Как да научим кучето да се изхожда навън
Публикувано: 23 December 2005 - 11:35 AM
Аз направих нещо много умно(учудващо,но... l) ).
Моето куче,както всички останали имаше проблем с това,къде точно се вършат хигиенните нужди.Пишкаше дори на леглото ми. s) Пробвах с вестници,пробвах с котешка тоалетна(дори) и пробвах с поощрение за пишкането навън.Изобщо не подеиства.Тя си вършеше нуждите там,където тя реши.
Тогава ми дойде една идея.Всеки път,когато ходех до тоалетна,я взимах с мен.Първоначално висяхме по половин час вътре,докато не разбра че трябва да се върши работата вътре.После влизахме,пишкаше или акаше,черпех я с лакомство или я погалвах възможно най-мило,и тя свикна.
Сега ,когато й се допишка и нас ни няма,тя влиза в банята самичка и си върши работата(вратата на банята се оставя леко отворена,за да може животинката да влиза вътре).Гордея се,защото проблема с пишкането остава за дълго,ако не се вземат мерки.А на никого не му е приятно,като се върне от работа да тъпче по кучешки локвички или тортички.Дори когато ходим някъде на гости в апартамен,тя си знае че трябва да отиде в банята.
За мен това е едно много добро решение на проблема,ако се наложи да отсъствате повече от 6 часа и не можете да изведете животинката 3-4 пъти на ден.
Дано да съм помогнала поне малко на някого.Ако има ефект при някой,нека ми пише,та да знам. l)
Публикувано: 23 December 2005 - 12:52 PM
Цитат
l) l) l) l) l) l) l) l) l) l) l) l) l) l) l) l)
I just had this mental picture... bl)
Публикувано: 23 December 2005 - 01:18 PM
Както се казва: lov the animals, but don't LOV them l)
/махам Е-то, щото форума го чете като иконка/
Радвам се да видя френски булдог във форума. Голям съм им фен! Беше споменала някъде, че кучката ти е раждала, ако нямаш против - драсни няколко реда в темата за булдозите да разкажеш как е минало приключението? Доколкото знам е доста трудно преживяване за кучета, които се раждат с такива огромни кратуни.
Публикувано: 23 December 2005 - 01:49 PM

Ако много се разфилософствам, спрете ме навреме!
Публикувано: 14 January 2006 - 11:09 PM

Неуспехът не означава,че си пропилял времето си,а че имаш причина да започнеш отначало.
Публикувано: 15 January 2006 - 12:30 AM
Цитат
Каква порода е кучето?

°¤«_Golden_Retriever_Best_Fan_«¤°[br]

Публикувано: 15 January 2006 - 02:35 AM
Цитат
Цитат
Каква порода е кучето?
по-важно е - на колко месеца е?...

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 15 January 2006 - 12:08 PM
и това
и това
и тук
това са все теми за пишкането - различни проблеми. Идеята е, първо да попрочетеш, да имаш представа и да си отговориш на по-простите въпроси и после вече - конкретизирай проблема си, за да не се повтарят въпроси и отговори от други теми.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 11 February 2006 - 12:39 AM
Публикувано: 11 February 2006 - 01:35 PM

Ако много се разфилософствам, спрете ме навреме!
Публикувано: 01 March 2006 - 09:20 PM
Цитат
спокойно и моето е така ще видя по нататък какво да правя с него
Публикувано: 17 May 2006 - 10:08 AM
И започвам с въпроси... Колко точно голямо ще бъде кученцето - питам, не заради възрастта, а заради ваксините. Тоест - с какви ваксини ще го вземеш? Около 2 месеца то е с две ваксини (не допускам липсата на такива... a) ), следователно чака трета към края на третия месец (ветерианярят ще каже тоно кога и какво) и пази стаята - тоест - НЕ излиза навън и пишка и ака на воля у дома. Ако искаш - учиш го на определено място, ако не - оставяш го на волен полет (според мен така по-лесно ще свикне, да го прави навън, но това е само лично мнение).
Около 10-ина дена след третата ваксина извеждаш кучо на първа разходка и от този първи момент започваш да го учиш, че тук е мястото за пишкане и акане. Просто - когато свърши нещо от посоченото - викаш браво, радваш му се като че е спечелил джакпот и даваш наградка. Така ще разбере, че си струва да се стиска у дома. Полека лека наградката отпада. Успех!
И разгледай темите - има мното по въпроса за отглеждането на мъници.

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 17 May 2006 - 10:12 AM
но става бавно!
успех
PS, наистина първо извеждане 14 дни след 3-та ваксина / 3месеца/!!!!!!!

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 17 May 2006 - 10:12 AM
Не се впрягай, неприятно е, но минава малко по малко. Моята до 5 мес. категорично отказваше да ходи навън, утре става на 8м. и не прави нищо вкъщи от близо месец и половина. w)

Неуспехът не означава,че си пропилял времето си,а че имаш причина да започнеш отначало.
Публикувано: 17 May 2006 - 03:55 PM
Публикувано: 17 May 2006 - 04:26 PM
Оттогава като свърши нещо си знае, че е направила беля и гледа гузно - накланя клава дига нос и гледа с най-милия поглед, който може да извади. d)

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.