Dog.bg Форуми : Обучение на Кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обучение на Кучета Професионално обучение на кучета Оцени темата: ***** 8 Гласове

#581 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 September 2011 - 01:31 PM

Показване на мнениетоkangal_bg, в 29 September 2011 - 12:25 PM, написа:

Ако кучето Ви е полово зряло, напълно нормално е да "препикава" тук и там, особено входната врата, от където идва най-големият "букет" чужди за него миризми.

Няма нужда да ставате и да бродите по цяла нощ с кучето, когато то "става да обиколи апартамента нощем". По-скоро си задайте въпроса, защо то не спи, а става да обикаля.

Ох - исках само да кажа на caesar13100 - че не е сам в мъката си, че не е толкова страшно и че със сигурност има решение.

kangal_bg, кучето ми не е още зряло - тепърва възмъжава. Не препиква входната. ПревеШЕ езера в коридора. Беше неприятно -НЕ трагедия. Това е нещо, което те издразва за секунди и после просто го изчистваш и забравяш. От известно време не пишка у нас.

Не знам, защо става нощем - предполагам е различно. Понякога просто се премества до вратата. Понякога си намира играчка и се заиграва. Понякога цяла нощ спи до леглото. Сигурно зависи дали се е поуморил достатъчно на разходките, дали някой не минава по стълбите, дали съседката от горния етаж не готви, дали навън кучетата не лаят, дали не му е топло. Но явно си се наспива добре - сутрин е бодър и игрив. През дене си отспива също. Изобщо той е чудесен и спокоен - както и да го мисля

#582 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 September 2011 - 03:46 PM

[quote name='caesar13100' date='29 September 2011 - 06:41 AM' timestamp='1317274904' post='982088']
Здравейте, моя проблем се задълбочи много.Ще ви го припомня кучето ми е вече на 7 месеца и продължава да пикае в къщи...

http://forum.dog.bg/...BD%D0%B8%D0%B5/
започнете да четете темата от първа страница
Успех
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#583 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2011 - 04:45 PM

Показване на мнениетоaldald, в 29 September 2011 - 01:31 PM, написа:

Показване на мнениетоkangal_bg, в 29 September 2011 - 12:25 PM, написа:

Ако кучето Ви е полово зряло, напълно нормално е да "препикава" тук и там, особено входната врата, от където идва най-големият "букет" чужди за него миризми.

Няма нужда да ставате и да бродите по цяла нощ с кучето, когато то "става да обиколи апартамента нощем". По-скоро си задайте въпроса, защо то не спи, а става да обикаля.

Ох - исках само да кажа на caesar13100 - че не е сам в мъката си, че не е толкова страшно и че със сигурност има решение.

kangal_bg, кучето ми не е още зряло - тепърва възмъжава. Не препиква входната. ПревеШЕ езера в коридора. Беше неприятно -НЕ трагедия. Това е нещо, което те издразва за секунди и после просто го изчистваш и забравяш. От известно време не пишка у нас.

Не знам, защо става нощем - предполагам е различно. Понякога просто се премества до вратата. Понякога си намира играчка и се заиграва. Понякога цяла нощ спи до леглото. Сигурно зависи дали се е поуморил достатъчно на разходките, дали някой не минава по стълбите, дали съседката от горния етаж не готви, дали навън кучетата не лаят, дали не му е топло. Но явно си се наспива добре - сутрин е бодър и игрив. През дене си отспива също. Изобщо той е чудесен и спокоен - както и да го мисля

Имали сме случаи, когато се приберем, из апартамента да сме прескачали не само локвички, ами и купчинки. Чистим и... това е!

И нашите обичат да се местят вечер (но не и да се разхождат). Особено лятно време. Лягането е задължително с мен - едното в краката ми, другото - до главата ми. По някое време се преместват и лягат на земята (на паркета) до леглото. Друг път отиват в коридора върху теракота и т.н. Но те просто си се преместват, лягат и продължават да спят.

Само да вметна: първата разходка е сутрин в 6, последната - вечер около 22. Няма лято, няма зима, Няма пек, няма студ. Няма делник или празник. Просто това е положението.

#584 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2011 - 12:28 PM

Показване на мнениетоkangal_bg, в 29 September 2011 - 04:45 PM, написа:

Само да вметна: първата разходка е сутрин в 6, последната - вечер около 22. Няма лято, няма зима, Няма пек, няма студ. Няма делник или празник. Просто това е положението.

Днес съм малко кисела, та ще попитам - спорим ли?
Ясно е, че има режим и той трябва да се спазва.

Аз нямам разходка в 22 - имам ДО 21.30. Ако обаче подремва на поляната, мога да го прибера и в 21.00. В 22 папа. След вечеря подремва.

Колко продължават вашите разходки? И какви са кучетата?

#585 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2011 - 12:43 PM

Показване на мнениетоaldald, в 30 September 2011 - 12:28 PM, написа:

Показване на мнениетоkangal_bg, в 29 September 2011 - 04:45 PM, написа:

Днес съм малко кисела, та ще попитам - спорим ли?
Ясно е, че има режим и той трябва да се спазва.

Аз нямам разходка в 22 - имам ДО 21.30. Ако обаче подремва на поляната, мога да го прибера и в 21.00. В 22 папа. След вечеря подремва.

Колко продължават вашите разходки? И какви са кучетата?

Разходките продължават, докато кучетата желаят да се разхождат. Имало е случаи следобетната задължителна разходка (заедно с тази в 6 и тази в 22, които са също задължителни) да трае само 2-3 минути. Когато температурата на околната среда достигаше до 40 градуса, кучетата просто излизаха да си свършат работата и сами ме подканяха да се прибираме. Вечертата задължителна може да е около половин час, но може да е и по 1-2 часа. Зависи от кучетата. Сутришната обикновено е около половин час, защото трябва да се занимавам през деня и с други работи.

В почивните дни, разходките са по-чести. Пак кучетата определят това. Ако евентуално се размърдам из жилището и те застанат до входната врата в очакване, излизаме.

Няма значение какви са породите - въпросът не е до породата, а до желанието. Били са и НОК, и Шотландско коли, и Кавказка овчарка, и Ризеншнауцер и безпородни. Последните две (тези които са в момента) са от така наречените "болонкоиди" - средноедри, рошави с дълга космена покривка - едното на 10 години, другото на 8.

Аз не споря! Аз казвам.

#586 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2011 - 01:50 PM

Ние имаме само 2 задължителни - сутрин 40-50 мин. и вечер - 2 часа. Но в тези 2 часа той тича много, бори се, правим упражнения за послушание. Почивните дни - още 1-2 излизания за изпишкване и 2-3 часа сутрешна. Понякога, ако сме късметлии - с времето и компанията, ходим по разни горички за по 5-6 часа.

У дома кучето до скоро ходеше непрекъснато подире ми - не ми пречи, но се притеснявах, че няма мира дори когато е уморен. От месец - два започна да се отделя - аз ставам-той ме поглежда и продължава да си лежи. По принцип е много спокоен - никога не е правил особени бели. За разходката се сеща чак като взема нашийника. Ако е гладен - отива, поглежда в купата, ако е празна, си ляга и чака. Е, често се глези и досажда, хитрува и ми погажда номерца, но нали е пуберче.

А питах какви са кучетата - защото мисля, че не е все едно дали разхождаш пинчерче или мопсче, или овчарка. Както и спокойното ходене на повод 2 часа не е същото като 1 час свински тръс след топката.

#587 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2011 - 02:23 PM

На голдънската специалка тази година имаше семинар с агнлийските съдии Джордж и Лин Хенеси . Там стана въпрос за тези неща и те като чуха, че тук масово си разхождаме кучетата по два пъти дневно останаха най-малкото озадачени. Препоръчаха кучето да се извежда минумум три пъти, като примерно последната разходка да е за няколко минути преди лягане. Казаха че задържането на урина е вредно за бъбреците, козината и редици други неща, които не помня, но няма значение и тези стигат... Става въпрос за зрели кучета.

#588 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2011 - 02:44 PM

Показване на мнениетоLenard, в 30 September 2011 - 02:23 PM, написа:

На голдънската специалка тази година имаше семинар с агнлийските съдии Джордж и Лин Хенеси . Там стана въпрос за тези неща и те като чуха, че тук масово си разхождаме кучетата по два пъти дневно останаха най-малкото озадачени. Препоръчаха кучето да се извежда минумум три пъти, като примерно последната разходка да е за няколко минути преди лягане. Казаха че задържането на урина е вредно за бъбреците, козината и редици други неща, които не помня, но няма значение и тези стигат... Става въпрос за зрели кучета.

Много точно !

#589 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2011 - 02:46 PM

Показване на мнениетоaldald, в 30 September 2011 - 01:50 PM, написа:

А питах какви са кучетата - защото мисля, че не е все едно дали разхождаш пинчерче или мопсче, или овчарка. Както и спокойното ходене на повод 2 часа не е същото като 1 час свински тръс след топката.

Съгласен съм, че не е все едно, но не го отчетох, защото моите кучета ходят на повод около 10-15 метра, след което са откопчани през цялото време на разходката. Предимство за мен е, че живея накрая на града и веднага от нашия жилищен блок започва полето.

Понякога ги извеждам в гората, но с автомобила и там отново са на пълна свобода.

#590 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2011 - 02:53 PM

Благодаря, Lenard! От известно време обмислям късна разходка. Засега си оставам само с мисленето - поради субективни причини. По-елементарната е рот, мразещ кучетата на етажа. Другата е събор на кварталните пияндета пред входа - тя обаче ще отпадне със застудяването. При мен проблемът е по-скоро 12 часа през деня, в които кучето е само. Той по принцип не пишка след вечеря( и когато не се стискаше вкъщи), пишкаше през деня или много облекчено в момента в който се прибера. Много ми се искаше да го науча да ходи в банята - пробвах с капки и пелена натопена в урината му, но никак не ми се получи. Сега съвсем отскоро не пиша у нас. Казаха ми да пробвам с напишкано от друго куче, но се опасявам да не реши да маркира целия апартамент. Наистина идеалният вариант е да го науча в душ коритото - така всички ще сме по-спокойни.
Ако можете да ми дадете идея в тази насока...

#591 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2011 - 03:05 PM

Показване на мнениетоLenard, в 30 September 2011 - 01:23 PM, написа:

:ud_009:
Това сериозно ли е ,че масово се разхождат кучетата само по два пъти?
User's Signature

Елинор Рузвелт

#592 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 30 September 2011 - 03:11 PM

Да,точно това е един от проблемите ми при общуването със собствениците на кучета.За тях това е обучение и толкова.
User's Signature

Качена снимка

#593 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2011 - 03:23 PM

Ами гаранция,че англичаните не само са останали озадачени,но и направо са имали желание да се гръмнат :smile: Как да говорим за Киноложка култура,след като няма елементарни познания.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#594 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 September 2011 - 04:10 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 30 September 2011 - 01:05 PM, написа:

Показване на мнениетоLenard, в 30 September 2011 - 01:23 PM, написа:

:ud_009:
Това сериозно ли е ,че масово се разхождат кучетата само по два пъти?
Разбира се , че е масово. Ма нямало кой ,ма били на работа ,бля бля...да не са си взимали куче като не могат . Да опитат ТЕ да пикаят само ДВА пъти в денонощието !
Пикаене два пъти и хранене един път.Максимум два. Чудничко
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#595 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 30 September 2011 - 04:17 PM

Според мен това зависи според как свикне кучето.Сутрешната и вечерната ни разходка са по мин 2 часа.Случвало се е да излизаме и по обяд или след обед просто ей така ще ходим някъде и да не стоят сами.Не свършват никакви нужди навън.Единствено мъжкаря вдига крак на всеки храст като старателно пуска 1-2капки.Иначе храненето смятам,че е правилно да е 2 пъти сутрин и вечер.А възрастните кучета като моя пенсионер го храня по 3пъти,защото е вечно гладен.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#596 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 September 2011 - 04:41 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 30 September 2011 - 02:17 PM, написа:

Според мен това зависи според как свикне кучето.
Извинявай ,но това са глупости.Кучето ще свикне на това ,което му прилагат, много ясно , къде ще ходи ?. Ма бъбреци и пр. ще издъянат докато могат- физиология
За гнусотията да трябва да пикаеш два пъти на 24 часа и да си свикнал на това - кво да го коментирам повече ?

п.п.Ма твоите кучета вода не пият ли, замислих се даже
User's Signature

#597 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2011 - 04:46 PM

Да, вярно е че какъвто режим му направиш така свиква.Така от чисто любопитсво понеже твърдите,че по 2пъти да се извежда кучето едва ли не е мъчение.По колко пъти излиза твоето куче и по колко пъти ти посещаваш нужника?Близо 10 часа между отделните разходки на мен ми се струват нормални,поне съдейки от моята гледна точка.
Да уточня не се заяждам :rc_036:
ПП:Иначе разбира се ,че съм съгласна,че прекомерното стискане води до проблеми с бъбреците.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#598 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 September 2011 - 04:56 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 30 September 2011 - 02:46 PM, написа:

Близо 10 часа между отделните разходки на мен ми се струват нормални,поне съдейки от моята гледна точка.

Ми добре.Щом e ОК от твоята гледна точка, не от нуждите на животните..
User's Signature

#599 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2011 - 05:00 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 30 September 2011 - 02:17 PM, написа:

Случвало се е да излизаме и по обяд или след обед просто ей така ще ходим някъде и да не стоят сами.Не свършват никакви нужди навън.

от моята гледна точка съдейки по моите животни. :smile:
Твоите кучета по колко пъти на ден излизат?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#600 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2011 - 09:33 PM

Моето илиза четири пъти за облекчаване на физиологични нужди плюс разходка от 2ч.Това през седмицата,когато съм на работа.Събота и неделя колкото може повече сме навън.Всичко се прави горе долу по едно и също време,плюс-минус 30мин.Четирите излизания са колкото да се облекчи.Иначе за стискане стиска,докато не го изведа.
User's Signature

Елинор Рузвелт

• (32 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни