Публикувано: 24 March 2007 - 07:02 PM
Скъпа Ruja, представи си ИМАМ ПРЕДСТАВА от проблема "Как да намерим собственици на малки кученца"! oleeee
Още когато давах примера за "акт за раждане" поясних, че не е най-доброто сравнение, но ти точно за това се хвана... няма проблем, често се случва, особено когато има нежелание да се вникне в мнението на опонента. Както и да е... Родословието е документ за произход, защото клубът по порода гарантира, че тези приплоди са точно от тези родители, понеже са изпълнили изискванията им. Това, че нашия клуб не функционира както трябва е една част от проблема, не малка разбира се, но пък за да се стигне до тук сме си виновни самите ние. Това, обаче, не е пример за всички останали клубове. В повечето клубове съществуват много строги правила по отношение на създаването на кучила и това гарантира произхода на приплодите. Вероятността да има "мушенгии" винаги съществува, но при този начин на работа значително намалява. За особено популярните породи като НОК и ротвайлер, има въведен ДНК-тест.
Ако си бяхте направили труда да уредите документите на вашето куче и да се свържете с клуба преди още да направите връзката, сега малките вече щяха да бъдат с документи. Замислете се - значи можете да четете разни форуми в интернет, но не сте се поинтересували от правилата на федерацията поне. Въпреки, че ги има публикувани на много видно място, пък има и самостоятелна уебстраница.
Трудно сте намерили собсвеници на малките, защото не сте били "развъдник". Абсолютна заблуда. РР са непопулярни в България и това е истинската причина. Ако си бяхте направили труда да проучите въпроса по-рано нямаше да се изненадвате така и да мислите, че развъдника би ви решил проблема. В този ред на мисли, нека попитам - вие как решихте да заплодите Ружа? Заведохте я на една изложба и съдията каза, че е хубава и се решихте заради това? Колко време избирахте мъжкаря и на какъв принцип или просто търсехте мъжки, няма значение какъв? Попитахте ли някого за съвет, без значение дали развъжда РР?
П.П. - Ами, да може да се каже, че се опитва да ме избута. Прихващат ги някакви мисли от време на време и решават, че трябва да сме като "гербови марки". Ако имам работа и ме притесняват се опитват да си сложат главите в скута ми, докато пиша например. Ванеса, обаче, вече я гони някакъв вид непукизъм, защото иска само да си лентяйства, да яде, после да яде и после да яде. Някой може да предизвика интереса й само ако носи нещо за хапване. Ако случайно искаш да я понамачкаш малко, трябва да изчакаш благоволението й. Абе, остарява хайвана, какво да се прави, ЕГН!!!
Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi