!!! ~ Наредба ~ Столична община ~
Публикувано: 25 April 2011 - 09:25 PM
Питам, защото в друга тема се описват направените проверки, инспекции...
Днес не посмях да заведа кучето в парка заедно с детето, защото вече не знам какво може и какво не може (е, паркът беше пълен с кучета, предимно пуснати, разбира се без намордници). Детето много се наскърби, да не говорим за кучето.
В бг-мама се вихри тема за кучетата в градския транспорт, но разрешено ли е или не?

- Докторе, кучето ми постоянно гони колите...
- Нормално е, всяко куче го прави.
- Да, но моето ги хваща и ги заравя в градината...
Пише се ПОМИЯР - идва от помия. Не пумияр, нито пумяр...
Публикувано: 26 April 2011 - 07:27 AM
Мъни, в 25 April 2011 - 09:25 PM, написа:
Днес не посмях да заведа кучето в парка заедно с детето, защото вече не знам какво може и какво не може (е, паркът беше пълен с кучета, предимно пуснати, разбира се без намордници). Детето много се наскърби, да не говорим за кучето.
В бг-мама се вихри тема за кучетата в градския транспорт, но разрешено ли е или не?
Страх лозе пази;) Не наскърбявай друг път детето си, заради недомислиците на общината. Вече ставам доста банален, ама в закона (ЗЗЖ) пише ясно кои кучета трябва да са с намордник. Една наредба не може да "заповядва" каквото и да е друго, защото ако противоречи на закона, просто не се прилага. Поздрави от мен на инспекторите, ако те спрат за проверка!
Публикувано: 02 May 2011 - 12:18 PM
Мъни, в 25 April 2011 - 09:25 PM, написа:
И ние сме на същия хал.Нищо, че с малко куче / дребно де/ . Аз да питам и друго, вас искат ли ви и такса вход за куче /ако сте в апартамент/, колкото на "пълноправен член" - пиша го в кавички, щото и това е от поредната наредба,май тая за етажната собственост.Не че са ми проблем ,ама да питам /пък и честно, дразня се/.
Публикувано: 02 May 2011 - 12:40 PM

Публикувано: 02 May 2011 - 12:45 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 02 May 2011 - 12:48 PM
Публикувано: 02 May 2011 - 07:59 PM
samotnata, в 02 May 2011 - 10:45 AM, написа:
Така е по закона за етажната собственост. Т.е. не може да надхвърля таксата за човек, но не може и да е по-малко от лев. При нас е колкото за човек, ама тя мърля като за трима

g_tanov,

Нямам нищо против да си водя кучето с намордник в парка (по улиците съм против и още как) през деня - от 9 до 18 часа, но от това потърпевши ще са останалите, т.е. доста страх ще предизвика...

- Докторе, кучето ми постоянно гони колите...
- Нормално е, всяко куче го прави.
- Да, но моето ги хваща и ги заравя в градината...
Пише се ПОМИЯР - идва от помия. Не пумияр, нито пумяр...
Публикувано: 03 May 2011 - 07:24 AM
Публикувано: 26 May 2011 - 06:18 AM
Домашните песове ще минават тест за агресия
Общината ще отнема домашните кучета, ако ухапят някого. Това гласи новата наредба за любимците, която ще гласува Столичният общински съвет на следващата сесия. Собственикът ще отнася и глоба от 1000 до 2000 лева, ако песът причини на някого телесна повреда. Ако склоняваме кучето си към агресия, ще бъдем санкционирани със сума от 100 до 500 лв., предвижда още новата наредба.
Четириногите ще минават и специален тест за агресия. Той ще се разработи до 1 година след приемането на новите правила в наредбата.
В новите текстове глобите бяха драстично намалени. Санкцията за стопанин на животно, което цапа улицата, няма да се повиши до предвидените 400 лв. Тя ще бъде до 20 лв. за първо нарушение и до 50 лв. за второ. Кучетата над 10 кг ще трябва задължително да са с намордник. Според неправителствени организации обаче това противоречи на закона, според който предпазител носят само агресивните кучета. В момента няма как да се докаже дали едно куче е зло или не, освен ако не ухапе някого. Така общинарите мотивираха решението си за задължителен намордник.
Ралица Русева
http://paper.standar...&article=368711
Публикувано: 26 May 2011 - 12:43 PM
1. „агресивни кучета” са кучета, които проявяват спонтанна неадекватна реакция, насочена срещу хора или животни, които в зависимост от силата и нейното естество би могла да доведе до нараняване или причиняване на смърт;
2. кучето „не е агресивно”, ако е нападнало или хапало при самозащита, защита на стопанина или неговата собственост /респективно човека, под чийто контрол се намира в момента/;
Това означава, че прословутата склонност на ротвайлерите да защитават стопанина и дома ги метка веднага в графа "неагресивни". Т.е. тяхната непоколебима и целенасочена агресия, не е спонтанна и неадекватна.
Голям смях ще пада, естествено ако някой не бъде наранен сериозно, недай си боже.
Публикувано: 26 May 2011 - 02:05 PM
g_tanov, в 26 May 2011 - 10:43 AM, написа:
1. „агресивни кучета” са кучета, които проявяват спонтанна неадекватна реакция, насочена срещу хора или животни, които в зависимост от силата и нейното естество би могла да доведе до нараняване или причиняване на смърт;
2. кучето „не е агресивно”, ако е нападнало или хапало при самозащита, защита на стопанина или неговата собственост /респективно човека, под чийто контрол се намира в момента/;
Това означава, че прословутата склонност на ротвайлерите да защитават стопанина и дома ги метка веднага в графа "неагресивни". Т.е. тяхната непоколебима и целенасочена агресия, не е спонтанна и неадекватна.
Голям смях ще пада, естествено ако някой не бъде наранен сериозно, недай си боже.
И каква е тая "прословута склоност на ройтвайлера да защитава стопанина си"?
Имам комшийка с женски ротвайлер, ако им влезеш в двора ще те схруска, но на улицата или на поляната може и да застреляш собственичката, може и да я накълцаш с брадва и няма да реагира.
Моя ротвайлер, който е минал пълния курс на обучение в "Сириус" и е нечистопороден ще те схруска навсякъде ако направиш рязък жест срещу мен, дъщеря ми или някое от йоркитата ми или малтезерите ми, но ако е с баща ми, майка ми или съпруга ми ще си стои кротичко отстрани и можете да правите каквото си искате. Можете да влезете в нас без проблем с мен и ще бъдете олигавен от глезене, но ако си тръгвате и носите чанта, кашон или въобще нещо в себе си няма да можете да излезете без разрашение. Също така можете да се забавлявате как внимателно си играе с 3-годишната ми дъщеря и колко е внимателен в игрите с йоркита и малтезери.
Не знам от къде ви идва за "непоколебимата и целенасочана агресия" на ротвайлера?
Кучетата не се раждат агресивни стопаните ги правят такива.
Стопани олигофрени дал Господ и горките животинки попаднали при тях.
Публикувано: 26 May 2011 - 02:55 PM
Публикувано: 26 May 2011 - 04:41 PM
Очевидно и следващите хора, които се опитаха на ниво СОС да махнат незаконното изземване и намордниците, са се блъснали в бетонната стена.
Публикувано: 26 May 2011 - 05:51 PM
mil_, в 26 May 2011 - 02:41 PM, написа:
Очевидно и следващите хора, които се опитаха на ниво СОС да махнат незаконното изземване и намордниците, са се блъснали в бетонната стена.
Вижте присъствах на едно събрание миналата седмица с няколко общински съветници от СОС. Еми какво да ви кажа ние сме си виновни, че позволяваме идиоти да ни управляват, и то идиоти дето имат безгранично самочуствие, че не града са ни оправили, но и света, ама според тях ние сме неблагодарници, че не разбираме техните неадекватни решения и сме супер тъпи да не ги възхваляваме.
Е Слава Богу след няколко месеца, ще можем да се кажем мнението, ще е жалко ако повечето от нас не отидат да си го кажат, а постфактум ще мрънкат.
Публикувано: 27 May 2011 - 09:13 AM
информационен ден на Район "Средец" за регистрация на домашните кучета,
взех листовката изчетох я. Oтново бяха писали за номорниците над 10 кг. /и глоба 60 лв/ . Затова се върнах с въпросче, прието ли е, не е ли , и могат ли да ме глобят при положение ,че кучето ми е регистрирано / чипирано/ и съм платила данък но е пуснато и без наморник. Отговора беше не,/ това било превантивна мярка,/???
едното момиче каза че това е в сила като наредба, другата че още не е в сила , но от ”общината много искали да е така”
като извод НЕ могат да ви глобят само за това че кучето ви е без наморник

Публикувано: 27 May 2011 - 02:56 PM
rimela, в 27 May 2011 - 02:20 PM, написа:
ТУК има още журналистически мудроумия по темата, ама докато не я гласуват наредбата и не я публикуват - няма да се разбере какво точно се приема.
10 х !
Чете човек и чак страшно му става ...