Dog.bg Форуми : Спорт

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (58 Страници) +
  • « Първа
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Спорт

#701 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 February 2011 - 01:32 PM

Показване на мнениетоhrisi14, в 20 February 2011 - 09:04 PM, написа:

Аз тренирам кучетата си от доста отдавна с колело, първо големия сам, после като се появи и малкия и да ви кажа установих, че по-удобния, поне за мен начин, е като се вържат кучетата за кръста с колан за джоринг! Така успявам да ги контролирам повече и е по-трудно да ти обърнат колелото, когато се разсеят нещо. Спокойно се решавам да вържа и три кучета - дърпат страхотно, не въртиш педали и само се кефиш :be_107:
Естествено всеки си решава сам за себе си как ще му е по-удобно!

Струва ми се че рискуваш неоправдано с този колан. При някоя конфликтна ситуация и рязко дърпане може да ти повредят кръста. Виждам че си здрава мацка, но риска си остава за теб. :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#702 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 21 February 2011 - 03:00 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 21 February 2011 - 12:11 AM, написа:

Показване на мнениетоxael, в 20 February 2011 - 10:05 AM, написа:

Съгласна съм за командите, хубаво е също да знае и ляво и дясно, НО и Нушето и аз пишем за теглене. Как по-точно ще тегли кучето вързано за седалката?

да тегли си кучето даже не ми се налага да въртя педалите,завързано за седалката пак дърпа цялата тежест,но не може да мине пред предната гума и да направим катастрофа.Поне при мен работи завъртам няколко пъти педалите и след това спирам и тя сама си дърпа после.Става въпрос за НОК де не за хъски,но принципа е един и същ. :ae_085:Можеш да си помагаш като подканяш по някакъв начин кучето,аз казвам айде или давай тичай и тя още повече се надъхва щото вижда,че аз се кефя и тя още повече.

То добре за седалката, но наистина няма как да ме дърпа от там освен с тази скоба Springer America която изглежда доста добре както и цената и от 89 $ :))) Даже ми се струва доста удобно ако кучето не знае посоките така няма да е най-отпред да води, а ще се следва от колелото. Другото което е...Зина няма как да върви кротко тя на повод е като изтървана първите 20-30 мин от разходката. За пускане на повода и дума да не става после мога само да и кажа едно Адиос или да ме разиграва няколко часа докато не се умори да тича или докато удуши всички кокошки в околността, а при мен кокошки бол. Другия ни проблем е ако случайно има някакви други животни на пътя - е тогава направо полудява от зор да отиде там.... в началото ще е трудно но имам желание и нерви. Варианта за кръста е интересен, но всеки трябва да пробва според собствената си физика и удобство. За сега май ще пробвам на рамката под кормилото пък да видим с колко синини ще бъда :ab_041:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#703 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 21 February 2011 - 03:23 PM

понеже си от варна ела в Морската да видиш как си тегли за седалката :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#704 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2011 - 04:46 PM

Показване на мнениетоpiron45, в 21 February 2011 - 10:37 AM, написа:

Показване на мнениетоhrisi14, в 20 February 2011 - 09:04 PM, написа:

Аз тренирам кучетата си от доста отдавна с колело, първо големия сам, после като се появи и малкия и да ви кажа установих, че по-удобния, поне за мен начин, е като се вържат кучетата за кръста с колан за джоринг! Така успявам да ги контролирам повече и е по-трудно да ти обърнат колелото, когато се разсеят нещо. Спокойно се решавам да вържа и три кучета - дърпат страхотно, не въртиш педали и само се кефиш :be_107:
Естествено всеки си решава сам за себе си как ще му е по-удобно!

Струва ми се че рискуваш неоправдано с този колан. При някоя конфликтна ситуация и рязко дърпане може да ти повредят кръста. Виждам че си здрава мацка, но риска си остава за теб. :rc_036:

Първо благодаря ти за здравата мацка... :ab_041: ще го приема като комплимент, но не съм здрава само физически, ами съм "здрава" и в главата, ако ме разбираш какво искам да кажа :ab_041: :ab_041: Ако не съм сигурна, мислиш ли,че ще се хвърля в приключение да впрегна 3кучета по тоя начин??
Аз не говоря голословни приказки, а казвам това което съм се научила не от качване на колелото 2,3,5 или 10 пъти, а от трениране на кучета по тоя начин и то РЕДОВНО от 3,5 години!
По принцип аз НЕ казах, че всеки трябва да го прави така, а само споделям как аз го правя, като по тоя начин може да съм от полза за някой...!
Това е мъжът ми който освен с колелото, тренира по тоя начин и със ски и бъди сигурен, че има контрол над кучетата! По твойта логика когато се тренира със ски, щом контрола не е от теб(кръста ти) то къде тогава би бил ги вързал - за ските или за ски автоматите? :ab_041:
Не забравай че колкото зависи от теб, толкова зависи и от обучението на кучето!!!! :rc_036:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#705 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 February 2011 - 05:34 PM

Тук със криста голяма роля играе въжето все пак. Наскоро получих моето оборудване хамути + амартисьорно въже. За сега се самозадоволяваме само със тичане без да ползваме колела, шейни и т.н. и мога да кажа, че Вързан за кръста е много по удобно и лесно контролирането на кучетата от колкото хванати на повод в ръцете. Един вид когато ръцете ми са свободни се чувствам по спокоен и по маневричен. Поне при нас е така :) Очаквайте и от нас снимки скоро :)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#706 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 February 2011 - 06:06 PM

Ааахахахаха, явно нещо съм се заблудила Мето! Не знам защо, но винаги съм си мислила, че в самозадоволяването не може без ръце, а пък ето на, твоите били свободни хахаха! :db_046:
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#707 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2011 - 06:38 PM

Показване на мнениетоHuskypower, в 21 February 2011 - 03:11 PM, написа:

Ааахахахаха, явно нещо съм се заблудила Мето! Не знам защо, но винаги съм си мислила, че в самозадоволяването не може без ръце, а пък ето на, твоите били свободни хахаха! :db_046:

:smile: :ab_041: :af_089: :beer: Това беше яко !
User's Signature

Качена снимка

#708 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2011 - 07:07 PM

[/quote]
Първо благодаря ти за здравата мацка... :ab_041: ще го приема като комплимент, но не съм здрава само физически, ами съм "здрава" и в главата, ако ме разбираш какво искам да кажа :ab_041: :ab_041: Ако не съм сигурна, мислиш ли,че ще се хвърля в приключение да впрегна 3кучета по тоя начин??
Аз не говоря голословни приказки, а казвам това което съм се научила не от качване на колелото 2,3,5 или 10 пъти, а от трениране на кучета по тоя начин и то РЕДОВНО от 3,5 години!
По принцип аз НЕ казах, че всеки трябва да го прави така, а само споделям как аз го правя, като по тоя начин може да съм от полза за някой...!
Това е мъжът ми който освен с колелото, тренира по тоя начин и със ски и бъди сигурен, че има контрол над кучетата! По твойта логика когато се тренира със ски, щом контрола не е от теб(кръста ти) то къде тогава би бил ги вързал - за ските или за ски автоматите? :ab_041:
Не забравай че колкото зависи от теб, толкова зависи и от обучението на кучето!!!! :rc_036:
[/quote]

:smile: hrisi14 Определено беше комплимент, използвам го често по отношение на жена ми, а тя е бивша спринтьорка на средни разстояния . :smile:
User's Signature

Качена снимка

#709 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 February 2011 - 07:09 PM

Показване на мнениетоHuskypower, в 21 February 2011 - 05:11 PM, написа:

Човек да не допусне правописна грешка скачаш кат шаран на зърно,а другите като каракуда на червей! :) :db_046:
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#710 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2011 - 07:41 PM

:smile: Не се коси Мето, майтап да става :beer:
User's Signature

Качена снимка

#711 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2011 - 10:58 AM

Показване на мнениетоMeto, в 21 February 2011 - 06:14 PM, написа:

Показване на мнениетоHuskypower, в 21 February 2011 - 05:11 PM, написа:

Човек да не допусне правописна грешка скачаш кат шаран на зърно,а другите като каракуда на червей! :) :db_046:

Удоволствието да откриваш нови техники . . . . :db_046:

А иначе и ние като тичаме с кучето си го връзвам за кръста, защото е по-удобно, както каза Meto, като са свободни ръцете! Не съм се сещала да го вържа така и като карам колело, но определено ще пробвам!
User's Signature

Качена снимка

#712 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2011 - 09:14 PM

А най-удобно е така :ab_041:
Прикачена снимка
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#713 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 22 February 2011 - 09:39 PM

Герииии :)) който може да си позволи лукса да си пусне кучо съм съгласна:)) при мен този вариант е ....как да кажа много неприемлив.
ShiBumi_GirL май наистина трябва да дойда да видя, че си мисля като е за седалката въжето ще пречи на краката ти да въртиш колелото, но щом става не споря. Аз не съм пробвала само така ми изглежда. Чак нямам търпение да дойде събота и неделя да изпробвам ( да се пребия ) с колелото :be_107:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#714 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 23 February 2011 - 12:37 AM

лентата на повода минава близко до крака ,но не пречи на въртенето на педалите :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#715 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 24 February 2011 - 05:56 PM

Вчера беше първата тренировка на Маги с количка и новите и другарчета от Австрийския развъдник “ Black Dream Wolves и като за първи път на ново място,нови кучета тя се справи добре. Пускам малко снимки.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#716 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 February 2011 - 06:14 PM

Количката е трепач! Забелязах, че предните гуми имат функционалност да завиват и системата е както при тракторите ;). Яка изработка!
User's Signature

#717 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 06:17 PM

Браво, много добре изглежда впряга. Само си мисля че тази количка е могло да се изработи с по лека конструкция и ще е по добре за кучетата. Не знам колко тежи , но със същия успех работа може да ви свърши някой стар трабант очистен от излишните неща по купето. Според мен трабанта може да се смъкне до към 200кг че и по малко в зависимост колко от него ще остане върху шасито. Става и чудесно кабрио :af_089:
Сигурен съм че вашия впряг няма да се затрудни. :smile:
User's Signature

Качена снимка

#718 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 24 February 2011 - 08:43 PM

Количката е мания...но наистина е тежка...незнам колко точно но на мен ми е трудно с нея но пък и аз нямам опит с такива возила. Мето между другото и аз се загледах в спирачките направи ми впечатление там пишеше Ямаха:ab_041: А и разбрах,че такъв тип колички минимума кучета е 6 бр. и ние бяхме с шест първоначално но на средата на трасето трябваше да махнем новака.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#719 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 February 2011 - 09:27 PM

Определено си е тежка конструкция, но това идва от подсилената структура. Може да се направи нещо такова и за 3-4 кучета. Само склеета да е от здрава сплав, а поддържащите елементи да бъдат я от алуминий или пък дърво. Все ще му намерим чалъма :)
User's Signature

#720 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2011 - 06:24 AM

Истината е в карбона... здрав и лек метал, най-доброто!

Ако се обезкости изцяло 1 трабант и му се остави само кормилната уредба и се направи кабрио ... ще върви страхотна работа!Ще тежи около 100-140 килограма при наличието на 1 човек ще е 150-200.

Може да се направи още по лек като му се сложат по-тънки гуми и капли така и съпротивлението ще е по-малко, но пък няма да има добра стабилност ...

Вкарахте ми мухите за този трабант... сега няма да спя.. :ud_009:
User's Signature

Качена снимка

• (58 Страници) +
  • « Първа
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема