Dog.bg Форуми : Ударено куче по време на рали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ударено куче по време на рали с. Делвино, Благоевград

#21 Потребителят е офлайн   Di@n@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 April 2011 - 10:09 AM

Вчера в 11ч. вечерта един чудесен човек се отзова - стана, взе си колата и от София отпътува сам към Благоевград, за да докара кучето в ЦВК в София. Момчето се казва Борис и днес в 6:30 сутринта ни написа това:

"Все още не мога да повярвам, че куче ударено с такава скорост и след толкова време може да изглежда така добре ...пу пу дане му е урики на хайванката...дежурните доктори е прегледаха и казаха, че има наранявания по таза..нещо което записах ( никога не съм бил добър в биологията ) "сакро-илиачно" отделяне и фрактури на двата задни крака. Важното е, че поражения по прешлените на гръбначния стълб не бяха забелязани на първите снимки (утре ще бъде прегледана от ортопед за пълна оценка). Нямаше температура."

Прикачих и няколко снимки, които момчето е направило. С телефон са, но се вижда на кучинка физиономията. На последната снимка кучинка спи спокойна след прегледа.

Все още не знаем колко ще струват манипулациите, но знаем, че няма да се справим сами и ще имаме нужда от помощ. Малка, голяма, на всяка трохичка ще сме благодарни.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Nobody made a greater mistake than he who did nothing because he could do only a little.

#22 Потребителят е офлайн   Di@n@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2011 - 10:11 AM

Сега след като кучинка е настанена в клиниката и аз нея се полагат грижи, можем да се съсредоточим върху абсурдността на случилото се и да потърсим справедливост. Все още не ни е ясно точно какво и как, но ще се опитаме.
User's Signature

Nobody made a greater mistake than he who did nothing because he could do only a little.

#23 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 April 2011 - 11:34 AM

От вчера няколко пъти исках да пиша, но просто не знам какво да кажа :eg_033: ! Само сърцето ми се сви!

Ще помогна с малко парички, на форумската сметка ли да ги преведа?

Дайте й име, ето едно предложение:

Даби - съкратено от Дабижа и значи "да живее"!

#24 Потребителят е офлайн   Di@n@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2011 - 11:50 AM

Показване на мнениетоМърфи, в 19 April 2011 - 11:34 AM, написа:

От вчера няколко пъти исках да пиша, но просто не знам какво да кажа :eg_033: ! Само сърцето ми се сви!

Ще помогна с малко парички, на форумската сметка ли да ги преведа?

Дайте й име, ето едно предложение:

Даби - съкратено от Дабижа и значи "да живее"!

Трябва да призная - името е страхотно. Имаше и друго чудесно предложение - Блага. Може би заради погледа и. Международната група обаче, както обикновено преди нас избра име - Мишел. Мишел Мутон е жена рали състезател. Това е клипче за нея.

Мисля, че форумната сметка е ок. Благодаря за помощта. Повече от необходима е. :rc_036:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#25 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 April 2011 - 08:52 PM

Хора няма ли как да се разбере кой е полицая. Няма да гледам клипчето, че от бяс ще ми спре кърмата........ Но ако се знае кой е полицая, защото той според мен е изверг. Състезателя дори и да е искал не е могъл да спре- на всеки би могло да се случи, но ти да се пазител на закона и да си позволиш това е отврат......Абе според мен масово в полицията са безмозъчни, малоумни дебелогъзи и трътлести прости хорица и понеже няма друго какво да стана стават ченгета- срам. На пръстите на едната ми ръка се броят свестните полицаи, които познавам.

Успех на животинката и дано за това ченге ако пишем до ОДП Благоевград да има последици.
User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#26 Потребителят е офлайн   Di@n@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2011 - 10:10 PM

Полицаят май се казва Киро. Имаме свидетел, който твърди, че полицаят не е позволил на жалещите да помогнат на кучето да го доближат. Не знам възможно ли е.
User's Signature

#27 Потребителят е офлайн   Di@n@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2011 - 10:41 PM

Буквално няколко часа разговаряхме с 3ма водещи лекари на клиниката за състоянието на Мишел. Състоянието на Мишел е тежко. Налагат се няколко интервенции, които ще струват много и дори след тях не знаем дали Мишел ще ходи отново и дали ще има контрол над отделителните си функции. 2ма от лекарите препоръчват евтаназия, заради последващите усложнения. 1 от тях ни помоли да изчакаме 24 часа преди да даде становище.

Изглежда сакро-илиачното отделяне е засегнало нерви и възможно нервите да са дефектирали. Отделно има счупени крачета долу ниско, счупване в близост до ставата високо. Ще се наложат няколко интервенции, като сумата към момента е над 2500лв за интервенциите с две седмици стационар и може да расте.
User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 19 April 2011 - 11:21 PM

Di@n@, от това, което гледах и четох оставам с впечатлението, че кучето има невероятна воля за живот. Моля те, можеш ли да напишеш по-подробно какви интервенции са правени до тук, какви са усложненията, заради които тези двама лекари препоръчват евтаназия? Счупванията не са нещо непоправимо, а доколкото разбирам дефектиране на нервите не е категорично доказано.
Мисля, че доста хора се трогнаха от съдбата на това куче и ако има шансове да живее, биха помогнали.

Колкото до полицая - едва ли е проблем да се разбере кой е - той е изпратен да охранява състезанието в този участък. На клипа е заснето, как говори с организаторите от колата, която пристига.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#29 Потребителят е офлайн   Di@n@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2011 - 02:44 AM

Показване на мнениетоgabipap, в 19 April 2011 - 11:21 PM, написа:

Di@n@, от това, което гледах и четох оставам с впечатлението, че кучето има невероятна воля за живот. Моля те, можеш ли да напишеш по-подробно какви интервенции са правени до тук, какви са усложненията, заради които тези двама лекари препоръчват евтаназия? Счупванията не са нещо непоправимо, а доколкото разбирам дефектиране на нервите не е категорично доказано.
Мисля, че доста хора се трогнаха от съдбата на това куче и ако има шансове да живее, биха помогнали.

Колкото до полицая - едва ли е проблем да се разбере кой е - той е изпратен да охранява състезанието в този участък. На клипа е заснето, как говори с организаторите от колата, която пристига.

Счупванията са поправими, единственото притеснение остават нервите- за тях не е установено дали са дефектирали. Засегнати са нервите, които контролират отделителните функции. Към момента кучето не успява да пишка самичко. Лекарите се опасяват, че, веднъж оперирано и с невъзстановени нервни функции, кучето може да развие нелечим хроничен цистит, а от там и последващи усложнения. Също вярват, че може да остане парализирано. Към момента липсва дълбока чувствителност в задната част на тялото.

Дори и парализирано и неспособно да пишка само, кучето е осиновяемо и може да има добър живот.
User's Signature

#30 Потребителят е офлайн   v100 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2011 - 06:02 AM

Хора, стават чудеса! Най-вече благодарение на вас! Моля ви, не се отказвайте - вижте Слънчо - той се справи, макар отва да изглеждаше невъзможно! Ще съберем паричките - едва ли има човек, който няма да помогне според възможностите си. Нека има опцията да се дарява и в самата клиника - така хората ще имат по-голям избор. Стискам палци на момичето и вярвам в нея!

#31 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 April 2011 - 07:22 AM

Уауу, много пари са това! Отивам да си опоскам сметката - тъкмо се нагласих да преведа малко.... пък то трябва повече!
Ако решите да се пробвате да спасите кучанка, до септември ще превеждам така по нещо за Мишел!

#32 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 20 April 2011 - 08:16 AM

Показване на мнениетоМърфи, в 20 April 2011 - 05:22 AM, написа:

Уауу, много пари са това!

Честно казано, това са 2500 човека, които да отделят еднократно по 1лв. Не е много, но не сме узряли толкова, че да го осъзнаем. Дано се оправи кучинката! Ако мога ще преведа по някое време някоя трохичка....

#33 Потребителят е офлайн   Vandaloo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 April 2011 - 12:41 PM

За случката и действията на полицая (тази дума вече придобива зловещ и неприятен привкус) трябва да се информират всички възможни медии... тогава шансът това безгръбначано същество да си го отнесе, а и да се помогне на кучето, нараства. Ще се радвам на повече информация, за да пишем и покажем клипчето навсякъде, където е възможно.

Ще гледам да помогна с малко парички при първа възможност. :dh_188:

#34 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 April 2011 - 02:52 PM

Не че някой ме пита, но моето мнение е евтаназия. Оставете животинкат ада си иде.....не разбирате ли, че куче инвалид трудно си намира дом или вярвате, че на запад стават чудеса..........................Съсредоточете силити си върху други нещастни животни..................Прощавайте ме, но от опит ви го казвам......Евтаназията не е най - лошото нещо, което може да се случи на едно животно.....
Извинете ме. Стискам палци на животинката да се намери най- доброто решение за нея.
User's Signature

#35 Потребителят е офлайн   Di@n@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2011 - 03:08 PM

Ветеринарите казват, че Мишел е по-добре днес. Смятат, че Мишел е прескочила трапа и няма да я загубим – състоянието и е стабилно. Все още не може да се изхожда сама, но е възвърнала тонус на отделителната ситема, а това е добър знак. Лекарите вярват, че това се дължи на възпален нерв, който се подобрява. Лекарите казват, че шансовете на Мишел от съмнителни, след днешните новини, се приближават към добри.

Мишел ще бъде на специална диета, която ще засили имунната и система и ще помогне потрошеното и тяло да се възстанови. Ще поръчаме за нея и легло Kuranda, което ще направи престоя на Мишел в клиниката много по-приятен, тъй като ще и е по-удобно през дългите часове там.
User's Signature

#36 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 20 April 2011 - 03:17 PM

Sheba, рано е за окончателно решение. Ако не са прекъснати нервите могат да бъдат възстановени с лечение. Едно от котетата ми след инцидент беше с почти напълно обездвижена задница, влачеше крачета. Сега е най-подвижната от всички. Нека лекарите кажат все пак окончателната диагноза. Стискаме палци на Мишел! Слънчо-глед ще и прати сили!
P.S. Di@n@ е писала докато и аз съм писала. Ето, че имаме добри новини:-)
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#37 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 April 2011 - 03:26 PM

Радвам се, че има подобрение. Успех.
User's Signature

#38 Потребителят е офлайн   Di@n@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2011 - 03:48 PM

На всички, които искат да се включат с дарения...

Сумата наистина е висока. Това се дължи на естеството на счупванията и от там на скъпите консумативи. Също се дължи и на интензивните ежедневни грижи, които лекарите ще трябва да положат.

До вчера шансовете за пълно възстановяване бяха съмнителни, днес са по-скоро добри. Все пак има вероятност след всичките операции и грижи, Мишел да остане парализирана и да няма контрол над отделителните си функции.

Искаме хората, които имат желание да помогнат, да имат правилни очаквания. Дарение може да се направи на място в клиниката, но ако искате да видите Мишел, това може да стане само в четвъртък м/у 13ч. и 14ч.

sheba, въпреки тежкото състояние на Michelle, има кандидат-осиновители. Това са хора, които я искат, въпреки че нямат представа какъв ще е изходът от лечението и. Според правилата на Let's Adopt една животинка се евтаназира, когато няма шанс за подобрение и изпитва болка. Евтаназията със сигурност е по-лесното решение, дали е по-правилно, аз самата не мога да знам.

Една снимка на Мишел от вчера вечерта:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#39 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 20 April 2011 - 07:45 PM

Показване на мнениетоDi@n@, в 20 April 2011 - 01:48 PM, написа:

Искаме хората, които имат желание да помогнат, да имат правилни очаквания. Дарение може да се направи на място в клиниката, но ако искате да видите Мишел, това може да стане само в четвъртък м/у 13ч. и 14ч.

Благодаря, за информацията и за всичко, което правите. За виждането - не знам доколко е добра идея да се изсипат една камара народ около кучето, преди да се е повъзстановило малко, така че ще разчитам да продължавате да ни информирате редовно :ba_025: Предполагам, че може да се направи дарение и по банковата сметка на Let's adoppt (за мен е по-удобен вариант)?
Вярвам, че кучинка ще продължи да се възстановява бързо!
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#40 Потребителят е офлайн   Di@n@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2011 - 09:06 PM

Показване на мнениетоgabipap, в 20 April 2011 - 07:45 PM, написа:

Показване на мнениетоDi@n@, в 20 April 2011 - 01:48 PM, написа:

Благодаря, за информацията и за всичко, което правите. За виждането - не знам доколко е добра идея да се изсипат една камара народ около кучето, преди да се е повъзстановило малко, така че ще разчитам да продължавате да ни информирате редовно :ba_025: Предполагам, че може да се направи дарение и по банковата сметка на Let's adoppt (за мен е по-удобен вариант)?
Вярвам, че кучинка ще продължи да се възстановява бързо!

Ползвай най-добре сметката на форума, _mil после ще ми каже как стават нещата.

Разбира се, ще пишем редовно какво става.
User's Signature

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни