Обучение на Кучета Професионално обучение на кучета
Публикувано: 03 September 2011 - 09:35 PM
eonix, в 03 September 2011 - 08:56 PM, написа:
Забелязвам че стана модерно да се обиждаме на "българи"

Публикувано: 03 September 2011 - 10:00 PM
Публикувано: 03 September 2011 - 10:27 PM
Преди време, когато имаше ох и ах колко е добър Аролски си седеше и нямаше оплаквания от вас, неговите клиенти, а сега, след леките му залитания - да се трие.
Тази тема така или иначе не се ползва по предназначение от автора, не виждам какъв е проблема сега?!

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 03 September 2011 - 10:47 PM
Rono, в 15 August 2011 - 04:13 PM, написа:
Ето и работата, която успяхме да свършим заедно с Ива и Мартин

Само да вметна - това, което виждате е продукт от двудневното ми посещение при Ива и Мартин.

и
техните собственици

Публикувано: 04 September 2011 - 03:07 AM
Относно дискусията-проблемът е,че представянето на Аролски във форумът започна доста агресивно.Логично е да дразни голяма част от потребителите и да поражда недоверие.Зависи от него как ще продължи.Постоянното "свържете се с мен" -ами не му е мястото тук.Това е форум и тук се помага кой с каквото може.Тук има треньори,които много пъти са давали съвети публично и не мисля,че с това нито са им намаляли клиентите,нито се е уронил престижът им.
Един съвет към Асен Аролски-най-добрата визитна картичка е да представиш своята работа.Качил си клипче как да се научи куче да не взима храна от непознат.Не виждам защо клипчетата,които си избрал да ни покажеш да не са озвучени.Ако не в процесът на работа,то коментар към тях.
В краят на краищата работиш с методи,които не са твой патент предполагам.Едва ли си измислил нови правила и начини

На мен лично ми е интересно как работиш,не от нужда,а заради полемиката от 25 страници

За ел.нашийника-съгласна с мнението на останалите.Нож с много остриета.Препоръчването му го отдавам на липса на опит и непознаване на последствията.

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 04 September 2011 - 09:32 AM
Публикувано: 04 September 2011 - 09:39 AM
caesar13100, в 04 September 2011 - 09:32 AM, написа:
Започнете на вън с по дълъг повод да изпълнявате команди.Така, ще свикне и на вън да не ти се услушва. Имай в предвид, че кучо е малък и предпочита да играе и щурее от колкото да изпълнява команди.

и
техните собственици

Публикувано: 04 September 2011 - 10:19 AM
Винаги ми е било смешно като видя в парка как някоя леля се дере "Роки-и-и-и, ела тука-а-а!" и се оплаква, че кучето й не слуша, а не се сеща да сложи в джоба една бисквитка или топката, за да има малкия Роки за какво да дойде. Попитах една такава леля защо не го прави - тя ме гледа много умно, мига на парцали и се опитва да мисли. Е, да де, ама за това се иска да не люпиш семки с другите лели, докато кучето ти вее уши и кръстосва парка, ами да се занимаваш с него - къде ти!
Та да се оплача тук, белким някой прочете - хора, играйте с кучетата си, носете им топки или там с каквото играете - хвърляйте им да ви ги носят, занимавайте се с тях, тогава и те ще идват, като ги повикате и ще ви слушат.
Лабрадорите в парка ни отмъкнаха вече половин дузина тенис-топки - играе им се на кучовците, скачат, молят някой да им хвърля и като няма кой - отмъкват нашата топка, докато лелките лялят по пейките какво е станало с Ферхундето в последната серия.

Направо ми е жал за животинките - така им се играе със стопаните...
Сори за спама, успех на всички в обучението!

Публикувано: 04 September 2011 - 11:05 AM
caesar13100, в 04 September 2011 - 11:03 AM, написа:
Караш го да седне. Като седне правиш крачка на зад, ако тръгне да мърда го връщаш на място. И така постепенно постепенно ще стане.

и
техните собственици

Публикувано: 04 September 2011 - 05:49 PM

Освен съдържанието, аз понеже съм малко по така, как да кажа...Вглеждам се най вече в детайлите и малките незабележими неща(които говорят и казват даже повече)...Поведението, музиката(за мен е много важно, тя да е избрана подходящо , въздействащо и да задържа вниманието)
Проумях те...Според мен Ти си роден перфекционист(леекинко и аз съм такава), който е способен неуморно да отбива атаките , отколкото да пусне нещо, което не го удовлетворява и в най малките детайли.

Пак браво...Добро клипче, много добре избрана музика, ако продължиш в този дух мисля, че въпреки всичко ще ти се получат нещата.

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 05 September 2011 - 08:51 AM
grigo009, в 04 September 2011 - 05:49 PM, написа:

Нямаш представа колко си права grigo009

и
техните собственици

Публикувано: 05 September 2011 - 08:29 PM
Публикувано: 06 September 2011 - 08:13 PM
Arolski9111, в 29 August 2011 - 12:33 AM, написа:

Първо искам да Ви представя съдържанието на клипа на кратко :
Това е първата ни тренировка с Хера и нейните стопани - Ицо и Лили.
Накратко историята на Хера !
- Хера е куче порода ПитБул и е на почти 4 години.
Когато Хера е била бебе и подрастващо куче , е имала конфронтации с други себеподобни.Стигало се е до физически контакт, който е оставил в съзнанието на Хера дълбоки ( да го наречем " спомени " ).
Тези нейни "спомени" я карат да се държи не като нормално куче.А именно напада себеподобни с голяма агресия.
Преди да ме потърси Ицо, Хера е била нападана, тя също е нападала. И по думите на Ицо последният път куче от дребна порода е извадило голям късмет, че е оцеляло !!!!
Проблемът на Хера идва от това, че тя не понася други кучета. И прави всичко възможно да ги " докопа ".
Тази нейна непоносимост към кучета е още от както е била на 9 месеца.От тогава, тя не е допускала куче до себе си на по малко от 20 метра !
В началото на клипа обърнете внимание как е оборудвано кучето ( нагръдник, нашийник и намордник придружени от 2 повода.)
Всичко това е било необходимо, за да могат да удържат Хера ако нападне друго куче !
Само да добавя - Ицо ми сподели, че когато преди са разхождали Хера не са можели да се държат с неговата приятелка за ръка понеже Хера ги "Влачи" буквално !
Така, че аз много исках да направя това възможно !
Във видеото ще видите резултатите постигнати от първата ни тренировка. Повтарям това е първата ни тренировка !
П.с. Този път се надявам да не преча на никого

С Уважение Асен

Ето и втори клип от обучението ни с Хера ( HD качество )

и
техните собственици

Публикувано: 06 September 2011 - 09:58 PM
Arolski9111, в 06 September 2011 - 08:13 PM, написа:
Arolski9111, в 29 August 2011 - 12:33 AM, написа:

Първо искам да Ви представя съдържанието на клипа на кратко :
Това е първата ни тренировка с Хера и нейните стопани - Ицо и Лили.
Накратко историята на Хера !
- Хера е куче порода ПитБул и е на почти 4 години.
Когато Хера е била бебе и подрастващо куче , е имала конфронтации с други себеподобни.Стигало се е до физически контакт, който е оставил в съзнанието на Хера дълбоки ( да го наречем " спомени " ).
Тези нейни "спомени" я карат да се държи не като нормално куче.А именно напада себеподобни с голяма агресия.
Преди да ме потърси Ицо, Хера е била нападана, тя също е нападала. И по думите на Ицо последният път куче от дребна порода е извадило голям късмет, че е оцеляло !!!!
Проблемът на Хера идва от това, че тя не понася други кучета. И прави всичко възможно да ги " докопа ".
Тази нейна непоносимост към кучета е още от както е била на 9 месеца.От тогава, тя не е допускала куче до себе си на по малко от 20 метра !
В началото на клипа обърнете внимание как е оборудвано кучето ( нагръдник, нашийник и намордник придружени от 2 повода.)
Всичко това е било необходимо, за да могат да удържат Хера ако нападне друго куче !
Само да добавя - Ицо ми сподели, че когато преди са разхождали Хера не са можели да се държат с неговата приятелка за ръка понеже Хера ги "Влачи" буквално !
Така, че аз много исках да направя това възможно !
Във видеото ще видите резултатите постигнати от първата ни тренировка. Повтарям това е първата ни тренировка !
П.с. Този път се надявам да не преча на никого

С Уважение Асен

Ето и втори клип от обучението ни с Хера ( HD качество )

Втория клип: подтисната, да не кажа - смачкана.
По- добре, вместо да показвате този клип, да обясните как постигнахте "резултата". Защото, гледайки поведението на кучето, когато е с намордник и как с него искат да си играят други кучета, посягането на деца да го галят и вашето рязко опъване на порода вече са показател за нещо, което оставям на "специалистите" да коментират.