Кaто потенциален потребител на услуга тренировки, ще споделя с треньорите какво според мен има смисъл като клип, реклама и дори резултат и какво няма .
От треньорите тук бих си избрала Galiadogs. Не я познавам личнo и не и правя реклама. Ho съм виждала следните клипове:
(Не знам къде та ще го преразказвам)
За мен това показва уменията на треньора. И треньорът дава на кучето умения , които имат смисъл
Kлипът е с
необучени кучета. Тя дава наградка за да ги накара да правят неща. Има и други кучета наоколо, т.е. кучето изпълнява командите без да се разсейва от другите кучета. Има клипове с повече от едно куче. Някои все още се объркват какво се иска и тя ги коригира, доколкото виждам, само с местена на наградката около кучето. Или просто ги погалва за награда. В един клип дори наместваше ръката на собственичката как правилно да подава награда и знак на кучето.
Ако някога успея да заведа кучето си на треньор, ще гледамза такива неща.
Tреньор, на когото няма да си дам кучето - баща ми го е гледал в София. Треньорът кара кучето да мине по някакви тръби. Кучето го е страх и се връща. При всяко връщане треньорът го удря с някакво дърво.
Ако така се учат на аджилити !!!
Kлипове , които ми изглеждат безсмислени:
Показват ми предимно НОК , които знаят да нападат, да скачат, да хващат неща.
Предвиод на това , че пповечето от нас ( хората в този форум, както в България , така и в чужбина) живеем в градове, не сме полицаи и не се занимаваме с охранителна дейност, това е излишно.
Една заградена поляна. На поляната са кучето , треньорът и фигурантът. Треньорът дава команда , кучето хваща фигуранта и го държи докато дойде треньорът.
Ако е за състезание - разбирам. Атлетите скачат 5м. овчарски скок заради постижението, а не за да скочат с прът на балкона си на 4 етаж. Предполагам , че ползват стълби или асансьор в нормалния живот.
За да ми изглеждат тренировките и уменията смислени, обстановката трябва да бъде близка до житейската. Поляната трябваше да не е заградена, освен фигурантът да има куп други хора, включително деца - тичащи , викащи , ииграещи в пясъка. Да има и други кучета. Я сега покажете какво знае да прави кучето!
Не, не, не е заяждане. само искам да кажа, че уменията да напада, извън служебните кучета на специфични служби, могат да радват само комплексари.
http://news.ibox.bg/news/id_574984319
А на Цизар Милан никога не бих си дала кучето. Цизар Милан е showman.
За сравнение - и Майкъл Джаксън прави шоу с деца , но не бих му поверила възпитанието на децата си.
ПС: Aко ниакои от вас не харесва мнението ми, или мисли че говоря глупости, ще го изритам в слабините , че да спечеля доверието и уважението му!
Току що видях тази техника за доказване на авторитет в клипчето нa Цизар Милан