Dog.bg Форуми : 8 бебета търсят помощ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

8 бебета търсят помощ новородени в кашон

#181 Потребителят е офлайн   Ruva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 August 2011 - 12:39 PM

До колкото знам не може две кучета в една клетка , но само така съм чела тук някъде по темите. А за Джени така ме е яд много ми харесва ще и стискам силно палци да попадне на нейните хора с главно ''Н'' и ''Х'' :)
User's Signature

Качена снимка Рува

Качена снимка

#182 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2011 - 09:03 AM

Да, не може и аз проверих. За сега изглежда, май само Мадам ще лети, а Дори по нататъка. Голям екшън ще е с това пътуване до Варна.
Ако някой може да помогне с малко трохички ще сме много благодарни. Ние бяхме заделили средства за пътуването и, но те се изяждат за бензин до Варна и обратно :dh_188: Осиновителката каза, че ще поеме транспортния бокс, който и без друго си остава за тях. Сега трябва само да съберем 75 евро са самия билет.

Последните дни се побърках да я мисля тази логистика, направо ми гръмна главата.

Междудругото на 29.08 станахме на 5 месеца и тежим вече към 13,5 - 14 кг. :ab_041: Големи сме палавници, но слушкаме все повече. Дон Кихот (като единствен мъж от бебетата) е най-спокоет и сериозен. Мацките да по дивички, като Джени е най-голямата маймуна. Обира всичко от земята и посегна ли да се скарам всички други плюят на "пфуй", а тя гълта :ud_009: В чудо съм се видяла, та сега обмислям да и взема наморник докато отмине тази мания, че много трудно я опазваме таз прахусмокачка :ab_041:

Та това е от нас за сега :rc_036:

#183 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 September 2011 - 08:37 PM

Джени от вчера е пловдивчанка :md_064: Ще си има прекрасно семейство с 2 момченца на 7 и 9 годинки. Утре предстои запознаването с децата. Мама се върна от почивката по рано за да я отознае по-добре преди срещата. Имали са куче, починало преди доста време на 16 години. Вчера новата мама ми разказваше 1 час за първия ден на Джени.
Хора страшно съм щастлива..

Реално вече никой не търси дом. 3-мцата в къщи чакат транспорт до новите им домове. Направо не вярвах... Сега ни предстои да измайсторим пътуването до Варна за Мадам... с всички кучовци. Въобще страшни логистични мъки са ме налегнали и с половинката в командировка от 1 седмича съм вече на черешата... Ама няма отпускане на финалната права :ba_025:

#184 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 September 2011 - 09:48 PM

Тъкмо тази вечер си мислех за вас - Веси, голяма работа свърши :rc_036: , как ей така ги задоми, направо невероятна, си! :rc_036:
Толкова рядко без мама всички оживяват, ей така с много любов ги отгледа 8 парчета!

Преведох малко за пътя на Мадам!

#185 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 September 2011 - 08:21 PM

Мърфи огромни благодарности :rc_036: :rc_036: :rc_036:

Не знам какво се случи днес и още го обработвам. Както знаете мъж ми е 10 дена в командировка извън страната. За тези 10 дена Джени си намери дом и вече е при семейството си...

Днес ми звъннаха в 11ч от АРС - нещо отпаднало, друго се променило, трето станало инак и така има място за нас да пътуваме с тях за днес - до 17ч трябваше да съм организирала всичко и да съм там. От там нанатък всичко ми е като на филм..

Заминаха, и двете ми момичета заминаха :ud_009: страшни благодарности на Animal Transport Bulgaria. Шефа се метна на личната си кола, хвърли една клетка вътре и ни закара до АРС. Те се занимават само с карго - въздушен транспорт, но като разбраха за ситуацията и ... :ud_009:

Просто като на филм, аз още съм някъде в началото.. другото ще го осъзная сигурно утре :ab_041:

#186 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 September 2011 - 09:30 PM

Представям си какво ти е - страшен шок! Едно детенце ти остана и то заминава др. седмица! Трябва да признаеш, че съдбата е много благосклонна (дано да са орисани мъниците с дълъг и прекрасен живот - и вие покрай тях), ама гледай сега как в последната секунда се метнаха двете на буса в правилната посока към осиновителите, вместо да се измъчат до Варна и обратно :be_107: !
Аз да си призная, тая вечер щях да се чувам с мъжа и се бях приготвила за страшна битка да питам да ги взимаме тия двамата за 2 дена у нас докато доставиш Мадам! Снощи не се престраших, днес набрах кураж и някак си като невероятен късмет изникна тази възможност :af_089: ! Много се радвам за вас, наистина! :dog: :dog:

#187 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 September 2011 - 09:56 AM

Олле Мърфи, страхотен жест :wub: Много ти благодаря :ab_041:

Дон Кихот заминава доста по късно, като отпадне карантината. Добре, че отпадна пътуването до Варна, че се бях побъркала да се чудя как да го планирам. Сега е ужасно тихо и спокойно тука. Кихот се чуди какво става и е много унил милия. Чака си сестричките. Аз преглеждам старите снимки, дето бяха още слепички и една шепа кученца и не наехме откъде да го подхванем :ab_041: Сещам се като ги изпишквахме и изаквахме как бяхме навряни с мъж ми под дупетата да гледаме какво ще излезе и сравняваме с описанието в нета на "добро и здраво ако".. Абе въобще разни такива са ме налегнали.... :ab_041:

Иначе треска ме тресе кога и как ще пристигнат малките. Голяма каша стана.. сега имам и една клетка Атлас 50 в повече, че беше вече поръчана и платена за понеделник :dry:

Ама както и да е, стискайте палци да мине пътуването добре и да си ги приберат децата навреме :ae_085:

#188 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 September 2011 - 11:02 PM

Ари (Худини) на гости при осиновителите на Мадам :ab_041:

#189 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 September 2011 - 09:05 AM

Много е порастнал, и щастлив, щастлив! Значи мадам ще си има батко Боби? :af_089: Страхотно е, че ще са наблизо и ще си ходят на гости!

#190 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 September 2011 - 04:13 PM

Мадам (вече Flocke - Снежинка), Худини (Ари) и баткото на Мадам (Боби) честичко са заедно и играят до тотална умора :wub: Малката вече се е успокоила и е свикнала с ноеото си семейство. Похвалиха ни, че е много добре възпитана :ab_041: Страшно съм щастлива.

Тука малко снимки на палавниците от немско:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#191 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 October 2011 - 10:39 PM

Здравейте приятели :rc_036:

Ние реално сме вече за другия раздел, Буш :ns22:

Боже, сега като се замисля колко съм го съзерцавала тоз (другия) раздел и как съм се молила и чудела, дали някога ще отидем там.. , но благодарение на всички вас и невероятната ви подкрепа и помощ - успяхме :rc_036: Нямате представа, колко ни помогнахте - парички, храна, мляко, биби, нашийничета и каишки, дори първата ни кошарка. Много от вас не можеха да помогнат материално, но самото ум участие в темичката и окуражителните думи, дори само четенето и отброяването на читателите (т.е. колко много хора се интересуват от съдбата на малките и ни стискат палци) беше огромна помощ и нашето зарядно за надежда и позитивни мисли :rc_036:

Всъщност Дон Кихот е още при нас, но той ще пътува януари за Англия - когато отпадне рестрикцията. Иначе семейство, което го чака си има момчето :smile: В момента е на 6 месеца и тежи цели 17 килограма.

За останалите:

Сава - той е вече Боби и живее от 3 месеца със семейството си в Пловдив. Ходи на кучешко училище, на екскурзии из България и е много щастлив при семейството си.
Джени - стана съгразжанка на Сава и също е в Пловдив при страхотно семейство. Има си батко на 9 годинки, който ходи с нея на кучешко училище (при Галя :ae_085: ) и ня всички снимки я е прегърнал и ухилен до уши. Има си и по-малък батко, с който се закачат и играят.
Малчо - живее наблизо и се казва Аргус. От 3 месеца е със семейството си в голяма къща, а като е хубаво времето лудува в огромен двор с басейнче с двете си човешки братчета. Големия е на 7-8 годинки и е неразделен с него. Имам даже снимка на Малчо в басейна :ae_085:

Доротея - живее близо до Франкфурт, Германия. Има си кучешки батко Джаки (по скоро деденце), който я наглежда и я учи на немските порядки и трикове :ab_041:
Шави - живее близо до Дюселдорф, Германия. Има си страхотен татко, с който може да ходи на работа ( да взима я в офиса с него :wink: ) и цял куп фенове-колеги на татко. Мама има също кучинка, която и е голяма приятелка - Ема. Когато Шави не е с тати е с мама и Ема и 3 спортни кончета в огромна ферма. Ема я учки как да се държи с кончетата и на всички трикове и забавни неща, които могат да се измислят във фермата (или обратното - за последното :ab_041: )
Худини - живее близо до Дюселдорф и си има 3 дечица, които го обожават. Сутрин тича с татко си за здраве, а цял ден играе с децата и се гуши при мама. Почти всяка седмица ходи на гости на Мадам.
Мадам - живее до Дюселдорф. Има си кучешки батко Боби с когото лудуват в градината всеки ден. Сега се казва Флоке (Снежинка) и вече е много пораснала.

С всички осиновители имам подписан договор за осиновяване с доста строги клаузи. С всички имам постоянен контакт и получавам редовно снимки и инфо, също така са ми в листата във фейсбук :ae_085:

Мислех още много да пиша, но поста и без друго стана дълъг. Може би по нататъка ще пиша за всичко което преживяхме покрай тази история с чуден край и опита, който събрахме и всичко, което научихме и може да е полезно на хора попаднали в нашата ситуация.

Още веднъж огромни благодарности на всички за чудесната подкрепа и помощ. Ще продължа да пиша (вече в другия раздел) и пускам снимчици и разказвам за приключенията на малките :vb_024:

#192 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2011 - 10:51 PM

Качена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимка Осем шапки долу,нищо друго не мога да кажа!Качена снимка

#193 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 06 October 2011 - 10:59 PM

Показване на мнениетоBellboy, в 06 October 2011 - 11:51 PM, написа:

Качена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимка Осем шапки долу,нищо друго не мога да кажа!Качена снимка

:af_089: За първи път толкова много да ми хареса използването на много емотиконки.

Браво хора!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#194 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2011 - 06:10 AM

Веси, страхотна си! Още веднъж ти свалям шапка за направеното добро! Невероятен късмет имаха тези бебовци попадайки при теб! Истинска майчица спасителка!
Тази история свърши като в приказките - с много щастлив край! :be_107:
Усмихна ми деня!

#195 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2011 - 08:07 AM

Показване на мнениетоМърфи, в 07 October 2011 - 04:10 AM, написа:

Веси, страхотна си! Още веднъж ти свалям шапка за направеното добро! Невероятен късмет имаха тези бебовци попадайки при теб! Истинска майчица спасителка!
Тази история свърши като в приказките - с много щастлив край! :be_107:
Усмихна ми деня!

+1
Майка- героиня си! :rc_036:

#196 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 07 October 2011 - 09:36 AM

Веси :hb_027:
Изключително вълнуваща и зареждаща история за нас,
а за теб и мъжа ти - огромни усилия, завършили с успех.
Осем спасени живота, че и отгледани едновременно !
Няма невъможни неща и вие сте пример за всички.
Да ви се връща стократно доброто :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#197 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 October 2011 - 09:50 AM

Веси, ти показа на всички ни, че невъзможни неща няма. Малко са тези от нас, дори и най-силно ангажираните с каузата, които биха се наели да спасят осем животеца наведнъж. Признавам си го. Аз не бих го направила, преди да имам твоя пример. Сега вече знам, че няма нищо невъзможно, стига да си зареден с безкрайна любов и много, много всеотдайност. И мъничко лудост :md_064:
Благодаря ти, Веси! :rc_036: Дано на теб и семейството ти се върне стократно тази любов и добрина!
А на Сава, Доротея, Малчо, Джени, Худини, Мадам, Шави и Дон Кихот пожелавам много дълъг и щастлив живот с новите им семейства!
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#198 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2011 - 11:14 AM

Една от любимите ми теми!
vesi792007, това което направихте е невероятно! Не са много хората, които биха се нагърбили с отглеждането на 8 новородени бебешора, с всичките проблеми, неудобства и страхове, които поражда това...И не само ги отгледахте, а им показахте какво е обич и внимание, успяхте да намерите на всички щастливи и сигурни домове, и семейства. Дарихте им прекрасен живот, който почти им беше отнет! Да сте живи и здрави, и да ви се връщат добрините! :rc_036:
...Наистина невероятно поучителна и мила история!!! Благодаря ви!
User's Signature

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу

#199 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 October 2011 - 12:17 PM

Майка- героиня си! :rc_036:
[/quote]
Поклон и от мен! :rc_036:
User's Signature

Качена снимка