Ударено куче по време на рали с. Делвино, Благоевград
Публикувано: 19 April 2011 - 10:09 AM
"Все още не мога да повярвам, че куче ударено с такава скорост и след толкова време може да изглежда така добре ...пу пу дане му е урики на хайванката...дежурните доктори е прегледаха и казаха, че има наранявания по таза..нещо което записах ( никога не съм бил добър в биологията ) "сакро-илиачно" отделяне и фрактури на двата задни крака. Важното е, че поражения по прешлените на гръбначния стълб не бяха забелязани на първите снимки (утре ще бъде прегледана от ортопед за пълна оценка). Нямаше температура."
Прикачих и няколко снимки, които момчето е направило. С телефон са, но се вижда на кучинка физиономията. На последната снимка кучинка спи спокойна след прегледа.
Все още не знаем колко ще струват манипулациите, но знаем, че няма да се справим сами и ще имаме нужда от помощ. Малка, голяма, на всяка трохичка ще сме благодарни.

Nobody made a greater mistake than he who did nothing because he could do only a little.
Публикувано: 19 April 2011 - 10:11 AM

Nobody made a greater mistake than he who did nothing because he could do only a little.
Публикувано: 19 April 2011 - 11:34 AM

Ще помогна с малко парички, на форумската сметка ли да ги преведа?
Дайте й име, ето едно предложение:
Даби - съкратено от Дабижа и значи "да живее"!
Публикувано: 19 April 2011 - 11:50 AM
Мърфи, в 19 April 2011 - 11:34 AM, написа:

Ще помогна с малко парички, на форумската сметка ли да ги преведа?
Дайте й име, ето едно предложение:
Даби - съкратено от Дабижа и значи "да живее"!
Трябва да призная - името е страхотно. Имаше и друго чудесно предложение - Блага. Може би заради погледа и. Международната група обаче, както обикновено преди нас избра име - Мишел. Мишел Мутон е жена рали състезател. Това е клипче за нея.
Мисля, че форумната сметка е ок. Благодаря за помощта. Повече от необходима е.

Публикувано: 19 April 2011 - 08:52 PM
Успех на животинката и дано за това ченге ако пишем до ОДП Благоевград да има последици.

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953
Публикувано: 19 April 2011 - 10:10 PM

Публикувано: 19 April 2011 - 10:41 PM
Изглежда сакро-илиачното отделяне е засегнало нерви и възможно нервите да са дефектирали. Отделно има счупени крачета долу ниско, счупване в близост до ставата високо. Ще се наложат няколко интервенции, като сумата към момента е над 2500лв за интервенциите с две седмици стационар и може да расте.

Публикувано: 19 April 2011 - 11:21 PM
Мисля, че доста хора се трогнаха от съдбата на това куче и ако има шансове да живее, биха помогнали.
Колкото до полицая - едва ли е проблем да се разбере кой е - той е изпратен да охранява състезанието в този участък. На клипа е заснето, как говори с организаторите от колата, която пристига.

Публикувано: 20 April 2011 - 02:44 AM
gabipap, в 19 April 2011 - 11:21 PM, написа:
Мисля, че доста хора се трогнаха от съдбата на това куче и ако има шансове да живее, биха помогнали.
Колкото до полицая - едва ли е проблем да се разбере кой е - той е изпратен да охранява състезанието в този участък. На клипа е заснето, как говори с организаторите от колата, която пристига.
Счупванията са поправими, единственото притеснение остават нервите- за тях не е установено дали са дефектирали. Засегнати са нервите, които контролират отделителните функции. Към момента кучето не успява да пишка самичко. Лекарите се опасяват, че, веднъж оперирано и с невъзстановени нервни функции, кучето може да развие нелечим хроничен цистит, а от там и последващи усложнения. Също вярват, че може да остане парализирано. Към момента липсва дълбока чувствителност в задната част на тялото.
Дори и парализирано и неспособно да пишка само, кучето е осиновяемо и може да има добър живот.

Публикувано: 20 April 2011 - 06:02 AM
Публикувано: 20 April 2011 - 07:22 AM
Ако решите да се пробвате да спасите кучанка, до септември ще превеждам така по нещо за Мишел!
Публикувано: 20 April 2011 - 08:16 AM
Мърфи, в 20 April 2011 - 05:22 AM, написа:
Честно казано, това са 2500 човека, които да отделят еднократно по 1лв. Не е много, но не сме узряли толкова, че да го осъзнаем. Дано се оправи кучинката! Ако мога ще преведа по някое време някоя трохичка....
Публикувано: 20 April 2011 - 12:41 PM
Ще гледам да помогна с малко парички при първа възможност.

Публикувано: 20 April 2011 - 02:52 PM
Извинете ме. Стискам палци на животинката да се намери най- доброто решение за нея.

Публикувано: 20 April 2011 - 03:08 PM
Мишел ще бъде на специална диета, която ще засили имунната и система и ще помогне потрошеното и тяло да се възстанови. Ще поръчаме за нея и легло Kuranda, което ще направи престоя на Мишел в клиниката много по-приятен, тъй като ще и е по-удобно през дългите часове там.

Публикувано: 20 April 2011 - 03:17 PM
P.S. Di@n@ е писала докато и аз съм писала. Ето, че имаме добри новини:-)

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 20 April 2011 - 03:26 PM

Публикувано: 20 April 2011 - 03:48 PM
Сумата наистина е висока. Това се дължи на естеството на счупванията и от там на скъпите консумативи. Също се дължи и на интензивните ежедневни грижи, които лекарите ще трябва да положат.
До вчера шансовете за пълно възстановяване бяха съмнителни, днес са по-скоро добри. Все пак има вероятност след всичките операции и грижи, Мишел да остане парализирана и да няма контрол над отделителните си функции.
Искаме хората, които имат желание да помогнат, да имат правилни очаквания. Дарение може да се направи на място в клиниката, но ако искате да видите Мишел, това може да стане само в четвъртък м/у 13ч. и 14ч.
sheba, въпреки тежкото състояние на Michelle, има кандидат-осиновители. Това са хора, които я искат, въпреки че нямат представа какъв ще е изходът от лечението и. Според правилата на Let's Adopt една животинка се евтаназира, когато няма шанс за подобрение и изпитва болка. Евтаназията със сигурност е по-лесното решение, дали е по-правилно, аз самата не мога да знам.
Една снимка на Мишел от вчера вечерта:

Публикувано: 20 April 2011 - 07:45 PM
Di@n@, в 20 April 2011 - 01:48 PM, написа:
Благодаря, за информацията и за всичко, което правите. За виждането - не знам доколко е добра идея да се изсипат една камара народ около кучето, преди да се е повъзстановило малко, така че ще разчитам да продължавате да ни информирате редовно

Вярвам, че кучинка ще продължи да се възстановява бързо!

Публикувано: 20 April 2011 - 09:06 PM
gabipap, в 20 April 2011 - 07:45 PM, написа:
Di@n@, в 20 April 2011 - 01:48 PM, написа:
Благодаря, за информацията и за всичко, което правите. За виждането - не знам доколко е добра идея да се изсипат една камара народ около кучето, преди да се е повъзстановило малко, така че ще разчитам да продължавате да ни информирате редовно

Вярвам, че кучинка ще продължи да се възстановява бързо!
Ползвай най-добре сметката на форума, _mil после ще ми каже как стават нещата.
Разбира се, ще пишем редовно какво става.