Dog.bg Форуми : Неприятна ситуация, даже и малко спешна

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Неприятна ситуация, даже и малко спешна дом за две кучешки девойки

#21 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 09 April 2011 - 08:30 PM

Показване на мнениетоPolence, в 09 April 2011 - 06:26 PM, написа:

стискам палци на момичетата
  • да не ги държат на синджир
  • да ги хранят
  • да не избягат надалече
  • да не ги удари кола
  • да ги намери някой, който ще се грижи за тях както е редно, пък макар и в това забутано село...
много много късмет им желая - определено имат нужда от него...

+ 1 :ba_025:
Демек, Бог да им е на помощ на животните!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#22 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2011 - 08:54 PM

Ти изобщо си ги оставила там?! :ud_009: Това за теб нормално място за живеене ли е??? Я ги хранят, я не; никой няма да го е*е дали са там или са забягнали или са убити; но имало поляна за търчане???? Тио сериозно ли??? 1 Април отдавна мина, не е време за подобни "шегички" :zz_020:
User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   lilly5 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2011 - 09:03 PM

Толкова гледам напоследък десетки кучета, едно до друго, на синджир, че ми прилошава.

Никога няма да се примиря, че така може да се държи куче, по-добре на улицата...

Хем ще ги вържат, хем не се знае дали ще им метнат комата сух хляб, хем няма да се обадят, ако избягат, та и ще си гледат големия двор от къщичката и ще имат метър за движение...
Много гадна работа...
User's Signature

Кучето е единственото същество, което обича теб повече, отколкото себе си.

#24 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 April 2011 - 09:08 PM

Надявам се, че осъзнавате, че нямаше друг изход от ситуацията на този етап. Тревогите ми са повече, отколкото нещата, които ме успокояват в тази история, но смятам че винаги е така, когато оставиш любимо същество при напълно непознати хора. Надявам се и че осъзнавате, че перфектните стопани са хиляди пъти по-малко от животните, на които търсим дом. Понякога трябва да се примиряваме и с малкото. Това е положението.

Нямам желание да чета остроумия и в тази тема. Ако някой може да предложи нещо по-добро за тези две кучета, да го направи. Аз успях да предложа това. Ако нямате с какво да помогнете, по-добре не си правете труда да пишете. Всички знаем, че от компютъра е лесно да се дава акъл ;]]].

Освен това не е трудно да се сетиш, че не бих оставила животно на място, което тотално го застрашава. Както написах в предния пост: пътят, който минава в близост до мястото, в което ще живеят, няма почти никакво движение; няма къде да отидат и да не бъдат намерени; няма вече да познали това ограждение като добро място; там има човек, който ги хареса и има желание да се грижи за тях; обещано ми е, че няма да бъдат вързани на верига. Това, че в разказа си съм се съсредоточила основно върху нещата, които са ми направили лошо впечатление, не значи че те взимат връх.

Така че ви моля да запазите "умните" си коментари за себе си.

#25 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 April 2011 - 09:23 PM

За мен е притеснително, че не просто си си помислила, но и дори си решила, завела и оставила кучетата в тези условия.

Виждам, че ситуацията първоначалната, никак не е била розова, но за мен положението е влошено. Животните са:
- на чуждо място;
- вероятно ще тръгнат да Ви търсят;
- ако не тръгнат, то според мен няма да е защото им е супер мега гига кеф на мястото, а защото ще са вързани;
- няма да имат редовно храна;
- не могат да си търсят такава /ако са вързани/;
-ако не са вързани, ги пиши бегали в търсене на храна;
- а, да може и да ги блъсне кола....

За всичко това ти няма да имаш инфо!

Въобще не схващам помощта. Това е само лош избор за мен.
Не ти давам акъл, нямам по добро предложение, изразявам просто мнение, белкем, човек си вземе поука. Криворазбрана помощ е за мен това.

#26 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2011 - 09:25 PM

Много е лесно, особено когато повечето сме в подобна ситуация. Но това тук е по-зле, отколкото да бяха на улицата. Равносилно е на темите - прибрах го като малко, ама сега не мога повече и ще го пусна на улицата. Всеки тук гледа да намери най-подходящия вариант, но надали (с малки изключения явно) има някой, който би оставил подопечените му на подобно 98% мизерстване. Да не знаеше и това да го беше открила по-късно, та да ги вземеш. Но да ги оставиш с пълното знание какво е там и че може още утре да изчезнат... :dry: Пък ако така ще си успокоиш съвестта, продължавай да си повтаряш, че остроумничим :zz_020:
User's Signature

Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   lilly5 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2011 - 09:26 PM

Бога ми, не разбирам как ще оставя в такива условия любими същества?

Ами всички знаем, че е трудно, но като им видях снимките и си представих...
User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2011 - 09:33 PM

Можете да прочетете отново горния пост, добавих още текст към него.
После, нека ви напомня, че ако бяха останали на улицата, щяха да бъдат прибрани от Екоравновесие и с тях щеше да се случи кой знае какво. И нека ви напомня още нещо - те тук също живееха в близост до коли. Движението по пътя, до който ще живеят сега е 6 пъти по-малко от пътя, до който живееха досега. Нека ви напомня и друго, в случай че сте си направили труда да прочетете темата от самото начало - тук се канеха да ги отровят, също така ядаха каквото им подхвърлят.. в случай, че някой реши да им подхвърли нещо. Също така тук си нямаха дом - всяка вечер търсеха къде да спят.
И още нещо - това, че аз имам съмнения за всички тези неща, в никакъв случай не означава че те ще се случат.

Ако някой от вас може да плаща хотела им докато им намерим къща с висока тухлена ограда и безкрайно отговорни хора за стопани, да свирне. А, също така, ако някой от вас иска да отидем до селото да ги приберем, да каже. Още утре ще тръгна ;]]].

#29 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 April 2011 - 09:37 PM

Няма какво повече да се добави, при условие, че ти самата смяташ, че това е по-добрия вариант. Не го приемай като "умен" коментар, но съм убедена, че ако това го беше написал друг човек, ако друг беше изпаднал в тази ситуация, доста популярно, щеше да му бъде обяснено, това което ние сме написали.

Не знам, за мен продължава да не е ок, не ме кефи как се случват нещата, нито за тези кучета, нито за Али примерно. Някакси животни се дават на едни хора, през трети, пети, на осми които имат двор с кучета на верига, ама тези няма да са.....дано си научиш урока от тук, по добрия начин.

П.С. Не знаех, че човек може да изрази мнение, само ако може директно да помогне. Нямаш проблем да ги вземем утре от мястото и да ги закараме на хотел, ако ме освободиш от животните за които аз плащам и отговорям.

#30 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2011 - 09:41 PM

Типичното измиване на ръце. Съвсем в стила на Пилат Понтийски. Ани много добре е обяснила ситуацията и ако ти не я виждаш, то можем само да се чудим каква ли ще е съдбата на следващите ти подопечени :dry: "Хареса ги, има желание да се грижи за тях", ама "няма да ги храни всеки ден, няма да се обади и надали ще го е грижа ако забегнат"... Прекрасно! Урааааааа :flagbg: :dry:
User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2011 - 10:00 PM

Chupacabra, за съжаление и аз като другите мисля, че мястото не е много подходящо... :dh_188:
Разбира се, ти си била там, ти си говорила с хората и съответно имаш повече инфо и впечатления от нас.
Това, от което аз най-много се притеснявам е, че ще избягат... Защото аз лично смятам, че е малко вероятно да останат на това за тях напълно непознато място. Ако ги вържат преди да избягат, т.е. малко след като сте си тръгнали тази опасност ще бъде избегната, а гледайки снимката на това ужасно тъжно куче там, вързано на определено здрава верига, това е и по-вероятния вариант. Тогава вече остава да се ходи сравнително редовно и да се носи храна на тях, а също и на другите 2 шушулки, които казваш, че са вързани там. В това време продължавай да търсиш други варианти за тях.
Наистина всички знаем, че е много трудно, но не се отказвай!!!

Много, много стискам палци и на двете принцеси!
User's Signature

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 April 2011 - 11:10 AM

Най-накрая се чухме с човека, при когото са момичетата х))). Звучал е весел и със смях е разказал за тях, даже е използвал имената им. Вчера, след като сме си тръгнали, двете лудетини са обиколили селото и са се върнали в ограждението. Дали са им храна, която Стефка не е посмяла хапне, но днес на закуска самичка е отишла и си е изяла всичко х)). Не знаят дали са спали в къщичката, но са се въртяли около нея цял ден. Вече лаели по всеки новодошъл, което със сигурност значи, че чувстват мястото като свой дом х)).
Ако можем да разчитаме на 100% на отговорността на хората (това ще се види напред във времето), мястото е перфектно за кучета като тях. Сигурна съм, че скоро цялото село ще ги знае и ще им се радва. Само дано не създават проблеми на никого.
Вандалките ми те х)).

#33 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 April 2011 - 12:28 PM

Изненадва ме оптимизма ти, явно нямаш представа каво е село. Там нещо, което не носи полза, никой не му се радва. Щъкат кокошки, едва ли ще се радва някой да ги гонят или не дай си боже удушат. За кърлежи и бълхи подготви ли варианти, кучетата там са като килими покрити, трябват си грижи. Дано господ да пази момичетата, защото на хорската милост едва ли могат да разчитат. И да знаешш, че по селата няма бездомни кучета.
User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 11 April 2011 - 04:21 PM

Една подобна ситуация винаги има няколко гледни точки. Със сигурност този селски двор не е мечтания дом, но очевидно за тези две момичета друг вариант си е бил чиста химера.
Гаранции няма от никого. Дори на пръв поглед перфектни осиновители затриват животни от безотговорност и немърливост. Примери за съжаление много.
Може пък този, от всякъде погледнато неподходящ вариант да се окаже добър за двете момичета. Все пак, доколкото разбрах, Стефките са там с опция за връщане обратно - ако излезе нещо по-добро или пък бъде преценено, че там не се грижат добре за тях.
Тук те бяха застрашени от прибиране в изолатора по сигнал за агресия. Всички знаете, какво означава това. Дори и да избягат от онзи двор, пак е по-добре от Сеславци и не дай Боже, финалната инжекция.

И мен ме потресе снимката на нещастното куче на веригата.....Chupacabra вероятно знае повече за него - защо е в такъв вид и защо е вързано.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#35 Потребителят е офлайн   jaspermmm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 April 2011 - 04:36 PM

Немската овчарка изглежда слепичка...Нещастният и вид може би е от липсата на внимание.Дано съдбата на Стефките им е отредила нещо хубаво!
User's Signature

Качена снимка

"Всеки ден по нас хвърлят камъни. Важното е какво градим с тях? Мостове или стени?"
Х.Дж.Браун

#36 Потребителят е офлайн   zahoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2011 - 04:39 PM

Chupacabra една молба !! Не се занимавай никога повече с животни !!!!!

#37 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2011 - 05:22 PM

Може би е редно да поясня нещо, което изтрих в поста със снимките. Немската овчарка, която виждате, е спасена от едното момче, което се грижи за Стефките. Изхвърлена е на пътя и той я е прибрал преди около 2 години. Намерена е така, явно в следствие на гана. Около къщичката на кучето няма мръсотия, явно всичко се поддържа чисто. А според мен е на верига, защото заради липсата му на зрение трудно може да се ориентира в околността.
И това и другото куче не са слаби, нито болни. Живеят в чисти и удобни колибки с постлани дрехи на подовете им. Каишките на кучетата не са стегнати, а те самите не са наплашени. Това говори много.

Показване на мнениетоzahoo, в 11 April 2011 - 02:39 PM, написа:

Chupacabra една молба !! Не се занимавай никога повече с животни !!!!!

zahoo, ще приема молбата ти, когато модераторите махнат името ти от черния списък, в следствие на твоите усилия да докажеш, че си надежден, сериозен и незлоупотребяващ осиновител :).

#38 Потребителят е офлайн   cvety99 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2011 - 05:31 PM

Chupacabra, поздравления за това, че независимо , че беше нападната много остро, ти отговори на всички въпроси, запази добрия тон, не обиди и не нападна никой. Това говори много за теб като личност. Сигурна съм, че си направила (и ще направиш) това което е нужно. Успех :ae_085:

#39 Потребителят е офлайн   iglub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2011 - 07:18 PM

Четох, четох и трябва да призная, че на мястото на Чупакабра нямаше да реагирам така спокойно.
Всъщност никъде не прочетох друг вариант, а само обвинения, че две кучета, които иначе щяха да са в изолатора като агресивни в момента не са на перфектното място с диванче и одеалце (което междудругото при тях много се съмнявам е дори близо до идеалния вариант), а са на село на двор, с поле, където да тичат.
Да, може и да не е перфектно, но поне е начало, което им дава шанс за живот, какъвто тук нямаха.
Признавам си честно, че понякога такива коментари много ме разколебават и убиват желанието ми изобщо да помагам, защото недай си Боже помощта не изглежда на 1000% както се очаква и изисква......пък реалността, такава каквато е, кучета я яли.

#40 Потребителят е офлайн   lilly5 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2011 - 07:32 PM

Абсолютно права си, понякога избор реално няма, но всичко идва от това, че когато направим избора да се погрижим за едно от многото животни, които имат нужда, сме вече емоционално обвързани и ни се иска нещо наистина добро, а то няма никакво, и оттук терзания и обвинения.

И аз съм грешила - давала съм на село с уговорка да не се връзва, ами вържат го , щом ми видят гърба, и като си го взема, куп време не може да се съвземе от травмата.
Не обвинявам, гадно ми е, че е така.
User's Signature

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни