angareva, в 21 August 2011 - 09:04 AM, написа:
По въпросът за прозрачността и информацията още нещо,ако тези два клубни форума в които все още двама,трима радетели за чисто породно развъждане пишат и непрекъснато добронамерено се опитват да обясняват,мненията на сериозни кинолози по най-различни наши теми, не са достатъчни и убедителни,не знам какво още е необходимо на аудиторията.Много пъти съм казвала че КККБ принадлежи на обичащите породата и всяко градивно предложение е добре дошло......такива обаче няма,има мрънкане,заяждане,скандали между хората.Ако това не е прозрачност......
Ваня,мислех да запазя мълчание .Но така развиваща се темата мисля,че е редно да се включа.Знам ,че не съм обичан ,заради много мои мисли и действия.Знаеш,колко много скандали съм заформял.Но не мога да се съглася с мнението на противника ти и смятам да те подкрепя .Всеки развъдчик има правото да прави своята селекция ако тя не протиторечи на правилата.Какво се е получило от това, времето показва,дори да има неуспех или успех ,това е извода които си прави развъдчика и продължава напред.Нямат право хора ,които не са правили никога атестация на собствените си кучета да плюят по другите.Дали Афродита е коректна или не отсъжда съдията!!!!!! Ако съдията реши ,че не е коректна -.лошо,но добрият развъдчик прави изводите и продължава напред.И при най-успелите развъдчици стават грешки,при най-непознати се раждат отлични екземпляри.Да не забравяме ,че все пак майката природа последна отсича.Така ,че лаячи и писари,добивате тъпията съдия, водите кучетата си на изложби и показвате успехи,тогава коментирате. Аз познавам много по-големи катастрофи на известни развъдчици,не смятам ,че Афродита е това ,което ви пречи.Знам ,че сте я хванали за мезе,но това е глупаво. Никога,никъде, никой не е парадирал с нея или изтъквал качествата и .Има много по-напъващи се с техните любимци ,а те са само хубавци на думи. Шубе ги е собствениците да ги представят в една атестация наравно с другите,и защо, да не се изложат,не са уверени в качествата на техните любимци,или просто не са ......Ето това е проблема, не лайте ,а показвайте кучетата си и тогава се напъвайте да давате оценки.Това е мое мнение,много е лестно да лаеш отсрани,ела и се докажи и тогава бау ,бау,бау!!! Ваня,не им се връзвай,всички не сме идеални,като изключим мен

,но това не пречи човек да продължи напред.Бачкане ,бачкане,бачкане ,може и да се получи нещо.Мисля ,че се върви в правилна посока,повече гластност,повече инат ,повече желание и всичко ще си дойде на място.