Dog.bg Форуми : Родезийски Риджбек

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (64 Страници) +
  • « Първа
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Родезийски Риджбек

#961 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 March 2010 - 06:37 AM

Ох, каква радост, този форум се размърда пак af_089.gif
За два дни - новини за четири нови риджбека, това е феноменално просто! Браво, бравооооо!
Към "майката" на Ян: както днес ръмжи на малкия и се опитва да му се прави на батко, така след един месец същия този малък ще може да се обляга на топла риджбешка възглавничка, докато си чете книжките! Имам опит с отглеждане на риджбек и две деца - един тийнеджър и една крехка хубавица, когато при пристигането на Бела беше на пет годинки. И при нас имаше ръмжене и "поклон за игра" (долните лапи до земята, дупето в небето, махане на опашка и джафкане), но днес не бих искала да съм на мястото на някой, който посегне на дъщеря ми, когато Бела е наблизо, защото му се пише много лошо! Веднъж едва не се стигна до инцидент, защото малката се изпищя ей така, от недоволство по време на някаква игра с приятелче в двора, и хубаво, че аз бях по-близо до тях и успях да пристигна преди пазителката. Доброто е, че колкото се възпитава кучето, толкова и децата, понеже ги прави много по-спокойни и уравновесени.
Със спането явно вече сте решили въпроса... аз само напомням, че Ян ще стане два пъти по толкова килограми. И както теоретизирам, нека спомена, че се измъкнах от леглото преди съвсем малко, а до мен беше Бела, разбира се :).
Продължавайте да повтаряте всички неща, на които са го научили предишните му собственици, това е чудесно. Имайте предвид, че когато остава сам в стая, трябва да няма нищо важно за дъвчене в негова близост (дъщеря ми се научи да си прибира играчките именно заради Бела, и въпреки това от време на време се появява разсърдена с някоя сдъвкана пластмасова щуротийка).
Ще останете изумени колко много, ама много иска да участва в живота ви риджбекът. Виждала съм кучета от други породи просто да си седят, докато собственикът излиза и влиза в стаята - а при нас това просто не може да се случи. Ако липсвам повече от десет секунди, уж спящата Бела моментално тръгва да ме търси и си навира прекрасния черен нос навсякъде, за да участва. Това е като въздух и вода за тях - да участват. Когато чистя къщата, примерно, тя е непрестанно до мен, където и да отида, и накрая и двете сядаме да починем и тя съвсем истински въздиша (много човешки го прави) - тоест, ех, почистихме, а сега какво? Смяла съм се с глас на такива реакции.
Изобщо, предстоят ви много весели моменти. И някои ядосващи, разбира се (при нас се нарежда един сдъвкан мобилен телефон, применно, както и скъпите капки за очи на една гостенка).
Непременно го социализирайте и му дайте възможност да играе с други кучета и да среща други хора. МНого скоро ще разбере коя е неговата "глутница" и ще се чувства щастлив.
Изключително много ще научите от постовете на mil, особено за възпитанието на кучето. Ян е на възраст, когато трябва да се "кове, докато е горещ".
Ако мога да помогна с нещо, не се притеснявайте да питате във форума!
Поздрави!

ПП До kaloqn: и Dessy и mil могат да дадат веднага връзка с клуба.
User's Signature

Доброто е заразно!

#962 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 06:45 AM

Dessy - относно ергените: да, да, да, да! Догодина тъкмо всички ще са на добра възраст, чудесно е просто!
User's Signature

Доброто е заразно!

#963 Потребителят е офлайн   Georgiev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 01:57 PM

Поздрави от Ян и Бургас ! ;]]]

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#964 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 02:45 PM

Сладур той, пу-пу-пу да не са му уроки! (това се отнася и за двамата малчугани на снимката :)
Като гледам тези лапички, ще стане един мноого едър мъж, браво!
Поздрави от "кака" Изабела, която е в "изолатора" поне за седмица напред, горката, понеже е разгонена, а в квартала бездомните стават все повече и не ми се създават сценки на шок и ужас :)
Поне времето е ужасно, така че не губим много...
User's Signature

Доброто е заразно!

#965 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 March 2010 - 03:05 PM

Eййй, тази тема живна !!! ab_041.gif Много хубаво, че се "отчитате" със снимки! Да ви е жив и здрав якия Ян ! ab_041.gif

Относно кучетата от Африка - говорих със собственика. За съжаление, двете кучета - мъжко и женско са внесени само с ветеринарните си документи от Африка. Помолих го да направи каквото може за да получи родословните документи на кучетата. Надявам се да му съдействат в ЮАР и да получи необходимите документи за произход. Кучетата вече са имали поколение. Дано да се оправят нещата с родословията за да се легитимира това поколение!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#966 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 03:31 PM

Хубаво ще е да им вземе родословията... малко е кофти да имаш един мъничък Моне на стената в хола, примерно, и да не можеш да го включиш в експозиция, понеже нямаш документи :)
Не че не бих му се радвала и на стената, де :)
Давайте така със снимките на Ян-Бибиян!
User's Signature

Доброто е заразно!

#967 Потребителят е офлайн   IVANSKYY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2010 - 03:44 PM

Изомен сам от този форума бая живна с новото куче - Ян. Супер af_089.gif af_089.gif af_089.gif af_089.gif Надявамсе да се видим скоро, на някоя изложба. smile.gif tb_195.gif
User's Signature

Качена снимка

#968 Потребителят е офлайн   Georgiev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 05:04 PM

Поздрави от Валя Георгиева!Нашият Ян вече се чувства в свои води .Задължително обикаля всички стаи и след като установи,че батковците са по местата си,успокоен отива на любимото си място по средата на килима и заспива.Всички се чувстваме много виновни , когато се храним и той сяда до нас на задни лапи и вперва жални,влажни очи.Стана много бурен в радостта си (а и ние много го мачкаме и лигавим) и вече два пъти почги ме събаря на земята.
Все още се страхува по време на разходките и силно трепери , когато се уплаши , най-вече от друго куче. Големият ми син и съпругът ми нямат проблем ,когато са навън , но аз едвам го удържам.Много силно дърпа повода и не помага нито скарване, нито командите, които вкъщи изпълнява.Лошото е ,че явно аз ще съм основният разхождач, а той ще става все по-голям и силен.Но, когато се приберем , става толкова мил и добър.
Що се отнася до състезанията , ние въобще не сме наясно . Когато порасне малко ще мислим .Може би за това е нужно по- специално обучение, а ние сме все още съвсем "пресни" собственици на куче Ян. smile.gif smile.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#969 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 March 2010 - 07:57 PM

Щом Вие ще сте основния разхождач ab_041.gif ще се наложи да се свържете с някой от треньорите на кучета в града. Добре е заедно да започнете обучение за общо послушание, нищо, че той вече знае определени команди. В тези училища кучетата се обучават в групи и така се учат като играят или се забавляват да чуват и Вашите команди. Понеже не знам на кого ще налетите, съветвам Ви да не го оставяте на пансион при треньора по време на обучението, а да ходите Вие с него. Така е най-добре. Може да Ви отнеме повече време, но поне наученото ще помогне и на Вас в съвместния Ви живот с "малкия" Ян.
Колкото до "влаченето" ... ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif точно затова Ви трябва работа в група..... иначе, .... ще Ви отнесе като разлепен афиш. ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif особено когато стане голям и силен.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#970 Потребителят е офлайн   IVANSKYY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2010 - 08:14 PM

Имам едно предложение да му закупиш от някои магазин за кучета "ДУШАЧ" този дошач няма да се дарпа чак толкова с него, по нататака ще свикне да несе дарпа освен ако не види друго куче но като го види и ако почне да го лаееее щи му се караш че някои пат стават агресивни кам някои кучета, ако ти предложат в зоомагазина строг нашиник в никакав случеи не го закупуваи. smile.gif wb_052.gif tb_195.gif
User's Signature

Качена снимка

#971 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2010 - 01:10 AM

За проблема с дърпането, аз след дълги мъки най-сетне открих нашето разковниче... Ние нямаме проблем с ходенето "редом", но имаме много тежък проблем с котки. Бела преживя няколко инцидента като малка, а на всичкото отгоре си е от ловна порода, та по този повод не понася котки или по-точно хуква на секундата да ги преследва. Губи говор и картина, команди не помагат, защото е толкова озверяла, че изобщо не ме чува. С много усилия от моя страна не го прави, когато аз успея отдалече и навреме да кажа "не", но това ме прави пълен заложник на котките, които по нашата улица се ринат с лопати, и на всичкото отгоре са под колите, където аз не виждам. Та, когато Бела види котка, която аз не съм видяла и съответно не съм казала "не", тя от спокойно куче се превръща в звяр-коткоубиец и се мята с всичка сила в посока на писаната. Ето затова, след едно преживяване в най-голямата поледица, когато щях не само да бъда понесена като афиш, ами и залепена като афиш на земята, инвестирах 30 лв и й купих повод Halti, който е супер хитро измислен, не причинява никаква болка и най-много прилича на... на юларче на кон. Единственият му недостатък е, че понеже минава покрай носа на кучето, хората го възприемат като намордник и мислят, че кучето е агресивно. Налага се да обяснявам, че с този повод тя може да хапе най-спокойно, просто това е повод за водене. И добър за тренировки, също. Оттогава нямам никакъв страх, защото имам пълен контрол даже при поява на котка. Иска малко свикване, понеже кучето не е свикнало, но определено си струва. Утре ще я снимам с него да видите за какво точно става дума. А най-хубавото е, че става за обучение и в един момент няма и да имате нужда от него. Но за непредвидими ситуации си е чудесен, а в натоварена градска среда непридвидими ситуации - колкото щеш.
Смаяна съм, че Ян си е избрал средата на килима за негово място и си мисля, че скоро това ще се промени. Нашият "дзвер" ляга на килима само за да е до краката ми, когато работя на компютъра, и то не винаги, понеже къде по-удобно е да се разпльосне по дивана :)
Страхува ли се той наистина от кучета или просто трепери и скимти, защото иска да го пуснете да поиграе? Бела също "трепери", особено като види приятелчета, с които е играла на свобода, а сега ги вижда на повод, и тя е на повод, и просто трябва да си кажат здрасти вместо да се помлатят едно хубаво...
Не че трябва да го пускате къде да е, понеже още няма навици с вас и може да драсне в посока, която не познава, но гледайте да го водите на някоя "кучешка" поляна... той още е бебчо и почти няма възрастно куче с нормална психика, което да се държи агресивно с младшата възраст. Такива са поне моите впечатления... адаш!
User's Signature

Доброто е заразно!

#972 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2010 - 01:14 AM

Ама че съм занесена... защо да снимам Бела, като мога да сваля снимчица на повода от интернет... ето я

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

User's Signature

Доброто е заразно!

#973 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2010 - 01:21 AM

Сетих се, че това може да прозвучи като реклама, но дано да не се възприеме така... просто споделям моя опит. Между другото, на снимката се вижда, че кучето може много добре да си отваря устата, да лае, да се кара, но не може да тегли като локомотив - принципът е направо гениален, защото някой се е сетил, че няма висш бозайник, който да тича с пълна скорост с извита настрани глава, или поне му е много неудобно и неестествено, и това е замисълът на този повод. Определено одобрявам идеята! В листовчицата обаче специално предупреждават първо, да не се оставя кучето с този повод, когато е само, понеже за няколко минути ще измисли поне няколко начина само да го сваля, и второ, да не се използва, когато кучето е на дълъг повод, понеже от високата скорост и рязкото изкривяване на главата може да се получи шийна травма.
Дано съм помогнала!
ПП Това изобщо да не се възприема като заместител на кучешкото училище, за което говори Деси - то си е съвсем "друга ракия" и съветът й е чудесен!
ППППП Изобщо не се чувствайте никак виновни, когато се храните! Кой се храни първо и кой сяда на най-хубавото място е важно в кучешката йерархия, така че нека си ви гледа, а вие просто не му обръщайте внимание! След около месец и през ум няма да му минава да седи покрай масата и да гледа милно-жално. Аз водих у дома истинска война (слава Богу, спечелих я) за "просенето" от масата и сега Бела като ни види, че сядаме на масата, моментално се намества в собствената си клетка, защото знае, че тя е следващата и от трапезата винаги остава нещо вкусно за смесване с гранулите...Не се поддавайте, защото после отучването е много тежка работа и ще измъчи всички много повече от жалните погледи!
User's Signature

Доброто е заразно!

#974 Потребителят е офлайн   Georgiev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 March 2010 - 04:14 PM

Благодаря за съветите. Поръчах вече нашийника , но докато дойде здраво ще се дърпаме. Проверих, но за съжаление в Бургас няма групови тренировки.Има обучение само с пансион , но ми се вижда прекалено да изпратим за месец или повече Ян на друго място.Още повече нашият лекар намекна , че не одобрява методите на треньора. :]

#975 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2010 - 08:33 PM

Жалко, че няма училище, но пък има сума ти страхотни книги по темата за обучението. Иска само постоянство, логична мисъл и пак постояноство :) Имам доста такива, в електронен вид, но за жалост само на английски... Ако ще помогнат, веднага ги пращам!
Поздрави!
User's Signature

Доброто е заразно!

#976 Потребителят е офлайн   pin Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 March 2010 - 04:11 PM

Здравейте и от мен. Искам и аз да се включа във Вашите раздумки. Много хубаво че форума пак се раздвижи. Бях отвикнала да влизам, че то беше умряло...
Ето как спиме ние. Диванчето си е старичко, ама Алекс не му намира кусури. Нали си е цар там. В моето легло идва да ляга само при положение че аз не съм в леглото. Ама само да стана и... друго си е да легнеш на мястото на шефа... :)
Но пък как хубаво се затопля ако го "пусна без да искам" за 10 минути преди аз да си легна.
Що се отнася до разходките - ние сме със строг нашийник. Няма как иначе. Гледам си го ( и разхождам ) сама и наистина много тегли диването, когато реши. Не мисля обаче, че това е кой знае какъв проблем за него.

Прикачена снимка

#977 Потребителят е офлайн   pin Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 March 2010 - 04:32 PM

А ето ви и кадър от времето когато Алекс беше на 5 месеца. Така се "играе" с пухена възглавница.

Прикачена снимка

Честно ви казвам и плаках и после се смях. Простих му, разбира се. Много го обичам и много радост ми носи. Както беше казал някой ( някъде в началото на форума) - "Няма друго такова куче!"
Георгиев(и), хубавичко внимавайте до какво има достъп кучето ви когато е само у дома. Да ви е живо и здраво!

#978 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2010 - 04:56 PM

Супер си е диванчето, ех....! И господинът на него - също!
Утре ще заснема нашата хубавица излегната на "нейния" диван. Ой, а това с възглавницата изглежда потресаващо! Ние избегнахме такива моменти, понеже взехме клетка още от самото начало :) В кухнята трудно могат да се разминат повече от двама човека, но нямаше как. А сега покритата клетка се е превърнала в любимо място за "временно" оставяне на разни неща. На всеки въпрос "къде ми е..." първият отговор е "виж на клетката!" :)

User's Signature

Доброто е заразно!

#979 Потребителят е офлайн   Georgiev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 March 2010 - 08:32 PM

Здравейте! Досега само съм слушала за подвизите и белите на риджбеците.Не знам какво ме очаква.Засега всичко върви по мед и масло .В смисъл хранене, разходка , няколко часа сън и пак така.Ян добре разбира ,когато му кажеш "не"-не се качва по маси,дивани и столове,не взема храна или разни други неща.Естествено заслугата за това не е наша, той така пристигна.Много се съмнявам дали ще успеем да запазим тези навици.Който мине покрай него го прегръща и лигави. Що се отнася до стоенето сам -аз просто не знам как това би могло да се случи.Само 10 минути на терасата и положението е отчайващо-жален,жален плач.Като искам да уточня,че това не е някакво студено ,гадно място,а по-скоро малка остъклена стаичка,безопасна относно евентуални бели.Преди си мислех ,че няма да има проблем да го оставям там за около половин - един час ,докато свърша някаква работа.Сега обаче не ми се вижда много възможно.Ще видим-все някога и това ще се наложи. af_089.gif

#980 Потребителят е офлайн   pin Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 March 2010 - 10:25 PM

Много ми е познат този жален плач. Бъдете сигурна че той не се дължи на "лоши и гадни" условия. Така както го гледате наш Алекс - цар на дивана, на топло, така и в следващата минута е почнал да плаче ако остане сам. Неизбежно идва момент в който се налага да постои сам. Докато беше малък и ние гледахме да бъдем максимално с него, но това не може да е постоянно. Самото куче е такова, че трябва непрекъснато вие да сте пред погледа му. Вие сте неговото семейство, той е много любвеобилен и щастлив, когато неговите хора са до него. Аз не мога да си представя някой да го гледа в коридора или на двора. Да съм аз в стаята, а той зад вратата.... Поне моето куче не го позволява.
Но не искам да ви плаша. Той е много умен и лесно се учи. Трябва да го свиквате да остава сам. В началото за малко, после да удължавате времето. Вярвам, че сте семейство, в което вие работите, а децата ходят на училище. Едва ли е възможно да има постоянно хора с него. Аз често се шегувам пред приятели, че Алекс познава чудесно моят ритъм и дните от седмицата. През работните дни си имаме някакъв график сутрин - ставане, разходка, обличане (аз), кафе (пак за мен) и накрая казвам "Чао, да слушаш!", заключвам и заминавам. Никакъв звук или протест. Обаче, събота и неделя.... Може само за 10 мин. до магазин да отскоча и ела ни виж.... Увикваме целия блок.
Той ще се нагоди чудесно към вашият начин на живот. Тревожи се когато познатите му неща се променят. Бъдете търпеливи, но и твърди (в добрия смисъл на думата). Както възпитаваме децата си и понякога се налага да бъдем строги, така е и при кучетата.
Така мисля аз. От моя си опит. Не претендирам да съм голям познавач. Познавам моето си куче.

• (64 Страници) +
  • « Първа
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни