Dog.bg Форуми : Обучение на Кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обучение на Кучета Професионално обучение на кучета Оцени темата: ***** 8 Гласове

#481 Потребителят е офлайн   eonix Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 September 2011 - 08:56 PM

Това е то българската простотия - всичките от Аролски до последния заял се с него сте един дол дренки и това няма да се промени. Прост народ, слаба държава!

#482 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 September 2011 - 09:32 PM

Стига вече,тъкмо стана интересна тема и се появи трол.Или ще се говори по темата,или да се закрие ,честно казано ,писна ми./сори за спама/
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#483 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2011 - 09:35 PM

Показване на мнениетоeonix, в 03 September 2011 - 08:56 PM, написа:

Това е то българската простотия - всичките от Аролски до последния заял се с него сте един дол дренки и това няма да се промени. Прост народ, слаба държава!

Забелязвам че стана модерно да се обиждаме на "българи" :wa_048: Не те знам какъв си що си, но не забравяй че и ти си част от този "прост народ". Включвайки се от никъде, без да вземеш отношение към никой въпрос, а само да обиждаш не показваш ни най-малко да си над простия народ.

#484 Потребителят е офлайн   eonix Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 September 2011 - 10:00 PM

Хаха, доказахте казаното от мен ;) А по темата - мен лично Аролски ми е помагал, но тази тема е най-добре да бъде изтрита и да се пусне нова, която да се заключи и чиста работа. Човека ще си има обява и никой не го напада за щяло и нещяло, но е адски трудно да се постигне такова споразумение.

#485 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 September 2011 - 10:27 PM

Че защо да се трие темата?!
Преди време, когато имаше ох и ах колко е добър Аролски си седеше и нямаше оплаквания от вас, неговите клиенти, а сега, след леките му залитания - да се трие.
Тази тема така или иначе не се ползва по предназначение от автора, не виждам какъв е проблема сега?!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#486 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 03 September 2011 - 10:47 PM

Здравейте пак ! Ще ви зарадвам отново с клипче, този път историята, която ще Ви представя е следната ......

Показване на мнениетоRono, в 15 August 2011 - 04:13 PM, написа:

Привет.Имаме нужда от някои и др.съвет.Имаме си кокер на 5год.,мъжки/Роно,спокоен,мн.послушен/,преди около 1,5год.осиновихме едно женско без определена порода около 8мес.ку4е/Лора,кастрирана,ве4е мн.послушна,само за хвъркатите още не можем да се разбереме още/ и наскоро-няма и месец нок,мъжки,видима възраст около 1год./получи името Лъки/.Както казах с първите двама-никакви ядове,но новодомеца не понася Рони.Вече с нас се разбира добре-ела тук,седни,легни и сме на път и редом да научим,само да не е Роно около него-на два пъти го гепна-естествено бе коригиран,но това не го отказва.Вече и рони взе да се изнервя като го види наблизо.Мислиме и Лъки да кастрираме скоро,но започвам да се чудя дали ще се справиме с тази му агресия към Рони,не сме имали такива проблеми до сега.Надявам се просто да му тр.още време и учене,но доста злобничко се държи към др.мъжки.А и да кажа как се сдобихме с него- един елемент в селото го беше хванал на примка за порове и лисици зад кокошарникът му,знае че обичаме кучета и ни се обади-ако никои не го потърсел до утре,щял да отнесе една 13-ка/пояснението бе че13-ка е коршум за глигани/.И аз хванах повода на лората и отидох да го взема.Беше хванат за предната лапа и с малко зор и шубе/повече негово/и 2 драскотини по мойте ръце се прибахме в къщи и махнахме примката.Разхождал се е немил-недраг из селото около месец ни казаха,още се захранваме,че беше само кожа и кости.Мн.мило момче иначе.Та да имате идея дали ще се справим с проблема-агресията към Рони.начини за справяне с проблема,въобще всякакви идеи от хора с опит в областа?

Ето и работата, която успяхме да свършим заедно с Ива и Мартин :ae_085:
Само да вметна - това, което виждате е продукт от двудневното ми посещение при Ива и Мартин.

User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#487 Потребителят е офлайн   eonix Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 September 2011 - 11:26 PM

Написах го, защото винаги ще има малоумници, които да се заяждат с Аролски, а както виждате пича си знае работата. "Евала"(турско) - не, БРАВО!

#488 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2011 - 03:07 AM

На мен клипчето като резултат ми хареса.Честно казано,не ми е толкова важно за колко време се получават резултатите.Да има и да са трайни е достатъчно.

Относно дискусията-проблемът е,че представянето на Аролски във форумът започна доста агресивно.Логично е да дразни голяма част от потребителите и да поражда недоверие.Зависи от него как ще продължи.Постоянното "свържете се с мен" -ами не му е мястото тук.Това е форум и тук се помага кой с каквото може.Тук има треньори,които много пъти са давали съвети публично и не мисля,че с това нито са им намаляли клиентите,нито се е уронил престижът им.
Един съвет към Асен Аролски-най-добрата визитна картичка е да представиш своята работа.Качил си клипче как да се научи куче да не взима храна от непознат.Не виждам защо клипчетата,които си избрал да ни покажеш да не са озвучени.Ако не в процесът на работа,то коментар към тях.
В краят на краищата работиш с методи,които не са твой патент предполагам.Едва ли си измислил нови правила и начини :ab_041:
На мен лично ми е интересно как работиш,не от нужда,а заради полемиката от 25 страници :smile:
За ел.нашийника-съгласна с мнението на останалите.Нож с много остриета.Препоръчването му го отдавам на липса на опит и непознаване на последствията.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#489 Потребителят е офлайн   moli4ka Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2011 - 08:46 AM

kolko pari struva tvoeto obu4enie

#490 Потребителят е офлайн   caesar13100 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 September 2011 - 09:32 AM

Здравейте имам проблен с моето куче йорки на 6 месеца е женско.Проблема е следния.В къщи ме слуша изпълнява команди(ела тук, седни, легни), но излезем ли на разходка и край все едно ме няма не изпълнява нищо,едвам го хващам да се прибираме, неизпълнява ела тук, седни, легни нищо.Ако може дайте ми някакъв съвет.Благодаря

#491 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 04 September 2011 - 09:39 AM

Показване на мнениетоcaesar13100, в 04 September 2011 - 09:32 AM, написа:

Здравейте имам проблен с моето куче йорки на 6 месеца е женско.Проблема е следния.В къщи ме слуша изпълнява команди(ела тук, седни, легни), но излезем ли на разходка и край все едно ме няма не изпълнява нищо,едвам го хващам да се прибираме, неизпълнява ела тук, седни, легни нищо.Ако може дайте ми някакъв съвет.Благодаря

Започнете на вън с по дълъг повод да изпълнявате команди.Така, ще свикне и на вън да не ти се услушва. Имай в предвид, че кучо е малък и предпочита да играе и щурее от колкото да изпълнява команди.
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#492 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2011 - 10:19 AM

Съвсем непрофесионален съвет от абсолютно некомпетентна новобранка в кучкарството - освен обучението на команди по описаните начини, изключително важно е, според мен, на тази възраст стопанинът да ИГРАЕ с кучето си и да му покаже, че при "неговия човек" е приятно, весело, забавно и си струва да го слуша, за да получи удоволствие.
Винаги ми е било смешно като видя в парка как някоя леля се дере "Роки-и-и-и, ела тука-а-а!" и се оплаква, че кучето й не слуша, а не се сеща да сложи в джоба една бисквитка или топката, за да има малкия Роки за какво да дойде. Попитах една такава леля защо не го прави - тя ме гледа много умно, мига на парцали и се опитва да мисли. Е, да де, ама за това се иска да не люпиш семки с другите лели, докато кучето ти вее уши и кръстосва парка, ами да се занимаваш с него - къде ти!

Та да се оплача тук, белким някой прочете - хора, играйте с кучетата си, носете им топки или там с каквото играете - хвърляйте им да ви ги носят, занимавайте се с тях, тогава и те ще идват, като ги повикате и ще ви слушат.
Лабрадорите в парка ни отмъкнаха вече половин дузина тенис-топки - играе им се на кучовците, скачат, молят някой да им хвърля и като няма кой - отмъкват нашата топка, докато лелките лялят по пейките какво е станало с Ферхундето в последната серия. :db_046:

Направо ми е жал за животинките - така им се играе със стопаните...

Сори за спама, успех на всички в обучението!
:ae_085:

#493 Потребителят е офлайн   caesar13100 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 September 2011 - 11:03 AM

Как да накарам кучето ми като мъ кажа да седне да не става без да съм му казал да стои седнало докато не му кажа да стане?

#494 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 04 September 2011 - 11:05 AM

Показване на мнениетоcaesar13100, в 04 September 2011 - 11:03 AM, написа:

Как да накарам кучето ми като мъ кажа да седне да не става без да съм му казал да стои седнало докато не му кажа да стане?

Караш го да седне. Като седне правиш крачка на зад, ако тръгне да мърда го връщаш на място. И така постепенно постепенно ще стане. :md_064:
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#495 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2011 - 05:49 PM

Аролски много ми хареса последното клипче. :ba_025:
Освен съдържанието, аз понеже съм малко по така, как да кажа...Вглеждам се най вече в детайлите и малките незабележими неща(които говорят и казват даже повече)...Поведението, музиката(за мен е много важно, тя да е избрана подходящо , въздействащо и да задържа вниманието)
Проумях те...Според мен Ти си роден перфекционист(леекинко и аз съм такава), който е способен неуморно да отбива атаките , отколкото да пусне нещо, което не го удовлетворява и в най малките детайли. :smile:
Пак браво...Добро клипче, много добре избрана музика, ако продължиш в този дух мисля, че въпреки всичко ще ти се получат нещата. :md_064: :ae_085:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#496 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 05 September 2011 - 08:51 AM

Показване на мнениетоgrigo009, в 04 September 2011 - 05:49 PM, написа:

Проумях те...Според мен Ти си роден перфекционист(леекинко и аз съм такава), който е способен неуморно да отбива атаките , отколкото да пусне нещо, което не го удовлетворява и в най малките детайли. :smile:

Нямаш представа колко си права grigo009 :ba_025:
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#497 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 05 September 2011 - 08:29 PM

Преди и Сега-добре,а по време???
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#498 Потребителят е офлайн   evgeniy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:German Shepherd,Car Detailing

Публикувано: 06 September 2011 - 12:35 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 05 September 2011 - 06:29 PM, написа:

Преди и Сега-добре,а по време???

надявам се знаеш значението на SHIBUMI..?

#499 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 06 September 2011 - 08:13 PM

Показване на мнениетоArolski9111, в 29 August 2011 - 12:33 AM, написа:

Така ето един не дразнещ пост от мен, придружен от клип :db_046:

Първо искам да Ви представя съдържанието на клипа на кратко :
Това е първата ни тренировка с Хера и нейните стопани - Ицо и Лили.

Накратко историята на Хера !

- Хера е куче порода ПитБул и е на почти 4 години.
Когато Хера е била бебе и подрастващо куче , е имала конфронтации с други себеподобни.Стигало се е до физически контакт, който е оставил в съзнанието на Хера дълбоки ( да го наречем " спомени " ).
Тези нейни "спомени" я карат да се държи не като нормално куче.А именно напада себеподобни с голяма агресия.
Преди да ме потърси Ицо, Хера е била нападана, тя също е нападала. И по думите на Ицо последният път куче от дребна порода е извадило голям късмет, че е оцеляло !!!!
Проблемът на Хера идва от това, че тя не понася други кучета. И прави всичко възможно да ги " докопа ".
Тази нейна непоносимост към кучета е още от както е била на 9 месеца.От тогава, тя не е допускала куче до себе си на по малко от 20 метра !
В началото на клипа обърнете внимание как е оборудвано кучето ( нагръдник, нашийник и намордник придружени от 2 повода.)
Всичко това е било необходимо, за да могат да удържат Хера ако нападне друго куче !

Само да добавя - Ицо ми сподели, че когато преди са разхождали Хера не са можели да се държат с неговата приятелка за ръка понеже Хера ги "Влачи" буквално !
Така, че аз много исках да направя това възможно !

Във видеото ще видите резултатите постигнати от първата ни тренировка. Повтарям това е първата ни тренировка !

П.с. Този път се надявам да не преча на никого :ba_025:

С Уважение Асен :rc_036:

Ето и втори клип от обучението ни с Хера ( HD качество ) :ba_025:

User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#500 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2011 - 09:58 PM

Показване на мнениетоArolski9111, в 06 September 2011 - 08:13 PM, написа:

Показване на мнениетоArolski9111, в 29 August 2011 - 12:33 AM, написа:

Така ето един не дразнещ пост от мен, придружен от клип :db_046:

Първо искам да Ви представя съдържанието на клипа на кратко :
Това е първата ни тренировка с Хера и нейните стопани - Ицо и Лили.

Накратко историята на Хера !

- Хера е куче порода ПитБул и е на почти 4 години.
Когато Хера е била бебе и подрастващо куче , е имала конфронтации с други себеподобни.Стигало се е до физически контакт, който е оставил в съзнанието на Хера дълбоки ( да го наречем " спомени " ).
Тези нейни "спомени" я карат да се държи не като нормално куче.А именно напада себеподобни с голяма агресия.
Преди да ме потърси Ицо, Хера е била нападана, тя също е нападала. И по думите на Ицо последният път куче от дребна порода е извадило голям късмет, че е оцеляло !!!!
Проблемът на Хера идва от това, че тя не понася други кучета. И прави всичко възможно да ги " докопа ".
Тази нейна непоносимост към кучета е още от както е била на 9 месеца.От тогава, тя не е допускала куче до себе си на по малко от 20 метра !
В началото на клипа обърнете внимание как е оборудвано кучето ( нагръдник, нашийник и намордник придружени от 2 повода.)
Всичко това е било необходимо, за да могат да удържат Хера ако нападне друго куче !

Само да добавя - Ицо ми сподели, че когато преди са разхождали Хера не са можели да се държат с неговата приятелка за ръка понеже Хера ги "Влачи" буквално !
Така, че аз много исках да направя това възможно !

Във видеото ще видите резултатите постигнати от първата ни тренировка. Повтарям това е първата ни тренировка !

П.с. Този път се надявам да не преча на никого :ba_025:

С Уважение Асен :rc_036:

Ето и втори клип от обучението ни с Хера ( HD качество ) :ba_025:

Втория клип: подтисната, да не кажа - смачкана.
По- добре, вместо да показвате този клип, да обясните как постигнахте "резултата". Защото, гледайки поведението на кучето, когато е с намордник и как с него искат да си играят други кучета, посягането на деца да го галят и вашето рязко опъване на порода вече са показател за нещо, което оставям на "специалистите" да коментират.

• (32 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни