Dog.bg Форуми : Обучение на Кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обучение на Кучета Професионално обучение на кучета Оцени темата: ***** 8 Гласове

#521 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 07 September 2011 - 06:21 PM

Тъй като темата е за обучението на кучета и прочитайки заглавието й тук би трябвало да има съвети,похвати как да обучим кучето си.Дават се клипчета на които се вижда един вече да го наречем завършен процес.Хората искат да знаят как,затова е и темата за взаимопощ.Мен като потребител ме дразни да чета на конкретно зададен въпрос да ми се отговаря уклончиво.Питам как,следва да се отговори как,по какъв начин.Дразни ме темата да се изплзва за реклама на това какво може няккой без реално да показва и казва кое как,защо.
В правилата на форума има една точка за скритата и явната реклама прочете я,надявам се и мод да го направи.Нищо полезно не смятам,че може да се научи от тази тема.Няма нищо лошо в това да си нов,млад и да искаш да пробиеш,но не е това начина.Помагай на хората като искаш има лични за тази работа или направи си собствен сайт както те посъветваха,направи му форум или секция дискусии.Не е толкова трудно за млад човек живеещ 21 век.Просто не е тук мястото и не по този начин.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#522 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 07 September 2011 - 07:16 PM

Сайтът ми е в процес на изработка и ще е готов скоро !

А относно така наречения ( от някой хора в темата ) "смачкан" ПитБул Хера - убедете се сами ! :ba_025:

User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#523 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2011 - 08:12 PM

Показване на мнениетоFANFAN, в 07 September 2011 - 06:04 PM, написа:

Със съжаление се налага да констатирам,че наказателната акция срещу Аролски продължаваКачена снимка ,с нови участници,но все същите похвати. Да ви попитам вас,kangal,на базата на какви наблюдения стигнахте до заключението,че човекът е "самоук уличен дресьор или треньор, както там иска да се нарича"? И към останалите- само лекото приклякане и присвиване на питбула при приближаване на друго куче ли ви дава основание да твърдите,че животното е "жестоко наплашено","тотално смачкано" , и зад това "гнусно " деяние стои Аролски? Употребявате подобни изрази,гарнирате постовете си с беснеещи емотиконки,че и говорите от името на повечето потребители. Е, аз не ви подкрепямКачена снимка Ще ви споделя една притча...Стар чероки разказвал на своя внук за борбата, която се води във всеки един от нас. И рекъл на момчето, че в душите ни се борят два вълка.Да ги наречем условно черният и белият. Черният е зъл, той е гневът, завистта, недоволството, отрицанието, алчността, надменността, самосъжалението, чувството за малоценност или пък за превъзходство, лъжата, фалшивата гордост и егоцентризмът. Белият е добър – той е радостта, мирът, любовта, надеждата, спокойствието, скромността, добротата, благосклонността, взаимността, щедростта, искреността, състраданието и вярата.
Внукът се замислил за момент и след това попитал дядо си:
- И кой вълк побеждава?
- Този, когото нахраниш. – отговорил старият чероки.
Нахранете белият вълк,приятелиКачена снимка Един не толкова известен сред широката общественност българин беше казал,че ако едно момче в юношеската си възраст не успее да отгледа и възпита куче,то няма да стане истински мъж. Аз като човек ,който донякъде е наясно с психологията на кучето, и доста добре с човешката,смятам,че младият господин е успял в това дело. С пожелание всички да успявате в добрите си дела ви оставям да продължите дискусиятаКачена снимка

FANFAN,
На въпроса Ви: Да направя тези заключения ми дава основание фактът, че младият господин употрубява изрази и термини, неприсъщи на съвремената наука за поведение, респективно – обучение на кучето. Той посочва методи и средства, които западните специалисти (по-специално бихевиористите и основно Скинър) отхвърлят още през 1938 година, но за сметка на това съветските дресьори дори и в момента прилагат.

Тези похвати не обучават кучета – те създават дефектни „машини” с тази разлика, че ако на мъртвата машина дефекта ще е в някоя част, то при живия организъм (кучето) дефекта настъпва в мозъка.

Младият дресьор или както там иска да го наричат посочва като образец на майсторство Сизър Милан. Да се осланяш на Сизър Милан значи въобще да не си в час нито с тенденциите на съвременната психология на кучето, нито с научната мисъл (академичната научна мисъл) която в световен мащаб е изразила и продължава да изразява възмущението си от този клоун, който съумява да подведе много хора като човека, който дори „говори с кучетата”.

Предполагам Вие, като твърдящ, че сте наясно с психологията на кучетата, знаете реално кой е истинския Dog Whisperer и че просто Милън открадна това определение и го лепна на себе си. Като човек наясно с психологията на кучетата, ако сте изгледал филмите с Милън, ще откриете, че те повдигат много повече въпроси, отколкото да дават отговори.

Общо взето за младите и не дотам изучилите се е нормално да имат голямо самочувствие. Но с вързрастта, с натрупването на житейски опит и практика се предполага, че се увеличава и мъдростта. А човек, колкото е по-мъдър, толкова по-добре оценя нищожността и слабостите си. И не хвърчи из небесата, а стъпва здраво на краката си. Пожелавам на Аролски да порастне умно!

Отглеждането и възпитанието на кучето не прави момчетата мъже, по простата причина, че не всички имат афинитет към кучетата. Но самооценката и самокритичността наистина създават Човеци.

А на Вас малък подарък – онагледяване на притчата:

Качена снимка

#524 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 07 September 2011 - 08:47 PM

Ето и "клоуна" Сизър Милан

User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#525 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#526 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#527 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 07 September 2011 - 08:53 PM

КангалБг - слабо ме интересува мнението ти и въобще какво мислиш !
След като не ти харесва това, което виждаш - не гледай ! И не пиши !
Мен въобще не ме интересува "академичната научна мисъл", интересуват ме методики, които работят, а дали са от учен или от тренер все ми е едно.
Така, че поздрави на научната среда и благодаря за пожеланието, надявам се да порасна умно :ba_025:

П.П. Благодаря на всички за отзивите в темата :rc_036:
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#528 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2011 - 09:08 PM

Показване на мнениетоArolski9111, в 07 September 2011 - 08:53 PM, написа:

КангалБг - слабо ме интересува мнението ти и въобще какво мислиш !

Знаеш ли, много си прав. Просто забравих една древна мисъл: "Не хвърляй бисерите си на свинете!"

#529 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2011 - 09:15 PM

Показване на мнениетоArolski9111, в 07 September 2011 - 08:47 PM, написа:

Ето и "клоуна" Сизър Милан

Ти успя ли поне да разбереш защо кучето изведнъж избяга надолу по стълбите.

Ти да си чувал за Fair Aggression ?!

Знаеш ли, до скоро мислех, че си просто невежа. Сега виждам, че си напомпан с неподплатено самочувствие. А знаеш ли то за кого е присъщо?! на такива хора им казват ни повече, ни по-малко - глупаци.

Само един примитив може да парадира с глупостта си, че научната мисъл не го интересува.

Просто съчувствам на тези, които ще ти се вържат на "компетентностите"!

#530 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2011 - 09:16 PM

Цезар наистина е просто шоумен. Не можеш да обяснаваш за енергии, преминаване в други състояния и в същото време да си криеш дистанционно в джоба и да пържиш кучето със шоков нашийник:

Повече за неговите методи:

http://www.youtube.c...h?v=hpcNOwbRyOE

Много по-интересно е шоуто на Victoria Stillwell, защото в него тя обеснява реакциите на кучето и използва позитивни методи.

Едно видео и от нея по темата:

#531 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2011 - 09:24 PM

Показване на мнениетоLenard, в 07 September 2011 - 09:16 PM, написа:

Цезар наистина е просто шоумен. Не можеш да обяснаваш за енергии, преминаване в други състояния и в същото време да си криеш дистанционно в джоба и да пържиш кучето със шоков нашийник:

Повече за неговите методи:

http://www.youtube.c...h?v=hpcNOwbRyOE

Много по-интересно е шоуто на Victoria Stillwell, защото в него тя обеснява реакциите на кучето и използва позитивни методи.

Едно видео и от нея по темата:

О-о-о, не може да се сравнява Victoria Stillwell с един неуспял фризьор на кучета, въобразил си, че разбира езика им.

#532 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2011 - 09:26 PM

Подарък, специално за Ленард:

http://www.youtube.c...player_embedded

#533 Потребителят е офлайн   FANFAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2011 - 09:30 PM

Благодаря ви за подаръка и най-вече за обстоятелственния отговор,kangal_bg. Aко си бяхте направил труда да прегледате темата от самото й начало,щяхте да имате обяснение за използваните методи и средства,които така смело отричате. Човекът сподели,че се е учил от баща си,експерт-кинолог,работил дълги години в Русия.Може би ще оспорите и това,смятам обаче,че обявяването от ваша страна на Аролски за самоук уличен треньор не беше особенно коректно. Съветски дресьори отдавна не съществуват,следователно няма как и да прилагат въпросните методи. Не твърдя,че съм наясно с психологията на кучетата. Казах донякъде поради простата причина,че знанията ми в тази област са придобити чрез усилията на мисълта,а не паметта ми. Вие се осланяте на съвременната "академична научна мисъл",аз-на собственните си наблюдения,и не споделям анатемосването на Сийзър. В едно обаче няма как да не се съглася с вас. Малък подарък и от мен- "Величието на човек се корени в съзнанието за неговото нищожество. Дървото не съзнава нищожеството си. Следователно човек е нищожен,щом съзнава нищожеството си,но същевременно е велик,именно защото го съзнава"(Паскал) Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#534 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2011 - 09:32 PM

Показване на мнениетоFANFAN, в 07 September 2011 - 09:30 PM, написа:

Благодаря ви за подаръка и най-вече за обстоятелственния отговор,kangal_bg. Aко си бяхте направил труда да прегледате темата от самото й начало,щяхте да имате обяснение за използваните методи и средства,които така смело отричате. Човекът сподели,че се е учил от баща си,експерт-кинолог,работил дълги години в Русия.Може би ще оспорите и това,смятам обаче,че обявяването от ваша страна на Аролски за самоук уличен треньор не беше особенно коректно. Съветски дресьори отдавна не съществуват,следователно няма как и да прилагат въпросните методи. Не твърдя,че съм наясно с психологията на кучетата. Казах донякъде поради простата причина,че знанията ми в тази област са придобити чрез усилията на мисълта,а не паметта ми. Вие се осланяте на съвременната "академична научна мисъл",аз-на собственните си наблюдения,и не споделям анатемосването на Сийзър. В едно обаче няма как да не се съглася с вас. Малък подарък и от мен- "Величието на човек се корени в съзнанието за неговото нищожество. Дървото не съзнава нищожеството си. Следователно човек е нищожен,щом съзнава нищожеството си,но същевременно е велик,именно защото го съзнава"(Паскал) Качена снимка

Поздрави за мисълта!

#535 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2011 - 09:34 PM

Показване на мнениетоkangal_bg, в 07 September 2011 - 09:26 PM, написа:

:ab_041: Мерси много му се смяхме всички вкъщи и по-важното вече знаем как да коригираме мърморещите баби в парка :ba_025:

#536 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2011 - 09:41 PM

Показване на мнениетоLenard, в 07 September 2011 - 09:34 PM, написа:

Показване на мнениетоkangal_bg, в 07 September 2011 - 09:26 PM, написа:

:ab_041: Мерси много му се смяхме всички вкъщи и по-важното вече знаем как да коригираме мърморещите баби в парка :ba_025:

Хайде и едно сериозно и стойностно нещо на една добра позната - известна по целия свят, изнасяща семинари, работеща с всякакви породи (и безпородни) кучета. Малкото на клипа е безпородно, намерено захвърлено от една кола на границата между Мексико и САЩ.

И най-важното, според разигралата се полемика тук: Тази дама е канена да изнася семинари по-целия свят и нито веднъж самата тя не се е самообявила като дресьор, треньор или както щете така го наречете !!!

#537 Потребителят е офлайн   Ruva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2011 - 09:55 PM

Хахахахха това с бабите е жестоко :ab_041: А тази жена по Анимал Планет не съм я засичала....Прави ли още предавания или да се ровя в нета?
User's Signature

Качена снимка Рува

Качена снимка

#538 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2011 - 09:55 PM

Страхотни са :)

В този дух:

http://www.youtube.c...h?v=g9LyQbChk2k

#539 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2011 - 10:00 PM

Ruva

Никога не са го давали по нашия анимал планет по някаква причина. Иначе шоуто се казва "Me Or The Dog" има някои качени серии из торентите, но трудно се намират :dh_188:

Тук има също части от предаването:
http://animal.discov.../its-me-or-dog/

#540 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2011 - 10:15 PM

Показване на мнениетоRuva, в 07 September 2011 - 09:55 PM, написа:

Хахахахха това с бабите е жестоко :ab_041: А тази жена по Анимал Планет не съм я засичала....Прави ли още предавания или да се ровя в нета?

Емили, младо момиче - около тридесетте, не участва във филмите на анимал планет. Тя няма време за шоа, защото работи.

А ако Ви е направило впечатление клоуна го въртят само по Нешънъла, защото там е договора за делене на печалбата от тъповатите филми, впечатляващи наивници.

• (32 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни