Спорт
Публикувано: 11 November 2011 - 12:25 PM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 11 November 2011 - 01:54 PM
Meto, в 11 November 2011 - 10:25 AM, написа:

Публикувано: 11 November 2011 - 02:42 PM
hrisi14, в 11 November 2011 - 09:30 AM, написа:
tarja, в 10 November 2011 - 11:02 PM, написа:
но все пак по заможните и свободни хора, на които им остава време ще практикуват такъв вид спорт.
За мен нещата опират най-вече до желание, а не до свободно време! И именно за това се радвам, че все повече хора се запалват, намират време да практикуват такива спортове!
Идеята е все пак, децата, хората и кучетата да са повече време сред природата - добре е за здравето на всички, подобрява общуването между кучето и стопанина и със сигурност се заздравява връзката между тях!!

Едно куче е винаги по-доволно, ако потича със стопанина си в парка, вместо да обиколи веднъж блока!
Не мога да се съглася напълно...няма как в този материален свят само с желание да станат работите, само с желание може са да си мечтаеш. Ето давам пример с мен колата ми е на ремонт - няма как да отида на планина с кучетата сега и да тренирам истински, желание имам но трябва да се работи за да има пари да се пълни колата с бензин,да се ремонтира когато трябва, да се купуват всички аксесоари за да изпълним мечтата си да тренираме с кучетата си. А изобщо не говоря ако нещата трябва да се правят както трябва и малко на по виско ниво не с обикновенни колелета колко пари струва всичко. Например шейните Данлер , които се ползват по цял свят и са сочени като най добрите цените им почват от 1200 евро нагоре, качествени скутери започват от 300 евро нагоре.
Така,че според без пари нестава дари и да си ползване самоделните шейни,триколки и обикновенни велосипеди пари пак трябват за аксесоари за спорт като колани,въжета, хамути и подобни + пари за горива винаги защото тренировка в парк като Южния например е несериозно и рисковано с толкова истерични хора по алеите + няма нясто за тренировка без асвалт. И това показва,че трябва да запалиш колата и да мръднеш на минимум 50км от София за да имаш истинска тренировка.

С моето мнение не искам да съм песимист но просто не е всичко толкова розово самата аз не съм се отказала от тази дейност но тренирам определено рядко.
Публикувано: 11 November 2011 - 02:56 PM
Meto, в 11 November 2011 - 10:25 AM, написа:
Мето, направи и съм сигурна, че ще има заинтересовани сегашни и бъдещи любители!

Знаеш че миналата година ние направихме една шейна, която не е за поценяване

North face, съгласна съм за парите за екипировки, шейни, колела, триколки, било и за кикслед (шейнички за 2 кучета, на които цените им почват от 250 евро нагоре) и т.н., но все от някъде трябва да се почне за да може и да се направи и състезание на непрофисионално ниво и в България! Затова смятам, че в основата е първо желанието! Вече писах, че спонсори и интерес наистина има и постепенно спорта с кучета ще се развие и ще стане реалност в България!!!
Публикувано: 19 November 2011 - 10:57 AM
Публикувано: 19 November 2011 - 11:03 AM

Снимки: когато-тогава

Публикувано: 19 November 2011 - 12:27 PM
North face, в 19 November 2011 - 10:57 AM, написа:
Ами общо взето тича по алеите в Борисовата, които са асфалт . . .в такъв случай не много често, макар, че се сетих, че мога да го прекарам по тревната площ, където има пътека . . .
Публикувано: 20 November 2011 - 06:38 AM
Flawless, в 19 November 2011 - 12:27 PM, написа:
Завивай от отсрещната страна, там са сравнително подходящи пътечките. Също и около телевизионната кула са много удобни, стига да не минаваш по централната "алея", която само привидно изглежда по-лесна за минаване, тъй като е осеяна с гнусни камъни и аз два пъти пукам гума на нея...

Публикувано: 20 November 2011 - 02:35 PM
xael, в 20 November 2011 - 06:38 AM, написа:
Flawless, в 19 November 2011 - 12:27 PM, написа:
Завивай от отсрещната страна, там са сравнително подходящи пътечките. Също и около телевизионната кула са много удобни, стига да не минаваш по централната "алея", която само привидно изглежда по-лесна за минаване, тъй като е осеяна с гнусни камъни и аз два пъти пукам гума на нея...

Аз честно казано избягвам другата част, но може би в по-ранен час, когато няма никой и там може да отидем . . .
Публикувано: 25 November 2011 - 09:07 PM

Организираме две състезания по аджилити с две различни трасета и три игри с кучета. Заповядайте!
място: Южен парк 2 - между хотел Хилтън и басейна Спартак.
начало: 11 ч.

JulyVell Siberians
Публикувано: 28 November 2011 - 03:02 PM

Публикувано: 28 November 2011 - 05:39 PM
xael, в 28 November 2011 - 03:02 PM, написа:

Браво на вас! Направо евала, че си се навила да тичаш с две кучета, аз като си представя Неро по две и следващата ми мисъл е как ще ме влачи по земята . . .

Публикувано: 28 November 2011 - 06:19 PM

Ние да се изФукаме с новата ни шейна, която е участвала тази година в Доновали и с нея е спечелено трето място и за нас е много специална!!

Тази шейна е вече на Ахак и Ник и те чакат с нетърпение, както и аз, да има сняг!!!

Който има желание, също ще може да я пробва!