аптекарски шишета
Спорт
Публикувано: 03 June 2010 - 03:23 PM
аптекарски шишета

JulyVell Siberians
Публикувано: 03 June 2010 - 08:54 PM
Въпроса ти не е в правилната тема, но в този форум има много теми за обучение, от които ще разбереш, че кучетата не се пращат на училище, като децата. Ако не се справяш сам/а, то тогава с помощта на инструктор по обучение на кучета, може да го научиш на много неща и много неща да научиш и ти.
---
благодаря, малко не се опрявам с форума, ама ще се поразровя
Публикувано: 03 June 2010 - 10:34 PM
hrisi14, в 01 June 2010 - 06:45 PM, написа:
plamenko, в 01 June 2010 - 12:24 PM, написа:
Е, разбира се, че е тежко! Аз не ги оставям да ме теглят, ако са 6 или най-добре 8 тренирани кучета няма никакъв проблем да го теглят! Когато съм с колелото ме теглят и въобще не усещат трудност, но с ATV-то им помагам и когато съм с него - целта ми е да тичат, упражняват командите и да не забравят работата в екип, а тя е много важна при тегленето.Сега е много топло и избирам моментите след като е валяло дъжд, а даже в събота валеше, ама ние се кефихме и си търчахме!
Можете ли да кажете характеристиките на това АТV (колко кубика е) и дали е детско? И на каква цена приблизително е точно тази машина? Благодаря предварително!

Публикувано: 04 June 2010 - 09:50 PM
Finwe, в 03 June 2010 - 08:39 PM, написа:
hrisi14, в 01 June 2010 - 06:45 PM, написа:
plamenko, в 01 June 2010 - 12:24 PM, написа:
Е, разбира се, че е тежко! Аз не ги оставям да ме теглят, ако са 6 или най-добре 8 тренирани кучета няма никакъв проблем да го теглят! Когато съм с колелото ме теглят и въобще не усещат трудност, но с ATV-то им помагам и когато съм с него - целта ми е да тичат, упражняват командите и да не забравят работата в екип, а тя е много важна при тегленето.Сега е много топло и избирам моментите след като е валяло дъжд, а даже в събота валеше, ама ние се кефихме и си търчахме!
Можете ли да кажете характеристиките на това АТV (колко кубика е) и дали е детско? И на каква цена приблизително е точно тази машина? Благодаря предварително!
Имате ЛС! И да не спамим темата пускам една стара снимка!
Публикувано: 04 June 2010 - 10:59 PM
hrisi14, в 04 June 2010 - 07:55 PM, написа:
Благодаря! Получих отговора на ЛС. Извинявам се, че сте изтълкували въпроса ми като спам - но идеята ми беше, че тук може да се обсъждат различни начини за трениране, да се споделят идеи и да се обменя практична информация във всички аспекти от тренировките. И за да не спамя още пускам и аз една снимка от наша тренировка в края на зимата - дано не считате братята маламути за натрапници

Публикувано: 05 June 2010 - 12:09 AM
Finwe, в 04 June 2010 - 09:04 PM, написа:
hrisi14, в 04 June 2010 - 07:55 PM, написа:
Благодаря! Получих отговора на ЛС. Извинявам се, че сте изтълкували въпроса ми като спам - но идеята ми беше, че тук може да се обсъждат различни начини за трениране, да се споделят идеи и да се обменя практична информация във всички аспекти от тренировките. И за да не спамя още пускам и аз една снимка от наша тренировка в края на зимата - дано не считате братята маламути за натрапници
Натрапници? - В никакъв случай! Нали сме си братовчеди!
Много се радвам, че има и други като нас, които спортуват заедно с любимците си!
Публикувано: 05 June 2010 - 01:02 PM
hrisi14, в 04 June 2010 - 10:14 PM, написа:
Много се радвам, че има и други като нас, които спортуват заедно с любимците си!
Ами нали и маламутите вече си имаме отделен раздел във форума, затова го написах, че се намесваме при хъскитата. Но си мисля, че всички собственици на северни породи, които искат и/или вече се занимават със спорт, а пък те са толкова малко все още в България, могат да обменят заедно информация и опит, и имаме доста да се учим. Вярно, че отделните породи си имат и свои специфики, но генерално нещата са еднакви.
Ето една хубава снимка от нас:

Публикувано: 05 June 2010 - 04:27 PM
Finwe, в 05 June 2010 - 11:07 AM, написа:
Така е, много са малко хората, които се занимават в България и наистина е хубаво да споделяме опит!
Тези "братовчеди" също не са пренебрегване и наистина са много красиви във впряг!
Публикувано: 05 June 2010 - 10:37 PM
hrisi14, в 05 June 2010 - 02:32 PM, написа:
Тези "братовчеди" също не са пренебрегване и наистина са много красиви във впряг!
Аз много харесвам кучетата, когато работят във впряг. Излъчването им е различно от това както са в ежедневието или в шоу-ринга.
Колкото до споделянето на опит, наистина ще се радвам да се обсъждат неща, които могат да ни помогнат на всички. Аз например се интересувам как се обучават кучета-новаци, когато нямаш на разположение друго вече обучено куче - конкретно да ги научиш да вървят напред, да следват пистата, да не се разсейват от факторите извън нея (други кучета, особено бездомни, разни други животни, хора) - едното от моите кучета например види ли някакъв обект срещу себе си, тръгва право срещу него, и повлича и другите кучета след себе си. Засега единственото, което ни спира е котвата на шейната... Ще се радвам ако някой сподели методи, които работят. Не вярвам, че всичко е предварително заложено.

Публикувано: 06 June 2010 - 10:31 AM
Finwe, в 05 June 2010 - 10:42 PM, написа:
hrisi14, в 05 June 2010 - 02:32 PM, написа:
Аз много харесвам кучетата, когато работят във впряг. Излъчването им е различно от това както са в ежедневието или в шоу-ринга.
Колкото до споделянето на опит, наистина ще се радвам да се обсъждат неща, които могат да ни помогнат на всички. Аз например се интересувам как се обучават кучета-новаци, когато нямаш на разположение друго вече обучено куче - конкретно да ги научиш да вървят напред, да следват пистата, да не се разсейват от факторите извън нея (други кучета, особено бездомни, разни други животни, хора) - едното от моите кучета например види ли някакъв обект срещу себе си, тръгва право срещу него, и повлича и другите кучета след себе си. Засега единственото, което ни спира е котвата на шейната... Ще се радвам ако някой сподели методи, които работят. Не вярвам, че всичко е предварително заложено.
Да искам и аз да разбера как може да се преодолее това, понеже съм супер начинаеща във този спорт или по скоро занимание за сега.И съм само с едно куче което не може да се похвали че много слуша
Публикувано: 06 June 2010 - 01:08 PM
Finwe, в 05 June 2010 - 08:42 PM, написа:
По мойте скромни наблюдения, мисля, че при някои кучета е заложено! Не че другите не се научават, но просто при някой нещата им идват от вътре! Както при научаването на командите, които изпълняват във всекидневието си - едни от кучовците се справят по-бързо, други по-бавно, едни искат да изпълняват, други не, независимо, че знаят какво се изисква от тях! Така е, както при хората, едни са роботливи, други по-мързеливи и така! Също така съм забелязала, че работата в екип е много по-ползотворна, защото самите те си се нахъсват, адреналина се вдига и желанието за работа също. Има кучета които не можеш да ги удържиш, докато ги връзваш във впряга(желание огромно), а други приемат нещата по-спокойно и съответно тези кучета наистина са по-слаби откъм желание и дърпат, защото просто както казах се нахъсват едни други.
При нас нещата стоят така: Ахак е невероятен - той е от кучетата, които могат да теглят до края на силите си и накрая да падне! Просто при него нямаше никакъв проблем да го научим, защото той искаше! Започнаме като малък с команди - ляво, дясно, напред и най-вече СПРИ! Когато видяхме, че се справя, не исках да рискувам да ме пребие, са пробвахме с колелото , после със ските и така. Иначе той е от кучетата които се интересуват от всичко което го заобикаля, няма удържане, но някакси когато тегли въобще не се занимава със странични обекти, даже минаваме на тренировките си покрай стадо овце и той не се впечатлява, а ако е на разходка, познайте какво ще се случи! Той си има много голям минус - разгонени кучки, има ли наблизо - КРАЙ! Пада му пердето и дотук, даже зимата когато тренирахме с другите кучета и имаше една разгонена, се стигна и до бой. Тогава въобще не го интересува тегленето. С Ник беше лесно, той се научи от Ахак, при него желанието беше по-малко, но покрай Ахак, нещата се промениха!
Сигурно ви отехчих, но спирам. Само да кажа, че може би ще помогне на всеки - да се съобрази с характера на кучето си и съответно да прецени как може да го амбицира да работи!Аз лично използвам наши думички, на които знам, че кучетата ми реагират и ги стимулирам винаги когато са се справили добре, а винаги след тренировка има големи похвали! Присъствах веднъж на една сцена, на края на тренировката, мъшъра слезе и погали всичките си 12 кучета едно по едно и непрекъснато им говореше нещо!
Публикувано: 06 June 2010 - 02:08 PM
hrisi14, в 06 June 2010 - 11:13 AM, написа:
... Присъствах веднъж на една сцена, на края на тренировката, мъшъра слезе и погали всичките си 12 кучета едно по едно и непрекъснато им говореше нещо!
Изобщо не е отегчително, напротив! Аз знам, че у някои бягането и дърпането е заложено, повече отколкото при други. За съжаление това, че някои северни кучета са загубили вродените качества да работят, е резултат от опита на някои шоу-развъдчици от началото на миналия век да ги превърнат в кучета-компаньони. Разбира се, че генът си оказва влиянието. Аз също съм виждала 6-месечни кучета, на които за пръв път се слага хамут и те веднага тръгват напред с голяма скорост, все едно някой ги е учил - но техните родители и прародители са били единствено и само работници. Другото което си мисля, че е важно и кога се започва - ако кучето вече е в напреднала възраст, това със сигурност ще стане по-трудно, дори и невъзможно.
А това за награждаването след бягането - бих казала, че е даже задължително - аз винаги след тренировки или даже обикновена разходка, когато те са се държали добре и са слушали, ги награждавам с вкусни кучешки бисквитки, и това много ги мотивира следващия път да се представят по-добре.
П.С. Благородно ви завиждам за Ахак - да работиш с такъв тип куче е истинско удоволствие!

Публикувано: 19 June 2010 - 06:47 PM
nushcho, в 06 June 2010 - 08:36 AM, написа:
За съжаление литература за този спорт все още няма толкова много. Единственото ръководство за този спорт - който се нарича sleddog, за което аз знам, е издадено в Италия. То е много подробно разписано и изключително полезно откъм практическа гледна точка - от отглеждането на впрегатните кучета, хранене, здраве, до тренировките, устройството на шейната и пр. Ръководството обаче е на италиански, сега се превежда и на английски. Щом веднъж стане превода, вероятно до края на тази година ще може да бъде преведено и на български, руски, немски, френски. Ако ви интересува може да следите дали има издания на тези езици от сайта на Международната школа за мъшери в Италия, чийто директор е автора на споменатото ръководство, а ако разбирате италиански - можете да си го поръчате и сега.
Ето сайта: International Mushing School - Fusine, Italy
Така изглежда ръководството:

Публикувано: 22 June 2010 - 05:32 PM
nushcho, в 20 June 2010 - 12:15 PM, написа:
Привет,
Относно обучението на Зина, най- лесно е да се обучава първо едно хъски.
За целта, ти трябва да инвестираш доста време, търпение и тренировки. Ето няколко идеи.
Първо, добре е да си на място където няма много дразнители, примерно ако си от София може да ходиш на Витоша или в големите паркове, но в ранните часове или вечер късно когато няма хора.
Добре е кучето да не се учи на команда ред, така после се обърква и не знае какво се иска от него.
Може да я вържеш с колан за себе си и да тичате, ако не обичаш да тичаш може с колело. По пътя до парка винаги и задавай команди ляво и дясно, така след месец говорене първо тя ще си знае маршрута, после ще разбере какво е ляво и дясно. Добре е тренировките да не са на поляна а там където има пътека (алея), така се учат да са по пътеката а не където им падне. За обучението хамут не е необходим, по добре е нагръдник, от хамута кучето може да се измъкне защото не е вързано за врата. Така или иначе ти може да си я обучаваш а като си намериш хамут тя вече ще си знае какво се иска от нея.
А при такива тренировки, тя ще се разхожда доста добре и след тичането може да я пускаш да си играе с кучета за да се социализира, а и така ще се учите да се връща при теб и да не ти бяга.
Хъсетата са родени да тичат и теглят, четох едно изследване за тях, че те като започнат да тичат организмът им почва да произвежда вид хормон на щастието. Колкото повече тича, толкова по големи дози произвежда и затова нямат умора!

IcyLand siberians
Публикувано: 21 July 2010 - 06:08 PM
Адреса е : ул. Дунав 7, кафе Ибис, улицата е пряка на Дондуков
Публикувано: 24 July 2010 - 10:05 AM
Днес се опитах да я науча с колелото обаче не иска да дърпа .. седи и ме гледа с поглед тип "какво очакваш да правя с това?" Някакви съвети за тегленето :?

Публикувано: 01 August 2010 - 12:32 PM

На Арвен това й е първо "впрягане" с Джек и второ въобще. Та двамата реално доста кратко теглеха, защото тя още си няма и хамут и не е много на ясно "Какво аджеба искат тия от мен". Но доста добре се справиха, особено Арвен...може би защото има кой да й показва. Джек в началото беше доста по-бавно загряващ. Малко се стреснах като по едно време засилиха бързо, а пред мен се задаваше софийска "дупчица", но Джек не изневери на отличното реагиране на командата "СТОЙ! УБИХ ТЕ!"

Вход

Горе
Цитиране +