Dog.bg Форуми : Как да научим кучето да се изхожда навън

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как да научим кучето да се изхожда навън Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 May 2006 - 01:37 PM

Нищо, продължавай. Ще загрее. Може би като види други кучета ... Ако правиш това отскоро, дай му време. Щом веднъж го направи навън, хвали много.
Опитай да напръскаш стандартното му място - терасата - с дезодорант или друга силна миризма.
Правилото за неразхождане след хранене е по-скоро за избягване на много движение, тичане и подскоци. Обикновено ходене на повод не е страшно. Опасността от превъртане на стомаха винаги съществува, но не е много реална за дребните породи. Тя грози предимно едри кучета с дълбок гръден кош. Дребните имат доста по-съвършена храносмилателна система.

#62 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 May 2006 - 01:59 PM

Познати проблеми и ние свикнахме Шели в банята и сега си ходи там съвсем спокойно и го смята за нещо абсолютно нормално. Вече става на 9 месеца, но досега само веднъж е пишкала навън. Явно много зор й е било, луда игра падна тогава и изведнъж гледам я аз клекнала и си пишка. Голяма радост падна, хвалене, целувки ... и до там! След това нищо. Имам надежди обаче, защото все повече започва настоятелно да души тревите, да се замисля l)
Не предполагах, че свикването на едно място в къщата, ще доведе след това до проблеми с ходенето навън. Но човек от опита си се учи!
User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#63 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2006 - 02:22 PM

Цитат

Не ми се пишеше по темата, защото хиляда пъти съм го казвала.
Личното ми мнение е, че не трябва да се учи кучето да ака/пишка в банята или на терасата.
Първото ми куче се научи точно на два месеца на тези неща (бях го взела на 50 дни). До двегодишна възраст пръдължаваше да смята терасата за тоалетна.
Второто не го учих, оставих го да ги прави тези неща където му скимне, не му се карах, нищо не правих по въпроса. На 5 месеца се приключи веднъж завинаги с пишкане и акане където и да било у дома. Подчертавам, без никакви възпитателни мерки.

ми то Мил , кой както си го направи...сега си сърбаме попарите ама късно ( ..и тя си посипа главата с пепел r) )...обаче ще опитваме варианти. Това, че може и след ядене ме успокои, а и Bush ме посъветва да затворя балконската врата през нощта...да видим. Между другото мия балкона с ароматизирам препарат белким спре да му мирише
User's Signature

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!

#64 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 May 2006 - 02:45 PM

Не се сърдете толкова на малчовците, те все още не могат да задържат толкова дълго, колкото израснало куче b) Въпросът е, че като са хвалени за ходене в банята или на терасата, те знаят, че това е позволено и свикват. Въпреки това им е заложено да не го правят там, където живеят. С израстването спират да го правят изобщо у дома, но в единия случай става по-бавно.
Това, което казах, е мое лично мнение, не бих го нарекла правило.

Цитат

а и Bush ме посъветва да затворя балконската врата през нощта...да видим.

Сега като се мъча да си спомня, май точно така стана с Макс. Вече се бях примирила, че всяка сутрин ще събирам купчинка от балкона ... и то май случайно беше, че няколко дни не отваряхме, студени дни ли се случиха, какво ли. И той просто си промени режима. Но вече беше достатъчно голям.

#65 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2006 - 02:46 PM

Цитат

Между другото мия балкона с ароматизирам препарат...

И с оцет, с оцет! Научиха ме Знаещи - помага!
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#66 Потребителят е офлайн   AAAARGHHH Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2009 - 10:12 AM

Помощ и аз имам проблем , Значи имам едно Френско Булдоче на 2 месеца ,което е направо машина за пакости Проблема е такъв ,че докато е пред погледа ми е кротък като агънце ,оставя ли го за пет минути сам започва едни торти едни пасти си еб.... ,едни ручейчета ,да не говорим че дъфче всичко което му се изпречи ,кабели дрехи дивани дори и гиричката ми . Има памперси ,капки дето миришат на пишкано, не знам си кво и не знам си що ...но единственото което прави с тях е да се търкаля отгоре им след като се омазал до ушите с мръсотии Имам желание да го науча да прави това на терасата , но всичко което се случва там е М: Аз седя и му се моля пишкай-акай,хайде няма време а той блее и се ослушва и наай-много да си намери някакъв боклук за дъфкане ,който да му вадя от устата...ужас !
Опитвам методично да подходя към въпроса .След ядене го водя до Терасата дори си има салфетчица със лайненце да си душка белким му се доходи ,но след повече от седмица резултата е абсолютно същия...
Т.е отивам до магазина връщам се след 2 минути и намирам цялата стая омазана,ако някой може да ми предложи бърз и ефективен вариант много ще се радвам и Момо ще си спести караниците Благодаря Предварително
User's Signature

AAAARGHHH

#67 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2009 - 01:55 PM

Показване на мнениетоAAAARGHHH, в Jul 18 2009, 09:12 AM, написа:

Помощ и аз имам проблем , Значи имам едно Френско Булдоче на 2 месеца ,което е направо машина за пакости Проблема е такъв ,че докато е пред погледа ми е кротък като агънце ,оставя ли го за пет минути сам започва едни торти едни пасти си еб.... ,едни ручейчета ,да не говорим че дъфче всичко което му се изпречи ,кабели дрехи дивани дори и гиричката ми . Има памперси ,капки дето миришат на пишкано, не знам си кво и не знам си що ...но единственото което прави с тях е да се търкаля отгоре им след като се омазал до ушите с мръсотии Имам желание да го науча да прави това на терасата , но всичко което се случва там е М: Аз седя и му се моля пишкай-акай,хайде няма време а той блее и се ослушва и наай-много да си намери някакъв боклук за дъфкане ,който да му вадя от устата...ужас !
Опитвам методично да подходя към въпроса .След ядене го водя до Терасата дори си има салфетчица със лайненце да си душка белким му се доходи ,но след повече от седмица резултата е абсолютно същия...
Т.е отивам до магазина връщам се след 2 минути и намирам цялата стая омазана,ако някой може да ми предложи бърз и ефективен вариант много ще се радвам и Момо ще си спести караниците Благодаря Предварително

Поведението на кученцето е абсолютно нормално, според мен - това се очаква от 2-месечно кученце. Очевидно не разбира още какво точно искаш от него, пък и не може да се сдържа. Явно, като седиш и му се молиш да ака-пишка бързо, защото нямаш време, то изобщо не те разбира - пък и как ли? Ами то е бебе, не може още да прави тия работи по желание. Ти искаш - хем където искаш, хем когато искаш - ама за това се иска време да порастне и да почне да се сдържа и да ходи до тоалетна, когато се иска - и да се научи КЪДЕ се иска.

Прочети началото на темата. Между другото, сигурен ли си, че искаш да хвърлиш маса усилия, докато научиш кучето да ползва терасата ти като тоалетна, и после - още два-три пъти по толкова, докато го отучиш да ходи там, и свикне навън?

Щом не прави нищо, докато си там, явно е разбрало, че като се изходи в твое присъствие (явно не където трябва), получава неодобрение, може би си му се скарал. Възможно е по тая причина го прави в твое отсъствие.

Аз не бих оставяла "лайненца" тук и там из къщи, защото щом се маже в тях, значи ще ти направи повече пакости, отколкото ако ги почистиш. За кучетата тази миризма не е неприятна, както за нас.

Обаче, бърз и ефективен начин няма... Иска се време да порастне, търпение и методично обучение. По-бързо и лесно става с клетка.
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#68 Потребителят е офлайн   drinki Икона

Публикувано: 23 October 2010 - 02:07 PM

Здравеите , моето куче е Сибирско Хъски и е на 7 месеца. Кучето много бързо научава командите, но немога да го науча да не се изхожда вътре . Разхождам го по 2-3 пъти на ден, но не всеки път се изхожда вънка а го прави вътре. Моля помогнете ми!!!

#69 Потребителят е офлайн   intense_love Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 March 2011 - 11:54 AM

Здравейте имам пекинезче на 45 дни,мъжко и имам същите проблеми с пишкането.Пишка навсякъде,пробвала съм на вестник,в банята ама то не ще и отива на килима директно.Лошото е че на вън е студено и не искам да го извеждам.

#70 Потребителят е офлайн   krem L Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 March 2011 - 03:11 PM

Да споделя и аз моите неволи с екстрите който намирам.Имам една бебка живо дяволче,толкова е хитра пък и инат сега е на два месеца ,взех ме я от майка и на 40 дни (твърде рано според мен).Ползваме памперс (капките не вършат никаква работа),научи се на третия ден да върши нещата там ,НО освен на памперса намирам акита по килима около памперса –общо взето при акане всеки под е тоалетна независимо с каква настилка.Относно локвичките почти винаги са където трябва или около него.Много е смешна ,като направи пакостта ми се появява с виновен поглед .Хапе всичко което се движи и което не се движи .Осети ли ,че ще и се карам и се скатава на място/там където трябва да спи НО…/.Искам да и преместя памперса в банята но съм пред дилема дали няма да я объркам,остава и малко до първата разходка .Да почакам ли да се учим на вън или въпреки това да и преместя памперса?

User's Signature

Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   titingo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 March 2011 - 10:51 PM

Според мен,най лесния начин да се научи да ходи по голяма нужда където искате е клетката,не че не е писано за това де.
Как действам аз, от втория месец насам, храня по един път само вечер,знам че пише да храня по четери пъти на ден, докато е малка ,но за да контролирам изхожданията ,храня обилно само вечер.И така след хранене,следва излизане веднага на вън и вършене на работата.Изчкамвам я десет минути,ако не стане в клетката.След два часа пак я извеждам,ако не стане отново в клетката и там до сутринта .Почти винаги след храна се изхожда в деветдесет процента от случаите до десет минути става работата. Обратно на писанията,малкото двумесечно куче поне моето, умело умее да стиска по десет часа и повече в клетката.Това че нещо може да се повреди психиката на кучето затворено за по дълго в клетка,не ми се струва вярно,поне на моето не му се отразява

#72 Потребителят е офлайн   косте Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2011 - 11:56 AM

Мале , мале а бе хора вие обичатели си кучетата. Какви са тези клетки , какво е това чудо-"от втория месец насам, храня по един път само вечер,знам че пише да храня по четери пъти на ден, докато е малка ,но за да контролирам изхожданията ,храня обилно само вечер.......ако не стане отново в клетката и там до сутринта ". Това куче все едно е в зоомагазин на витрината."малкото двумесечно куче поне моето, умело умее да стиска по десет часа и повече в клетката." а за това просто нямам думи, на теб трябва да ти се забрани да имаш домашен любимец, ти не го гледаш ти го измъчваш. Какво като акат в банята или на терасата, почиствате и толкова. Така или иначе ние кучкарите трябва да се научим че трябва да чистим купчинките на любимците си и когато сме навънка. Не вярвам да ви е приятно да газите в лайна когато се разхождате.
User's Signature

Качена снимка

#73 Потребителят е офлайн   titingo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 March 2011 - 05:23 PM

Не,не е това което мислиш. В клетката се налага да стои,само когато не се изходи след ядене,а това се случва рядко. Дори когато е затворено в клетка,после има цял декар двор да бяга,така че енергията си я изразходва.

#74 Потребителят е офлайн   krem L Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2011 - 07:56 PM

В края на първия ми пост си поставих въпроса!Относно акането съм се примирила и стирката ми е нон-стоп под ръка заедно с пликчетата за ‘’подаръците’’. За клетката ,още в началото, пробвахме не ни се получи ,за около час беше в нея и; лая ,скимтя ,съска, драска-резултата :това ни беше опита с клетката.А за храненето ,ние я храним по три пъти сутрин,обед и вечер , и е супер когато нямаше 2 месеца я хранех по четири пъти.Тъй като е дребна и няма още разходки на вън намалихме храненето на три.

User's Signature

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   косте Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2011 - 09:34 PM

Премести памперса в банята, дано хитреца да е съгласен с преместването. Няма гаранция че като започнете с разходките ще започне веднага да си прави тоалета навънка. Мойта шпицка 1 месец не искаше да ходи навънка. А сега не иска на памперса в къщи. Не съм съгласен напълно с мнението, че като се научат любимците да ходят на тераса или банята не искат да ходят навънка. По скоро не искат да "обявяват" присъствието си на другите кучета навънка.
Сега памперса го държим заради другото куче (чихиподобно), но при него е друг проблема несвързан с темата.
User's Signature

Качена снимка

#76 Потребителят е офлайн   krem L Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 25 March 2011 - 11:44 AM

От два дена го изместих в банята,май взе да схваща новото положение.Вчера имахме мини разходка в затворен двор без други ‘’добичета/с идеята да свиква на вън с всичко ,по-малко/направо полудя наша малка дивачка,такава радост мятане скачане .Според мен беше полезно за нея ,пък се и измори диването.Само малко се стреснах,като я видях да яде пръст ,и да скубе трева с зъби/за тревата съм чувала ,че им помага за храносмилането-но не съм много сигурна/ но пръст да яде …!

User's Signature

Качена снимка

#77 Потребителят е офлайн   косте Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 March 2011 - 01:03 PM

Споко и моите два бебока( освен двете големи имаме и два бебока) си похапват пръст и трева, даже едното се опита да си отхапе и от бордюра пред блока. Всичко ново минава през устата, след време ще спрат.
User's Signature

Качена снимка

#78 Потребителят е офлайн   krem L Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 March 2011 - 03:28 PM

Мерси за отг.,тепърва ще се шашвам какво може да налапа моята убавица.Но да споделя как ме изненада днес: забелязвам я аз ,че се изнася по терлички не към банята ,а към спалнята след кратко въртене заема поза и пиш...,като и се скарах я занесох в банята повъртя се и нищо,седна пред външната врата и чака –отварям и тя тръгна по стълбите към долния етаж ,като я спрях с НЕ-то на площадката м/у етажите и Хоп ‘’подаръци’’-/акита/ свърши и тръгна да се прибира.Направо съм втрещена,какво да го правя това диване,на 07.04 ни е третата ваксина пък тя навънка иска да си върши нещата !?

User's Signature

Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   krem L Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2011 - 09:41 AM

Качена снимка

Оказа се ,че ще имаме проблемче:Вече излизаме на вън уж да разтоварваме/пишкане ,акане/ДА ама НЕ!Моята мацка е решила ,че излизането на вън/ нещо много вълнуващо/ е свързано с ходцкане душене и игра ,но не и за важното поне в началото.Прочетох доста варианти на хора в подобна ситуация и пак не мога да се насоча как да процедирам .Започнах с чести и кратки излизания през 2-3 часа за около 10 минути ,но не-но веднага след прибиране се нарежда на памперса/пикливката/и си върши всичко без проблем.Какво да го правя това диване ,явно голямото и желание в началото когато искаше на вън се изпари ?!Качена снимка

User's Signature

Качена снимка

#80 Потребителят е офлайн   Angi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 April 2011 - 01:20 PM

Здравейте.А някой да ми каже за хъскито.Моята красавица е на 2 месеца и половина.Чакаме 3 ваксина ,но я извеждаме по малко.На вън нищо ,но като се върнем в къщи и давай белята.Сега ще пробвам с вестници и ще кажа дали се получава.
User's Signature

Аз съм най-хубавото кученце.

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни