8 бебета търсят помощ новородени в кашон
Публикувано: 08 August 2011 - 01:14 PM

Публикувано: 08 August 2011 - 09:14 PM
Вчера купих хляб от пекарна в халите. Някакът тунезийски или тазманийски или нещо такова. Тъмен, пряснo изпечен и опакован в тези хартиените торбички. За вечеря хапнахме половината и го прибрахме - поне по спомен. Има вероятност да сме го сложили и на бюфета - висок е полкова, че на малките стихат лапите и мъничко от муцата. Но ние си имаме вече изграден навик да слагаме всичко навътре.
Днес за вечеря търсихме да го хапване - изчезна. Няма го. Няма и нито троха, нито късче хартийка да подскажат, ако малките все пак са го докопали. Няма и следи на изхода при малките. Акито е нормално... Та сега чуденката - какъв е шанса все пак да са те? В смисъл хляба как да е, но и от хартията няма следа. На нея не си спомням да пише че е био или усвояема или нещо подобно. Не виждам и подути тумбаци или нещо пособно... Много странно. Заподозряли сме ги, ама кьорави доказателство няма. Просто изчезна, все едно никога не го е имало.. За полових хляб среден размер говорим.
Някакви идеи?
Публикувано: 08 August 2011 - 09:33 PM
Не предната вечер, а точно два часа преди излитането на самолета, моята Реджина се нагълта с пилешки крака с огромни НОКТИ!!!
Ми, нищо не стана.
Спокойно, всичко е бъде наред

Публикувано: 09 August 2011 - 09:52 AM

И аз обаче да те успокоя, че няма нищо да им стане на крадците!
И хляба са изяли и торбичката, разбира се, няма да я оставят на конкуренцията та!
Но нали се сещаш каква забава е паднала и какво дърпане, трохи, парченца, всичко е погълнато и щателно почистено

Ако мога да те успокоя като ти кажа за малка част от списъка с неща, които моята коза Куба (да уточня, че става въпрос за куче де....) е погълнала и слава Богу досега не е имало фатален край въпреки многото реални притеснения, които сме имали:
- голям буркан с мед, уточнявам, че става въпрос за чисто нов запечатан буркан, на който беше отстранена капачката и освен вътрешната консумация имаше и маска с мед на цялата глава, включително и ушите, които бяха плътно залепнали за врата на Куба;
- няколко големи шоколада Милка (заедно с по-голямата част от станиола и хартията), придружени от опаковка бананов чипс и 2 кутии шоколадови бонбони с някакъв пълнеж;
- няколко миниатюрни шишенца, които бяха пълни с бонбони смартийс, като шишенцата бяха натрошени със зъби, за да може да бъде съответно достигнато до съдържанието им... Тогава наистина много ме беше страх, защото незнаехме дали не е глътнала и стъкла покрай бонбоните... и няколко дни беше на домашно приготвено картофен пюре... Но нищо й нямаше на козата;
- 2 дистанционни за телевизор - като не става въпрос само за нагризване тук-там;
- безброй пластмасови домакински кутии, с и без съдържание;
- бутилка олио, бутилка оцет, х-броя сапун;
- поне 10 дървени кухненски лъжици и още много, много други неща...
Искам само да уточня, че принципно в нас всичко, ама всичко движимо се прибира по шкафове и чекмеджета, но понякога козата е изобретателна и се качва на места, които не сме и предполагали, че е възможно.
Та незнам дали съм те успокоила, но наистина не мисля, че хляба и хартиената торбичка ще са проблем за малките разбойници!

Стискаме палци на цялата банда!

Публикувано: 09 August 2011 - 09:59 AM
Страшно благодаря, като че ли наистина ме успокои

Публикувано: 10 August 2011 - 11:45 AM
Приятелка 1: Състрадателна, подхвърляли и кученца - понасъбрала ги, немска филология завършила - та как да предложи нейните кученца за чужбина. Но не ползва интернет и фейсбук... обясних и какво може да направи...
Приятелка 2: Събирачка. Има много кучета, всички страдат и били скелети. НЕ са кастрирани и се множали. Затънала в дългове - имало ли организация за дарения да и помогнат с храната. Обясних и, че без кастриране и спиране на събирането на нови кучета нищо не прави, да не говорим, че това, което прави в момента е пресъпление.. обясних и за болестта на такива хора и прочие подробно.
Черешката на тортата: След подробни разяснения за тези двете приятелки ме споходи въпроса:
"Аз евентуално ако реша, защото имам 6 свои кучета в Банкя, но си имат клетки, излят им е бетон и двор си имат, но са от една линия, т.е. дядовци, деца и внуци.. и искам да разнообразя генофона.. Джени на какво прилича, така като я гледате - много ми хареса на снимката и много прилича на моите?"
Мълчание. Щях да си глътна телефона. Питам "В какъв смисъл? Тя си няма порода, казвали са ми, че прилича на Българско гонче, но тя си е микс. А и защо питате?"
Отговор: "Ами за мене да си я взема, да си я въдя". Леле, как не подивях и как събрах сили сравнително интелигентно да и обясня какъв абсурд е излязъл от устата и, незнам. Днес обаче съжалявам, че не я напсувах, не избухнах и не я пратих по дяволита. Май така по щеше да ме разбере. Още съм бясна

Още не мога да разбера колко идиотизъм може да е събран в един сравнително интелигентен и възпитан човек...

Пред това "госпожата" дето ми се обади за Дон Кохот, който много харесали от всички обяви във фейсбук, даже и кокери гледали и щял да бъде "само първите 2 години" на верига, че да не тъпчел градината.... направо бледнее. Иначе има и кон за езда, деца голям поддържан двор и прочие. Обясних и, че Дон Кихот благодари, че толкова са го харесали за декорация на верига, но учтиво отказва...

Публикувано: 12 August 2011 - 07:55 PM
Аз гледах да се държа "Мъжки" че да не създавам паника и на децата. Мъчително беше, цялото очакване, товарене, чакане да тръгнат... но сега пътуват.
Стискайте палци пътуването да мине добре. Това е и за тях и за нас за първи път. Благодаря на всички за помоща, която ни оказахте, без нея щяхме да сме загубени..

Публикувано: 12 August 2011 - 10:20 PM
Бърша сълзи....
Останаха 4 геря, чудесно се справяте!
Публикувано: 13 August 2011 - 01:18 PM
http://forum.dog.bg/..._1&#entry969599
Публикувано: 13 August 2011 - 11:32 PM

Повече новини надявам се в следващите дни. Още ни е мъчно, та се надяваме на снимчици скоро, че да се позалъжем малко

Публикувано: 14 August 2011 - 12:13 PM

Публикувано: 15 August 2011 - 12:57 PM

Публикувано: 24 August 2011 - 07:55 PM
Шави и Худини се чувстват прекрасно в новите си домове. Осиновителите поддържат редовен контакт и пращат снимки, което е страхотно

Худини ходи на спорт и много слушка. Вече прави всичко навън и дава лапа

Сава и Малчо също са добре. Сава е бил на екскурзия със семейството си на Чудните мостове, а Малко си има басейнче в двора и по цял ден играе с децата навън. Вечер има баня и си спинка вътре пак при семейството си.
При нас нещата не са толкова розови. Малките растът и става от ден на ден все по трудно. Мадам ще заминава средата на септември, а Дон Кихот по късно. Джени и Диритея още търсят дом. Лошото е, че мъжът ми заминава края на месеца за 11 дена и оставам сама с 5 кучета. оправия как ще има незнам. Ако имате идеи за някой който може да поеме за тези 11 дена Доротея и/или Джени ще съм много благодарна. Иначе хич незнам как ще оцелея

Публикувано: 31 August 2011 - 12:23 PM

При нас пак има раздвижване. Пътуването за Мадам на 10-ти отпада или по точно се отлага с 2 седмици. Осиновителите напират обаче и резервирахме полет с придружител, но от Варна. Дори също беше харесана и днес ми пратиха договора и, та сега ще видим дали може и за нея да резервираме.
Полета е на 12.09 от Варна до Дюселдорф. Ще ни трябва малко финансова помощ и съвети как става изпращането, клетки и всичко, което може да ни кажете. По напред в темата имаше личкчета за клетка - ще ходя да чета пак.
Дали могат да пътуват в една клетка, някой да знае? И ако да, как тогава се изчислява размера? А как щв пътуваме до Варна с 5 кучета (не можем да оставим никой сам тука) хич незнам

Въобще хем много се радвам, хем ми е свит корема от притеснения и логистични чуденки... Ухх на финалната права сме, стискайте ни палци

ПС: Актуално само Джени търси дом още. Има запитвания от БГ, но нищо конкретно.