Dog.bg Форуми : Обучение на Кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обучение на Кучета Професионално обучение на кучета Оцени темата: ***** 8 Гласове

#161 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 15 July 2011 - 12:02 PM

Arolski9111 надявам се,че в тази тема ,която си пуснал не е проблем да се показват различни методи и техники. :smile:
http://www.youtube.c..._embedded#at=71
User's Signature

Качена снимка

#162 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 15 July 2011 - 04:29 PM

Не няма проблем.Сега ползвам тази тема като портфолио , но да може да я ползваш Галя.

П.с. Казвай ми Асен за по лесно :ba_025:
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#163 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 15 July 2011 - 04:34 PM

Показване на мнениетоgreeneyed, в 14 July 2011 - 11:10 AM, написа:

Кaто потенциален потребител на услуга тренировки, ще споделя с треньорите какво според мен има смисъл като клип, реклама и дори резултат и какво няма .

От треньорите тук бих си избрала Galiadogs. Не я познавам личнo и не и правя реклама. Ho съм виждала следните клипове:
(Не знам къде та ще го преразказвам)
За мен това показва уменията на треньора. И треньорът дава на кучето умения , които имат смисъл

Kлипът е с необучени кучета. Тя дава наградка за да ги накара да правят неща. Има и други кучета наоколо, т.е. кучето изпълнява командите без да се разсейва от другите кучета. Има клипове с повече от едно куче. Някои все още се объркват какво се иска и тя ги коригира, доколкото виждам, само с местена на наградката около кучето. Или просто ги погалва за награда. В един клип дори наместваше ръката на собственичката как правилно да подава награда и знак на кучето.
Ако някога успея да заведа кучето си на треньор, ще гледамза такива неща.

Tреньор, на когото няма да си дам кучето - баща ми го е гледал в София. Треньорът кара кучето да мине по някакви тръби. Кучето го е страх и се връща. При всяко връщане треньорът го удря с някакво дърво.
Ако така се учат на аджилити !!! :eg_033:

Kлипове , които ми изглеждат безсмислени:
Показват ми предимно НОК , които знаят да нападат, да скачат, да хващат неща.
Предвиод на това , че пповечето от нас ( хората в този форум, както в България , така и в чужбина) живеем в градове, не сме полицаи и не се занимаваме с охранителна дейност, това е излишно.
Една заградена поляна. На поляната са кучето , треньорът и фигурантът. Треньорът дава команда , кучето хваща фигуранта и го държи докато дойде треньорът.
Ако е за състезание - разбирам. Атлетите скачат 5м. овчарски скок заради постижението, а не за да скочат с прът на балкона си на 4 етаж. Предполагам , че ползват стълби или асансьор в нормалния живот.
За да ми изглеждат тренировките и уменията смислени, обстановката трябва да бъде близка до житейската. Поляната трябваше да не е заградена, освен фигурантът да има куп други хора, включително деца - тичащи , викащи , ииграещи в пясъка. Да има и други кучета. Я сега покажете какво знае да прави кучето!

Не, не, не е заяждане. само искам да кажа, че уменията да напада, извън служебните кучета на специфични служби, могат да радват само комплексари.
http://news.ibox.bg/news/id_574984319

А на Цизар Милан никога не бих си дала кучето. Цизар Милан е showman.
За сравнение - и Майкъл Джаксън прави шоу с деца , но не бих му поверила възпитанието на децата си.

ПС: Aко ниакои от вас не харесва мнението ми, или мисли че говоря глупости, ще го изритам в слабините , че да спечеля доверието и уважението му!
Току що видях тази техника за доказване на авторитет в клипчето нa Цизар Милан :dry:

Ето няколко кучета, които не са служебни породи
http://www.youtube.c...564257A&index=1

това е първият урок послушание - училището трябва да е забавно и за стопаните и за кучетата - така се изгражда връзка и стопанина се научава да следи кучето си и сигналите, които то му дава.
http://www.youtube.c...h?v=12g9zZks1dM

#164 Потребителят е офлайн   Maximira Икона

Публикувано: 28 July 2011 - 11:18 AM

Преди време бях пуснала тема в този форум, търсеща съвет за едногодишния си бигъл, който от известно време започна да вие, когато е сам в къщи. Явно всички така наречени "специалисти" във форума бяха решили, че това не е случай, които е в компетенциите им или че не си заслужава вниманието и въпреки че темата беше четена, никои не пусна и един коментар. Може би с досада са си казали- "Оооф, защо просот не четете предишните статии!" и са решили че може би кучето ми страда от "страх от самота" Е, не беше това.
Единственият човек, който ми обърна внимание, беше Асен. Даде ми съвет, поинтересува се от случая ми, от цялата история на кучето ми и въпреки че се намира на 400 км от нас ни помогна, за което съм му много благодарна.

БЛАГОДАРЯ!

#165 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 29 July 2011 - 02:22 AM

Показване на мнениетоMaximira, в 28 July 2011 - 12:18 PM, написа:

ни помогна, за което съм му много благодарна.

Ще бъдете полезни и на други с подобен проблем, ако опишете как решихте вашият.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#166 Потребителят е офлайн   Maximira Икона

Публикувано: 30 July 2011 - 03:38 PM

За по-лесно копирам разказа от темата, която бях пуснала:
Здравейте! Имам женски бигъл на 1г. и 4 месеца. От близо два месеца е почнала да вие...по цял ден. Да, знам, че много хора са имали този проблем и да знам, че много се е изписало, но моля все пак прочетете целия пост. Живея сама с кучето си. От бебе е свикнала да стои сама. Това беше много важно за мен, защото работя по цял ден, а по някога ми се налага и да пътувам извън града. Още преди да я взема съм изчела всичко възможно за "кучето само в къщи". Никога не съм й се радвала прекалено като се прибера, никога не съм правила драма от излизанията. Научена е на основните команди, послушна е, да като всяко куче й се случва да изгризе тов, онова, но е нормално. Три пъти за по седмица съм я оставяла в пансион-никакви проблеми. Спи абсолютно сама вечер в другата стая, от малка свикна, че не е проблем аз да съм в хола, а тя в спалнята. Като без причина почна да вие. В началото за кратко се обаждаше, а от около 2-3 седмици е неуморна по цял ден. Разхождаме се по час сутрин и минимум час вечер, като не отивам до полянката и да я пусна, а вървя по час, за да се движи постоянно. Събота и неделя правим дълги разходки из гората. Всяка седмиа й се купуват нови играчки, за да не й омръзват, кокали за гризане, оставяла съм й мой дрехи...нищо не помага. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем-моля помагайте! Просто всички съвети от кучето само в къщи няма как да ми свършат работа. Няма кой да я гледа вместо мен и няма как да я взимам на работа-работя в офис.
Обичам си момичето и не искам да се разделям с нея, но в близко бъдеще и то много скоро просто ще трябва да се изнесем двете на палатка или съседите ще го направят вместо нас. :(

След куп въпроси, на които трябваше да отговоря, за да разбере Асен наистина какъв е нашия проблем, стана ясно, че я е страх от другите кучето и това не просто се проявява в страха й навън, когато сме на разходка, но и вкъщи. В началото на годината беше нападната от глутница улични псета. Въобще не свързвах това, че се промени отношението й към себеподобните й с това, че три месеца по-късно почна да вие.
Преди се съобразявах с това, че я е страх и избягвах другите кучета. Асен ме посъветва да я събирам с кучета, но да внимавам да не са такива, които ще я тормозят, да следя езика на тялото й, да я галя, да не й давам да свива опашка и да дърпа страхливо уши назад.. Сега почнах да я събирам с колкото може повече кучета. Дори взех за няколко дена да гледам ротвайлера на моя приятелка, само и само да имаме постоянна кучешка компания. За около две седмици имаме значителен напредък. Много по-спокойна е с другите кучета и вече почти не вие, когато е сама в къщи. Това е накратко :smile:

#167 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2011 - 09:19 AM

Благодаря :smile:
Пишете и за напред как се развиват нещата.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#168 Потребителят е офлайн   Kokerman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Кучета

Публикувано: 03 August 2011 - 09:57 AM

ма тои може да се е убочавал на неговото куче а неговото куче е наи умната порода и е много податлива на обочение и отккви вузрасти работиш шото моя е на 1 месец и

#169 Потребителят е офлайн   Kokerman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Кучета

Публикувано: 03 August 2011 - 09:57 AM

а и цената за 1 час

#170 Потребителят е офлайн   liana985 Икона

• Interests:Обичам да играя футбол, но най-вече сам като вратарка и си ми е приятно да играя всеки ден!

Публикувано: 03 August 2011 - 12:55 PM

искам да питам вчера купих кучешка свирка и колкото повече я надувах толкова повече тя пищеше и дори като я надувах леко само аз го чувах а пък кучето ми грам не идваше ако някой знае как се работи кучешката свирка много моля да пише :re_037: :md_064: :ba_025:

#171 Потребителят е офлайн   Hera_mp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2011 - 01:21 PM

Ще му пукнеш тъпанчетата така ако я надуваш, звукът се регулира. Доколкото зная това е дразнещ звук, ти може да не чуваш , но кучето ти чува прекрасно. А и трябва да го наблюдаваш на кой от звуците реагира. А може и въобще да не свикне с тази свирка.

#172 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 05 August 2011 - 03:34 PM

Показване на мнениетоHera_mp, в 03 August 2011 - 01:21 PM, написа:

А може и въобще да не свикне с тази свирка.

Няма как да не свикне със свирката ако се приучи кучето към нея.Свирката може да значи много неща (Ела тук, Седни, Легни, и др.) Така , че дали ще свикне с нея или не е въпрос на обучение и привикване към нея :ba_025:
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#173 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 05 August 2011 - 08:50 PM

Ето един клип от мен - http://www.youtube.c...h?v=8R2CnaBLeDs Качена снимка

User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#174 Потребителят е офлайн   NANIOX Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: German Shepherd Dog
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=fag9c50wJE0

Публикувано: 12 August 2011 - 12:37 PM

Показване на мнениетоArolski9111, в 05 August 2011 - 06:50 PM, написа:

Ето един клип от мен - http://www.youtube.c...h?v=8R2CnaBLeDs :db_046:

Ако е удобно да попитам:
-Кучето ти плува ли или влиза до където може да стъпва?
Питам, щото от клипа не става ясно...........:mg_062:

#175 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 12 August 2011 - 04:24 PM

Плува.Тя за първи път беше тази година на вода ( Море ) до сега не беше ходила и беше голям кеф :ba_025:
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#176 Потребителят е офлайн   vassilena Икона

Публикувано: 18 August 2011 - 11:20 AM

Здравейте,
Чета с интерес с темата, а сега се реших и да пиша. Поводът за това е работата на нашето куче с Асен Аролски.
Една ранна слънчева юнска утрин, чакайки на един от светофарите в ж.к.”Люлин”, видяхме с мъжа ми едно 2-месечно рижо пале „да пресича” булеварда на червено. Беше въпрос само на време да бъде прегазено. Слязох да го прибера, което се оказа доста трудна задача. То набързо се завря под колата, от вътрешната страна на предната дясна гума и с мъжа ми трябваше да лазим на четири крака, за да го измъкнем. Надявахме се някой наш приятел да я приюти, но не се получи и вече три години кучето живее с нас. За това време палето се превърна в красавицата Лени, интелигентна, буйна, своенравна и опърничава. Лени не е първото куче у нас и всичките са прибирани от улицата. Стараели сме се те да бъдат спокойни, да приемат заобикалящите ги хора и животни, да не създават голям шум у дома. Като ги повикаме, да се отзовават и да идват при нас Мисля, че горе-долу се справяхме, но с Лени не се получи.
Започна да лае и да налита на хора. Една дъждовна и тъмна вечер без никакъв повод, без да ръмжи или да излае, хвана една жена, изненадващо появила се в тъмницата, за крака. Вече стигнахме до положение да не смеем да я пускаме на „кучешката поляна” да тича и да играе. Водим я само на повод, което е мъка и за нас, и за животното.
Видя се , че така не може да продължава и аз започнах да се ровя в интернет за помощ. Така стигнах до профила на Асен Аролски. Привлече ме с хъса си за работа, както и с това, че работи и със стопаните на кучетата. Мисля си, че „лошото (разбирам агресивно, асоциално) поведение” на едно куче е отражение на неспособността на стопаните му да се справят с особеностите на индивида.
Свързах се по телефона с Асен, който по това време беше на море. Обясних му трудностите, които имаме с животното. Два дни след това се срещнахме и Асен проведе първия урок. В началото резултатът беше 3:0 за Лени - два опита за късане на панталона и едно изскубване от нашийника. Спокойствието и търпението на Асен са невероятни.Треньорът ни не повиши глас, не прояви някаква нервност или пък напрежение и продължи с началното темпо и настойчивост. Лека, полека Асен успя да покаже на Лени какво се иска от нея и да й го наложи. В края на урока, продължил повече от два часа, нашата дивачка, която по-рано се дърпаше и теглеше като катър, пристъпваше най-грациозно до водача си. Реакцията ни (моята и на мъжа ми) спонтанно беше:”Това не е нашето куче!”. Следващите четири урока бяха и за нас с мъжа ми, и за Лени. Асен доведе собственото си куче Pretty и заедно се учехме да преминаваме покрай други кучета, покрай деца с колела, други хора, коли.
След като приключихме с уроците при Асен на нас с мъжа ни остава ни още много работа, за да се похвалим с едно послушно куче, но благодарение на Асен знаем какво искам да постигнем и как да го постигнем. Останалото е труд и търпение.
Безкрайно сме ти благодарни, Асене!

#177 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2011 - 11:25 AM

Толкова мнохо хвалби! Хора, прикачвайте клипове от обучението или на вече послушните си кучета. :md_064:
User's Signature

#178 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 18 August 2011 - 11:49 AM

Показване на мнениетоbushkata, в 18 August 2011 - 11:25 AM, написа:

Толкова мнохо хвалби! Хора, прикачвайте клипове от обучението или на вече послушните си кучета. :md_064:

Това с клиповете няма как да стане понеже нямам операторски екип.А не мога да работя и да снимам едновременно.
Ето снимка на мен Лени и компания :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#179 Потребителят е офлайн   vassilena Икона

Публикувано: 18 August 2011 - 02:51 PM

Бушката, с цялото ми уважение към вас, не приемам иронията. Може да изглежда, че съм „пресолила манджата”, но истината е, че:
- по-рано не можех да извеждам Лени - толкова много се теглеше;
- трудно беше да се разминаваме с хора, защото се страхувах да не им скочи;
- не можехме да преминем покрай кучета, със стопани или без и Лени да не се разлае;
Разбира се, че тя сега не е идеалното куче. Пак се тегли, но не толкова силно и често. Не налита на хора и животни. Успявам по време на разходка до голяма степен да я накарам да изпълнява команди „редом”, „седни”. На някой това ще му се види много малко.Аз обаче съм доволна, защото вече мога да излизам и да се разхождам дълго с нея. Ясно ми е, че щом сме я докарали до това положение ще трябва много упорито и доста дълго време да изпълняваме съветите на Асен за корекция на нейното поведение, за да постигнем резултат. От негова страна е изразена готовност за помощ по всяко време.
Такива ми ти работи! :smile:

#180 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 August 2011 - 04:43 PM

Не мисля че,става дума изобщо за ирония.Публикуването на такива записи помага на хора които,нямат възможност,да ползват услугите на треньор,по една или друга причина.
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

• (32 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема