Dog.bg Форуми : Родезийски Риджбек

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (64 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Родезийски Риджбек

#261 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 January 2007 - 05:55 PM

c) Ууки - който всъщност е тартора на глутницата

Прикачени файлове

• Прикачен файл  uko.JPG (39.46K)
    Брой сваляния: 318

User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#262 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 January 2007 - 05:55 PM

И хулигана БОНО

Прикачени файлове

• Прикачен файл  bono.JPG (31.7K)
    Брой сваляния: 312

User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#263 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 January 2007 - 06:35 PM

И една сладурана от Пловдив, собственост на Виктория Канева. Тя се казва Айа

Прикачени файлове

• Прикачен файл  ayah_1.JPG (32.82K)
    Брой сваляния: 295

User's Signature

#264 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 January 2007 - 06:36 PM

и сега на 6 месеца

Прикачени файлове

• Прикачен файл  ayah_2.JPG (38.82K)
    Брой сваляния: 300

User's Signature

#265 Потребителят е офлайн   Ruja Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 January 2007 - 07:22 PM

Породата я избрахме съвсем случайно. Построихме си нова къща и решихме, че трябва ди си вземем куче. Съпругът ми искаше немска овчарка, аз не бях съгласна, исках порода куче, която не е толкова разпространена / хората казват да внимаваш какво си пожелаваш/. На един купон стана дума, че търсим куче и наш приятел каза, че има приятели с новородени кученца. Обади се по телефона и те се съгласиха да ни дадът кученце. Каза ни, че е РР но ние не бяхме чували за тази порода. Започнахме да разпитваме, да четеме в енциклопедиите и така разбрахме в общи линии за РР. Но се оказа, че е много трудно да се подготвиш за този дивак. Слава богу, че порасна вече. Тя е нашата Дива Ружа и напълно си отговаря на името, макар че имаше много подигравки относно името.
Новият собственик е чела много за РР и е по-добре подготвена от нас. Вече го е водила на лов и казва, че е невероятен за кученце на 2 месеца. Играе си с ухо от глиган и със зайците, мисли че ще стане много добър ловец. В общи линии е това, ще я снимаме и ще приложиме и снимка.

#266 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 January 2007 - 01:09 AM

bl) не е ли малко рано да го води където и да било. На два месеца то няма стабилен имунитет. А Ружа колко кученца имаше?
User's Signature

#267 Потребителят е офлайн   Ruja Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 January 2007 - 09:59 AM

И аз съм на това мнение. Ружа до третата ваксина не съм я разхождал в парка, където са и другите кучета. Но от друга страна виждайки го на снимките, които ми изпратиха виждам колко е щастлив. На Ружа това е първо кучило. Беше много трудно и за нея, и за доктора и за мен. Първо- започна да ражда на 58 ден, в 06:00 сутринта. Раждането продължи до 18 часа на следващия... В началото раждането на всяко следващо кученце се провокираще със окситоцин.По време на раждането тя почти не им даваше да сучат, което допълнително усложни обстановката. В края на крайщата само последното- дванайстото се роди мъртво. На шестия ден бяха оцелели само шест. В крайна сметка останаха три- две момичета и едно момче. Опитвахме се по всякакъв начин да спасим всички, но явно ненавременното забозаване от майката си каза думата. Иначи е страхотна майка. Грижи се за тях- като излизаше на двора, вършеше каквото вършеше и веднага тичаше обратното. На разходка всичко минаваше на бегом, само да се върне при тях по - бързо. Сега когато е хубаво времето ги пускам навън. Ружа си играе с тях, носи им различни играчки, закача ги, провокира ги, но в момента когато се приближат до оградата към улицата- веднага ги прибира навътре в двора (а оградата е масивна- няма как да излязат или да влезе някое куче например). Като стане студено ги довежда до входната врата и започва да я бута за да ни се обади. Изобщо майка мечта.

#268 Потребителят е офлайн   vanusha Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 January 2007 - 03:48 AM

Привет колеги,
Доста отдавна зная за РР ислед като прочетох всичко тук още повече ме заинтересова.
Имал съм разни кучета и то предимно за лов на едър дивеч. Доколкото разбирам РР е създаден точно за това .
Имам няколко въпроса за породата.
Дали има голям периметър на претърсване като гончето например или е като птичаря с определен периметър пред ловеца.
Дали преследва дълго време дивеча като гончето или след като се отдалечи животното и се прибира при стопанина си . Има ли чувството за ориентаци /пак сравнявам с гончето/ да намери стопанина си дори да е утишло на 15-20 км.
Доколкото знам всички котки се стремят да се прикрият или покачат на дърво докато глигана примерно може да утиде на 20-30км и именно това е нещото което ме интересува.
Благодаря ви предварително и извинявайте че задавам такива въпроси но трябва да знаете че аз също много обичам къчетата и е имало много мъка в сърцето ми когато някое от кучетата ми се върне ранено , не искам това да се случва но все пак какво да се прави нали понякога това е истинския реализъм в живота, нали за това са създадени и различните породи?
надявам се да не ви разочаровах.

#269 Потребителят е офлайн   Ruja Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 January 2007 - 12:56 PM

Ето снимка на Ружа и една с нейната приятелка.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Ruja_8.jpg (79.02K)
    Брой сваляния: 319

#270 Потребителят е офлайн   Ruja Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 January 2007 - 01:01 PM

Съжалявам ето и другата снимка

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Ruja_5.jpg (45.79K)
    Брой сваляния: 304

#271 Потребителят е офлайн   Ruja Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 January 2007 - 08:15 PM

Здравей vanusha. Не мога да отговоря на въпросите ти директно защото въпреки, че съм ловец, така се получи, че през последните две години почти не съм излизал на лов. Логично е в този случай и да не съм извеждал своя риджбек на лов. Но въпреки това мога споделя следното- въпреки, че риджбека е излючително смело животно, това не го слага в категорията "безрасъдни", т.е. те са много смели, но в същото време много предпазливи и хитри. При разходките с нашата Ружа в гората ми прави впечатление, че тя непрекъснато търси контакт с мен. Не се отдалечава повече от 50- 60 метра. Много внимателно следи посоката ми на движение и се съобразява с това. Иначе има страхотна следа. Ориентира се много добре и не мисля, че може да се згуби. Мога да дам пример. Ружа беше на около 1 година когато успя да прескочи оградата на двора, докато аз нещо работех по къщата. В това време съпругата ми бе в апартамента намиращ се в блок в същия квартал- на около 400 метра. Виждайки, че я няма, аз веднага се обадих на съпругата си, след което излязах на улицата, чудейки се къде да я търся. След като установих, че са я виждали в единия от парковете (през него само е минавала, но не е разхождана) аз тръгнах към крайдунавския парк. През това време съпугата ми се обади, че е видяла Ружа пред блока но докато слезе, кучето избягало. След малко я намерих да чака пред входната врата на двора. След като я прибрах, дойдоха едни деца от квартала. Те ми разказаха, как Ружа е обиколила квартала, парка и след това се е върнала у дома. Говоря за район от 2 кв. км. Това значи че има прекрасна памет и без проблеми се ориентира в обстановката. От собственика на Бонго- бащата на кученцата на Ружа съм чул, че Бонго е прекрасен помощник в лова на диви прасета, въпреки, че го е завел за първи път на лов когато е бил на 1 година и три месеца. Според мен как ще гони кучето зависи и от това, как ще бъде научено, заедно с какви кучета ловува риджбека. Може би някой няма да е съгласен с мен, Всеки има право на мнение.

#272 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 January 2007 - 11:53 PM

Ruja имате ли снимки на риджа, имам пред вид такива, които да показват неговата големина и форма?
User's Signature

#273 Потребителят е офлайн   Ruja Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 09:21 AM

Здравей. Нямам специална снимка, но ще направя и ще ти я изпратя. На тези се вижда горе долу, но щом искаш, ще снимам точно риджа. Мога и линийка да сложа до него като при оглед на експерт- криминалистите (нали си гледала "От местопрестъплението" и други крими филми). Майтапя се. Разбира се, че нямам много снимки с цифров фотоапарат, но в най- скоро време ще коригирам този пропуск. А сега отивам да пусна глутницата на двора, защото ще ми съборят къщата след малко. Поздрави от Видин.

#274 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 January 2007 - 11:36 AM

Какво ще кажете, хората, които влизаме в този форум, да се опитаме да съберем данни за РР в различните градове. Имам пред вид, като начало в собствения си град. Клуба явно няма да го бъде, но поне някаква картотека да си направим. Ако [B]mil се съгласи, можем да пращаме информацията до нея, като лични съобщения. Ще бъде добре да има и снимки. Ще се радвам да разбера какво мислите.
User's Signature

#275 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2007 - 11:42 AM

Отдавна ми се иска такова нещо.
Смятам, че всички, които познавам, ще го подкрепят.

#276 Потребителят е офлайн   Ruja Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 January 2007 - 12:31 PM

Аз също мисля че идеята е добра. Мога да се организирам и за областта. Мисля, че ги знам всичките (просто са малко). С две думи идеята е супер.

#277 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 January 2007 - 12:36 PM

Аз също имам информация за няколко РР извън Пловдив и ще пратя на mil координатите им. Само дето не разбрах тя съгласна ли е?
User's Signature

#278 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2007 - 12:38 PM

Да, само ползвайте e-mail, ще ви го пратя на лични.

#279 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 January 2007 - 11:04 PM

Мисля си, че е добре, заедно със снимките, да се прилагат някакви метрични данни (височина в холка, тегло), както и за кучетата с неиздадени родословия да се пише за родителите и откъде са взети. Все пак в БГ няма безкрайно много кучила на година. Може би ще успеем да се ориентираме. Снимката на риджа, според мен, трябва да присъства задължително, защото е породен белег.
User's Signature

#280 Потребителят е офлайн   Ruja Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 January 2007 - 07:43 PM

Здравей DessyD! Привет и на всички посетители на форума. Днес направих малко снимки на Ружа и малките. Главните герои на снимките малко са мръснички, но това риска на живото предаване... Жал ми е да ги къпя често, а и не е много полезно. А толкова са щастливи, като тичат по цял ден , че сърце не ми дава да ги държа вътре. Иначе ми трябва камера за да мога да запаметя всичките им маймунджилъци. Невероятно изобретателни са. В същото време през последните дни имах повече време да наблюдавам поведението на майка им. Страхотна е- такива неща върши, че понякога си мичсля- това куче на курс ли е ходило, уроци ли е взимало. Имам чувството че има учебна програма, към която стриктно се придържа. Снимките са много, но изпращам само тези.

Прикачени файлове

• (64 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема