Dog.bg Форуми : Обучение на Кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обучение на Кучета Професионално обучение на кучета Оцени темата: ***** 8 Гласове

#501 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 September 2011 - 10:44 PM

kangal_bg :ba_025:

Сдържах се да коментирам, защото знам, че отново ще се приеме като заяждане, но ми направи впечатление че кучето се сви от страх, когато го доближи другото куче....

#502 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2011 - 10:46 PM

Показване на мнениетоLenard, в 06 September 2011 - 10:44 PM, написа:

kangal_bg :ba_025:

Сдържах се да коментирам, защото знам, че отново ще се приеме като заяждане, но ми направи впечатление че кучето се сви от страх, когато го доближи другото куче....

Именно!!!
Затова и попитах да се обясни не това, което виждаме, а как е постигнато.

Това куче е тотално фрустрирано и няма да се изненадам, че ако "треньора" го накара да пее, то ще пропее.

#503 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 06 September 2011 - 10:59 PM

Ще си позволя да използвам един съвет, който на скоро ми беше даден - " убивам простака с безразличие " :ba_025:
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#504 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2011 - 11:01 PM

Показване на мнениетоArolski9111, в 06 September 2011 - 10:59 PM, написа:

Ще си позволя да използвам един съвет, който на скоро ми беше даден - " убивам простака с безразличие " :ba_025:

Не сте ли чувал, че най-големия грях е самоубийството !

#505 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 September 2011 - 11:02 PM

И аз го питах същото - отвори ми нещо , таковата .... Худини не обсъждал бил тайните си :))
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#506 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 06 September 2011 - 11:02 PM

Показване на мнениетоkangal_bg, в 06 September 2011 - 11:01 PM, написа:

Показване на мнениетоArolski9111, в 06 September 2011 - 10:59 PM, написа:

Не сте ли чувал, че най-големия грях е самоубийството !

Честно казано, Не ! Защо мислите да се обесите ли ?
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#507 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2011 - 11:03 PM

:rc_036:

#508 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2011 - 11:14 PM

Показване на мнениетоagalina, в 06 September 2011 - 11:02 PM, написа:

И аз го питах същото - отвори ми нещо , таковата .... Худини не обсъждал бил тайните си :))

Ами младока явно не знае, че именно една от тайните на Худини го погуби.

Интелигентността и образоваността са не фактите, които си натрупал в глава ти, а умението и готовността да ги поднесеш на останалите, така че да не ти "ядат краката", а де се кланят на това, което ти е в главата.

#509 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 06 September 2011 - 11:18 PM

Показване на мнениетоkangal_bg, в 06 September 2011 - 11:14 PM, написа:

Интелигентността и образоваността са не фактите, които си натрупал в глава ти, а умението и готовността да ги поднесеш на останалите, така че да не ти "ядат краката", а де се кланят на това, което ти е в главата.

Това за Худини, не го знаех.

А това за интелигентността е много смислено и ще го запомня. Благодаря :md_064:
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#510 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 September 2011 - 11:20 PM

Предполагам,че всички които писахме по тази тема замлъкнахме по една и съща причина.Ще ми се да попитам-какво е правено и как е постигнато този бивш агресивен питбул да е толкова смачкан,наплашен,несигурен.....?И тук не става въпрос да прецакваме темата на Аролски или да се заяждаме или нещо друго в което може да бъдем обвинени.Едва ли има някой,без значение дали разбира или не от кучета,който си мисли,че това поведение е нормално. :eg_033:
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#511 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 07 September 2011 - 12:42 PM

Абсолютно съм съгласна с kangal_bg, кучето е тотално смачкано, а няма нищо по гнусно от смачкано куче :ea_103: На мен също ми е интересно,защо когато детето дойде при кучето,треньора прави корекция?Отдавна писах, че породата е доста специфична и ,че човек ,който не е запознат със спецификата на кучетата бул може доста да обърка нещата и да ги влоши.Това,което виждам е ,че кучето при треньора се подчинява,но в следствие страх,ако така мога да се изразя,какво ще стане утре ,когато собствениците приключат с обучението?Да не говорим че в 90% от урока,кучето е на опънат повод,което само по себе си говори доста.

Ето как изглежда един щастлив питбул по време на тренировка/ без повод и без дразнители е тук,но мисля,че разликата е очавАдна/
http://www.youtube.c...h?v=zY-wvXnFpOE

Обучение на агресивно куче http://www.youtube.c...h?v=DHAQkT4C9VA
видимо е ,че кучето не е смачкано :smile:
Поздрави от мен :smile:

Още нещо интересно:) http://www.youtube.c...h?v=fWh8KpLV-2M
User's Signature

#512 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2011 - 01:07 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 07 September 2011 - 12:42 PM, написа:

Абсолютно съм съгласна с kangal_bg, кучето е тотално смачкано, а няма нищо по гнусно от смачкано куче :ea_103: На мен също ми е интересно,защо когато детето дойде при кучето,треньора прави корекция?Отдавна писах, че породата е доста специфична и ,че човек ,който не е запознат със спецификата на кучетата бул може доста да обърка нещата и да ги влоши.Това,което виждам е ,че кучето при треньора се подчинява,но в следствие страх,ако така мога да се изразя,какво ще стане утре ,когато собствениците приключат с обучението?Да не говорим че в 90% от урока,кучето е на опънат повод,което само по себе си говори доста.

Ето как изглежда един щастлив питбул по време на тренировка/ без повод и без дразнители е тук,но мисля,че разликата е очавАдна/

А чувате ли на няколко пъти щракането на кликера по време на изпълнение на командите.
Това т.н. Positive behavior Training без никакви насилия и грубости, само чрез стимули и поощрения.

#513 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 07 September 2011 - 01:35 PM

Първата малка разлика с клипа, който сте пуснала за агресивния пит. Е че се използва ел. нашийник !
Втората малка разлика, няма как да знаете, защо коригирам кучето, когато дете го гали ( по простата причина, че не се вижда). Когато детето се опита да погали Хера, дойде другото куче и тя се озъби и се наложи да я коригирам.
И третата малка и не значителна разлика - аз не използвам ток, за да тормозя кучето а използвам корекция тип Сизър Милан с подръпване на повода и корекция с почукване с крак ! А кучето от клипа е смачкано, за разлика от Хера !
Така, че спрете с глупавите коментари, че кучето било смачкано !
Айде със здраве :ba_025:
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#514 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2011 - 01:45 PM

Показване на мнениетоArolski9111, в 07 September 2011 - 01:35 PM, написа:

Първата малка разлика с клипа, който сте пуснала за агресивния пит. Е че се използва ел. нашийник !
Втората малка разлика, няма как да знаете, защо коригирам кучето, когато дете го гали ( по простата причина, че не се вижда). Когато детето се опита да погали Хера, дойде другото куче и тя се озъби и се наложи да я коригирам.
И третата малка и не значителна разлика - аз не използвам ток, за да тормозя кучето а използвам корекция тип Сизър Милан с подръпване на повода и корекция с почукване с крак ! А кучето от клипа е смачкано, за разлика от Хера !
Така, че спрете с глупавите коментари, че кучето било смачкано !
Айде със здраве :ba_025:

Явно и за Сизър Милан нищо не знаете, освен платените му филми, които въртят по Нешънъл Джеографик.

#515 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 07 September 2011 - 03:04 PM

Знааех си,че няма да се съгласиш с повечето хора,които се опитват да се включат,като ти задават въпроси.Каквото и да ти постваме ти винаги ще си наобратно.Кофти,но нищо ново под слънцето.За мен Хера е смачкана,виждала съм доста такива кучета в последствие стават бели,ако не се работи правилно с тях.Но коя съм аз,за да давам квалификации.Приятна дискусия от мен!
User's Signature

#516 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2011 - 04:29 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 07 September 2011 - 03:04 PM, написа:

Знааех си,че няма да се съгласиш с повечето хора,които се опитват да се включат,като ти задават въпроси.Каквото и да ти постваме ти винаги ще си наобратно.Кофти,но нищо ново под слънцето.За мен Хера е смачкана,виждала съм доста такива кучета в последствие стават бели,ако не се работи правилно с тях.Но коя съм аз,за да давам квалификации.Приятна дискусия от мен!

Koniarska,

Мисля, че всеки има право на мнение, но трябва да си прави и реална самооценка - дали това е просто мнение или иска да бъде наложено като догма на "специалист".

Младият г-н определено е самоук уличен дресьор или треньор, както там иска да се нарича. От всичките му коментари личи, че е лаик по темата "психология на кучето".

Обръщам се и към него - да не се обижда на моите думи, а да опита да си даде реална оценка на знанията и уменията.

http://www.youtube.c...player_embedded

#517 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 07 September 2011 - 05:30 PM

Аз искам същото,в началото на темата дори го подкрепих на няколко места,опитах се да го насоча и не само аз/не съм нито треньор,нито се имам за всезнаеща,както той се опита да ме изкара/,той предпочете вместо да се поучи и да помисли да застане в отбранителна позиция и да започне да се заяжда,поради тази причина напуснах и темата.В крайна сметка исках да обясни след като пуска клип на даден урок,какъв е проблема на кучето и как е работил за отстраняването му,той не пожела.И тъй като виждам,че едва ли ще се получи нормален диалог за това предпочитам да се отетгля.Принципно съм човек,който винаги е отворен за дискусии и за новости,но всеки си е различен и сам си решава.
П.П.Относно втори и трети клип,които съм пуснала,признавам честно,че не съм обърнала внимание,че е използван ел.нашийник,друго имах предвид,но в бързината обърках.Така,че моля това да не се взима под внимание :smile:
User's Signature

#518 Потребителят е офлайн   evgeniy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:German Shepherd,Car Detailing

Публикувано: 07 September 2011 - 05:35 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 07 September 2011 - 10:42 AM, написа:

Ееее тези клипове са супер,момчето знае какво прави...браво

#519 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 07 September 2011 - 05:38 PM

дублиран пост
User's Signature

#520 Потребителят е офлайн   FANFAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2011 - 06:04 PM

Със съжаление се налага да констатирам,че наказателната акция срещу Аролски продължаваКачена снимка ,с нови участници,но все същите похвати. Да ви попитам вас,kangal,на базата на какви наблюдения стигнахте до заключението,че човекът е "самоук уличен дресьор или треньор, както там иска да се нарича"? И към останалите- само лекото приклякане и присвиване на питбула при приближаване на друго куче ли ви дава основание да твърдите,че животното е "жестоко наплашено","тотално смачкано" , и зад това "гнусно " деяние стои Аролски? Употребявате подобни изрази,гарнирате постовете си с беснеещи емотиконки,че и говорите от името на повечето потребители. Е, аз не ви подкрепямКачена снимка Ще ви споделя една притча...Стар чероки разказвал на своя внук за борбата, която се води във всеки един от нас. И рекъл на момчето, че в душите ни се борят два вълка.Да ги наречем условно черният и белият. Черният е зъл, той е гневът, завистта, недоволството, отрицанието, алчността, надменността, самосъжалението, чувството за малоценност или пък за превъзходство, лъжата, фалшивата гордост и егоцентризмът. Белият е добър – той е радостта, мирът, любовта, надеждата, спокойствието, скромността, добротата, благосклонността, взаимността, щедростта, искреността, състраданието и вярата.
Внукът се замислил за момент и след това попитал дядо си:
- И кой вълк побеждава?
- Този, когото нахраниш. – отговорил старият чероки.
Нахранете белият вълк,приятелиКачена снимка Един не толкова известен сред широката общественност българин беше казал,че ако едно момче в юношеската си възраст не успее да отгледа и възпита куче,то няма да стане истински мъж. Аз като човек ,който донякъде е наясно с психологията на кучето, и доста добре с човешката,смятам,че младият господин е успял в това дело. С пожелание всички да успявате в добрите си дела ви оставям да продължите дискусиятаКачена снимка

User's Signature

Качена снимка

• (32 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема