Eпидемия от ДИРОФИЛАРИЯ NB! Неприятни снимки! Да вземем мерки!
Публикувано: 14 April 2011 - 12:36 PM
Някой беше казал, че в Германия дори не давали обезпаразитяващи ... или давали на 3 месеца... мисля в тази тема го прочетох... е аз смятам да се доверя на 3-те ми ветеринара и казаното в немския форум... понеже там няма меко казано "мърлячи" и ветеринарни доктори завършили с преписване...Защото там подобно нещо за подобни професии не се толерира ... докато при нас всеки 2-ри буквално може да стане ветеринар и да дава съвети...
По същия път на логика... защо не ми докажеш, че хапчетата не вредят на черния дроб и имунната система?По пътя на логиката... щом при хората вреди системното взимане на каквито и да били хапчета.... то и при кучетата вреди ... това си е моя логика... не ангажирам никой с нея..., ако искате и през 2 седмици давайте обезпаразитяващи....
Знам, че Германия не е държава с нашия климат..., но дори да няма дирофилария и прочие... паразити ИМА...
Публикувано: 14 April 2011 - 12:41 PM
А знаеш ли, че в Германия тази мизерия я няма? "някой беше казал"?!? Кой го беше казал?Знаеш ли, че там всеки чисти след кучето си и тениите и др. гадости са в пъти по-малко.. Там никой не храчи, не се.е на пътя и хората се къпят.. Сам се сещай, защо тук хапчетата са задължителни.. Защо не ти докажа, че не вредят ли? Защото стотици лекари ги препоръчват, за разлика от хаповете против разгонване.. И това, че всеки втори можел да стане ветеринар не е вярно. Имам позната, която 6 години се скъса от учене за да помага на такива като тебе .. Жалко.
Не държа да ми отговаряш. Аз не желая да обяснявам повече.

И тази тема от полезна ще се превърне в едно нищо. Като не си съгласен не давай хапчета на твоето куче. Ама поне спри да пишеш глупости, за да не се пълни темата с излишни неща.
Публикувано: 14 April 2011 - 12:55 PM
И какво.. след като Германия е чиста държава и "няма" паразити и "дирофилария и прочие" ... значи фирмите които произвеждат тези хапове работят само за Сърбия, България, Румъния, Турция и Гърция?Възможно е, но много ме съмнява...В спора се ражда отговор.. или най-малкото всеки си прави някакви заключения и търси още източници ...
Публикувано: 14 April 2011 - 01:01 PM

Публикувано: 14 April 2011 - 01:03 PM
Нее, изобщо не пиша за да го има спора... Но както аз... така и ти не ми даде доказателства и не ми каза на колко кучета си правила дисекция ... каза ми да не казвам "тоя ми каза" "там четох" ..., а ти правиш същото ... "стотици хора, бла бла бла" тоест пак започваме на ново...
И какво.. след като Германия е чиста държава и "няма" паразити и "дирофилария и прочие" ... значи фирмите които произвеждат тези хапове работят само за Сърбия, България, Румъния, Турция и Гърция?Възможно е, но много ме съмнява...В спора се ражда отговор.. или най-малкото всеки си прави някакви заключения и търси още източници ...
[/quote]
Нещо не си се информирал:Дирофиларията е широко разпространена в топлите средиземноморски страни като Гърция, Италия, Испания и южните части на САЩ. В Русенска област също,както и в Пловдив,Бургас.Както се вижда и София не прави изключение.
П.П.Преди две години лекувах куче от Дирофилария,тук в София.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 14 April 2011 - 01:08 PM
@Конярска, лични познати ветеринари... нямат нищо общо с форума.. и всичките са хора с доста стаж в тази област.. искам да кажа... бъдете спокойни, че са току що завършили и все още "неушлайфани" и "боси"...
Публикувано: 14 April 2011 - 01:12 PM
Дизел, в 14 April 2011 - 01:05 PM, написа:
Кои са те? Може лесно да се провери каква схема препоръчват(предполагам имат телефони). Аз какво да ти кажа.. Прочети темата, то повече от ясно е казано какво препоръчват докторите. Из клиниките във Варна мненията не са по-различни.. Гледам и в Италия докторите така мислят.
Публикувано: 14 April 2011 - 01:16 PM
Най-засегнатите градове са Пловдив, Стара Загора, Димитровград, Хаково, Кърджали, Русе, Силистра, Разград, Варна, Бургас и София.
Профилактика
За профилактика се използват препарати - Ivermectin (Heartgard), milbemycin oxime (Interceptor, Sentinel), moxidectin (ProHeart,ProHeart6), selamectin (Revolution), и пиперазиновото производно diethylcarbamazine citrate (DEC).
Най-широко се използва Ivermectin подкожно или перорално веднъж месечно като профилактиката започва един месец след началото на сезона на комарите и завършва един месец след края на сезона.

Публикувано: 14 April 2011 - 02:17 PM
темата
Предлагам на МОД да разчисти тази тема от "дървените философии" на скучаещия потребител на форума, за да могат желаещите да се информират по същество за проблема.
Специално за Дизел бих предложила да се отвори една спамо-чат тема и там да си сипе премъдростите на воля.
Публикувано: 14 April 2011 - 02:26 PM
Следващия...
Публикувано: 14 April 2011 - 02:30 PM

Айде,пак и отново:ДИРОФИЛАРИЯ
Най-засегнатите градове са Пловдив, Стара Загора, Димитровград, Хаково, Кърджали, Русе, Силистра, Разград, Варна, Бургас и София.
Профилактика
За профилактика се използват препарати - Ivermectin (Heartgard), milbemycin oxime (Interceptor, Sentinel), moxidectin (ProHeart,ProHeart6), selamectin (Revolution), и пиперазиновото производно diethylcarbamazine citrate (DEC).
Най-широко се използва Ivermectin подкожно или перорално веднъж месечно като профилактиката започва един месец след началото на сезона на комарите и завършва един месец след края на сезона.

Публикувано: 14 April 2011 - 02:37 PM
ЧЕТИ!!!!! ВЪТРЕШНО ОБЕЗПАРАЗИТЯВАНЕ

Публикувано: 14 April 2011 - 02:39 PM
Не искам да давам нито имена... нито телефони на докторите... първо не съм упълномощен за подобно нещо ... и второ нямам желание... нито съм тръгнал да лъжа хората из форумите за да им умрат псетата нито нещо подобно ...
В моя случай ставаше въпрос за обезпаразитяване с дронтал ... макар, че това няма значение... това е само марка... всички подобни лекарства със съшия ефект... действат по един и същ начин ... на организма..
Мисля, че темата няма от какво да се чисти... коментарите в темата са само и изцяло свързания с нея конкретно ... вече, ако има някой вносители или хора на които се плаща за да те убедят в подобно нещо ... това е друг въпрос... не визирам никой просто подчертавам!!!
Публикувано: 14 April 2011 - 02:44 PM
От тук:ВЪТРЕШНО ОБЕЗПАРАЗИТЯВАНЕ

Публикувано: 14 April 2011 - 02:52 PM
Автор на статията: д-р Мартин Бурлаков
Ако случайно не си прочел статията.
Това, че не искаш да дадеш имена и телефони на клиниката само доказва, че си измисляш. Просто търсиш поредния спор в който да получиш внимание.
Споделянето на телефонен номер на вет. клиника не е престъпление. Не е нужно да си упълномощен.
Темата има от какво да се 'чисти" и дано някой модератор най-накрая вземе мерки.. Напълни я с безмислени и необосновани коментари.
koniarska ,писали сме заедно.

Публикувано: 14 April 2011 - 02:55 PM
Имам брошурка на дронтал пред очите ми в момента и там ясно е описано...
Цитирам:
Противопаразитна програма!
Новородени и млади кучета
Обезпаразитяване----Възраст
1-ви 2 седмици
2-ри 1 месец
3-ти 2 месец
4-ти 3 месец
5-ти 4 месец
6-ти 5 месец
7-ми 6 месец
А сега да погледнем какво ни препоръчват за вътрешното обезпаразитяване на възрастни кучета.. разбирайте... след 6-ти месец..
Възрастни кучета/котки
На всеки 3 месеца.
В случаи на явно инфектиране, повторете лечението след 3 седмици.
Dipilidium caninum се пренася чрез бълхите, така че третирайте животните срещи нашествие от бълхи.
Бременни и кърмещи кучета/котки
Кърмещите кучки/котки трябва да се третират преди кърмене и 10 дни преди раждане..
Кърмещите кучки/котки трябва да бъдат третирани едновременно с новородените кученца/котенца..
Някой нещо да каже по въпроса...
Публикувано: 14 April 2011 - 03:01 PM

Ето ти един цитат: "Така е прието да се процедира и в западните страни – например в САЩ, Германия и др. Съвременните лекарствени средства са нетоксични и практически безвредни за кучето и котката. Има и такива, които са подходящи за бременни и новородени."
Автор на статията: д-р Мартин Бурлаков
Това прочете ли? Обади се в който и да е кабинет и ще ти го кажат същото на чист български език..
Или всички доктори у нас са замесени в аферата и целят да уморят на "дизел' кучето..