Dog.bg Форуми : Обучение на Кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обучение на Кучета Професионално обучение на кучета Оцени темата: ***** 8 Гласове

#401 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 September 2011 - 10:52 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 01 September 2011 - 10:38 PM, написа:

Дали ако някое куче му покаже кой е шефа ще се успокои? Или това може да доведе до по-голяма истерия.. Защото котката на наши познати го наби и сега тръгва да гони уличните котки, но ако те не побягнат(което се случва често, защото са по-големи и не го отразяват :wb_052: ) той спира близо тях и ги заобикаля, все едно нищо не е видял. :md_064: само ръмжи тихичко и заобикаля котката. Докато при кучетата с които е имал контакт само той се е налагал. Като види куче застава приклекнал и започва да се облизва и да дебне. като кучето се приближи заляга и когато е близо се нахвърля. :smile: До този момент все той е бил победител и в момента бие кокера, наби и едно хъски, а от другите аз съм го предпазвал.

Може и да подейства. Моя Бишо (китаеца) също е шубе, не голямо, ама е доста предпазлив да ти кажа и към хора, и към кучета. Когато го взех беше на 6 месеца и доста истерично подхождаше към някои ситуации, ама тогава го вкрах в една "тлутница" у дома, в която имаше дого аржентино (мъжко) и женски риджбек - много уравновесени. Той много се съобразяваше с тях и това, според мен, много му повлия, защото ги копираше като поведение и се чувстваше сигурен в тях. После остана риджбечката и периодично идваха други кучета, но тя много ми помагаше като баланс и ръководство и покрай нея всички се учеха да не се държат като идиоти, ама .... не го отдавам чак на обучение, а по-скоро на стечение на обстоятелства, нещо такова.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#402 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 September 2011 - 11:01 PM

valnata,нито един треньор ли не ще да работи с теб и пинчи?Клипчето по между другото е на италиано,не на испански.Аз имам някаква теория от това което пишеш,ама като не съм спец....си е само теория.Сега Цезар Милан ще почне да излъчва нова серия,точно за такива кучета,малтртирани,изоставени с години по приюти.Може да изскочи нещо сходно и да получим идеи. :smile:

Няма ли кой да смени заглавието на темата?
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#403 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2011 - 11:03 PM

Трябва да потърся подходящо куче и този урок да стане на улицата, защото там е най-агресивен. Друг вариант не виждам. Когато намерих дакелката и я прибрах у дома той не реагира. Беше в шок. :smile: Тя отиде изяде му храната, изпи му водата а той само наблюдаваше. И сега вече като си ходя на селото и ги събера я подушва и заминава. Няма грам агресия, но и не иска да си играе. Корекции от наша страна са или невъзможни, или не знаем как да подходим. Едно от двете ще да е. :ab_041:

Никой не иска да работи, защото кучето е малко. Не се занимавали с такива кучета.. :dh_188: Имам един познат, който обучава кучета но той не ги учи във Варна и иска да му го оставя, а това мен не ме устройва. Той е много привързан към нас и няма да го понесе. Само ще го наплашим повече, а и няма да се храни.. Не става.

#404 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 September 2011 - 11:11 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 01 September 2011 - 11:03 PM, написа:

Никой не иска да работи, защото кучето е малко. Не се занимавали с такива кучета.. :dh_188: Имам един познат, който обучава кучета но той не ги учи във Варна и иска да му го оставя, а това мен не ме устройва. Той е много привързан към нас и няма да го понесе. Само ще го наплашим повече, а и няма да се храни.. Не става.

Ааа, не, аз също съм против това оставяне! Или се работи със собственика или не се работи изобщо. Поне така си мисля, че е нормално. Все пак идеята е собственика да контролира кучето, а не треньора.

Тъпо е, че никой не работи с дребни кучета ! Щото се изхожда от постановката, че е дребно и не може да направи кой знае каква беля, пък то си има нужда от обучение винаги. Може да тръгнете на училище в група. Смешничко ще е , ама какво ти пука! Идеята е да сте с други кучета и той да се фиксира върху теб.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#405 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 September 2011 - 11:19 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 01 September 2011 - 11:01 PM, написа:

Имаш предвид да я смени на "Бла-бла-бла"? Или "Лаф-мохабет"? :ab_041:
User's Signature

#406 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2011 - 11:23 PM

Аз нямам опит,но от всичко което съм гледала и чела знам,че новият стопанин трябва да престане да се съобразява с това,което е преживяло кучето преди.Ако не знаехте историята му,как щяхте да реагирате в дадена ситуация?В едно от клипчетата на Цезар на куче ,което е било гледано от малко със затегнат сезал около вратът и при израстването му сезалът се затяга-страшна гледка...Хора го спасяват,но не са го извеждали точно поради страхът и агресия към каишка.Ами това беше първото нещо,което той направи.Сложи му каишка,подпомогнат с храна.Подходи абсолютно както ако кучето не беше преживяло това.Може би несъзнантелно го съжалявате постоянно и му позволявате неща,които иначе не бихте позволили.
Разкажи малко повече как се държите,когато направи нещо,което не трябва да прави,как го коригирате...Все пак много от хората тук са работили с такива кучета.Все някой ще даде съвет.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#407 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2011 - 11:24 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 01 September 2011 - 10:19 PM, написа:

Показване на мнениетоdesi79, в 01 September 2011 - 11:01 PM, написа:

Имаш предвид да я смени на "Бла-бла-бла"? Или "Лаф-мохабет"? :ab_041:

Дааа,виж как добре си лафим. :af_089:
User's Signature

Елинор Рузвелт

#408 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 01 September 2011 - 11:30 PM

valnata, не разбирам много от кликер дресура (или друго положително възпитание, защото сизъровското не е положително), но си мисля, че за такива кучета то е начина.
Дано някой запознат се изкаже.
Аз имам подобен проблем с бивш бездомник. Много е бъзлив и не смея да му прилагам никакви корекции. Трябваха му месеци, докато го науча да го тупкам приятелски по дупето или главата, за да разбере че не искам да го бия, а е израз на приятелство. Бягаше с квик в момента, в който го тупнеш. Е - започнах да го тупкам много леко, говорейки мило. Усилвах с времето тупкането, и милването, и "бравосването". Свикна.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#409 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2011 - 11:40 PM

А филмчетата на англичанката Victoria Stilwell ,тя работи по-различно.Въпреки,че в цитираният от мен епизод на Цезар Милан нямаше почукване ,само храна.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#410 Потребителят е офлайн   батко Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2011 - 11:25 AM

Показване на мнениетоsundy, в 05 April 2011 - 06:05 PM, написа:

Точно това имах предвид и аз - надявам се да докаже твърденията си и ще се радвам, че и от нищото може да се появи още един колега, с когото си струва да се работи...
И за да няма засегнати и обидени заради споменатия от мен "колега" само ще кажа, че е едно момченце живяло в Китай - не лошо момче по принцип, но бързо изградило самочувствие на обучител и "открило" своя школа... дори мисля, че писа за кратко тук. Сори, ако някой се е "познал" - наистина много хора идваха в Сириус, част от тях вече не посещават занятията (включително аз - просто съм много далеч), времената се менят, обстоятелствата също... това не означава, че сме спрели да се познаваме и уважаваме, нали? :rc_036:
Абсолютно си права Вики.

#411 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2011 - 11:50 AM

Ами вече не се опитвам да го коригирам, защото не постигнах резултати. Иначе съм пробвал методите на Сизър-обръщам го в обратна посока, карам го да легне когато озлобее и започне да се хвърля. Уж да му отвлека вниманието.. Нищо не помага. Само става по- страхлив и като посегна към него когато си е у дома заляга. На нас ни отне почти година докато разбере, че няма да го бием. И пак като посегна да го вдигна или по-рязко се завъртя към него изпитва страх.
Освен да открия клипчета с положителни методи и да се мъча да го укротя.

Наистина не разбирам, защо все още го е страх. Айде това леко свиване, и лягане по гръб, когато го хващаме ще го преживея. Дразни обаче тази истерия по кучета, жени с метли и мотори. :ab_041:

#412 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2011 - 12:12 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 01 September 2011 - 11:11 PM, написа:

Ааа, не, аз също съм против това оставяне! Или се работи със собственика или не се работи изобщо. Поне така си мисля, че е нормално. Все пак идеята е собственика да контролира кучето, а не треньора.

Тъпо е, че никой не работи с дребни кучета ! Щото се изхожда от постановката, че е дребно и не може да направи кой знае каква беля, пък то си има нужда от обучение винаги. Може да тръгнете на училище в група. Смешничко ще е , ама какво ти пука! Идеята е да сте с други кучета и той да се фиксира върху теб.

И аз не съм съгласен да го изоставя някъде за месец-два. Нали и аз не знам как да коригирам поведението му. Мен кой ще ме научи? :ab_041: Не знам дали във Варна се провежда такова групово обучение. И дори да има ще трябва няколко самостоятелни урока с друго куче за да се поспре с тези нападения. Иначе като види 10 кучета на куп ще се нахвърли да се бие и всичко ще провали.

Както ти казваш не го искат, защото е дребен. Повечето ми казаха "защо ще го учиш, той три кила паткан". Други пък имаха по-голямо самочувствие и ми казаха да им заведа истинско куче-НОК, Ротвайлер.. Те се занимавали само с умни кучета :ab_041: Как разбраха, че моето е просто не знам. :dry:

Ето едно видео за да видите каква агресия към куче, което се появява на телевизора. Ако види такова куче на живо агресията е двойно по-голяма. http://vbox7.com/play:3826eba73a

#413 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 02 September 2011 - 12:44 PM

Оф, луд!
Най-първите неща - как спираш това поведение? Колко пъти на ден и по колко се разхожда кучето?

п.п. Поощряваш ли го, когато прави така - смееш се, говориш му закачливо?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#414 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 September 2011 - 12:54 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 02 September 2011 - 12:12 PM, написа:

Ето едно видео за да видите каква агресия към куче, което се появява на телевизора. Ако види такова куче на живо агресията е двойно по-голяма. http://vbox7.com/play:3826eba73a

:ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: Яко луд пинч!!! :ab_041: :ab_041: :ab_041:

Хм, това е гадно, че не можеш да си намериш групичка за упражнения, а си мисля, че точно от това имате нужда....... може би ако откриеш кое желание "преборва" страха му, ще можеш да го фиксираш върху него в екстремни ситуации.... трябва да има нещо, което много силно да желае и да не може да му устои......
User's Signature

#415 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 02 September 2011 - 01:05 PM

valnata,Аролски ти даде добри насоки,не ги отхвърляй.Вярно,че иска време,но кучетата нямат копчета за натискане.Освен това ако Сизър каже на своите клиенти,че всеки ден те трябва да карат ролери с кучето примерно 5 км,те изпълняват.Също така DesiD,при някои случаи е по-добре треньор да поработи с кучето в контролирана среда и тогава да се включи собственика.
Ако на кучето ти не може да се приложи механична корекция,би могло да се пробва с друг вид корекция.Примерно ,когато се спуска да лае да бъде поливан вода и оцет от пръскащо шише или да предизвикаш стряскащ за него шум от пластмасово шише пълно със ситни камъчета./винаги да е на повод,за да не се стресне и в паниката да излезе на улицата./Нещо такова,но наистина не разчитай само на съвети.Наблюдавай кучето,потърси подходящи партньори за упражнения и пробвай,работи и не се отказвай.
User's Signature

Качена снимка

#416 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 September 2011 - 01:15 PM

Показване на мнениетоGaliadogs, в 02 September 2011 - 01:05 PM, написа:

valnata,Аролски ти даде добри насоки,не ги отхвърляй.Вярно,че иска време,но кучетата нямат копчета за натискане.Освен това ако Сизър каже на своите клиенти,че всеки ден те трябва да карат ролери с кучето примерно 5 км,те изпълняват.Също така DesiD,при някои случаи е по-добре треньор да поработи с кучето в контролирана среда и тогава да се включи собственика.
Ако на кучето ти не може да се приложи механична корекция,би могло да се пробва с друг вид корекция.Примерно ,когато се спуска да лае да бъде поливан вода и оцет от пръскащо шише или да предизвикаш стряскащ за него шум от пластмасово шише пълно със ситни камъчета./винаги да е на повод,за да не се стресне и в паниката да излезе на улицата./Нещо такова,но наистина не разчитай само на съвети.Наблюдавай кучето,потърси подходящи партньори за упражнения и пробвай,работи и не се отказвай.

:ba_025: Просто проблемът му е, че не го искат колегите ви, щото е дребен. Би било добре, предполагам, да му предложите ваш колега от Варна, който ще се съгласи да вземе на обучение пинчер. :md_064:
User's Signature

#417 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 02 September 2011 - 01:30 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 01 September 2011 - 09:11 PM, написа:

Показване на мнениетоvalnata, в 01 September 2011 - 11:03 PM, написа:

не е така - ние работим с дребни кучета /незвисимо от породата / и със собствениците -факт е че 90 % от хората с дребни породи НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СЕ ОБУЧАВАТ С КУЧЕТО СИ - погледнете темата за мини пинчер - само и единствено Арчи редовно идва на мероприятия и семинари - проблема е в възприятието на хората

#418 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 September 2011 - 01:39 PM

Показване на мнениетоtrenertg, в 02 September 2011 - 01:30 PM, написа:

не е така - ние работим с дребни кучета /незвисимо от породата / и със собствениците -факт е че 90 % от хората с дребни породи НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СЕ ОБУЧАВАТ С КУЧЕТО СИ - погледнете темата за мини пинчер - само и единствено Арчи редовно идва на мероприятия и семинари - проблема е в възприятието на хората

Сигурно сте прав/а, но в конкретния случай е обратното. Липсва треньор, който да иска да го обучава. Поне така разбирам от постовете на valnata. Вие сте в СОфия, а той/тя е във Варна. Нали не мислите, че ще се емне на 500 км , ще спре да работи и ще дойде да се учи един месец в София с кучето?! Малко граничи с фантастиката, просто защото става дума за пинчер.
User's Signature

#419 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 02 September 2011 - 01:40 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 02 September 2011 - 11:15 AM, написа:

:ba_025: Просто проблемът му е, че не го искат колегите ви, щото е дребен. Би било добре, предполагам, да му предложите ваш колега от Варна, който ще се съгласи да вземе на обучение пинчер. :md_064:

Веднага!sundy и xrisi/тя обаче в момента не в България./
User's Signature

Качена снимка

#420 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 September 2011 - 01:50 PM

Показване на мнениетоGaliadogs, в 02 September 2011 - 01:40 PM, написа:

Показване на мнениетоDessyD, в 02 September 2011 - 11:15 AM, написа:

Веднага!sundy и xrisi/тя обаче в момента не в България./

:af_089: :af_089: :af_089: :ab_041: :ab_041: :ab_041: Разгеле ... темата послужи за нещо полезно! :ab_041: :ab_041: :ab_041: valnata ШИ черпиш !!! сИга няма да викаж - нЕма тренер !!! :ab_041: :beer:
User's Signature

• (32 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни