Dog.bg Форуми : Спорт

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (58 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Спорт

#681 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 February 2011 - 02:05 PM

Huskypower, извинявам се за въпроса, но какво точно е стелещ се тръс?
User's Signature

Качена снимка

#682 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 February 2011 - 02:16 PM

Малка грешка, не стелещ се, а диагонален. Стелещ се нарича при немските овчарки. (нисък приземен тръс, който осигурява икономичност на движенията)
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#683 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2011 - 02:43 PM

Показване на мнениетоHuskypower, в 18 February 2011 - 01:21 PM, написа:

Малка грешка, не стелещ се, а диагонален. Стелещ се нарича при немските овчарки. (нисък приземен тръс, който осигурява икономичност на движенията)

Аха, много благодаря! А диагоналния е , когато тичат реко настрани ли?
User's Signature

Качена снимка

#684 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 February 2011 - 03:13 PM

Не, не тичат на страни, а движат преден и заден крак успоредно едновременно по диагонал. Нещо май не можах да го обясня добре, абе т.е. движат например преден ляв и заден десен, преден десен със заден ляв.
Ето картинка, на която диагонално разположените крайници са с еднакъв цвят и се движат заедно. Дано да го разбра. :ab_041:
Прикачена снимка
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#685 Потребителят е офлайн   Rони Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 February 2011 - 03:44 PM

@Дизел, без да искам да се заяждам или нещо такова, само уточняваме - за да изминеш 5км за 15мин. означава, че за 1час ще изминеш 20км разстояние, нали така. Това е скорост от 20км/ч. а 20км/ч няма как да са бързо ходене или лек тръс, защото човешкият ход е 5км/ч, леко тичане е около 10км/ч, а 20км/ч са си яко бягане. Провери си точно дистанцията, която изминаваш според мен е не повече от 2,5км за 15мин. или ако се мериш с уред не е калибриран.

Аз карам кучето с колелото горе-долу с толкова 20км/ч(имах скоростометър, който счупихме при поредното падане) и то почти не издържа(сигурно и затова ми раст ниско), но довечера ще го меря и ще намалим скоростта, а може и дистанцията. Ще тичаме с т.нар. от HuskyPower диагонален тръс, когато тича така имам чувствтото, че влиза в хайбърнейт режим, в който изобщо не се изморява и може да тича вечно, а аз исках да го поизморя, за да спре да копае мазе под къщата...

#686 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 February 2011 - 06:27 PM

ХАХАХАХАХАХАХАХА! Извинявай не се сдържах, но "...копае мазе под къщата" ме разби :ba_025: . Току виж кат порасне и етаж ще дигне :)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#687 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2011 - 09:37 PM

Показване на мнениетоRони, в 18 February 2011 - 08:45 AM, написа:

Благодаря на всички отзовали се за съветите. Значи ще продължим с тичането, но с по-малко темпо. Малко ме е срам да си призная, но понеже не сме спирали и в най-големите студове и снегове, кучето направо скрежасало цялото и понякога изоставаше и не тичаше с темпото което карам, аз спирах да му се карам и да го хокам. защото си мислех че се лигави и инати. А то просто е било малко за такива големи натоварвания, сега разбирам защо като се прибере пада на земята като простреляно.
Относно бързината може би е с 15-18км/ч, защото в 20тте мин. не са чистото каране, а цялто време в което ме няма. Кучето горе-долу си тича нормално, като в периоди тича много бързо -знаете как понякога идва към вас галоп - прибрани уши и разтегнато като струна.

Иначе, мисля че засега изглежда добре, аз не разбирам много, защото това ни е първото куче, видимо не се е изкривило(редовно му давах самосиндикално калций(5пие-2почива), от месец почти спрях, защото ми казаха че ако прекаля ще му спра растежа). Хората много го харесват всички спират да му се радват и ни гледат като се разхождаме. Дори едни деца с друго хъски викат - Не е честно вашето е по-хубаво от нашето...
На мен лично ми се струва дребно за възрастта си, но ще видя как се мерят и ще го измеря, за да сравня. Иска ми се да го види и някой, който разбира поне да знам отговаря ли на изискванията на породата си. Поне като характер прави всичко, което пише тук - бели много, дупки, дъвче и разнася каквото му падне, хартии носи, лайна яде(отучваме се вече), не лае, а вие като ни няма. Съседите са пропищели, но на нас не ни пречи, защото не го чуваме :)

Не го храня непосредствено преди тичане, може би няколко часа преди това е хапвало нещо.
За храната - от гранулираните досега го хранех с РоялКанин джуниър - 9-13лв/кг, зависи как я намирам, от скоро почнах с Педигри джуниър, но имайки предвид че не яде много гранули пак ще се върна на 1вата. Но гранулираната не му е основна храна, давам му може би веднъж дневно. Иначе не е манджия - яде всичко, жена ми му бърка от манджите с хляб и топла вода. Зеленчуци също обича - ябълки, краставици. И всеки ден му давам риба - глави от скумрия или прясна червеноперка. С неговия капацитет 3 или 4 глави от скумрия го наяждат на едно ядене. Дори като го викам наградите са му пак риба, мъчих го поне с 5 вида лакомства, които очевидно не ги харесва. Разстройство няма, откакто яде риба изпражненията му са много добре оформени и твърди.

Относно водата досега му давах веднага, но ще поизчаквам, въпроса е че през големите снегове в последните два месеца изобщо не съм му давал вода. То яде сняг от двора, като му сипвам то не отива и да пие, защото ближе сняг.

Понеже тичаме изключително по асвалт и павета - гледам страхотни отзиви за тези обувки и ще ги търся ако ги има тука, иначе ще опитаме да ги поръчаме от ebay - http://www.ruffwear....Boots-Grip-Trex

Това куче жена ми го купи за детето, за да израства с животно, изобщо не предполагахме какво идва(ураганът Катрина), характерни особености и тнт. аз спортувам активно и се случи така, че породата ни подхожда, защото то ме амбицира допълнително да съм активен. Много се разписах, но в заключение само да кажа, че сега чета и за другите породи и тнт, но изглежда сибирско хъски се гледа трудно, не е за всеки, много компромиси, любов, търпение, време и грижи. Но пък си залужава!

@Дизел - може би грешиш малко тук - няма как да направиш за 15мин. 5км бягане. Не знам как се мериш, но човешкият ход е 5км/ч.

ROHИ,
смях се от сърце ! :ab_041: Искам да ти кажа, че породата ти пасва идеално :dog: :te_138: и с тренировките и с лудостта в добрият смисъл на думата ! :gb_023:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#688 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2011 - 10:53 PM

Показване на мнениетоHuskypower, в 18 February 2011 - 02:18 PM, написа:

Не, не тичат на страни, а движат преден и заден крак успоредно едновременно по диагонал. Нещо май не можах да го обясня добре, абе т.е. движат например преден ляв и заден десен, преден десен със заден ляв.
Ето картинка, на която диагонално разположените крайници са с еднакъв цвят и се движат заедно. Дано да го разбра. :ab_041:
Прикачен файл Kitty.jpg

Разбрах, много благодаря за пояснението!!!
User's Signature

Качена снимка

#689 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 20 February 2011 - 12:32 AM

Любимо,любимо занимание:mg_062:аз единствено избягвам кучетата да тичат по асвалт, не е добре за лапите. Но и винаги след тренировка правим проверка на лапите може нещо да се е забило и да наранява крачето.
Ето ни и нас, макар,че аз не съм особено надежден велосипедист ,винаги се пребивам.:ab_041::ab_041:

User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#690 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 20 February 2011 - 10:07 AM

Аз съм добър велосипедист, но много се претеснявам какво ще стане като карам със Зина. Смятам тези дни когато си зашия саморъчно правения хамут, да пробвам на стадиона на тревата че да е по леко падането :ab_041: Имам и един въпрос, къде трябва да се завърже кучето за колелото ( оикновен бегач ) че да е най - безопасно за мен и за него. Идеята е да ме дърпа а несамо да бяга до мен така че преполагам от страни не е много удачно. И горе долу колко дълго въже ще е нужно имам едно като ластик 1.5м (с което се затягат багажи) незнам колко е здраво, но като начало ще пробвам с него и ще подсигуря като резервен вариант с някой повод ако случайно ластика се скъса. Понеже Зина никога не е теглила нещо до сега и няма да знае на къде да ходи предполагам ще кача майка ми на колелото а аз ще вървя до нея да я напътсвам и да я командвам поне докато схване за какво става дума. И така няколко обиколки на стадиона като за начало предполагам ще са достатъчно. Моля кажете си мнението и препоръките за началните ни тренировки идеята е да извлечем максимална полза - Зина изморена, а аз да се забавлявам.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#691 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2011 - 10:34 AM

Аз се пребих СТРАШНО мощно с колелото и Джек миналата година, но беше изцяло по моя вина. Общо взето може би съм случила на такива кучета-нито Арвен, нито Джек не са ми били проблем като ги вържа за колелото. И двамата се съобразяват, Арвен малко се разсейва, но в случая тя е миниатюрна единица на съпротивление, която бързо влиза в правия път :D :D
Иначе връзвам отпред,

тук ----> Прикачена снимка
Иначе така си я караме ние, не знам защо тук изглежда че въжето е хванато баш отгоре, като не е...
Качена снимка
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#692 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2011 - 12:23 PM

Аз пък жестоко ви препоръчвам да не връзвате нищо за колелото... не е добра идея...Това е животно все пак... може да види разгонена, може да види котка... какво ли не ... тогава следва едно здраво падане..., а може би и евентуални щети на кучето.. хващайте повода в една ръка без да го увивате около ръката, така, че всеки момент да сте в състояние да го пуснете...Всеки си знае де... аз просто мога да ви предупредя...
User's Signature

Качена снимка

#693 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2011 - 12:38 PM

Аз пък жестоко ти препоръчвам да пробваш първо конкретно с хъски. Вързано точно там кучето няма кой знае какъв контрол над колелото. И идеята все пак е да тегли. Естествено че ще разсейва до един момент, но после ще се научи. А разсее ли се, много бързо се коригира или с команда(ето защо НЕ е първата в списъка ми за полезни команди), или със спиране на колелото, или с ускоряване, или с хващане на повода и спиране. Като ми е навито на ръката ще ми дръпне ръката и ще прехвърча над колелото набързо. Или по-якия вариант-дърпа ръката, ти неволно дърпаш колелото и в най-добрия случай спираш в храст. Особено като са две и силата им е доста по-голяма.
Имала съм инциденти от мое разсейване и знам как може да влачи ЕДНО хъски навито за ръката ми без да съм на колело, а аз не съм лекичка.
И за повечето хъскита има един много важно правило, което беше едно от първите неща, които научих още преди да взема Джек: не пускаш повода! Ако хъскито е някое достатъчно гламаво и щуро като повечето представители на породата, пуснеш ли както си добре натъртен вече, после може да не го хванеш. А да разчиташ на някой добросъвестен гражданин да ти хване изтребителя-забрави!(Eстествено ако са повече от едно си преценяваш шансовете и се надяваш все едно от тях да има малко разум и да се върне)

Между другото пребих се с колелото точна като държах Джек в едната си ръка, защото бързах да стигна до едно място и на един завой имахме различно мнение на коя страна да завием. Аз завих с висока скорост на едната, а той на другата. Без малко не ми изкара рамото, но слава богу ми се размина, иначе бях цялата изподрана и натъртена.
User's Signature

#694 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 20 February 2011 - 12:57 PM

за мен най-безопасно е кучето да се връзва за седалката,връзвам с обикновен 1,5м повод.Така и да дръпне леко дърпа задницата на колелото,т.е контрола все още е в мен с вилката.Много важна команда НЕ и СПРИ.Научете кучето щом спрете и то да спира и да сяда до вас.Много полезно ако трябва да се разминем с друго куче.
Нуши опитай да я закачиш на седалката и върви спокойно с нея като буташ колелото после се качваш на колелото и съвсем бавно дори ако трябва си помагай с крака напред и давай по някое лакомство за начало.Ще се научи за 10 мин. :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#695 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2011 - 01:00 PM

Съгласна съм за командите, хубаво е също да знае и ляво и дясно, НО и Нушето и аз пишем за теглене. Как по-точно ще тегли кучето вързано за седалката?
User's Signature

#696 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2011 - 01:05 PM

Относно колелото, което Гери е показала - една забележка, защото не си личи: При всяко колело е различно устроена рамката и кормилото, но въжето трябва да е вързано ЗА РАМКАТА, тоест напрежението да отива към задната гума, която е статична, иначе наистина разсейванията на кучето могат да причинят неприятности, ако изместват кормилото.
Когато видя потенциален дразнител, котка, пиле или каквато и да е твар, увеличавам скоростта и кучето е принудено да я пропусне. Случвало ми се е тръгне по котка, но аз заедно с колелото сме около 70 кг, които се движат. Няма шанс :md_064:

#697 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2011 - 11:59 PM

Аз тренирам кучетата си от доста отдавна с колело, първо големия сам, после като се появи и малкия и да ви кажа установих, че по-удобния, поне за мен начин, е като се вържат кучетата за кръста с колан за джоринг! Така успявам да ги контролирам повече и е по-трудно да ти обърнат колелото, когато се разсеят нещо. Спокойно се решавам да вържа и три кучета - дърпат страхотно, не въртиш педали и само се кефиш :be_107:
Естествено всеки си решава сам за себе си как ще му е по-удобно!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#698 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2011 - 12:07 AM

Решила съм тази година да си купя ролери и така да тренираме с кучето, защото аз колкото и да тичам не съм стрела и не мога да го надбягам, въпреки че той тича и наравно с мен, пуснат, общо взето изчакваме се . . . С колелото не ми е удобно.
Относно пускането, аз не пускам,освен когато вече не е пуснат, обаче Неро като ме види, че съм паднала и веднага идва да ме целува, така че за връщането нямаме проблем. Веднъж тичахме и той беше в гората, аз на алеята и на излизане не успя да си вземе завоя и ме отнесе, и си скъсах и дънките и се насиних, но той веднага се притече на помощ и ме нацелува. Голямa душица е :wub:
User's Signature

Качена снимка

#699 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 21 February 2011 - 01:06 AM

Показване на мнениетоxael, в 20 February 2011 - 10:05 AM, написа:

Съгласна съм за командите, хубаво е също да знае и ляво и дясно, НО и Нушето и аз пишем за теглене. Как по-точно ще тегли кучето вързано за седалката?

да тегли си кучето даже не ми се налага да въртя педалите,завързано за седалката пак дърпа цялата тежест,но не може да мине пред предната гума и да направим катастрофа.Поне при мен работи завъртам няколко пъти педалите и след това спирам и тя сама си дърпа после.Става въпрос за НОК де не за хъски,но принципа е един и същ. :ae_085:Можеш да си помагаш като подканяш по някакъв начин кучето,аз казвам айде или давай тичай и тя още повече се надъхва щото вижда,че аз се кефя и тя още повече.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#700 Потребителят е офлайн   Rони Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 February 2011 - 10:46 AM

за момент реших, че ми е изтрита темата без предупреждение и без малко щях да напусна демонстративно със скандал :)
Всеки сам си решава как да го върже, аз лично искам да спортувам и аз все пак и затова не искам да ме тегли. Караме изцяло по улици с движение на коли и ме е страх да го вържа, в ръка винаги мога да го контролирам и усеща какво искам от него, мога лесно да го местя дясно или ляво в зависимост от обстановката. Държа си кормилото с две ръце, но в едната е и повода.

Иначе може би най-удачния вариант за връзване(от гледна точка на безопастност и комфорт на човека и кучето), на който аз съм попадал е този на братята американци:
http://www.itsahusky...with-your-husky
но тук има едно специално приспособление, което не е кой знае какво - скоба и пружина, но работи добре.

• (58 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни