Dog.bg Форуми : Родезийски Риджбек

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (64 Страници) +
  • « Първа
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Родезийски Риджбек

#941 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 March 2010 - 07:18 AM

Ех, тези красавци! Как им завиждам! Иде ми да се натоварим в автомобила и да се не спираме чак до Свиленград, та да си отиграе и "кака" Бела!
User's Signature

Доброто е заразно!

#942 Потребителят е офлайн   Georgiev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 02:53 PM

Здравейте ,

От два дни съм притежател на родезийски ричбек . На 5 месеца е , от Чехия . Още е изплашен , цяла нощ е плакал за мама и татко . След няколко разходки , в края на краищата пикае и ака в къщи , въпреки че е с изградени хигиенни навици. Може ли да ми дадете съвет какво да правя ? Имам чувството, че това е от уплаха и стрес.

Благодаря предварително.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#943 Потребителят е офлайн   pav4o79 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 03:30 PM

Здравей,да ви е живо и здраво риджбечето smile.gif ,когато са на такава възраст лесно могат да загубят изградени навици,важно е упоритост и търпение,ако имате възможност да го изкарвате колкото се може повече пъти през деня, ще свикне много бързо каде е тоалетната ae_085.gif .Примерно на всеки час за по десетина минути поне събота и неделя.

#944 Потребителят е офлайн   IVANSKYY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 March 2010 - 03:37 PM

Елате но най-лошото е че няма каде да ви настаним. zz_020.gif Но иначе ще си поиграят, Рада е малко агресивна кам нови кучета в глутницата, а Dyallo няма никакви проблеми с него. af_089.gif

А за новото куче аз немога да кажа почти нищо, моето кам 4,5 месец тогава взе да свиква с хигиените навиици. Успех. smile.gif

Някои ако ми иска скаипа да си разменяме снимки може да пише на Скаипа : dj_tiessto94 ab_041.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#945 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 March 2010 - 03:57 PM

Georgiev, поздравления за избора на породата! Много се радвам за новото попълнение ! Пожелавам Ви много взаимно щастие!
За проблема Ви - не се притеснявайте. Трябва Ви само търпение. Нищо повече. Извеждайте го често, но не за дълго. Отделете за това два дни - ще има резултат. Необходимо е да осъзнае Вашето присъствие и промяната в статуса си. Всяко куче понася пътя и стреса по различен начин, това зависи и от начина, по който е пристигнало кучето на новото си място. Съобразете се с познатите Ви биологични регулатори - кучето се изхожда обикновено след сън, след хапване или след игра. Обвързвайте Вашите излизания с тези дейности. Това много ще Ви помогне.
За по-нататъшното Ви общуване ще си позволя да дам само един съвет (обикновено така съветвам всички нови собственици) - не преобръщайте живота си спрямо кучето, а му покажете какъв е вашият ред и го правете последователно и без отстъпки, като изобщо нямам предвид бой или навиране на муцуни в акита. Риджбеците са много интелигентни и схватливи кучета и много бързо се приспособяват към новата среда. Това, от което имат винаги нужда е - да бъдат част от вашия живот, а не да го наблюдават отстрани. Кучето ще възстанови много бързо хигиенните си навици, ако не го изолирате (на тераса, баня, коридор или т.н., което е обичайна грешка), а му покажете вашият ритъм на живот и организация без пришпорване и без ядосване. Не забравяйте, че то е още малко и се нуждае от разбирането на малкото дете. Ще има още случаи, в които ще се изпуска у вас, независимо, че ще има навици. Анатомията им все още не позволява пълен контрол върху физиологичните нужди, да не говорим, че до "пълнолетието" им ab_041.gif все още са твърде зависими от емоционалното си състояние. Не се отчайвайте. Просто продължете да затвърждавате вашата организация и поведение спрямо него. Ще се удивите колко бързо ще се влюбите в него. Когато се ядосате, че нещо не става и не става, си спомнете, че на Вас са Ви били необходими 2-3 години, а искате то да се научи за месец. smile.gif Успех ! Напишете как се казва и откъде идва, кои са мама и тате и кой е бил така добър да помогне за неговата поява! ab_041.gif

п.п. - IVANSKYY, каква стана тя?!? Рада го играе лидер, май? Лелеее .... невероятно - типично женска черта - прикритост! ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif А у дома все се правеше на "най-доброто куче"! tb_195.gif
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#946 Потребителят е офлайн   IVANSKYY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 March 2010 - 04:34 PM

Ами лидер е от два месеца щото Фиона я няма (Бремена е ако някои тарси скоро ще има) ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#947 Потребителят е офлайн   Georgiev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 05:39 PM

Майката е хедър дарма а бащата е банех белангарии двамата са регистрирани в международна база данни на риджбеците . До един месец очакваме и регистрацията на малкия Ян дарма. След това се надяваме да успеем да го регистрираме в тукашния клуб. Майката и таткото са неколкократни шампиони и са много красиви . Помогна ни един наш познат който пътува от 10 години до там .
Между другото търсихме много в България , но не успчхме да намерим малко мъжко кученце , а малкият ми брат го искаше веднага .
Благодаря за съветите .

#948 Потребителят е офлайн   IVANSKYY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 March 2010 - 10:46 PM

То сичкото хубаво ама аз даржа да има снимки. ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif Много ми е драго като има снимки на Риджбек във Форума.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#949 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 March 2010 - 11:13 PM

Цитат(Georgiev @ Mar 2 2010, 05:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Майката е хедър дарма а бащата е банех белангарии двамата са регистрирани в международна база данни на риджбеците . До един месец очакваме и регистрацията на малкия Ян дарма. След това се надяваме да успеем да го регистрираме в тукашния клуб. Майката и таткото са неколкократни шампиони и са много красиви . Помогна ни един наш познат който пътува от 10 години до там .
Между другото търсихме много в България , но не успчхме да намерим малко мъжко кученце , а малкият ми брат го искаше веднага .
Благодаря за съветите .

Само се обадете да ви издадат експортно родословие, а не тяхното. За да се регистрирате в нашата федерация ви трябва експортно родословие. Надявам се да се виждаме (поне по изложбите). ab_041.gif

Разгледах сайта на развъдника, от който е Ян. Много интересна линия! Чудесно попълнение! Аз, лично, много се радвам за него! Имате в родословието си GLENAHOLM и CARTOUCHE - супер ! Много успех му желая на малкия и много радост с него на Вас!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#950 Потребителят е офлайн   Georgiev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 11:58 PM

Благодаря за пожеланията ! Надяваме се да получаваме още съвети , защото още ни е трудно . ;]

#951 Потребителят е офлайн   IVANSKYY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 March 2010 - 09:29 AM

Ето един великолепен клип : http://www.youtube.c...layer_embedded# ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#952 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2010 - 09:37 AM

georgiev, поздравления за великолепното попълнение! Следвайте съветите на Деси - тя определено знае за какво говори!
Имаме риджбек вече повече от две години, никакъв проблем с хигиената, макар че отначало имахме няколко инцидента, разбира се. Ян е на пет месеца и вероятно вече си има изграден някакъв "тертип" за почти всичко, а кучетата са си същества на навика, така че е съвсем нормално да се е объркал и стресирал доста.
Един съвет от мен: решете още от първите дни къде ще спи кучето и когато "плаче" винаги се дръжте по един и същи начин, по възможност без да ходите да го "успокоявате", понеже той ще реши, че мрънкането е чудесен метод в бъдеще. При нас стана така, че макар да си има цяла къща вътре в апартамента, Бела спи в спалнята неотлъчно на не повече от трийсет сантиметра от леглото ни (на един фотьойл), а когато реши да се прави на "невидима" - и на самото легло, ПОД завивките af_089.gif което е чудесно с едно петнайсетина килограмово хлапенце, но с трийсет и девет килограмова дама си е направо изпитание и води до болки в кръста...
Това със спането в до/в нашето легло стана именно заради "плаченето" в първите дни - не че съжалявам, не че не можехме да го коригираме по-късно, но така си остана, а няма нищо по-тъжно от един "детрониран" риджбек.
И още един съвет - ако разхождате достатъчно сладура, той ще бъде най-най-доброто куче у дома, понеже умореният риджбек е единственият кротък риджбек, по мои наблюдения :)
Деси май не го беше споменала "в прав текст", обаче понеже са много волеви кучета и си знаят цената, с риджбека трябва определено да се държиш доминантно - не грубо или жестоко, изобщо не, но просто "асертивно", така че кучо да знае във всеки момент кой е шеф, кой кум, кой сват :)
Пак поздравления, пожелавам ви дълъг и щастлив живот заедно, и дай Боже да се засечем някой ден!
User's Signature

Доброто е заразно!

#953 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2010 - 09:40 AM

IVANSKYY... ама ние няма да дойдем на "тежко гости", просто някоя събота или неделя, заради идеята - ей го къде е Свиленград :)
Рада не може да е чак толкова лоша, пък ако е лоша, ние бягаме бързооо af_089.gif
User's Signature

Доброто е заразно!

#954 Потребителят е офлайн   IVANSKYY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 March 2010 - 07:01 PM

може да доидете някоя неделя да видите как тренираме кучетата в една гора, още несме почнали да тренираме но тази седмица ако е хубаво времето ще идем да видим кога ще почваме, ние тук си имаме едно скромно клубче от триседтина кучета, супер ще е да се видим. Ако имасш скаип даи го да си початим малко аз сега излизам като се прибера ще ти пиша стига да си ми отговорила. Успех за новия бадещ член на клуба.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#955 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2010 - 08:07 PM

Скромно клубче от тридесетина кучета значи, а? lol ab_041.gif Ще ти пратя скайпа на лични, обаче понеже работя на компютъра през целия ден, не съм много на разположение за чатене по всяко време :(

User's Signature

Доброто е заразно!

#956 Потребителят е офлайн   Georgiev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 March 2010 - 10:02 PM

Здравейте ! Аз съм майката на "георгиев", респ. и на малкия Ян. Той също спи вече при нас в спалнята след една нощ жален плач.Успя да ни разчувства и постигна първата си победа. Радваме му се много,а и той явно е много добре възпитан .Реагира веднага на команда "седни", "не","ела тук".Не се качва по леглата и масите или ако се опита , след повишаване на тон и скарване веднага ляга на земята.Това дължим на обучението на чешките му стопани.Дано се справим с възпитанието по-нататък и да не го разглезим.
Единственото , което засега ме притеснява е , че лае и ръмжи по малкия ми син , който беше на зимен лагер , когато Ян пристигна.Сега явно се чувства като стопанин и възприема малкия като натрапник,защото пък на батко му , когото познава от първия ден , се радва. А иначе по цял ден спи на килима в дневната. Много е красив и много спокоен. smile.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#957 Потребителят е офлайн   IVANSKYY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 March 2010 - 11:14 PM

Няма какво да си говорим страхотен е, Риджбека е една от спокоините породи и е просто великолепна порода.Ако може снимки, знам че ставам нахален ама ми е интересно сега. af_089.gif ab_041.gif ab_041.gif Мале, мале тези бели килими неми се мисли ши омрети да чистите косми, след време ще пуска постояно.
User's Signature

Качена снимка

#958 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 March 2010 - 11:15 PM

Хубавец е Ян ! Чудесно е, че цялото семейство се грижи за него! Риджебеците обожават фамилията си. Казват, че те защитават семейството си не само с живота си, но и със смъртта си. Изключителни са!
Не се притеснявайте за това, че ръмжи на малкия. Той тепърва ще търси място в "глутницата" Ви и Вие сте тези, които трябва да му го покажат ясно и без насилие, при това докато е все още "невръстен хулиган". smile.gif В момента, явно се чувства по-голям от сина Ви и се опитва да отвоюва неговото място. Коригирайте поведението му всеки път , когато се отнесе зле към сина Ви. Кажете му строго "НЕ" и след това го накарайте последователно да седне, да легне и пак да седне или го пратете на мястото му. Много важно е да разбере, че не е в позиция да се съревновава с никого от Вас. Аз не съм особено добра във възпитанието на риджбеците и кучетата като цяло, но тук има потребител с ник mil_, който (всъщност е жена) е притежател на РР и има много разнообразен опит и знания в тази посока. Надявам се, че и тя скоро ще се включи. Пускайте снимки да се радваме на малкия, а и IVANSKYY ще е много доволен. ab_041.gif Той е един от най-запалените фенове на породата и умее чудесно да се забавлява със своите риджбеци. wb_052.gif

Колкото до спането в леглото ..... аз съм последният човек, който ще ви упрекне. Вече 11 години един РР спи постоянно при мен и .... така. ab_041.gif Всичките ми кучета са си спяли при мен, до мен, около мен .... все тая ab_041.gif Въпрос на лидерска позиция, така да се каже. ab_041.gif Повечето хора не го одобряват и сигурно са прави, но ... на мен не ми пречи.

п.п. - Валя, много хубаво става, че "ергените" се увеличават, при това не само откъм количество, а и откъм качество. ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

#959 Потребителят е офлайн   IVANSKYY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 March 2010 - 11:20 PM

DesyyD - И на мен неми пречи ама после ще сам като теб да неможеш да се оделиш от него пак ние сега му правим клетка на двора и повече ще прекарва в нея.Еееее какво стана с тези снимкии. ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#960 Потребителят е офлайн   kaloqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2010 - 11:56 PM

Преди два дни случайно попаднах на три риджбека внесени от Африка и собственост на фен на породата.

Собственика им сподели, че не знае за клуб на породата в България; кучетата са близо до София и ако от клуба имат интерес да се свържат със собственика им, ще ви дам контакт на лични.

• (64 Страници) +
  • « Първа
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни