Finwe, в 06 October 2010 - 09:07 AM, написа:
hrisi14, искрено ви се възхищавам, личи си че Ахак, Ник и Еко се забавляват страхотно, браво че са толкова послушни, впечатлена съм, че три кучета са впрегнати с колело! Искам да питам: колко дълъг ви е тренировъчния маршрут и какъв е точно - виждам, че бягате и по асфалт? Как реагират кучетата ако има дразнители - селскостопански животни, други кучета, хора? Аз немога да си представя да впрегна тримата и да тръгна толкова смело с колелото - на първите 100 метра ще бъда със счупена глава - то не са кокошки, бездомни кучета, пастирски кучета, крави, овце, кози, коне - и всички са голям интерес за моите кучета.
Finwe, смело давам, защото Ахак ги води, а той много слуша и изпълнява команди когато е впрегнат (иначе и той като типично хъски си прави номерца

) Когато "работи" не се разсейва - това е село и естествено дразнители колкото пожелаеш - овце, кокошки, кучета, коне, даже докато излезнем от селото ,по пътя срещаме доста често коли, но той не се впечатлява и продължава напред, даже не се налага да спираме. Другите кучета се водят по него и така - аз му имам доверие и когато е неравен терена, като му кажа полека, той намалява темпото! Маршрута ни е около 6-7км и ако не е топло завъртаме още едно кръгче! Асфалта е само в началото, после минаваме през големи поляни и стигаме до гората по път направен от джиповете на ловджиите - повечето снимки са от селото, защото няма луди да търчат след нас да ни снимат и ни пречакват само

, а на мен ми е непосилно да нося и фотоапарат! И да не е спам, това е от предишния уикенд!