Dog.bg Форуми : Как да научим кучето да се изхожда навън

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как да научим кучето да се изхожда навън Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   keti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 November 2005 - 09:59 AM

Благодаря HERZ, ами ДА.
Започвам да си мисля, че има какво да научим от тези прекрасни същества.
Ако можеха да говорят oleeee -щяха да ни вкарат в малкия си джоб l) (ако имат дрешки с джобчета дееееее) b)

#22 Потребителят е офлайн   hadrielle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2005 - 11:35 AM

Малко късно се включвам за проблема с пишкането...но може да е от полза на някого.
Аз направих нещо много умно(учудващо,но... l) ).
Моето куче,както всички останали имаше проблем с това,къде точно се вършат хигиенните нужди.Пишкаше дори на леглото ми. s) Пробвах с вестници,пробвах с котешка тоалетна(дори) и пробвах с поощрение за пишкането навън.Изобщо не подеиства.Тя си вършеше нуждите там,където тя реши.
Тогава ми дойде една идея.Всеки път,когато ходех до тоалетна,я взимах с мен.Първоначално висяхме по половин час вътре,докато не разбра че трябва да се върши работата вътре.После влизахме,пишкаше или акаше,черпех я с лакомство или я погалвах възможно най-мило,и тя свикна.
Сега ,когато й се допишка и нас ни няма,тя влиза в банята самичка и си върши работата(вратата на банята се оставя леко отворена,за да може животинката да влиза вътре).Гордея се,защото проблема с пишкането остава за дълго,ако не се вземат мерки.А на никого не му е приятно,като се върне от работа да тъпче по кучешки локвички или тортички.Дори когато ходим някъде на гости в апартамен,тя си знае че трябва да отиде в банята.
За мен това е едно много добро решение на проблема,ако се наложи да отсъствате повече от 6 часа и не можете да изведете животинката 3-4 пъти на ден.
Дано да съм помогнала поне малко на някого.Ако има ефект при някой,нека ми пише,та да знам. l)

#23 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 December 2005 - 12:52 PM

Цитат

Всеки път,когато ходех до тоалетна,я взимах с мен.Първоначално висяхме по половин час вътре,докато не разбра че трябва да се върши работата вътре.После влизахме,пишкахме или акахме,черпехме се с лакомство или я погалвах възможно най-мило,и тя свикна.

l) l) l) l) l) l) l) l) l) l) l) l) l) l) l) l)
I just had this mental picture... bl)
User's Signature

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   hadrielle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2005 - 01:00 PM

Не знам кое му е лошото на картинката...може би трябваше да е в единствено число всичко.Сега ще го поправя. b)

#25 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 December 2005 - 01:18 PM

Да, звучеше странно, определено b)
Както се казва: lov the animals, but don't LOV them l)
/махам Е-то, щото форума го чете като иконка/

Радвам се да видя френски булдог във форума. Голям съм им фен! Беше споменала някъде, че кучката ти е раждала, ако нямаш против - драсни няколко реда в темата за булдозите да разкажеш как е минало приключението? Доколкото знам е доста трудно преживяване за кучета, които се раждат с такива огромни кратуни.
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   Tsvetelina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2005 - 01:49 PM

МОЯТ МЪЖ ПО СЪЩИЯ НАЧИН НАУЧИ НАШАТА МАЛКА ДИВАЧКА ДА ПИШКА НАВЪН В ГОРАТА. СИГУРНО ЩЕ ВИ СЕ СТОРИ ФРАПИРАЩО, НО СЛЕД КАТО В ГОРАТА, КОГАТО НЯМА ХОРА ТОЙ НАГЛЕДНО Й ПОКАЗАЛ КЪДЕ СЕ ПИШКА И ПРОБЛЕМЪТ СЕ РЕШИ УЧУДВАЩО БЪРЗО. ПЪК И НИЕ Я БЯХМЕ ВЗЕЛИ НА 6-7 МЕСЕЦА БЕЗ ХИГИЕННИ НАВИЦИ И В НАЧАЛОТО НИ БЕШЕ ТРУДНО, НО ДИВАНЕТО СЕ ОКАЗА УМНИЧКО И ЗА 2-3 МЕСЕЦА СЕ НАУЧИ НА ВСИЧКО. bravoS
User's Signature

Ако много се разфилософствам, спрете ме навреме!

#27 Потребителят е офлайн   Ина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2006 - 11:09 PM

d) как да я науча да ходи навън,след като точно преди да я изведа тя отива на килима.Моля Ви,отговорете ми,защото незнам как ще й чистя до 8-мия месец(Вземете в предвид,че не трябва да ходи и в банята!)
User's Signature

Неуспехът не означава,че си пропилял времето си,а че имаш причина да започнеш отначало.

#28 Потребителят е офлайн   gani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2006 - 12:30 AM

Цитат

d) как да я науча да ходи навън,след като точно преди да я изведа тя отива на килима.Моля Ви,отговорете ми,защото незнам как ще й чистя до 8-мия месец(Вземете в предвид,че не трябва да ходи и в банята!)

Каква порода е кучето?
User's Signature

°¤«_Golden_Retriever_Best_Fan_«¤°[br]Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 January 2006 - 02:35 AM

Цитат

Цитат

Каква порода е кучето?

по-важно е - на колко месеца е?...
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#30 Потребителят е офлайн   Ина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2006 - 11:43 AM

d) Кучето е порода голдън ретривър и на 18.01. навършва 4 месеца.Благодаря на всички предварително за съветите. angelpik
User's Signature

Неуспехът не означава,че си пропилял времето си,а че имаш причина да започнеш отначало.

#31 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 January 2006 - 12:08 PM

Прочети това
и това
и това
и тук
това са все теми за пишкането - различни проблеми. Идеята е, първо да попрочетеш, да имаш представа и да си отговориш на по-простите въпроси и после вече - конкретизирай проблема си, за да не се повтарят въпроси и отговори от други теми.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#32 Потребителят е офлайн   sNaYpErA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 12:39 AM

Здравейте прочетох ги тези неща и съм ги пробвал повечето и нестава.Взех си кучето на 6 месеца и сега е на 7 месеца и вечер го вадя последно в 11:30-00:00 4asa.И сутрин кум 3:30-5:00 4asa ve4e e pikal v ku6ti, i neznam kak da go nau4a da pikae v 7:00 4asa.A през деня като му се пикае скимти.Моля помогнете. r)

#33 Потребителят е офлайн   Tsvetelina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 01:35 PM

Ние също взехме нашето куче на тази възраст и тя също правеше така, но с времето се научи. Кучето ти още е малко и пишка по-често. След няколко месеца ще проблемът ти ще се реши. Имай търпение.
User's Signature

Ако много се разфилософствам, спрете ме навреме!

#34 Потребителят е офлайн   FREDI_DOG Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 March 2006 - 09:20 PM

Цитат

imam malko angliisko buldog4e na 2 mes. i polovina koeto prosto ne znaq kak da nakaram da pi6ka na pampersa si. problema mi e 4e to izob6to ne si tarsi mestence a si pi6ka kadeto mu padne. izob6to ne du6i kade e pi6kalo predi ili ne6to podobno. ne znaq kakvo da pravq i ve4e se pritesnqvam 4e mai nikoga nqma da se nau4i. nqkolko pati se izpi6ka na pampersa no to be6e savsem slu4aino prosto se okaza tam kogato mu se prihodi. razbira se nagrajdavam go s lakomstvo kogato si svar6i rabotata tam no e bezpolezno. moje li nqkoi da me posavetva. ve4e vsi4ko sam probvala i s natrivane na nosa daje no ni6to.

спокойно и моето е така ще видя по нататък какво да правя с него
User's Signature

Качена снимка[br]Качена снимка Фреди

#35 Guest_Guest_Karina_*

• Група: Гости

Публикувано: 17 May 2006 - 10:00 AM

Ще си взимаме куче на 2-3 месеца и трябва по някакъв начин да го научим да се изхожда навън - разбира се от първият ден е невъзможно, но поне след месец два да се е научило - очаквам помоща и съветите ви

#36 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2006 - 10:08 AM

Добре дошла във форума!
И започвам с въпроси... Колко точно голямо ще бъде кученцето - питам, не заради възрастта, а заради ваксините. Тоест - с какви ваксини ще го вземеш? Около 2 месеца то е с две ваксини (не допускам липсата на такива... a) ), следователно чака трета към края на третия месец (ветерианярят ще каже тоно кога и какво) и пази стаята - тоест - НЕ излиза навън и пишка и ака на воля у дома. Ако искаш - учиш го на определено място, ако не - оставяш го на волен полет (според мен така по-лесно ще свикне, да го прави навън, но това е само лично мнение).
Около 10-ина дена след третата ваксина извеждаш кучо на първа разходка и от този първи момент започваш да го учиш, че тук е мястото за пишкане и акане. Просто - когато свърши нещо от посоченото - викаш браво, радваш му се като че е спечелил джакпот и даваш наградка. Така ще разбере, че си струва да се стиска у дома. Полека лека наградката отпада. Успех!
И разгледай темите - има мното по въпроса за отглеждането на мъници.
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#37 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2006 - 10:12 AM

зависи къде е ходило досега. Мойте са в банята на вестник. и изнасяме пишкан -акан вестник навън. друг вариант - седиме навън докато си свърши работата от зор и после се хвалиме много...
но става бавно!

успех

PS, наистина първо извеждане 14 дни след 3-та ваксина / 3месеца/!!!!!!!
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#38 Потребителят е офлайн   Ина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2006 - 10:12 AM

d) Като за начало малкото куче не трябва да излиза преди да са минали 10 дни от третата ваксина. Докато е в къщи можеш да го научиш да ходи в банята или на вестник. Можеш да прчетеш по-подробно тук.
Не се впрягай, неприятно е, но минава малко по малко. Моята до 5 мес. категорично отказваше да ходи навън, утре става на 8м. и не прави нищо вкъщи от близо месец и половина. w)
User's Signature

#39 Потребителят е офлайн   Pilio Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2006 - 03:55 PM

Моето куче сега е на почти 5 месеца и го научихме да ходи по нужда на двора. Обаче ми прави впечатление, че като го извеждаме да разходка се стиска и си върши работата чак когато го приберем. Знам, че това не е нормално, но може ли да го променя по някакъв начин?

#40 Потребителят е офлайн   maccarta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2006 - 04:26 PM

На нашето кучо се водеше научена, обаче си беше лъжа. Бавничко стана... Освен дебненето навън кога ще свърши нещо - награда. И и се карахме когато свърши нещо вътре. Се дя до нея пред свършеното и се карам - "Ти защо се изака тука? " Не викам и не бия, Но говоря силно. После дойде при мен и много старателно ми облиза лицето. w)
Оттогава като свърши нещо си знае, че е направила беля и гледа гузно - накланя клава дига нос и гледа с най-милия поглед, който може да извади. d)
User's Signature

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни