Dog.bg Форуми : Обучение на Кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обучение на Кучета Професионално обучение на кучета Оцени темата: ***** 8 Гласове

#561 Потребителят е офлайн   caesar13100 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 September 2011 - 07:22 PM

Аролски кучето трябва ли да е изморено от разходка, т.е в края на разходката или в началото когато се дърпа най много

#562 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2011 - 07:50 PM

Като почне да се дърпа го ритни в стомаха.
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#563 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 10 September 2011 - 08:22 PM

Показване на мнениетоcaesar13100, в 10 September 2011 - 07:22 PM, написа:

Аролски кучето трябва ли да е изморено от разходка, т.е в края на разходката или в началото когато се дърпа най много

Упражненията могат да се изпълняват по всяко време. Дори вкъщи. Така, че когато на теб ти се занимава, прави го и направи разходката приятна , и за двамата !
Успех :ba_025:
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#564 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2011 - 08:24 PM

Какво какво? Аз нищо не разбрах... Ще обясниш ли по-добре, или трябва да ти дам 20 леа първо?
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#565 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 11 September 2011 - 12:43 PM

има тук в форума темичка за Редом, всичко е раздъвчено 100 пъти
на кратко
тук съм аз и улично куче

това е Галя (галядогс)

User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#566 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 September 2011 - 12:44 PM

User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#567 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 September 2011 - 12:46 PM

User's Signature

Качена снимка
училище

#568 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 September 2011 - 12:48 PM

Показване на мнениетоcaesar13100, в 10 September 2011 - 09:06 AM, написа:

Искам да науча кучето си да върви редом с мен как да го направя, при положение че Кайра е йорки и при повод 20-30 см тя се дърпа и не става а ако скъся повода трябва да съм клекнал.Аролски помагай моля те.Вчера съм се мъчил 1 час.Помагай Аролски.Благодаря

а кога е трудно да даваш лакомство на куче на время някои ползват кликер, има темичка прочети я
User's Signature

Качена снимка
училище

#569 Потребителят е офлайн   caesar13100 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 September 2011 - 09:30 AM

Здравейте имам проблеми с моето куче на 6 месеца е женско йорки.Проблема е следниия:
Преди няколко месеца кучето стискаше и пикаеше само навън като го извеждах сутрин в 7:30.Сега започна да пикае вкъщи точно преди да го разходя сутрин.Започнах да го разхождам по рано ,но без резултат.Моля дайте съвети

#570 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 18 September 2011 - 01:15 PM

заведете го първо на ветеринарен лекар , за да сте сигурни, че няма здравословен проблем - около 6 -7 месец малките породи претърпяват бурно развитие и се разгонват - т.е. " тресе ги пубертет " .
след прегледа и необходимите изследвания може да мислим за поведенчески проблем и ще е нужна консултация с друг специалист :)

#571 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 26 September 2011 - 12:50 PM

Извинявам се много за отсъствието ми в темата, но не съм в София и нямам постоянен достъп до интернет и ми е много трудно да пиша тук!
Ако някой има въпроси относно обучение на куче или други производни нека да пише и при първа възможност от моя страна ще получи отговор ! :ba_025:
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#572 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 26 September 2011 - 07:36 PM

докога с тази реклама ...............
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#573 Потребителят е офлайн   caesar13100 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 September 2011 - 07:41 AM

Здравейте, моя проблем се задълбочи много.Ще ви го припомня кучето ми е вече на 7 месеца и продължава да пикае в къши.Ставах по рано в 6:50 в продължение на 1 месец имаше ефект и то не пикаеше в къщи няколко пъти се напика и аз избеснях скарах и се няколко пъти след което тя продължи да пикае вкъщи, набих я никакъв ефект.Незнам какво да я прави жена ми иска да я маха от вкъщи имам срок до края на октомври да не пикае вкъщи.А странното е че пикае само сутрин през другото време на деня не пикае вкъщи,махам и водата в 21:00.Разхождам я вечерта последно в 22:00 и преди стискаше до 7:10 сутринта но от няколко дни се напикава по рано и какво означава това че трябва да ставам в 5:00 сутринта ли няма да стане.Не може 2 седмици да не пикае вкъщи и след това да прави реки направо ми окепази къщата.Не знам какво да я правя и имам чувството че като и се скарам или я набия тя го прави нарочно.Много е своенравна.Помогнете моля ви не искам да я махам от вкъщи търсил съм такова куче цяла година докато ми хареса точно това и съм дал сумати и пари за нея.Помогнете моля

#574 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 September 2011 - 08:25 AM

Показване на мнениетоcaesar13100, в 29 September 2011 - 06:41 AM, написа:

Здравейте, моя проблем се задълбочи много.Ще ви го припомня кучето ми е вече на 7 месеца и продължава да пикае в къши.Ставах по рано в 6:50 в продължение на 1 месец имаше ефект и то не пикаеше в къщи няколко пъти се напика и аз избеснях скарах и се няколко пъти след което тя продължи да пикае вкъщи, набих я никакъв ефект.Незнам какво да я прави жена ми иска да я маха от вкъщи имам срок до края на октомври да не пикае вкъщи.А странното е че пикае само сутрин през другото време на деня не пикае вкъщи,махам и водата в 21:00.Разхождам я вечерта последно в 22:00 и преди стискаше до 7:10 сутринта но от няколко дни се напикава по рано и какво означава това че трябва да ставам в 5:00 сутринта ли няма да стане.Не може 2 седмици да не пикае вкъщи и след това да прави реки направо ми окепази къщата.Не знам какво да я правя и имам чувството че като и се скарам или я набия тя го прави нарочно.Много е своенравна.Помогнете моля ви не искам да я махам от вкъщи търсил съм такова куче цяла година докато ми хареса точно това и съм дал сумати и пари за нея.Помогнете моля

Здравейте,в преден ваш пост сте писал,че кучето става в 7 и започва да лае.А Вие ставате в 7,30.Все още ли е по същият начин?Ако е така,лае за да я изведете и съответно след като не го правите кучето няма друг избор.Ако през останалото време не пишка в къщи,значи времето от последното извеждане до първото и идва в повече.
В никакъв случай не бийте кучето.
Поздрави
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#575 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 September 2011 - 08:30 AM

Показване на мнениетоcaesar13100, в 29 September 2011 - 07:41 AM, написа:

Здравейте, моя проблем се задълбочи много.Ще ви го припомня кучето ми е вече на 7 месеца и продължава да пикае в къши.

Знам, че няма да ви успокоя с това, но моя хубостник е на почти 11 месеца и доскоро пишкаше и в къщи. А той е големичък и локвите са му доста обилни. Аз съм малко "мека Мария" и не съм го била, но започнах да се карам като го засека - но по време на престъплението - иначе как да разбере за какво му крещя. Сутрешното пишкане беше проблем и при нас, защото кучето спи докато спя и аз, но стане ли - първата му работа е да се протегне и после да наводни. А аз не мога да стана и да изляза -отнема ми 10-15 минутки да мина през банята и да друпна едно кафенце. Обаче като станех - сложа му повода - да знае че ще излизаме и той постепенно свикна да стиска още малко. Другото което правех - понеже в началото исках да го приуча да пишка на пеленки - всеки път като ги улучеше давах наградка - сега като пишне у нас се карам, а като пишка навън - похвалвам и понякога награждавам. Не знам кое и доколко е помогнало - може просто най-после да е дошло времето(при всяко животинче е различно), но не пречи да се опита. Ако пък толкова държи да пишка у Вас - опитайте да я приучите в баня или на пеленки - има и капки, които помагали.
Не махайте кучето - знам колко е неприятно пишкането, но помислете - любовта и радостта, която ви носи не оправдат ли всичко.

#576 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2011 - 09:27 AM

caesar13100 Кучето ви е все още БЕБЕ, не може да му поставяте крайни срокове и да го биете! Второ изцяло вие сте си виновни при положение, че то геройски си стиска по цял ден, но вас ви мързи сутрин да станете. Няма как това е положението - като трябва в 5 се става в 5! Никакви кафета и дълги приготовления! Нашият като беше малък се изстрелвах на секундата! След разходката лягах и си доспивах. Това не означава че винаги ще е така,вече той ме чака да се наспя, да си изпия кафето да се облека, но преди първата година няма такива екстри. Разберете, че кучето физически не е развито все още и не може да имате такива очаквания към него!

#577 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2011 - 10:03 AM

Показване на мнениетоaldald, в 29 September 2011 - 08:30 AM, написа:

Показване на мнениетоcaesar13100, в 29 September 2011 - 07:41 AM, написа:

Здравейте, моя проблем се задълбочи много.Ще ви го припомня кучето ми е вече на 7 месеца и продължава да пикае в къши.

Знам, че няма да ви успокоя с това, но моя хубостник е на почти 11 месеца и доскоро пишкаше и в къщи. А той е големичък и локвите са му доста обилни. Аз съм малко "мека Мария" и не съм го била, но започнах да се карам като го засека - но по време на престъплението - иначе как да разбере за какво му крещя. Сутрешното пишкане беше проблем и при нас, защото кучето спи докато спя и аз, но стане ли - първата му работа е да се протегне и после да наводни. А аз не мога да стана и да изляза -отнема ми 10-15 минутки да мина през банята и да друпна едно кафенце. Обаче като станех - сложа му повода - да знае че ще излизаме и той постепенно свикна да стиска още малко. Другото което правех - понеже в началото исках да го приуча да пишка на пеленки - всеки път като ги улучеше давах наградка - сега като пишне у нас се карам, а като пишка навън - похвалвам и понякога награждавам. Не знам кое и доколко е помогнало - може просто най-после да е дошло времето(при всяко животинче е различно), но не пречи да се опита. Ако пък толкова държи да пишка у Вас - опитайте да я приучите в баня или на пеленки - има и капки, които помагали.
Не махайте кучето - знам колко е неприятно пишкането, но помислете - любовта и радостта, която ви носи не оправдат ли всичко.

Вие имате изключително странен и крайно неправилен подход.

За да искате да имате куче в жилището си, трябва да сте наясно, че не то трябва да е зависимо от Вас, а Вие от него. Ако грижите за кучето не са ви „в сърцето”, Вие ставате роб на клетото животно, което измъчва както Вас, така и него.

Просто недоумявам от думите Ви „не съм го била” и „как да разбере за какво му крещя”. И в двата случя, клетото животно няма и не може да има и грам представа каква е тази проява на ненормално поведение от Ваша страна към него.

Животното има потребности. Тези потребности са продиктувани от неговата физиология и законите, заложени в неговата природа. То не може да разбере че си извършва физиологичните нужни на неправилното място, защото за него това не е неправилно място – то просто иска да изпразни пикочния си мехур и това е продиктувано от физиологическа потребност. То е лишено от абстрактно мислене, за да разбере, че Вашите крясъци или евентуално физическо наказание са свързани с това, че неговата природа изисква то да се облекчи.

Какво означава „кучето спи, докато спя и аз” ?! Няма такова нещо! Вие трябва да спите, докато спи кучето. Стане ли кучето от сън не то, а Вие трябва да се съобразявате с него.

След като мислите, че за сметка на Вашата суетност, първо да „друснете едно кафенце” и тогава да обърнете внимание на кучето, единственото коуето мога да Ви кажа – на Вас не ви трябва куче!

Гледам кучета от много години. Голяма част от тях са „апартаментни” и много от тях „пишкаха” където сварят почти по 5-6 месеца. Никога не съм ги наказвал – нито физически, нито словесно. Но има нещо, което винаги съм правил:

Ставане преди кученцето да е станало.
Веднага след събуждането му, вземане на ръце и „препускане като луд”, за да го изведа и да си свърши работите навън.
След всяко пиене на вода – веднага отново навън!
Вечер, преди лягане – пак навън!

Имало е случаи, когато вече наближава полунощ, на него му се играе, не прави нищо, а аз препускам с него изчаквайки го да се облекчи и да се приберем.

И винаги само хвалби, поощрения и добри думи!

А какво да кажа, когато съм имал женска в еструс: Иска да уринира почти на всеки час. Почва да скимти и няма вечер, няма нощ. Ставал съм и в 2 часа сутринта и в 4 часа сутринта, дори полиция ме е спирала да ме пита какво правя посреднощ между автомобилите.

Нямам куче, което да не се е „стискало” по 12-14 часа, без да капне и капка от него. Това не го казвам, за да се хваля, защото и това е грешка. Грешка до толкова, че в името на нашата себичност или ангажираност ние пренебрегваме факта, какво става в момента с бъбреците на животното, с неговия пикочен мехур, с процесите, които се извършват в мозъка му. Казвам това единствено поради факта, че когато с кучето се подхожда правилно, с търпение и себеотдаване, то винаги се отблагодарява – дори и с цената да си увреди здравето!

Ако на човек му тежи отглеждането на куче, ако неговото животно го изнервя, той ще докаже много по-голяма любов към кучетата като не си взима такова, отколкото заради егоизма му животното да страда!

#578 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2011 - 10:04 AM

Показване на мнениетоLenard, в 29 September 2011 - 09:27 AM, написа:

caesar13100 Кучето ви е все още БЕБЕ, не може да му поставяте крайни срокове и да го биете! Второ изцяло вие сте си виновни при положение, че то геройски си стиска по цял ден, но вас ви мързи сутрин да станете. Няма как това е положението - като трябва в 5 се става в 5! Никакви кафета и дълги приготовления! Нашият като беше малък се изстрелвах на секундата! След разходката лягах и си доспивах. Това не означава че винаги ще е така,вече той ме чака да се наспя, да си изпия кафето да се облека, но преди първата година няма такива екстри. Разберете, че кучето физически не е развито все още и не може да имате такива очаквания към него!

Поздрави!

#579 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 September 2011 - 10:59 AM

Показване на мнениетоkangal_bg, в 29 September 2011 - 10:03 AM, написа:

Просто недоумявам от думите Ви „не съм го била” и „как да разбере за какво му крещя”. И в двата случя, клетото животно няма и не може да има и грам представа каква е тази проява на ненормално поведение от Ваша страна към него.

Животното има потребности. Тези потребности са продиктувани от неговата физиология и законите, заложени в неговата природа. То не може да разбере че си извършва физиологичните нужни на неправилното място, защото за него това не е неправилно място – то просто иска да изпразни пикочния си мехур и това е продиктувано от физиологическа потребност. То е лишено от абстрактно мислене, за да разбере, че Вашите крясъци или евентуално физическо наказание са свързани с това, че неговата природа изисква то да се облекчи.

Какво означава „кучето спи, докато спя и аз” ?! Няма такова нещо! Вие трябва да спите, докато спи кучето. Стане ли кучето от сън не то, а Вие трябва да се съобразявате с него.

Много се извинявам за недоумението - ще обясня пак. Кавам, че не съм го била, защото това е доста разпространен метод на "обучение", който аз не съм ползвала. Опитах се да обясня, че явно може и без бой. Казвам че се карам - викам "не" (и понякога още неразбираеми, но строгозвучащи неща), когато го хвана да препикава касата на вратата с гордо вирнат крак - точно с цел да покажа, че не е правилно мястото. Казвам, че го правя по време на деянието, а не ако намеря стара локва -защото тогава няма как да разбере.

"Кучето спи докато спя и аз" означава, че то лежи до леглото ми докато не стана (в 6.30 най-късно) - не ме буди, не се притеснява когато звънне часовника - скача в момента, в който краката ми стъпят на пода.

Но ако за Вас е важно да спя само когато кучето спи - ще го помоля, като става да обиколи апартамана нощем - да ме буди, за да си обикаляме заедно. :md_064:

#580 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2011 - 12:25 PM

Показване на мнениетоaldald, в 29 September 2011 - 10:59 AM, написа:

Показване на мнениетоkangal_bg, в 29 September 2011 - 10:03 AM, написа:

Много се извинявам за недоумението - ще обясня пак. Кавам, че не съм го била, защото това е доста разпространен метод на "обучение", който аз не съм ползвала. Опитах се да обясня, че явно може и без бой. Казвам че се карам - викам "не" (и понякога още неразбираеми, но строгозвучащи неща), когато го хвана да препикава касата на вратата с гордо вирнат крак - точно с цел да покажа, че не е правилно мястото. Казвам, че го правя по време на деянието, а не ако намеря стара локва -защото тогава няма как да разбере.

"Кучето спи докато спя и аз" означава, че то лежи до леглото ми докато не стана (в 6.30 най-късно) - не ме буди, не се притеснява когато звънне часовника - скача в момента, в който краката ми стъпят на пода.

Но ако за Вас е важно да спя само когато кучето спи - ще го помоля, като става да обиколи апартамана нощем - да ме буди, за да си обикаляме заедно. :md_064:

Ако кучето Ви е полово зряло, напълно нормално е да "препикава" тук и там, особено входната врата, от където идва най-големият "букет" чужди за него миризми.

Няма нужда да ставате и да бродите по цяла нощ с кучето, когато то "става да обиколи апартамента нощем". По-скоро си задайте въпроса, защо то не спи, а става да обикаля.

• (32 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни