T-Bar, в 05 January 2012 - 11:36 PM, написа:
на 17.11.2012 четирите кучета бяха закарани на хотел при Гериат срещу 6лв на ден на куче където останаха до 27.12.2011.
Наложи се да напуснем хотела защото беше предварително резервиран и Гери ни прие по спешност.
на 27.12.2011 аз и Евгени закарахме четиримата в къщата на Мариета Станкова в околностите на София.
Никога не е пставяла въпрос за заплащане освен да покриваме храната.
на 31.12.2011 ми каза че кучетата не се чувстват добре и имат диария и Нора предимно отказва да яде.
На 01.01.2012 се чухме отново, проблемите се бяха задълбочили и се уговорихме на 02.01.2012 да ги доведе за да ги заведа на преглед.
Останалото го знаете.
Уточнение
Нито преди да се уговорим да ги приеме , нито в последствие Мариета е споменавала да е имала кучета болни от гана , коронавирус или каквото и да било.
Още факти:
от 02.01.2012 всеки ден се обаждам в хотела на Гери за да разбера как са другите кучета и бебета - за щастие там няма признаци за тези заболявания, въпреки това са направени тестове на кучетата които са настанени в стаята която обитаваха моите четири и произволно избрани кучета от други клетки - всички тестове са отрицателни.
Когато на другия ден Мариета ми доведе другите две кучета, водеше още едно куче със себе си на което беше направен тест за гана в клиника Зооцентър - познайте --- отново положителен.
???? - http://forum.dog.bg/...be/page__st__70
Аз НЕ МОГА, Аз НЕ ЖЕЛАЯ, Аз нищо няма да прикривам!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Нямах интернет, затова чак сега виждам темата. Първо да кажа, че страшно много стискам палци на кутретата да се оправят. Но понеже фактите далеч не са пълни, ми се иска да ги допълня, доколкото мога.
Има няколко неща, които много ме огорчава, че са спестени. Така че започвам от самото начало.
Теди се обади на Мариета с молба да вземем временно поне 2 от кучетата, защото няма къде да ги настанят, а не могат финансово да си позволят да ги заведат никъде. Познавайки Теди, по моя молба, и с най-чистото желание да й помогнем в трудната ситуация, взехме не 2, а 4 кучета. За който от вас има само по едно куче вкъщи, нека си представи да има изведнъж 5. Единственото, за което помолихме, беше да се покрива храната, тъй като и ние не сме бездънни ями все пак. И тук започват моите съжаления. За това, че се опитахме да помогнем, а сега излизаме виновни. И за това, че изложихме на риск собствените си животни.
Защото тук във "фактите" са спестени няколко много важни уточнения.
1) Още когато ги доведоха Теди и Евгени, всички коментирахме, че кучетата са доста отслабнали от последната ни среща. Теди, не казвам, че е знаела, но не спомена да не са се чувствали добре напоследък, само, че са стресирани много от местенето, особено Нора.
2) Още същата вечер при разходката изпражненията им бяха редки. Нора още същата вечер нямаше особен апетит, но ние имахме обяснението, че е под "стрес"
3) През следващата нощ Рая започна да повръща и разстройството се засили, знам, че беше Рая, защото спеше при мен.
4) На следващия ден повърна и Роро /т.е. 29ти/, след разговор по телефона с Теди, тя изказа предположението, че може би са погълнали талаш, какъвто е имало в хотела. През цялото време се опитвахме да налучкаме какво ядат тези кучета, защото апетитът на всички беше много слаб.
5) Когато Нора се влоши още, в крайна сметка получихме от Теди информация, че тя и в хотела не се е хранила добре.
Е извинявайте, ама как точно са се заразили, че и проявили клиника за 2та часа между оставянето и разходката първата вечер?
Ако бяхме получили адекватна информация за здравето им, а не че са просто чувствителни и под стрес, нямаше и да ги вземем.
А сега да уточня, че съм съквартирантка на Мариета, и при положение, че 3 от кучетата спях при мен, имам доста близки наблюдения над тях. Както и че са били само сред ваксинирани отдавна животни.
Още 2 важни уточнения. Вълчо/Кайзер никога не е стъпвал на това място. Както Теди добре знае, взехме кучетата още при нанасянето си в къща, където кучета никога не са живяли. Затова и я бяхме помолили да ги настани поне за седмица някъде, докато се пренесем.
Теди, ако искаш ми вярвай, но за кучето, за което си предположила, че е било у нас. Това нещастно клетниче не е стъпвало в къщата. На идване към вас с Рая и Мира, като услуга на приятел, минахме да видим настанено от него куче, няма да коментирам къде, мога да ти кажа на лични. Когато видяхме състоянието на кучето, нямахме избор освен да го заведем за тест, както можеш да предположиш, Мариета не си ги носи по джобовете. Сега кученцето е настанено другаде и вече е много по-добре.
И отново, за съжаление ми е ясно, че този ми пост не променя нищо, просто исках цялата истина да я пише.
Чесно казано не ме вълнува къде са се заразили. Това, което е нередно, е да се правят спекулации, при все че ни бяха доведени кучета със здравословен проблем, който някъде някой по веригата е сметнал за маловажен. Пак казвам, отслабнали и с дрисък. Можеше да се спестят много главоболия и на нас и на тези нещастни души, ако знаехме от самото начало за това.
Нека да бъдем максимано ясни и открити за всеки непредубеден четящ форума.