valnata, в 01 September 2011 - 10:38 PM, написа:
valnata, в 01 September 2011 - 10:38 PM, написа:
Дали ако някое куче му покаже кой е шефа ще се успокои? Или това може да доведе до по-голяма истерия.. Защото котката на наши познати го наби и сега тръгва да гони уличните котки, но ако те не побягнат(което се случва често, защото са по-големи и не го отразяват
 ) той спира близо тях и ги заобикаля, все едно нищо не е видял.
 ) той спира близо тях и ги заобикаля, все едно нищо не е видял.  само ръмжи тихичко и заобикаля котката. Докато при кучетата с които е имал контакт само той се е налагал. Като види куче застава приклекнал и започва да се облизва и да дебне. като кучето се приближи заляга и когато е близо се нахвърля.
  само ръмжи тихичко и заобикаля котката. Докато при кучетата с които е имал контакт само той се е налагал. Като види куче застава приклекнал и започва да се облизва и да дебне. като кучето се приближи заляга и когато е близо се нахвърля.  До този момент все той е бил победител и в момента бие кокера, наби и едно хъски, а от другите аз съм го предпазвал.
 До този момент все той е бил победител и в момента бие кокера, наби и едно хъски, а от другите аз съм го предпазвал. Може и да подейства. Моя Бишо (китаеца) също е шубе, не голямо, ама е доста предпазлив да ти кажа и към хора, и към кучета. Когато го взех беше на 6 месеца и доста истерично подхождаше към някои ситуации, ама тогава го вкрах в една "тлутница" у дома, в която имаше дого аржентино (мъжко) и женски риджбек - много уравновесени. Той много се съобразяваше с тях и това, според мен, много му повлия, защото ги копираше като поведение и се чувстваше сигурен в тях. После остана риджбечката и периодично идваха други кучета, но тя много ми помагаше като баланс и ръководство и покрай нея всички се учеха да не се държат като идиоти, ама .... не го отдавам чак на обучение, а по-скоро на стечение на обстоятелства, нещо такова.

Вход
 Вход Регистрация
 Регистрация Помощ
 Помощ 

Горе
 Горе Цитиране +
 Цитиране +

Имам един познат, който обучава кучета но той не ги учи във Варна и иска да му го оставя, а това мен не ме устройва. Той е много привързан към нас и няма да го понесе. Само ще го наплашим повече, а и няма да се храни.. Не става.
   Имам един познат, който обучава кучета но той не ги учи във Варна и иска да му го оставя, а това мен не ме устройва. Той е много привързан към нас и няма да го понесе. Само ще го наплашим повече, а и няма да се храни.. Не става.

Просто проблемът му е, че не го искат колегите ви, щото е дребен. Би било добре, предполагам, да му предложите ваш колега от Варна, който ще се съгласи да вземе на обучение пинчер.
  Просто проблемът му е, че не го искат колегите ви, щото е дребен. Би било добре, предполагам, да му предложите ваш колега от Варна, който ще се съгласи да вземе на обучение пинчер.