kangal_bg, в 29 September 2011 - 12:25 PM, написа:
Ако кучето Ви е полово зряло, напълно нормално е да "препикава" тук и там, особено входната врата, от където идва най-големият "букет" чужди за него миризми.
Няма нужда да ставате и да бродите по цяла нощ с кучето, когато то "става да обиколи апартамента нощем". По-скоро си задайте въпроса, защо то не спи, а става да обикаля.
Ох - исках само да кажа на caesar13100 - че не е сам в мъката си, че не е толкова страшно и че със сигурност има решение.
kangal_bg, кучето ми не е още зряло - тепърва възмъжава. Не препиква входната. ПревеШЕ езера в коридора. Беше неприятно -НЕ трагедия. Това е нещо, което те издразва за секунди и после просто го изчистваш и забравяш. От известно време не пишка у нас.
Не знам, защо става нощем - предполагам е различно. Понякога просто се премества до вратата. Понякога си намира играчка и се заиграва. Понякога цяла нощ спи до леглото. Сигурно зависи дали се е поуморил достатъчно на разходките, дали някой не минава по стълбите, дали съседката от горния етаж не готви, дали навън кучетата не лаят, дали не му е топло. Но явно си се наспива добре - сутрин е бодър и игрив. През дене си отспива също. Изобщо той е чудесен и спокоен - както и да го мисля