Dog.bg Форуми : 8 бебета търсят помощ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

8 бебета търсят помощ новородени в кашон

#161 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 August 2011 - 01:14 PM

Сега говорих с АРС - в петък в 13ч. трябва да сме там. Семейството на Худини ще участва с 50 Евро, ще ги дадът направо на шофьора, дано са съгласни от АРС. Остават 150 Евро. Охх, още много се вълнувам. Ще вземем оппуска в деня, за да ги изпратим на спокойствие. Стискайте палци всичко на де наред :rc_036:

#162 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 August 2011 - 09:14 PM

Хора, с това пътуване (за пръв път ни е) или незнам от какво, но окончателно се чалнахме в къщи. Сега имаме голяма мистерия и с половинката сме в голяма чуденка. Значи почвам отначало:

Вчера купих хляб от пекарна в халите. Някакът тунезийски или тазманийски или нещо такова. Тъмен, пряснo изпечен и опакован в тези хартиените торбички. За вечеря хапнахме половината и го прибрахме - поне по спомен. Има вероятност да сме го сложили и на бюфета - висок е полкова, че на малките стихат лапите и мъничко от муцата. Но ние си имаме вече изграден навик да слагаме всичко навътре.

Днес за вечеря търсихме да го хапване - изчезна. Няма го. Няма и нито троха, нито късче хартийка да подскажат, ако малките все пак са го докопали. Няма и следи на изхода при малките. Акито е нормално... Та сега чуденката - какъв е шанса все пак да са те? В смисъл хляба как да е, но и от хартията няма следа. На нея не си спомням да пише че е био или усвояема или нещо подобно. Не виждам и подути тумбаци или нещо пособно... Много странно. Заподозряли сме ги, ама кьорави доказателство няма. Просто изчезна, все едно никога не го е имало.. За полових хляб среден размер говорим.

Някакви идеи?

#163 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 August 2011 - 09:33 PM

Да, бе, хартия, чуваш ли се.
Не предната вечер, а точно два часа преди излитането на самолета, моята Реджина се нагълта с пилешки крака с огромни НОКТИ!!!
Ми, нищо не стана.
Спокойно, всичко е бъде наред :ba_025:

#164 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2011 - 09:52 AM

:ab_041: Веси, много са забавни тези бандити!
И аз обаче да те успокоя, че няма нищо да им стане на крадците!
И хляба са изяли и торбичката, разбира се, няма да я оставят на конкуренцията та!
Но нали се сещаш каква забава е паднала и какво дърпане, трохи, парченца, всичко е погълнато и щателно почистено :ab_041:

Ако мога да те успокоя като ти кажа за малка част от списъка с неща, които моята коза Куба (да уточня, че става въпрос за куче де....) е погълнала и слава Богу досега не е имало фатален край въпреки многото реални притеснения, които сме имали:
- голям буркан с мед, уточнявам, че става въпрос за чисто нов запечатан буркан, на който беше отстранена капачката и освен вътрешната консумация имаше и маска с мед на цялата глава, включително и ушите, които бяха плътно залепнали за врата на Куба;
- няколко големи шоколада Милка (заедно с по-голямата част от станиола и хартията), придружени от опаковка бананов чипс и 2 кутии шоколадови бонбони с някакъв пълнеж;
- няколко миниатюрни шишенца, които бяха пълни с бонбони смартийс, като шишенцата бяха натрошени със зъби, за да може да бъде съответно достигнато до съдържанието им... Тогава наистина много ме беше страх, защото незнаехме дали не е глътнала и стъкла покрай бонбоните... и няколко дни беше на домашно приготвено картофен пюре... Но нищо й нямаше на козата;
- 2 дистанционни за телевизор - като не става въпрос само за нагризване тук-там;
- безброй пластмасови домакински кутии, с и без съдържание;
- бутилка олио, бутилка оцет, х-броя сапун;
- поне 10 дървени кухненски лъжици и още много, много други неща...

Искам само да уточня, че принципно в нас всичко, ама всичко движимо се прибира по шкафове и чекмеджета, но понякога козата е изобретателна и се качва на места, които не сме и предполагали, че е възможно.

Та незнам дали съм те успокоила, но наистина не мисля, че хляба и хартиената торбичка ще са проблем за малките разбойници! :ab_041:

Стискаме палци на цялата банда! :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#165 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 August 2011 - 09:59 AM

Леле grima, като чета и почвам да си мисля, че ние сме направо цвете.

Страшно благодаря, като че ли наистина ме успокои :ab_041: Аз всеки път като изчезне нещо и изпадам в паника и вадя лупата да гледам бебетата. За хляба не се бях притеснила толкова, колкото за пуста хартия. Тя беше една такава, като че ли смесена с найлин или друго - стои по твърда. Както и да е, днес сме добре и акитата също са ОК, та предполагам, че просто повредата е при мене :ab_041:

#166 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 August 2011 - 11:45 AM

Вчера имах умопомрачителен разговор с една "госпожа". Обади се уж защото на 3 месеца пътува за Германия и уж за придружител на някое от кученцата. Преди да и обясня процедирата имаше обаче няколко въпроса за това как да помогне на 2 приятелки:

Приятелка 1: Състрадателна, подхвърляли и кученца - понасъбрала ги, немска филология завършила - та как да предложи нейните кученца за чужбина. Но не ползва интернет и фейсбук... обясних и какво може да направи...

Приятелка 2: Събирачка. Има много кучета, всички страдат и били скелети. НЕ са кастрирани и се множали. Затънала в дългове - имало ли организация за дарения да и помогнат с храната. Обясних и, че без кастриране и спиране на събирането на нови кучета нищо не прави, да не говорим, че това, което прави в момента е пресъпление.. обясних и за болестта на такива хора и прочие подробно.

Черешката на тортата: След подробни разяснения за тези двете приятелки ме споходи въпроса:

"Аз евентуално ако реша, защото имам 6 свои кучета в Банкя, но си имат клетки, излят им е бетон и двор си имат, но са от една линия, т.е. дядовци, деца и внуци.. и искам да разнообразя генофона.. Джени на какво прилича, така като я гледате - много ми хареса на снимката и много прилича на моите?"

Мълчание. Щях да си глътна телефона. Питам "В какъв смисъл? Тя си няма порода, казвали са ми, че прилича на Българско гонче, но тя си е микс. А и защо питате?"

Отговор: "Ами за мене да си я взема, да си я въдя". Леле, как не подивях и как събрах сили сравнително интелигентно да и обясня какъв абсурд е излязъл от устата и, незнам. Днес обаче съжалявам, че не я напсувах, не избухнах и не я пратих по дяволита. Май така по щеше да ме разбере. Още съм бясна :eg_033:

Още не мога да разбера колко идиотизъм може да е събран в един сравнително интелигентен и възпитан човек... :zz_020:

Пред това "госпожата" дето ми се обади за Дон Кохот, който много харесали от всички обяви във фейсбук, даже и кокери гледали и щял да бъде "само първите 2 години" на верига, че да не тъпчел градината.... направо бледнее. Иначе има и кон за езда, деца голям поддържан двор и прочие. Обясних и, че Дон Кихот благодари, че толкова са го харесали за декорация на верига, но учтиво отказва... :ud_009:

#167 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 August 2011 - 07:55 PM

Заминаха. Худини и Шави днес заминаха с бусчето на АРС към новите си семейства. Аз съм със смесени чувства. Хем се радвам, хем притеснявам, хем ми е мъчно, хем няма как да обясня на 4-те палавника в къщи къде са братчето и сестричето им. Надявам се решението ми да е правилно и да бъдат страшно щастливи. Миличките, толкова доверчиво си влязоха в клетките... Худини мислеше, че е някаква игра, легна и даже помахваше с опашле като ми видеше от вътре... Шави поплака, не и хареса в клетка, но уредихме да е до Худини и с лапичка го закачаше през клетката.

Аз гледах да се държа "Мъжки" че да не създавам паника и на децата. Мъчително беше, цялото очакване, товарене, чакане да тръгнат... но сега пътуват.

Стискайте палци пътуването да мине добре. Това е и за тях и за нас за първи път. Благодаря на всички за помоща, която ни оказахте, без нея щяхме да сме загубени.. :rc_036:

#168 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 August 2011 - 08:12 PM

http://forum.dog.bg/..._1&#entry826630
User's Signature

Качена снимка

#169 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 August 2011 - 10:20 PM

На добър час и дано животът им е дълъг и прекрасен, точно толкова колкото им го желаеш!
Бърша сълзи....
Останаха 4 геря, чудесно се справяте!

#170 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2011 - 07:19 AM

Обичам я тази темичка! Веси, страшни сте! Не че има някакво значение, но ви се възхищавам от сърце!
Успех и на останалите!
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#171 Потребителят е офлайн   Ruva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2011 - 11:55 AM

БРАВО! Въпреки че не пиша следа темата от първия пост. Стискам ви палци и за останалите пупанчета ! Чудесни сте !

П.С Джени изключително много прилича на мойта Рува когато беше по малка ама поразяващо чак :ab_041:
User's Signature

Качена снимка Рува

Качена снимка

#172 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 August 2011 - 01:18 PM

Много се радвам за малките! Пожелавам и на останалите скоро нов дом и любящи стопани. Моля, момогнете и на нашите 5 дупцета! Как да намерим осиновители? Те са мили и сладки и все се надявам, че някой някъде напременно ще ги заобича.
http://forum.dog.bg/..._1&#entry969599

#173 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 August 2011 - 11:32 PM

Малките са вече при семействата си. Худини още пътува със семейството си към къщи. Разположил се в колата и заспал, което според мене означава или че е адски уморен или че е сравнително спокоен и се е отпуснал да зананя. На Шави семейството са взели и двете кученца, защото шофьорите май са бързали и после Худини е бил взет от къщата на семейството на сестра си :) До последно са били заедно, тамън и осиновителите са се запознали. Не живеят много далече един от друг. Аз се успокоих малко и гледам по ведро на нещата. И за двамата писаха, че са страшно сладки :blush:

Повече новини надявам се в следващите дни. Още ни е мъчно, та се надяваме на снимчици скоро, че да се позалъжем малко :unsure:

#174 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 August 2011 - 12:13 PM

Худини вече се казва Ари. Наспинкал се добре в креватчето си в спалнята на новите мама и тати, от страната на тати :ab_041: Снощи тъжничко гледал, че го отделят от Шави, но с малко лакомства и ласки се поуспокоил. Осиновителите ще останат в контакт и ще гледат да се събират от време на време. Днес ще го водят на грил-парти при бъдещите стопани на Мадам. Аз съм някъде между 8-ми и 18-ти облък :ab_041:

#175 Потребителят е офлайн   Ruva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2011 - 12:26 PM

Суперрррррр ! А те са в Рая благодарение на теб :db_046:
User's Signature

Качена снимка Рува

Качена снимка

#176 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 August 2011 - 12:57 PM

Худини е бил вчера на грил-парти при приятели - бъдещите осиновители на Мадам. Запознал се е с Боби, който е бил много щастлив и толерантен към него. Чак му показал куде са купичките с вода и папо :md_064:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#177 Потребителят е офлайн   @Fenix Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2011 - 09:50 PM

Бебетата са невероятни! Аз лично се влюбих в Джени - страхотна е. Веси и съпругът и в момента се грижат за 5 кучета и всякаква помощ е добре дошла за тях!

#178 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 August 2011 - 07:55 PM

Здравейте,

Шави и Худини се чувстват прекрасно в новите си домове. Осиновителите поддържат редовен контакт и пращат снимки, което е страхотно :md_064: Шави си има 3 кончета и приятелка Емма, която и показва кое как става и как да се държи с конете. Малката попива всичко от нея.

Худини ходи на спорт и много слушка. Вече прави всичко навън и дава лапа :ab_041:

Сава и Малчо също са добре. Сава е бил на екскурзия със семейството си на Чудните мостове, а Малко си има басейнче в двора и по цял ден играе с децата навън. Вечер има баня и си спинка вътре пак при семейството си.

При нас нещата не са толкова розови. Малките растът и става от ден на ден все по трудно. Мадам ще заминава средата на септември, а Дон Кихот по късно. Джени и Диритея още търсят дом. Лошото е, че мъжът ми заминава края на месеца за 11 дена и оставам сама с 5 кучета. оправия как ще има незнам. Ако имате идеи за някой който може да поеме за тези 11 дена Доротея и/или Джени ще съм много благодарна. Иначе хич незнам как ще оцелея :dry:

#179 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 24 August 2011 - 10:04 PM

Веси,все забравям да ти похваля Сава.Вече два пъти остава при мен,веднъж за 7,след това за три дни и се държа безупречно.Страхотно си се справила и си подбрала чудесно семейство за него.
User's Signature

Качена снимка

#180 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 August 2011 - 12:23 PM

Мерси Галя, страшни благодарности, че наглеждаш малкия маймун :md_064:

При нас пак има раздвижване. Пътуването за Мадам на 10-ти отпада или по точно се отлага с 2 седмици. Осиновителите напират обаче и резервирахме полет с придружител, но от Варна. Дори също беше харесана и днес ми пратиха договора и, та сега ще видим дали може и за нея да резервираме.

Полета е на 12.09 от Варна до Дюселдорф. Ще ни трябва малко финансова помощ и съвети как става изпращането, клетки и всичко, което може да ни кажете. По напред в темата имаше личкчета за клетка - ще ходя да чета пак.

Дали могат да пътуват в една клетка, някой да знае? И ако да, как тогава се изчислява размера? А как щв пътуваме до Варна с 5 кучета (не можем да оставим никой сам тука) хич незнам :ab_041:

Въобще хем много се радвам, хем ми е свит корема от притеснения и логистични чуденки... Ухх на финалната права сме, стискайте ни палци :rc_036:

ПС: Актуално само Джени търси дом още. Има запитвания от БГ, но нищо конкретно.

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни