Спорт
Публикувано: 25 February 2011 - 06:09 PM
Дизел, в 25 February 2011 - 03:29 AM, написа:
Ако се обезкости изцяло 1 трабант и му се остави само кормилната уредба и се направи кабрио ... ще върви страхотна работа!Ще тежи около 100-140 килограма при наличието на 1 човек ще е 150-200.
Може да се направи още по лек като му се сложат по-тънки гуми и капли така и съпротивлението ще е по-малко, но пък няма да има добра стабилност ...
Вкарахте ми мухите за този трабант... сега няма да спя..

Стабилността може да е проблем при високи скорости в завой, с кучетата се съмнявам да могат да се достигнат чак такива скорости.
Тук някъде във форума съм гледал как кучета дърпат АТВ с пълното му оборудване, не смятам че е по леко от почистен Трабант.
Публикувано: 25 February 2011 - 06:29 PM
piron45, в 25 February 2011 - 05:14 PM, написа:
Дизел, в 25 February 2011 - 03:29 AM, написа:
Ако се обезкости изцяло 1 трабант и му се остави само кормилната уредба и се направи кабрио ... ще върви страхотна работа!Ще тежи около 100-140 килограма при наличието на 1 човек ще е 150-200.
Може да се направи още по лек като му се сложат по-тънки гуми и капли така и съпротивлението ще е по-малко, но пък няма да има добра стабилност ...
Вкарахте ми мухите за този трабант... сега няма да спя..

Стабилността може да е проблем при високи скорости в завой, с кучетата се съмнявам да могат да се достигнат чак такива скорости.
Тук някъде във форума съм гледал как кучета дърпат АТВ с пълното му оборудване, не смятам че е по леко от почистен Трабант.
По-леко ще стане при всички положения... зависи как успееш да разчистиш трабанта.., но оборудвано АТВ тежи над 250 кг при всяко положение...!2 хъскита на трабант +1 човек и става работата, сега остава да намеря трабант за 50тина лева и голяма градинска ножица да го направя кабрио ...
Публикувано: 03 March 2011 - 05:45 AM

To be nobody, but yourself,in a world which is doing it's best night and day,to make you everybody else,means to fight the hardest battle,which any human being can fight,and never stop fighting!
Публикувано: 06 March 2011 - 05:50 PM

Публикувано: 06 March 2011 - 06:42 PM

CH. Urban Cowboy of Nordica & CH. Colors of the Magic of Golden Nicol - Shadow and Maggi

Публикувано: 06 March 2011 - 08:53 PM
Злати, много хубави тренировки сте си спретнали!

Ние използвахме снегът от първите дни на празниците и потренирахме със ските, но този път баткото ни се включи активно!!!

Публикувано: 07 March 2011 - 01:21 PM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 08 March 2011 - 12:24 PM
от известно време си мисля по въпроса за спорта при хъскитата. Повечето хора в един или друг момент се запалват по идеята, но реализирането както става ясно от другите теми не е лесно. Освен четене си трябва и опит от първа ръка, а грешките са неизбежни.
Затова се чудя дали (може би неофициално има нещо подобно) някои от форумистите се виждат, за да "тренират" заедно. Например в тегленето на шейни повечето хора тук са с по едно куче, а би било интересно ако може да се съберат няколко човека и кучета за един по-задружен впряг.
Не знам дали звучи смислено, но ми се струва интересна идея да се комбинират няколко човека водени от една идея - в крайна сметка всичко е да се раздвижиме и да научиме нещо ново.

Забелязала съм, че особено по-малките страшно бързо учат от по-големите.
Знам, че е доста особено като занимание и успеха не е ясен, но пък ако някой е пробвал, нека да сподели, че да спя по-спокойно

Публикувано: 08 March 2011 - 06:57 PM
silvia_22, в 08 March 2011 - 10:24 AM, написа:
от известно време си мисля по въпроса за спорта при хъскитата. Повечето хора в един или друг момент се запалват по идеята, но реализирането както става ясно от другите теми не е лесно. Освен четене си трябва и опит от първа ръка, а грешките са неизбежни.
Затова се чудя дали (може би неофициално има нещо подобно) някои от форумистите се виждат, за да "тренират" заедно. Например в тегленето на шейни повечето хора тук са с по едно куче, а би било интересно ако може да се съберат няколко човека и кучета за един по-задружен впряг.
Не знам дали звучи смислено, но ми се струва интересна идея да се комбинират няколко човека водени от една идея - в крайна сметка всичко е да се раздвижиме и да научиме нещо ново.

Знам, че е доста особено като занимание и успеха не е ясен, но пък ако някой е пробвал, нека да сподели, че да спя по-спокойно

тихо, коце спи!!!!
Публикувано: 09 March 2011 - 12:25 PM

тихо, коце спи!!!!
Публикувано: 12 March 2011 - 01:52 PM
silvia_22, в 08 March 2011 - 10:24 AM, написа:

Да, така е. За спорта с шейни най- добрата бройка е 6 кучета. Снимките на тези впрягове, които виждате в този форум са предимно кучета на 2-3 развъдника. Основно работещите ни кучета се познават, виждат се много често целогодишно и две по три живеят заедно. Ние вече имаме два отлично работещи отбора, към които от време на време си позволяваме да добавяме по 1-2 нови млади необучени кучета, но тези кучета все пак са "наши"(произведени от нас, кучета които ни познават,родени от наши кучета и те усещат и знаят това).
Затова наистина трябва да се организирате хората с по 1-2 кучета, първо да ги запознаете, социализирате, така че да станат отбор и да нямате побоища, те да си установят кой е лидер, кой не е и чак тогава да пристъпите към връзване и работа в екип.
Миналата година започнахме само с едно обучено куче-водач,всяка тренировка започваше с много убеждения тичане и мъки докато кучетата се кооперират, докато и ние разберем кой с кой работи най-добре. Тази година просто ги вързахме и те включиха на режим работа...направо се учудих,но усилията от миналата година не бяха никак малко.
Така, че за да се организирате може да се започне още от лятото с колело и тичане с колани. С по големи преходи по планински райони и така кучетата ви ще станат отбор.
Така или иначе за тренировка със впряг са нужни поне двама човека.
Успех и дано повече хора се запалят и тренират кучетата си. А лятото е най-доброто време да се научи едно куче да дърпа и най- лесно(според мен) е с колело.

IcyLand siberians