Dog.bg Форуми : !!! ~ Наредба ~ Столична община ~

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

!!! ~ Наредба ~ Столична община ~ Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 April 2011 - 10:53 AM

Откакто наредбата е в СОС имам по-малко информация. Но когато се гласува ще ни проглушат ушите, сигурна съм. Каквото мога да науча, ще ви казвам.

#42 Потребителят е офлайн   Мъни Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 April 2011 - 09:25 PM

Има ли развитие по тази наредба?
Питам, защото в друга тема се описват направените проверки, инспекции...
Днес не посмях да заведа кучето в парка заедно с детето, защото вече не знам какво може и какво не може (е, паркът беше пълен с кучета, предимно пуснати, разбира се без намордници). Детето много се наскърби, да не говорим за кучето.
В бг-мама се вихри тема за кучетата в градския транспорт, но разрешено ли е или не?
User's Signature

- Докторе, кучето ми постоянно гони колите...
- Нормално е, всяко куче го прави.
- Да, но моето ги хваща и ги заравя в градината...

Пише се ПОМИЯР - идва от помия. Не пумияр, нито пумяр...

#43 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2011 - 07:27 AM

Показване на мнениетоМъни, в 25 April 2011 - 09:25 PM, написа:

Днес не посмях да заведа кучето в парка заедно с детето, защото вече не знам какво може и какво не може (е, паркът беше пълен с кучета, предимно пуснати, разбира се без намордници). Детето много се наскърби, да не говорим за кучето.
В бг-мама се вихри тема за кучетата в градския транспорт, но разрешено ли е или не?

Страх лозе пази;) Не наскърбявай друг път детето си, заради недомислиците на общината. Вече ставам доста банален, ама в закона (ЗЗЖ) пише ясно кои кучета трябва да са с намордник. Една наредба не може да "заповядва" каквото и да е друго, защото ако противоречи на закона, просто не се прилага. Поздрави от мен на инспекторите, ако те спрат за проверка!

#44 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 May 2011 - 11:54 AM

Животните са разрешени в наземния транспорт. В метрото не. Пробвах да се превозя заедно с едно болоноподобно за 2 спирки и не ми позволиха. Животни там само в клетка.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   kino Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2011 - 12:18 PM

Показване на мнениетоМъни, в 25 April 2011 - 09:25 PM, написа:

И ние сме на същия хал.Нищо, че с малко куче / дребно де/ . Аз да питам и друго, вас искат ли ви и такса вход за куче /ако сте в апартамент/, колкото на "пълноправен член" - пиша го в кавички, щото и това е от поредната наредба,май тая за етажната собственост.Не че са ми проблем ,ама да питам /пък и честно, дразня се/.

#46 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2011 - 12:40 PM

По наредвата за етажната собственост до колкото помня таксата е в размер на една трета от тази за хората. Ако за един човек е 3 лв, то за кучето трябва да е 1 лв. Все пак те не се возят сами в асансьора и си светкат осветлението, а единствено внасят кал в дъждовно време и евентуално косми пускат. Така че само за чистачка плащат. Друг е въпроса, че в много входове си измислят някакви такси космически като се измъкват с това, че ти ползваш асансьора с кучето минимум два пъти на ден и ако не е то няма да правиш това излизане и ей такива простотии :eg_033:

#47 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 02 May 2011 - 12:45 PM

Според наредбата за етажната собственост такса куче се определя от домсъвета, и е между една такса /като за човек/ или по-малко, но не по-малко от 1 лв. И каквито и да са оправданията За и Против, това е положението.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#48 Потребителят е офлайн   kino Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2011 - 12:48 PM

Е да, ама не. То си пише " колкото на пълноправен член" , даже са го ксерокопирали, гадовете!Тук Samotnata е обяснила точно как е,така е,да.Пък за моето, конкретно, каква ти кал, то ми е на ръце - не дай,Боже да нагази някой недоугасен фас или счупено стъкло от бутилка по стълбите.Лично срещу мен или кучето никой нищо не си е позволил да казва, даже му се радват,но аз се дистанцирам, за всеки случай. Не им го навирам в очите, нали.Направо не мога да я разбера тая омраза и това си е. Повечето от всички тия "всезнайковци" също са имали някакво животинче като деца, макар,ама хич да не започваме тая тема, че...

#49 Потребителят е офлайн   Мъни Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2011 - 07:59 PM

Показване на мнениетоsamotnata, в 02 May 2011 - 10:45 AM, написа:

Според наредбата за етажната собственост такса куче се определя от домсъвета, и е между една такса /като за човек/ или по-малко, но не по-малко от 1 лв. И каквито и да са оправданията За и Против, това е положението.

Така е по закона за етажната собственост. Т.е. не може да надхвърля таксата за човек, но не може и да е по-малко от лев. При нас е колкото за човек, ама тя мърля като за трима :wub:
g_tanov, :rc_036: Затова разпитвам. Като съм обладана от справедлив гняв няма инспектори, които да ми излязат насреща, но ако подозирам, че върша нещо нередно е друго. И още - съгласна съм, че наредба на община (пък била тя и Столична) не може да отменя закон, но предпочитам да спазвам всякакви писани и неписани правила. факт е, че в случая го отнесе предимно щерката, а на 5 години трудно схваща такива абстрактни абсурди...
Нямам нищо против да си водя кучето с намордник в парка (по улиците съм против и още как) през деня - от 9 до 18 часа, но от това потърпевши ще са останалите, т.е. доста страх ще предизвика...
User's Signature

- Докторе, кучето ми постоянно гони колите...
- Нормално е, всяко куче го прави.
- Да, но моето ги хваща и ги заравя в градината...

Пише се ПОМИЯР - идва от помия. Не пумияр, нито пумяр...

#50 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 07:24 AM

Мъни, изборът е твой - не те карам да се бориш с чувството си за законност и ред. А за намордника си права - като го сложа на моя рот, все едно водя най-опасното животно в галактиката. Всички мълчат, гледат като натровени и заобикалят. За съжаление и моята визия не е от най-хрисимите. Върви обяснявай, че съм интелигентно и чувствително момче, а кучето ми тренира за вратар на кучешкия отбор по хокей;))))

#51 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 May 2011 - 06:18 AM

Нова наредба в София: Вземат ти кучето, ако хапе

Домашните песове ще минават тест за агресия
Общината ще отнема домашните кучета, ако ухапят някого. Това гласи новата наредба за любимците, която ще гласува Столичният общински съвет на следващата сесия. Собственикът ще отнася и глоба от 1000 до 2000 лева, ако песът причини на някого телесна повреда. Ако склоняваме кучето си към агресия, ще бъдем санкционирани със сума от 100 до 500 лв., предвижда още новата наредба.
Четириногите ще минават и специален тест за агресия. Той ще се разработи до 1 година след приемането на новите правила в наредбата.
В новите текстове глобите бяха драстично намалени. Санкцията за стопанин на животно, което цапа улицата, няма да се повиши до предвидените 400 лв. Тя ще бъде до 20 лв. за първо нарушение и до 50 лв. за второ. Кучетата над 10 кг ще трябва задължително да са с намордник. Според неправителствени организации обаче това противоречи на закона, според който предпазител носят само агресивните кучета. В момента няма как да се докаже дали едно куче е зло или не, освен ако не ухапе някого. Така общинарите мотивираха решението си за задължителен намордник.
Ралица Русева

http://paper.standar...&article=368711

#52 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2011 - 12:43 PM

Освен с любимата ми тема за задължителния намордник, хайде да си поиграем със следните легални дефиниции, присъстващи в допълнителните разпоредби към проекта за наредба.

1. „агресивни кучета” са кучета, които проявяват спонтанна неадекватна реакция, насочена срещу хора или животни, които в зависимост от силата и нейното естество би могла да доведе до нараняване или причиняване на смърт;

2. кучето „не е агресивно”, ако е нападнало или хапало при самозащита, защита на стопанина или неговата собственост /респективно човека, под чийто контрол се намира в момента/;

Това означава, че прословутата склонност на ротвайлерите да защитават стопанина и дома ги метка веднага в графа "неагресивни". Т.е. тяхната непоколебима и целенасочена агресия, не е спонтанна и неадекватна.
Голям смях ще пада, естествено ако някой не бъде наранен сериозно, недай си боже.

#53 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2011 - 02:05 PM

Показване на мнениетоg_tanov, в 26 May 2011 - 10:43 AM, написа:

Освен с любимата ми тема за задължителния намордник, хайде да си поиграем със следните легални дефиниции, присъстващи в допълнителните разпоредби към проекта за наредба.

1. „агресивни кучета” са кучета, които проявяват спонтанна неадекватна реакция, насочена срещу хора или животни, които в зависимост от силата и нейното естество би могла да доведе до нараняване или причиняване на смърт;

2. кучето „не е агресивно”, ако е нападнало или хапало при самозащита, защита на стопанина или неговата собственост /респективно човека, под чийто контрол се намира в момента/;

Това означава, че прословутата склонност на ротвайлерите да защитават стопанина и дома ги метка веднага в графа "неагресивни". Т.е. тяхната непоколебима и целенасочена агресия, не е спонтанна и неадекватна.
Голям смях ще пада, естествено ако някой не бъде наранен сериозно, недай си боже.

И каква е тая "прословута склоност на ройтвайлера да защитава стопанина си"?
Имам комшийка с женски ротвайлер, ако им влезеш в двора ще те схруска, но на улицата или на поляната може и да застреляш собственичката, може и да я накълцаш с брадва и няма да реагира.
Моя ротвайлер, който е минал пълния курс на обучение в "Сириус" и е нечистопороден ще те схруска навсякъде ако направиш рязък жест срещу мен, дъщеря ми или някое от йоркитата ми или малтезерите ми, но ако е с баща ми, майка ми или съпруга ми ще си стои кротичко отстрани и можете да правите каквото си искате. Можете да влезете в нас без проблем с мен и ще бъдете олигавен от глезене, но ако си тръгвате и носите чанта, кашон или въобще нещо в себе си няма да можете да излезете без разрашение. Също така можете да се забавлявате как внимателно си играе с 3-годишната ми дъщеря и колко е внимателен в игрите с йоркита и малтезери.
Не знам от къде ви идва за "непоколебимата и целенасочана агресия" на ротвайлера?
Кучетата не се раждат агресивни стопаните ги правят такива.
Стопани олигофрени дал Господ и горките животинки попаднали при тях.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#54 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2011 - 02:55 PM

Лидия, възприемате иронията ми към наредбата много едностранно. Прочетете ми останалите мнения, за да разберете къде слагам центъра на тежестта. Тук не става въпрос за ротвайлери, или други кучета, а за нелепи общински разпоредби, които предстои да бъдат приети. Иначе сте права за стопаните, ротвайлерите и т.н. Бате Коко и на мен ми тегли един доста професионален курс по правилно отношение към тези диванета - ротвайлерите.

#55 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 May 2011 - 04:41 PM

Въпросната дефиниция не е творение на общината. Преписана е от ЗВМД доп.разп. §1 т.1. В досегашната наредба имаше доста по-добра.
Очевидно и следващите хора, които се опитаха на ниво СОС да махнат незаконното изземване и намордниците, са се блъснали в бетонната стена.

#56 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2011 - 05:51 PM

Показване на мнениетоmil_, в 26 May 2011 - 02:41 PM, написа:

Въпросната дефиниция не е творение на общината. Преписана е от ЗВМД доп.разп. §1 т.1. В досегашната наредба имаше доста по-добра.
Очевидно и следващите хора, които се опитаха на ниво СОС да махнат незаконното изземване и намордниците, са се блъснали в бетонната стена.

Вижте присъствах на едно събрание миналата седмица с няколко общински съветници от СОС. Еми какво да ви кажа ние сме си виновни, че позволяваме идиоти да ни управляват, и то идиоти дето имат безгранично самочуствие, че не града са ни оправили, но и света, ама според тях ние сме неблагодарници, че не разбираме техните неадекватни решения и сме супер тъпи да не ги възхваляваме.
Е Слава Богу след няколко месеца, ще можем да се кажем мнението, ще е жалко ако повечето от нас не отидат да си го кажат, а постфактум ще мрънкат.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#57 Потребителят е офлайн   marti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2011 - 09:13 AM

Преди 2 седмици минавах на връщане от разходка през „шмайзер парк”, раздаваха листовки, по повод на:
информационен ден на Район "Средец" за регистрация на домашните кучета,
взех листовката изчетох я. Oтново бяха писали за номорниците над 10 кг. /и глоба 60 лв/ . Затова се върнах с въпросче, прието ли е, не е ли , и могат ли да ме глобят при положение ,че кучето ми е регистрирано / чипирано/ и съм платила данък но е пуснато и без наморник. Отговора беше не,/ това било превантивна мярка,/???

едното момиче каза че това е в сила като наредба, другата че още не е в сила , но от ”общината много искали да е така”
като извод НЕ могат да ви глобят само за това че кучето ви е без наморник :dog: :ba_025:

#58 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 27 May 2011 - 02:08 PM

Дали я приеха тази наредба ?

Пишеше, че днес ще я гласуват ...

#59 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2011 - 02:20 PM

Отложено е за следващото заседание на СОС.

ТУК има още журналистически мудроумия по темата, ама докато не я гласуват наредбата и не я публикуват - няма да се разбере какво точно се приема.

#60 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 27 May 2011 - 02:56 PM

Показване на мнениетоrimela, в 27 May 2011 - 02:20 PM, написа:

Отложено е за следващото заседание на СОС.

ТУК има още журналистически мудроумия по темата, ама докато не я гласуват наредбата и не я публикуват - няма да се разбере какво точно се приема.

10 х !

Чете човек и чак страшно му става ...

• (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема