Обучение на Кучета Професионално обучение на кучета

Публикувано: 02 September 2011 - 09:53 PM

Няма лошо куче,има лош стопанин.

Публикувано: 02 September 2011 - 09:55 PM
Кучо е неврастеник. Щом не действат естествените убийци на агресията - противоположен пол и малки, значи положението е тежко. Само джаскане му липсва. Ще свърже всякакво джаскане, пръскане, стряскане, неприятности с появата на друго куче, защото ще го джаскат и пръскат винаги щом се появи друго куче. Ще стане по-лошо и от сега. Изобщо не бих вкарвала физическа корекция в тази картинка.
Да, единственото решение е помощ на друго куче, съгласна съм с John и Аролски. Женска, улегнала, и да го насмете не е страшно.

Публикувано: 02 September 2011 - 10:06 PM
 mil_, в 02 September 2011 - 07:55 PM, написа:
mil_, в 02 September 2011 - 07:55 PM, написа:
Кучо е неврастеник. Щом не действат естествените убийци на агресията - противоположен пол и малки, значи положението е тежко. Само джаскане му липсва. Ще свърже всякакво джаскане, пръскане, стряскане, неприятности с появата на друго куче и ще стане по-лошо и от сега. Изобщо не бих вкарвала физическа корекция в тази картинка.
Да, единственото решение е помощ на друго куче, съгласна съм с John и Аролски.
Но действат котки
 и то заради неприятното усещане.Команда ''не'' за маркиране на грешно поведение и тогава пръскане,за да се стигне до момент само тя да е достатъчна и да не прави тази връзка куче -неприятно усещане,а  забранителна команда-неприятно усещане .Все пак  той сам ще усети кое е най-подходящо за неговото куче,но аз съм съгласна,че му трябват кучета-помощници,време и търпение.
  и то заради неприятното усещане.Команда ''не'' за маркиране на грешно поведение и тогава пръскане,за да се стигне до момент само тя да е достатъчна и да не прави тази връзка куче -неприятно усещане,а  забранителна команда-неприятно усещане .Все пак  той сам ще усети кое е най-подходящо за неговото куче,но аз съм съгласна,че му трябват кучета-помощници,време и търпение.пп.Хубава тема

Публикувано: 02 September 2011 - 10:11 PM
Ако се отработва забрана е ок джаскане и пръскане, само да се отработва в други ситуации, не свързани с непознати кучета. Да не стане така, че изневиделица да се почне забранителна активност само щом се появи куче на хоризонта.

Публикувано: 02 September 2011 - 10:18 PM
 mil_, в 02 September 2011 - 08:11 PM, написа:
mil_, в 02 September 2011 - 08:11 PM, написа:
Ако се отработва забрана е ок джаскане и пръскане, само да се отработва в други ситуации, не свързани с непознати кучета. Да не стане така, че изневиделица да се почне забранителна активност само щом се появи куче на хоризонта.
От всичко написано
 вече само той може да прецени какво и как.Аз пожелавам успех и лека вечер
  вече само той може да прецени какво и как.Аз пожелавам успех и лека вечер  

Публикувано: 03 September 2011 - 12:56 AM
 Мария 76, в 02 September 2011 - 07:24 PM, написа:
Мария 76, в 02 September 2011 - 07:24 PM, написа:
 grigo009, в 02 September 2011 - 03:57 PM, написа:
grigo009, в 02 September 2011 - 03:57 PM, написа:

?
 ? ..... Шавам си аз из нета, забавлявам си се , и гледам valnata...от 2008г. дава съвети за обучение, сигурно и получава такива. Незнайно защо още не може да се справи с кученцето . Та за това си помислих , че работата ще е за черпене....доста време е това
  ..... Шавам си аз из нета, забавлявам си се , и гледам valnata...от 2008г. дава съвети за обучение, сигурно и получава такива. Незнайно защо още не може да се справи с кученцето . Та за това си помислих , че работата ще е за черпене....доста време е това  Успех !
 Успех !Ей те т'ва намигането след думичката "никоя" ми е било винаги много странно за разшифроване...С'я трябва да си мисля...тyй или онуй, що?!Както и да е , не е важно...
Valnata бих си позволила да те посъветам въпреки, че не съм никоя

(еее аз две намигвания, за по засилен ефект)...пробвай го с шишето или нашийника(едно и също е) и целта е да се разсее/излезе от дадено поведение.Спри да се съобразяваш с миналото на кучето...Бито не бито, туйто.При теб не се бие, колкото и да е травмирано все е разбрало(ако имаш правилно отношение), че е свършил кошмарът.Третирай го като нормално куче(може би една идея по прощаващо) и си го коригирай, както си му е реда.Според мен той те е усетил, че имаш притеснения и в момента се възползва най чистосърдечно и по навик
  (еее аз две намигвания, за по засилен ефект)...пробвай го с шишето или нашийника(едно и също е) и целта е да се разсее/излезе от дадено поведение.Спри да се съобразяваш с миналото на кучето...Бито не бито, туйто.При теб не се бие, колкото и да е травмирано все е разбрало(ако имаш правилно отношение), че е свършил кошмарът.Третирай го като нормално куче(може би една идея по прощаващо) и си го коригирай, както си му е реда.Според мен той те е усетил, че имаш притеснения и в момента се възползва най чистосърдечно и по навик  

Лека от мен и успех

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

Публикувано: 03 September 2011 - 06:32 AM
 Тръгна да ръмжи и като казах "не" се обърна. Сигурно очакваше да го напръскам с това страшно нещо
  Тръгна да ръмжи и като казах "не" се обърна. Сигурно очакваше да го напръскам с това страшно нещо  Други кучета ще трябват, защото трябва да го свикна да се държи нормално, не само на повод.   Поживем - увидим..
 Други кучета ще трябват, защото трябва да го свикна да се държи нормално, не само на повод.   Поживем - увидим..  

Публикувано: 03 September 2011 - 06:51 AM

Публикувано: 03 September 2011 - 07:13 AM
 Мария 76, в 24 August 2011 - 11:22 AM, написа:
Мария 76, в 24 August 2011 - 11:22 AM, написа:
хвърляйте боба

Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват!

Публикувано: 03 September 2011 - 07:20 AM

поне стискайте палци
 поне стискайте палци   да не се прибера някой ден в гипсово корито
  да не се прибера някой ден в гипсово корито

Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват!

Публикувано: 03 September 2011 - 08:57 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

Публикувано: 03 September 2011 - 09:14 AM
 Мария 76, в 03 September 2011 - 07:20 AM, написа:
Мария 76, в 03 September 2011 - 07:20 AM, написа:

поне стискайте палци
 поне стискайте палци   да не се прибера някой ден в гипсово корито
  да не се прибера някой ден в гипсово корито"Кога ли майка ти е имала късмет?" се казваше в един виц.
 Може пък тогава да спреш с евтините провокации !
   Може пък тогава да спреш с евтините провокации !    Убедена съм, че на всички им стана ясно къде те сърби щом ще "обяздваш  жребче". Да не стигнете до хирургиите само....
  Убедена съм, че на всички им стана ясно къде те сърби щом ще "обяздваш  жребче". Да не стигнете до хирургиите само....   

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

Публикувано: 03 September 2011 - 11:44 AM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Публикувано: 03 September 2011 - 01:15 PM
 koniarska, в 03 September 2011 - 11:44 AM, написа:
koniarska, в 03 September 2011 - 11:44 AM, написа:
Какво ми е на съвета, това че не ти харесва мен какво ме бърка ? В youtube - много от американските треньори на кучета пускат онлайн уроци, които могат да бъдат полезни.
Сега ще питаш кои са тези треньори - ще спомена само двама - Фред Хасан ( който е от Sit mean Sit ) една от най - големите фирми за обучение на кучета в САЩ.
А другият е - Зак Джордж - който е треньор на Анимал Планет.

и
техните собственици

Публикувано: 03 September 2011 - 01:44 PM
П.П.Сам си отговорил,че въпросния нашийник се използва от професионалисти, а именно :Фред Хасан ( който е от Sit mean Sit ) една от най - големите фирми за обучение на кучета в САЩ.
А другият е - Зак Джордж - който е треньор на Анимал Планет.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Вход
 Вход Регистрация
 Регистрация Помощ
 Помощ 

Горе
 Горе Цитиране +
 Цитиране +