Това са Рая, Мира, Нора и Роро. С тях се запознах на улица "Чудомир" в квартал "Надежда" в София, където майка им ги беше родила в един изоставен двор. Видях ги случайно, когато отидох на гости на една моя роднина. Много исках да им помогна, за да не останат на улицата и се свързах с Аnimal Rescue Sofia и Let's Adopt Bulgariа. И двете организации бяха много мили и отговориха бързо на запитванията ми дали биха могли да помогнат на четирите кученца и майка им - за съжаление обаче не можеха да се заемат и с техния случай, защото вече са претрупани с други нуждаещи се животни.
Започнах да мисля за други варианти, за да намеря поне временен дом на сладурите и майка им. Аз самата нямаше как да ги прибера в апартамента, в който живея, защото се грижи за четири котета - най-прекрасните (за мен) същества на света :). Вариант за временен дом все пак се намери - една вила с двор в село Томпсън край София. Само трябваше да организираме транспорт до мястото.
На 17 април аз и приятелят ми отидохме до ул. "Чудомир" в Надежда и хванахме четирите кученца. Цветомир, приятел на мои приятели, а надявам се вече и мой, ни закара до вилата в Томпсън (Безкрайно му благодаря, защото се съгласи да прекара именния си ден - Цветница, на път, а и с непознати. До предишната вечер той не ме познаваше, но когато разбра за какво ми трябва помощ, не се поколеба да помогне).

Трите сестричета и брат им са много по-спокойни - пътят до там доста ги беше стресирал. Обезпаразитени са, но тепърва ще им се слагат ваксини. Обичат да се разхождат, да си играят на двора и да бъдат галени. Освен това са в очакване на своите специални хора, които да ги обичат и да се грижат за тях.
Рая, Мира, Нора и Роро могат да останат на вилата до около 10 май, защото след това там няма да има хора, които да се грижат за тях. Надявам се междувременно да им намерим постоянни стопани, които да ги обграждат с много любов, но също така ни трябва временен дом за тези от тях, които все още нямат постоянен такъв.
Можете да се свържете с мен на имейл maria.vpetrova@gmail.com или на телефон 0899 10 25 13.