: Ахак е невероятен - той е от кучетата, които могат да теглят до края на силите си и накрая да падне! Просто при него нямаше никакъв проблем да го научим, защото той искаше! Започнаме като малък с команди - ляво, дясно, напред и най-вече СПРИ! Когато видяхме, че се справя, не исках да рискувам да ме пребие, са пробвахме с колелото , после със ските и така. Иначе той е от кучетата които се интересуват от всичко което го заобикаля, няма удържане, но някакси когато тегли въобще не се занимава със странични обекти, даже минаваме на тренировките си покрай стадо овце и той не се впечатлява, а ако е на разходка, познайте какво ще се случи! Той си има много голям минус - разгонени кучки, има ли наблизо - КРАЙ! Пада му пердето и дотук, даже зимата когато тренирахме с другите кучета и имаше една разгонена, се стигна и до бой. Тогава въобще не го интересува тегленето. С Ник беше лесно, той се научи от Ахак, при него желанието беше по-малко, но покрай Ахак, нещата се промениха!
Сигурно ви отехчих, но спирам. Само да кажа, че може би ще помогне на всеки - да се съобрази с характера на кучето си и съответно да прецени как може да го амбицира да работи!Аз лично използвам наши думички, на които знам, че кучетата ми реагират и ги стимулирам винаги когато са се справили добре, а винаги след тренировка има големи похвали! Присъствах веднъж на една сцена, на края на тренировката, мъшъра слезе и погали всичките си 12 кучета едно по едно и непрекъснато им говореше нещо!

#512 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2010 - 02:08 PM

Показване на мнениетоhrisi14, в 06 June 2010 - 11:13 AM, написа:

По мойте скромни наблюдения, мисля, че при някои кучета е заложено! Не че другите не се научават, но просто при някой нещата им идват от вътре!

... Присъствах веднъж на една сцена, на края на тренировката, мъшъра слезе и погали всичките си 12 кучета едно по едно и непрекъснато им говореше нещо!

Изобщо не е отегчително, напротив! Аз знам, че у някои бягането и дърпането е заложено, повече отколкото при други. За съжаление това, че някои северни кучета са загубили вродените качества да работят, е резултат от опита на някои шоу-развъдчици от началото на миналия век да ги превърнат в кучета-компаньони. Разбира се, че генът си оказва влиянието. Аз също съм виждала 6-месечни кучета, на които за пръв път се слага хамут и те веднага тръгват напред с голяма скорост, все едно някой ги е учил - но техните родители и прародители са били единствено и само работници. Другото което си мисля, че е важно и кога се започва - ако кучето вече е в напреднала възраст, това със сигурност ще стане по-трудно, дори и невъзможно.

А това за награждаването след бягането - бих казала, че е даже задължително - аз винаги след тренировки или даже обикновена разходка, когато те са се държали добре и са слушали, ги награждавам с вкусни кучешки бисквитки, и това много ги мотивира следващия път да се представят по-добре.

П.С. Благородно ви завиждам за Ахак - да работиш с такъв тип куче е истинско удоволствие!
User's Signature

#513 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2010 - 01:26 PM

Каква трябва да е тренировката на кучето, за да бъде впрегнато в шейна . . .
User's Signature

Качена снимка

#514 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2010 - 06:47 PM

Показване на мнениетоnushcho, в 06 June 2010 - 08:36 AM, написа:

Ако някой може да ме насочи към някаква литература за подобен вид обучение бих се радвала (може и на английски или руски).Благодаря.

За съжаление литература за този спорт все още няма толкова много. Единственото ръководство за този спорт - който се нарича sleddog, за което аз знам, е издадено в Италия. То е много подробно разписано и изключително полезно откъм практическа гледна точка - от отглеждането на впрегатните кучета, хранене, здраве, до тренировките, устройството на шейната и пр. Ръководството обаче е на италиански, сега се превежда и на английски. Щом веднъж стане превода, вероятно до края на тази година ще може да бъде преведено и на български, руски, немски, френски. Ако ви интересува може да следите дали има издания на тези езици от сайта на Международната школа за мъшери в Италия, чийто директор е автора на споменатото ръководство, а ако разбирате италиански - можете да си го поръчате и сега.
Ето сайта: International Mushing School - Fusine, Italy
Така изглежда ръководството:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#515 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 20 June 2010 - 02:10 PM

:ba_025: Много благодаря за информацията, за съжаление не съм италианоговоряща ще изчакам английското издание :smile: А до тогава ще се пробваме сами какво можем да научим :)))
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#516 Потребителят е офлайн   icyland Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2010 - 05:32 PM

Показване на мнениетоnushcho, в 20 June 2010 - 12:15 PM, написа:

:ba_025: Много благодаря за информацията, за съжаление не съм италианоговоряща ще изчакам английското издание :smile: А до тогава ще се пробваме сами какво можем да научим :)))

Привет,

Относно обучението на Зина, най- лесно е да се обучава първо едно хъски.
За целта, ти трябва да инвестираш доста време, търпение и тренировки. Ето няколко идеи.
Първо, добре е да си на място където няма много дразнители, примерно ако си от София може да ходиш на Витоша или в големите паркове, но в ранните часове или вечер късно когато няма хора.
Добре е кучето да не се учи на команда ред, така после се обърква и не знае какво се иска от него.
Може да я вържеш с колан за себе си и да тичате, ако не обичаш да тичаш може с колело. По пътя до парка винаги и задавай команди ляво и дясно, така след месец говорене първо тя ще си знае маршрута, после ще разбере какво е ляво и дясно. Добре е тренировките да не са на поляна а там където има пътека (алея), така се учат да са по пътеката а не където им падне. За обучението хамут не е необходим, по добре е нагръдник, от хамута кучето може да се измъкне защото не е вързано за врата. Така или иначе ти може да си я обучаваш а като си намериш хамут тя вече ще си знае какво се иска от нея.

А при такива тренировки, тя ще се разхожда доста добре и след тичането може да я пускаш да си играе с кучета за да се социализира, а и така ще се учите да се връща при теб и да не ти бяга.

Хъсетата са родени да тичат и теглят, четох едно изследване за тях, че те като започнат да тичат организмът им почва да произвежда вид хормон на щастието. Колкото повече тича, толкова по големи дози произвежда и затова нямат умора!
User's Signature

IcyLand siberians

#517 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2010 - 06:38 PM

Показване на мнениетоicyland, в 22 June 2010 - 05:37 PM, написа:

Чудесно обяснение, макар и не отправено към мен. Много благодаря! :ba_025:

#518 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 21 July 2010 - 06:08 PM

Привет на всички,които си поръчаха хамути и други спортни аксесоари, за да не пиша по отделно на всеки :ob_173: направо тук обявявам, утре от към 18 и 30ч. до 19 и 30ч. ще бъда в кафето където се събира БКК " Северни кучета " и може там да се видим и да си вземете нещата :bb_032:
Адреса е : ул. Дунав 7, кафе Ибис, улицата е пряка на Дондуков

User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#519 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2010 - 10:05 AM

Най-накрая след толкова "реване" от моя страна за хамут , благодарение на North Face вече и Чара си има хамут.По-късно ще сложа снимки.Ние сме начинаещи кандидати за някой впряг :)
Днес се опитах да я науча с колелото обаче не иска да дърпа .. седи и ме гледа с поглед тип "какво очакваш да правя с това?" Някакви съвети за тегленето :?
User's Signature

Качена снимка

#520 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2010 - 12:32 PM

:db_046:
Качена снимка

На Арвен това й е първо "впрягане" с Джек и второ въобще. Та двамата реално доста кратко теглеха, защото тя още си няма и хамут и не е много на ясно "Какво аджеба искат тия от мен". Но доста добре се справиха, особено Арвен...може би защото има кой да й показва. Джек в началото беше доста по-бавно загряващ. Малко се стреснах като по едно време засилиха бързо, а пред мен се задаваше софийска "дупчица", но Джек не изневери на отличното реагиране на командата "СТОЙ! УБИХ ТЕ!"
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

• (58 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема