Dog.bg Форуми : Родезийски Риджбек

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (64 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Родезийски Риджбек

#301 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 21 March 2007 - 09:26 AM

DessyD, това не е ли снимка на 'Alfie' (Veldtkammer Dew to More Duo CJW)

Качена снимка

Качена снимка

#302 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 March 2007 - 03:39 PM

Да, това е. И аз намерих тези снимки, но нещо не се справих с намаляването им. Благодаря ви. bravoS
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#303 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 21 March 2007 - 09:39 PM

Моля super best

#304 Потребителят е офлайн   Ruja Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 March 2007 - 11:25 PM

Гледам последните мнения и снимки, и се питам "Вие куче ли гледате или картина на Пикасо?" Хубаво е да се интересуваш от световните тенденции, но аз предлагам да погледнем нашите си душички и да направим всичко възможно да се чувстват добре и обичани.
От няколко месеца чета този форум и в мен се поражда желанието да внеса един супер породист мъжкар, за да можете да кажете че и в БГ има добър РР, макар че съм сигурна, че има много хубави РР.
За мен моето куче е най-доброто, най-хубавото, най-любвеобилното и не искам да имам друго. Гледайки Ружа, тя е в стандарта откъдето и да я погледнеш, но на мен ми харесват всичките характерни особености на РР и най-вече тя е моята душичка. Малките са големи сладури и са истински РР, макар че никой от собствениците не е искал родословие, което мога да дам. Едното можете да го видите на лов в планината около Кресна.
Обичайте животинките си и не бъдете сноби, ако го водиш на изложба - искай родословие, но иначе за какво ти е? Имам предвид родословието като документ, не като доказателство за произход.

#305 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 March 2007 - 12:16 AM

Ruja къде по точно видяхте конфликт между това да

Цитат

погледнем нашите си душички и да направим всичко възможно да се чувстват добре и обичани.
и това да се радваш на дадена порода (и тук влиза родословието в сметките, нали с него се доказва породност) и да я превърнеш в свое хоби? Не мисля, че ходене на изложби и интерес към дадена порода (история, качества, екстериор, световни тенденции в развъдната дейност на любимата порода) дефинира понятието "сноб".

За някои е хоби, за други дори страст ТОЧНО защото обожават любимците си! За всеки неговото си куче е най-любимото и най-доброто. Моето е безпорододно например и разбира се искам най-доброто за него и се опитвам да покривам максимум нуждите му. Това не значи че не се интересувам от породи, стандарти, породен темперамент и други такива "снобски" неща. И те не пречат да обичам кучето си, напротив!
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#306 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 March 2007 - 01:26 AM

Ruja някои кучета, като комбинация от физиологични данни и психологична характеристика са съизмерими с картини на световни майстори. И едното, и другото представляват уникални и неповторими творения. Интересът към световните достижения е също вид задоволяване на душевните потребности. Не знам, някой да е поощрявал пренебрежително отношение към кучетата с не добри екстериорни данни. Просто, не се препоръчва да се използват в развъдната работа - нищо повече. Моята Ванеса също е РР, но й липсват добри екстериорни данни - е, да спра да я обичам ли? А това, че в същото време се занимавам с развъждане на РР и се опитвам да гоня световни стандарти прави ли ме сноб? Щом искаш внеси "суперпородист мъжкар", но е по-добре да го направиш заради себе си, а не за да чуеш одобрението на другите. Защото изложбената му кариера ще трае 2-3, максимум 4 години, а през останалите ще си бъде само пред теб и ще има нужда от обич, грижи, спокойствие.
А за родословията - има цяла тема по въпроса и не възнамерявам да я повтаряме тук. Писали сме си ЛС и пак ще ви помоля да се погрижите за документите на кучетата си. Те СА доказателство за произход и са необходими не само за изложби. Аналогията, която ще използвам, не е много удачна, но все пак .... на вас защо ви издават "акт за раждане", вашите родители знаят, че сте си тяхна, нали?! wink
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#307 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 March 2007 - 03:23 PM

Един чисто "домашен" въпрос към всички собственици на РР:
Често ми се случва когато седна на някой стол/канапе някой от моите РР-и да сяда зад гъба ми и да се обляга на мен. Ванеса го правеше много редовно докато не се появи Боно, сега е отстъпила тази "чест" на него. Вашите любимци правят ли го?? Сигурно е малко глупаво, но пък ще е забавно да го обсъдим. r)
User's Signature

#308 Потребителят е офлайн   Ruja Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 March 2007 - 05:51 PM

Акта за раждане е документ с който удостоверяваш своята самоличност, преди да ти бъдат издадени др. документи. В него не винаги са вписани биологичните ти родители, а твоите настойници до 18г. възраст или повече. Той не е документ за произход.
Под "сноб" изках да опрелича хората, които си търсят дом.любимци, заради самото родословие и само заради него. Видях някои мнения, които ме наведоха към тези мисли. Мой познат си подари кучето, само защото има рядък дефект и не може да участва в изложби. Куче което е с много добро родословие, на което малки в момента печелят медали на изложби. Той го подари, само защото е с малък дефект. Ако това не са сноби, може би греша.
Търсели се кучета с родословие, но не може да си вземете от когото и да е, защото "каква била гаранцията, че е точно това за което се представя". Аз бих казала "Гаранция - Франция". Аз ако не ти вярвам, че това куче е твое, ти как ще ми докажеш, че е така? Не можеш без ДНК експертиза. Каква ми е гаранцията, че не си купила кучето от някой и не го представяш за свое. Вие ми говорите, че най-добре било, да се вземе куче от развъдник. Стига реклама. Моето кучило, миналата година беше единствено през есента, имаш ли си идея колко трудно намерих стопани на малките, защото не съм развъдник.
"""Търсих в интернет ръзвъдници за тези сладки кученца, но не намерих. Някой може ли да ми даде линк, защото не ми се рискува да го купувам от случаен продавач. Кучето ще е без родословие сигурно, а и няма да има и голяма гаранция че е от същата порода понеже искам да си го взема от бебе.""
За това изказване става дума и тези които са след него и др. преди това.

#309 Потребителят е офлайн   Ruja Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 March 2007 - 06:32 PM

DessyD, след като седне отзад, избутва ли те? Защото Ружа сядаше зад мен, когато бях седнала на любимия й фотьоил. Също когато е в колата, сядаше зад мен като малка. Сега тази чест й е забранена, защото се гледа на вън и не й е разрешено да се качва на диван или легло.

#310 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 March 2007 - 07:02 PM

Скъпа Ruja, представи си ИМАМ ПРЕДСТАВА от проблема "Как да намерим собственици на малки кученца"! oleeee
Още когато давах примера за "акт за раждане" поясних, че не е най-доброто сравнение, но ти точно за това се хвана... няма проблем, често се случва, особено когато има нежелание да се вникне в мнението на опонента. Както и да е... Родословието е документ за произход, защото клубът по порода гарантира, че тези приплоди са точно от тези родители, понеже са изпълнили изискванията им. Това, че нашия клуб не функционира както трябва е една част от проблема, не малка разбира се, но пък за да се стигне до тук сме си виновни самите ние. Това, обаче, не е пример за всички останали клубове. В повечето клубове съществуват много строги правила по отношение на създаването на кучила и това гарантира произхода на приплодите. Вероятността да има "мушенгии" винаги съществува, но при този начин на работа значително намалява. За особено популярните породи като НОК и ротвайлер, има въведен ДНК-тест.
Ако си бяхте направили труда да уредите документите на вашето куче и да се свържете с клуба преди още да направите връзката, сега малките вече щяха да бъдат с документи. Замислете се - значи можете да четете разни форуми в интернет, но не сте се поинтересували от правилата на федерацията поне. Въпреки, че ги има публикувани на много видно място, пък има и самостоятелна уебстраница.
Трудно сте намерили собсвеници на малките, защото не сте били "развъдник". Абсолютна заблуда. РР са непопулярни в България и това е истинската причина. Ако си бяхте направили труда да проучите въпроса по-рано нямаше да се изненадвате така и да мислите, че развъдника би ви решил проблема. В този ред на мисли, нека попитам - вие как решихте да заплодите Ружа? Заведохте я на една изложба и съдията каза, че е хубава и се решихте заради това? Колко време избирахте мъжкаря и на какъв принцип или просто търсехте мъжки, няма значение какъв? Попитахте ли някого за съвет, без значение дали развъжда РР?

П.П. - Ами, да може да се каже, че се опитва да ме избута. Прихващат ги някакви мисли от време на време и решават, че трябва да сме като "гербови марки". Ако имам работа и ме притесняват се опитват да си сложат главите в скута ми, докато пиша например. Ванеса, обаче, вече я гони някакъв вид непукизъм, защото иска само да си лентяйства, да яде, после да яде и после да яде. Някой може да предизвика интереса й само ако носи нещо за хапване. Ако случайно искаш да я понамачкаш малко, трябва да изчакаш благоволението й. Абе, остарява хайвана, какво да се прави, ЕГН!!!
User's Signature

#311 Потребителят е офлайн   Ruja Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 March 2007 - 08:11 PM

Възможно е да съм реагирала остро, признавам си.
Решихме да заплодим Ружа, защото специалисти кинолози ни казаха, че е полезно за кучето да има малки. Дълго време сме търсили мъжки, защото в нашата област няма. За изложбата разбрахме съвсем случайно и я заведохме когато тя беше бременна на 1 мес. Преди да се спрем на мъжкаря, сме разпитвали много. Проблема е, че не сме в София или близо до голям град, всички искаха да я видят преди това, да се опознаят и чак тогава да решат. Аз нямам това време и пари.
Проблем с родословието на малките нямам, на път съм да оправя и родословието на Ружа.

#312 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 March 2007 - 08:56 PM

Това е добре. Все пак една от положителните страни на родословието е възможността да проследиш не само екстериорното развитие, но и евентуални здравословни проблеми.
В последното ни кучило бяха 8 малки. Търсихме им собственици близо 4 месеца и то защото имахме предварителна уговорка със собственичката на мъжкия, че ще ги вземе в Австрия. Имахме съвсем ясна представа, че тук няма да са най-търсените кучета. Обаме, нещата не се получиха и ние се заехме да им търсим домове. Затова и в други теми често се паля, когато ми говорят за пари, печалба и т.н. защото това са хора, които хабер си нямат за какво "овътряне" става въпрос, особено когато става дума за едра порода. Ако знаеш колко хора са ми се обаждали за да ме питат за малки и когато им обясня, колко е "лесно" да гледат РР се отказват, но предпочитам това, пред другата възможност да видя някое от кучетата си въразано за верига, защото не са си паснали. cl)
Боно си го взех от моя "приятелка" защото установих, че буквално е зарязан, а имах намерения да вкарам друга женска, защото на развъдника му трябват женски кучета. Обаче, какво да правя, пробвах да му намеря други собственици, но не стана, а с неговия характер си беше направо "игра с огъня" да се разнася по различни домове. И сега ... това е, в къщи ... и така..
User's Signature

#313 Потребителят е офлайн   Ruja Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 March 2007 - 10:24 PM

Знам за какво ми говориш, когато става дума за намиране на дом за малките. Първото го продадохме на човек който успя да ми докаже, че ще се грижи добре за него. Последното го дадох на приятел, който много искаше да има такова куче, защото е виждал Ружа от бебе и я познава. Следя развитието на всичките си кученца и /колкото и гадно да звучи/ съм предупредила, че ако не ми хареса как се грижат за тях, ще си ги взема.
Една госпожа искаше да купи куче, за подарък на сина му, като домашен любимец, който да му прави компания. Обяснихме, че това не е плюшена играчка, а голямо куче, което има нужда от грижи и внимание. Отказаха се, защото са мислили, че РР е кученце за компания на детето - 10 год.
Седмица след като дадохме последното куче, го откраднаха. Всички ГКПП бяха уведомени, защото сме близо до границата. Веднага подадохме жалба в полицията и започнахме издирване. Намерихме кученцето след 3 часа, защото я бяха вързали вътре в къщата и тя лаеше и виеше.
След като дадохме всички кученца, започнаха да се търсят много усилено. Две седмици обяснявахме, че вече няма кучета.
Като говорим за пари, единсвеното на което се надявахме, беше да си върнеме парите, за храна и лекарства дадени за Ружа и малките. Добре, че вет.лекар ми е приятел и не ми е искал пари за посещенията, които е правил в къщи.
Истината е, че не предполагахме какво ни чака, когато имаме малки и започнем да им търсим дом.
Май превърнахме форума в чат. cheers

#314 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 March 2007 - 11:13 PM

BEER да нещо такова стана. Ами като никой друг не се включва ... ще си говорим така b)
В края на лятото предстои да заплождаме сестрата на Боно - Айра (просто се налага). При всички положения ще е някъде навън. Преди това, обаче, има снимки за дисплазия на три кучета - Боно, Айра и Бела. За да е реален резултата трябва да се направи между 15 и 18 месец. За тазобедрена и лакътна дисплазия от раз трябва да се извадят по около 80 лева на куче. Отделно са другите изследвания преди заплождането. После е заплащането по разплода, стане - не стане, все тая ... плаща се. Специалната храна, прибавки и други такива обгрижвания .... все неща, които плащаш без да правиш сметка за възвращаемост. За пътуването - не се говори .... там отваряш "чешмата" и накрая виждаш разхода. s)

П.П. - между другото, ако имаш skype можеш да ме намериш много лесно - търси "dessislava.davidova"; мисля, че веднага излиза, само ми напиши "Ружа е" да не те отхвърля.
User's Signature

#315 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 March 2007 - 12:07 AM

d) И ние да се похвалим....
ASSIA AYAN WAWAKA (Айа) - много переспективен в клас "подрастващи"
AKIDA WAWAKA (Ричи) - много переспективен І място в клас "подрастващи" и BEST PUPPY на цялата изложба cheers victoryVVV super best
BACCHUS DI SERAPEUM (Боно) - отличен, С.А.С. и В.О.В. drink
Много сме доволни от представянето - стискайте палци за утре!

Прикачени файлове

User's Signature

#316 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2007 - 12:12 AM

bravoS Честито!Браво на отличниците и гордата им собственичка! victoryVVV

#317 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 March 2007 - 12:12 AM

bl) Много благодаря Dury! Качеството не е много добро, защото снимките са от GSM-а на сестра ми! r)

Прикачени файлове

User's Signature

#318 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2007 - 12:22 AM

super best Успех и утре!Очакваме новини и снимкиии! bgflag

#319 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 31 March 2007 - 08:55 AM

Честито bravoS и от мен успех утре 1super
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#320 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 April 2007 - 10:12 PM

Току-що видях качените в галерията снимки. Пак няма нито един РР s) На САСІВ-а имаше поне 5 много класни РР- и (айде, нас ...не ни бройте, не сме в кюпа) и нито един не е сниман. Това е - друг път повече! Сори! Ще се опитам да намеря снимки от други сайтове за да ги кача тук. А точно днес белгийската съдийка ми обясняваше колко популярна била породата в Европа !!!! bl) Странно, нали?!
User's Signature

• (64 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни