Как да научим кучето да се изхожда навън
Публикувано: 19 May 2006 - 01:37 PM
Опитай да напръскаш стандартното му място - терасата - с дезодорант или друга силна миризма.
Правилото за неразхождане след хранене е по-скоро за избягване на много движение, тичане и подскоци. Обикновено ходене на повод не е страшно. Опасността от превъртане на стомаха винаги съществува, но не е много реална за дребните породи. Тя грози предимно едри кучета с дълбок гръден кош. Дребните имат доста по-съвършена храносмилателна система.
Публикувано: 19 May 2006 - 01:59 PM
Не предполагах, че свикването на едно място в къщата, ще доведе след това до проблеми с ходенето навън. Но човек от опита си се учи!

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 19 May 2006 - 02:22 PM
Цитат
Личното ми мнение е, че не трябва да се учи кучето да ака/пишка в банята или на терасата.
Първото ми куче се научи точно на два месеца на тези неща (бях го взела на 50 дни). До двегодишна възраст пръдължаваше да смята терасата за тоалетна.
Второто не го учих, оставих го да ги прави тези неща където му скимне, не му се карах, нищо не правих по въпроса. На 5 месеца се приключи веднъж завинаги с пишкане и акане където и да било у дома. Подчертавам, без никакви възпитателни мерки.
ми то Мил , кой както си го направи...сега си сърбаме попарите ама късно ( ..и тя си посипа главата с пепел r) )...обаче ще опитваме варианти. Това, че може и след ядене ме успокои, а и Bush ме посъветва да затворя балконската врата през нощта...да видим. Между другото мия балкона с ароматизирам препарат белким спре да му мирише

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!
Публикувано: 19 May 2006 - 02:45 PM
Това, което казах, е мое лично мнение, не бих го нарекла правило.
Цитат
Сега като се мъча да си спомня, май точно така стана с Макс. Вече се бях примирила, че всяка сутрин ще събирам купчинка от балкона ... и то май случайно беше, че няколко дни не отваряхме, студени дни ли се случиха, какво ли. И той просто си промени режима. Но вече беше достатъчно голям.
Публикувано: 18 July 2009 - 10:12 AM
Опитвам методично да подходя към въпроса .След ядене го водя до Терасата дори си има салфетчица със лайненце да си душка белким му се доходи ,но след повече от седмица резултата е абсолютно същия...
Т.е отивам до магазина връщам се след 2 минути и намирам цялата стая омазана,ако някой може да ми предложи бърз и ефективен вариант много ще се радвам и Момо ще си спести караниците Благодаря Предварително

AAAARGHHH
Публикувано: 18 July 2009 - 01:55 PM
AAAARGHHH, в Jul 18 2009, 09:12 AM, написа:
Опитвам методично да подходя към въпроса .След ядене го водя до Терасата дори си има салфетчица със лайненце да си душка белким му се доходи ,но след повече от седмица резултата е абсолютно същия...
Т.е отивам до магазина връщам се след 2 минути и намирам цялата стая омазана,ако някой може да ми предложи бърз и ефективен вариант много ще се радвам и Момо ще си спести караниците Благодаря Предварително
Поведението на кученцето е абсолютно нормално, според мен - това се очаква от 2-месечно кученце. Очевидно не разбира още какво точно искаш от него, пък и не може да се сдържа. Явно, като седиш и му се молиш да ака-пишка бързо, защото нямаш време, то изобщо не те разбира - пък и как ли? Ами то е бебе, не може още да прави тия работи по желание. Ти искаш - хем където искаш, хем когато искаш - ама за това се иска време да порастне и да почне да се сдържа и да ходи до тоалетна, когато се иска - и да се научи КЪДЕ се иска.
Прочети началото на темата. Между другото, сигурен ли си, че искаш да хвърлиш маса усилия, докато научиш кучето да ползва терасата ти като тоалетна, и после - още два-три пъти по толкова, докато го отучиш да ходи там, и свикне навън?
Щом не прави нищо, докато си там, явно е разбрало, че като се изходи в твое присъствие (явно не където трябва), получава неодобрение, може би си му се скарал. Възможно е по тая причина го прави в твое отсъствие.
Аз не бих оставяла "лайненца" тук и там из къщи, защото щом се маже в тях, значи ще ти направи повече пакости, отколкото ако ги почистиш. За кучетата тази миризма не е неприятна, както за нас.
Обаче, бърз и ефективен начин няма... Иска се време да порастне, търпение и методично обучение. По-бързо и лесно става с клетка.
Публикувано: 23 October 2010 - 02:07 PM
Публикувано: 20 March 2011 - 03:11 PM
Публикувано: 20 March 2011 - 10:51 PM
Как действам аз, от втория месец насам, храня по един път само вечер,знам че пише да храня по четери пъти на ден, докато е малка ,но за да контролирам изхожданията ,храня обилно само вечер.И така след хранене,следва излизане веднага на вън и вършене на работата.Изчкамвам я десет минути,ако не стане в клетката.След два часа пак я извеждам,ако не стане отново в клетката и там до сутринта .Почти винаги след храна се изхожда в деветдесет процента от случаите до десет минути става работата. Обратно на писанията,малкото двумесечно куче поне моето, умело умее да стиска по десет часа и повече в клетката.Това че нещо може да се повреди психиката на кучето затворено за по дълго в клетка,не ми се струва вярно,поне на моето не му се отразява
Публикувано: 22 March 2011 - 11:56 AM
Публикувано: 24 March 2011 - 07:56 PM
Публикувано: 24 March 2011 - 09:34 PM
Сега памперса го държим заради другото куче (чихиподобно), но при него е друг проблема несвързан с темата.
Публикувано: 25 March 2011 - 11:44 AM
Публикувано: 25 March 2011 - 03:28 PM
Публикувано: 15 April 2011 - 09:41 AM

Оказа се ,че ще имаме проблемче:Вече излизаме на вън уж да разтоварваме/пишкане ,акане/ДА ама НЕ!Моята мацка е решила ,че излизането на вън/ нещо много вълнуващо/ е свързано с ходцкане душене и игра ,но не и за важното поне в началото.Прочетох доста варианти на хора в подобна ситуация и пак не мога да се насоча как да процедирам .Започнах с чести и кратки излизания през 2-3 часа за около 10 минути ,но не-но веднага след прибиране се нарежда на памперса/пикливката/и си върши всичко без проблем.Какво да го правя това диване ,явно голямото и желание в началото когато искаше на вън се изпари ?!

Публикувано: 18 April 2011 - 01:20 PM

Аз съм най-хубавото кученце.