Родезийски Риджбек
Публикувано: 06 March 2010 - 11:18 PM
Поех ангажимент да ви представя още двама "новаци". Те живеят в село Милковица, Плевенско. Мама Африка е пристигнала от Испания, от един известен развъдник там, който се нарича "Ayene Kampala Ridgeback", а Бонго (Safari Grand Ridgeback Bongo) е единственото дете на мама Африка от татко Гулани. Последният го раздава австриец - Gulani of Ka-Ul-Lis Ridges - дошъл в БГ от един също не по-малко известен развъдник в Австрия "Ka-Ul-Lis Ridges". По думите на собствениците им, Бонго е абсолютен терминатор и тайфун. Надявам се скоро да се видим с тях на живо! Малкият Бонго е вече на 3 месеца. Той се роди тук, в България. Надявам се да стане здрав, силен и много красив родезийски риджбек, на който всички да се радваме. Въобще ... настана оживление някакво ...
от доста време нямаше такава активност. Поздравявам всички и много се радвам, че пишете за кучетата си!

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 07 March 2010 - 10:11 AM
Леле, какви са красавци тези плевенски испански африканци! Пу-пу!Сладури със сладури! Да са живи и здрави, както и поколението!
Като ми разправяха, че риджбеците "порасват" чак на две години, си виках, брех, че то много време това - две години. Обаче минаха и задминаха двете години и сега знам, че си е точно така. Имаме куче като слънце, привързано и вярно и обичливо и...респектиращо :)
В този форум съм забелязала, че "колкото повече, толкова повече" :), така че писвайте, хора, да не замлъква!
Относно плаченето, като остане сам - ще трябва да свикне. Ние имаме клетка, което реши проблема. Плач изобщо няма, защото Бела разбра, че не помага. от време навреме просто се налага да остане сама. Тя е разглезена всъщност - аз работя вкъщи и никога не остава сама повече от два-три часа, но дори и за повече да е, кучето свиква.
Като ми разправяха, че риджбеците "порасват" чак на две години, си виках, брех, че то много време това - две години. Обаче минаха и задминаха двете години и сега знам, че си е точно така. Имаме куче като слънце, привързано и вярно и обичливо и...респектиращо :)
В този форум съм забелязала, че "колкото повече, толкова повече" :), така че писвайте, хора, да не замлъква!
Относно плаченето, като остане сам - ще трябва да свикне. Ние имаме клетка, което реши проблема. Плач изобщо няма, защото Бела разбра, че не помага. от време навреме просто се налага да остане сама. Тя е разглезена всъщност - аз работя вкъщи и никога не остава сама повече от два-три часа, но дори и за повече да е, кучето свиква.

Доброто е заразно!
Публикувано: 07 March 2010 - 01:04 PM
Ооо, браво на вас ! Аз като видя риджбек на море и веднага се сещам за много отдавнашни преживявания с баба Ванеса. Бях чела, че обичат водата, морето, реките и т.н. Взех я на море. Е, определено не е фен. Като отидем на плажа ляга на хавлията и се препича като гущер. Опитах няколко пъти с приканване - не стана. Реших да я взема на ръце и да вляза с нея, защото изведнъж ми хрумна, че може и да не може да плува-
Влязохме навътре и я пуснах. Резултатът беше, че тя доплува до брега без проблем. Излезе, отръска се от водата, обърна се налая ме и отиде да се припича на хавлията, демек "Мога да плувам, но не искам! Остави ме на мира!"
Така приключи морската сага на баба Ванеса. Сахара и Айра пък никога не са имали проблеми с това. Достатъчно беше някой от нас да тръгне към водата и те са следващите. Боно-откачалката .... той пък .... абе на него от нищо не му пука - студ, сняг, мраз, вода... няма значение, той е по екстремните изживявания.

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
Публикувано: 07 March 2010 - 01:39 PM
Посмях си се на това с баба Ванеса... а на наШТО куче, вероятно заради лошото домашно възпитание
любим предмет за разнасяне и донасяне е пластмасова бутилка от бира. Та веднъж на морето, за да я накарам да влезе във водата и да спре скандалджийското джафкане по вълните, метнах бутилката на десетина метра навътре. Бела ме изгледа кръвнишки, влезе във водата, извлачи си бутилката до хавлията, тръсна се върху нея и пак ме изгледа накриво - демек, не одобрявам такова зверско отношение, да ми хвърляш играчките из Световния океан! :)
А когато ходим на нашия язовир, любимото й е в жегата да тича точно на ръба на водата, така че вдига пръски като моторен катер, но за влизане навътре - забрави!
Даже дъжда не обича - веднъж ни свари дъжд на прибиране от разходка, а тя като сви едни уши и като се разбърза, да не се стопи миличката

А когато ходим на нашия язовир, любимото й е в жегата да тича точно на ръба на водата, така че вдига пръски като моторен катер, но за влизане навътре - забрави!
Даже дъжда не обича - веднъж ни свари дъжд на прибиране от разходка, а тя като сви едни уши и като се разбърза, да не се стопи миличката

Доброто е заразно!
Публикувано: 08 March 2010 - 12:26 AM
Тези преживания са нищо за нашия Dyallo тои като беше на три месеца видя морето и се чудише какво да прави нямаше вални и като влезнах във водата и тои изобщо не се зачуди, като малка шамандура беше, но само ако е на 15 градуса тогава влиза във водата, единпат като бяхме на разходка край една малка рекичка имаше зиман пясак близо до нея и тои беше далбокичко, гонехасе с ногавата приятелка Нора(Родваилер) и както се гонеха тои си помисли че е локва но се оказа дупка с вода и целия ватре а след него неговата причтелка Нора.

Публикувано: 13 March 2010 - 08:15 PM
Победителят на CRUFT's - шоуто е тазгодишния световен шампион - MULTI/INT CH ARESVUMA ZULU ZUKA от Русия ..... интересно решение ...

Прикачени снимки

Публикувано: 22 March 2010 - 01:55 PM

Вие нещо се забавлявате с Диало, май?

Публикувано: 22 March 2010 - 11:34 PM
Здравейте , аз съм най-малкия член от семейството - Иван ! Всички сме във шок ! Много плачем и тъжим .. ужасната новина , че днес Ян избяга ..много се уплаши и се измъкна от каишката .. хъкна като луд .. целия град търси Ян .. молим се и се надяваме скоро да бъде у дома .. ;(((
Публикувано: 22 March 2010 - 11:46 PM
Разлепете обяви навсякъде, където намерите за добре и не само в квартала ви. Задължително обявете и по интернет. Обхождайте местата, на които сте били и разпитвайте хората. Вероятно и той се е уплашил след като е избягал и сигурно се е сгушил някъде. Предупредете и в местния изолатор и оставете телефона си. Възможно е да попадне и там. Не се отказвайте. Обикновено не се отдалечават особено от мястото, независимо, че бягат бързо. Продължавайте да го викате по име и разпитвайте хората.