Dog.bg Форуми : Рая, Мира, Нора и Роро търсят дом

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Рая, Мира, Нора и Роро търсят дом

#41 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 January 2012 - 08:53 PM

Показване на мнениетоT-Bar, в 05 January 2012 - 11:36 PM, написа:

Факти

на 17.11.2012 четирите кучета бяха закарани на хотел при Гериат срещу 6лв на ден на куче където останаха до 27.12.2011.
Наложи се да напуснем хотела защото беше предварително резервиран и Гери ни прие по спешност.

на 27.12.2011 аз и Евгени закарахме четиримата в къщата на Мариета Станкова в околностите на София.

Никога не е пставяла въпрос за заплащане освен да покриваме храната.

на 31.12.2011 ми каза че кучетата не се чувстват добре и имат диария и Нора предимно отказва да яде.

На 01.01.2012 се чухме отново, проблемите се бяха задълбочили и се уговорихме на 02.01.2012 да ги доведе за да ги заведа на преглед.

Останалото го знаете.

Уточнение

Нито преди да се уговорим да ги приеме , нито в последствие Мариета е споменавала да е имала кучета болни от гана , коронавирус или каквото и да било.

Още факти:

от 02.01.2012 всеки ден се обаждам в хотела на Гери за да разбера как са другите кучета и бебета - за щастие там няма признаци за тези заболявания, въпреки това са направени тестове на кучетата които са настанени в стаята която обитаваха моите четири и произволно избрани кучета от други клетки - всички тестове са отрицателни.

Когато на другия ден Мариета ми доведе другите две кучета, водеше още едно куче със себе си на което беше направен тест за гана в клиника Зооцентър - познайте --- отново положителен.

???? - http://forum.dog.bg/...be/page__st__70

Аз НЕ МОГА, Аз НЕ ЖЕЛАЯ, Аз нищо няма да прикривам!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Нямах интернет, затова чак сега виждам темата. Първо да кажа, че страшно много стискам палци на кутретата да се оправят. Но понеже фактите далеч не са пълни, ми се иска да ги допълня, доколкото мога.
Има няколко неща, които много ме огорчава, че са спестени. Така че започвам от самото начало.

Теди се обади на Мариета с молба да вземем временно поне 2 от кучетата, защото няма къде да ги настанят, а не могат финансово да си позволят да ги заведат никъде. Познавайки Теди, по моя молба, и с най-чистото желание да й помогнем в трудната ситуация, взехме не 2, а 4 кучета. За който от вас има само по едно куче вкъщи, нека си представи да има изведнъж 5. Единственото, за което помолихме, беше да се покрива храната, тъй като и ние не сме бездънни ями все пак. И тук започват моите съжаления. За това, че се опитахме да помогнем, а сега излизаме виновни. И за това, че изложихме на риск собствените си животни.
Защото тук във "фактите" са спестени няколко много важни уточнения.

1) Още когато ги доведоха Теди и Евгени, всички коментирахме, че кучетата са доста отслабнали от последната ни среща. Теди, не казвам, че е знаела, но не спомена да не са се чувствали добре напоследък, само, че са стресирани много от местенето, особено Нора.
2) Още същата вечер при разходката изпражненията им бяха редки. Нора още същата вечер нямаше особен апетит, но ние имахме обяснението, че е под "стрес"
3) През следващата нощ Рая започна да повръща и разстройството се засили, знам, че беше Рая, защото спеше при мен.
4) На следващия ден повърна и Роро /т.е. 29ти/, след разговор по телефона с Теди, тя изказа предположението, че може би са погълнали талаш, какъвто е имало в хотела. През цялото време се опитвахме да налучкаме какво ядат тези кучета, защото апетитът на всички беше много слаб.
5) Когато Нора се влоши още, в крайна сметка получихме от Теди информация, че тя и в хотела не се е хранила добре.

Е извинявайте, ама как точно са се заразили, че и проявили клиника за 2та часа между оставянето и разходката първата вечер?
Ако бяхме получили адекватна информация за здравето им, а не че са просто чувствителни и под стрес, нямаше и да ги вземем.

А сега да уточня, че съм съквартирантка на Мариета, и при положение, че 3 от кучетата спях при мен, имам доста близки наблюдения над тях. Както и че са били само сред ваксинирани отдавна животни.

Още 2 важни уточнения. Вълчо/Кайзер никога не е стъпвал на това място. Както Теди добре знае, взехме кучетата още при нанасянето си в къща, където кучета никога не са живяли. Затова и я бяхме помолили да ги настани поне за седмица някъде, докато се пренесем.

Теди, ако искаш ми вярвай, но за кучето, за което си предположила, че е било у нас. Това нещастно клетниче не е стъпвало в къщата. На идване към вас с Рая и Мира, като услуга на приятел, минахме да видим настанено от него куче, няма да коментирам къде, мога да ти кажа на лични. Когато видяхме състоянието на кучето, нямахме избор освен да го заведем за тест, както можеш да предположиш, Мариета не си ги носи по джобовете. Сега кученцето е настанено другаде и вече е много по-добре.

И отново, за съжаление ми е ясно, че този ми пост не променя нищо, просто исках цялата истина да я пише.
Чесно казано не ме вълнува къде са се заразили. Това, което е нередно, е да се правят спекулации, при все че ни бяха доведени кучета със здравословен проблем, който някъде някой по веригата е сметнал за маловажен. Пак казвам, отслабнали и с дрисък. Можеше да се спестят много главоболия и на нас и на тези нещастни души, ако знаехме от самото начало за това.

Нека да бъдем максимано ясни и открити за всеки непредубеден четящ форума.
User's Signature

The world has given to me nothing
but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...

Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...

#42 Потребителят е офлайн   T-Bar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 07 January 2012 - 10:01 PM

Благодаря ти за включването my_kaya.

Както казах важното е здравето на кучетата и е важно къде са били моите болни кучета.

Вчера tey4e ми се обади че съм пропуснала стационара в които бяха за около 20 часа преди хотела Роро, Нора и Мира.
Това е стационара на клиника Доверие, където веднага бяха уведомени че кучетте са с гана в момента.
По тяхна информация преди да бъдат настанени и след това не са имали случаи с гана.

По това време Рая беше в къщи както съм написала в един от по-горните си постове и не е имала признаци за здравословни роблеми.
Но въпреки това реших утре да изследвам Бари.
User's Signature

КАСТРИРАЙ!
Бъди отговорен!

#43 Потребителят е офлайн   T-Bar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 January 2012 - 10:27 PM

Лошото е че Нора поддържа висока температура и засъжаление няма подобрение.
Тази вечер бях при тах.
За пореден ден отказва да се храни.
Въпреки това като ме видя намери сили да си повдигне главата и да махне с опашка.
Може да ви се стори смешно, но я помолих да се стегне и да оздравява вече.
Защото тя вече си намери човека.
Зарекла съм се че ако оздравее/надявам се много/ ще бъде моето момиче.

ПП Има постъпили още дарения.
Ще ме извините че не мога тази вечер да ги обявя, ще го направя утре, както и разбивка по дни за лечението, което ни предоставиха от клиниката.
User's Signature

КАСТРИРАЙ!
Бъди отговорен!

#44 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 07 January 2012 - 10:30 PM

Стискаме палци, Тбар! Нека твоето момиче скоро се прибере у дома!
User's Signature

Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2012 - 10:37 PM

Показване на мнениетоT-Bar, в 07 January 2012 - 10:27 PM, написа:

Не е смешно, а е възхитително,Качена снимка!
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#46 Потребителят е офлайн   Мария Петрова Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2012 - 12:28 AM

Показване на мнениетоT-Bar, в 07 January 2012 - 10:27 PM, написа:

Лошото е че Нора поддържа висока температура и засъжаление няма подобрение.
Тази вечер бях при тах.
За пореден ден отказва да се храни.
Въпреки това като ме видя намери сили да си повдигне главата и да махне с опашка.

ПП Има постъпили още дарения.
Ще ме извините че не мога тази вечер да ги обявя, ще го направя утре, както и разбивка по дни за лечението, което ни предоставиха от клиниката.

Само да се оправи, аз не съм и мечтала да попадне на по-прекрасен човек, който да я обича и да се грижи за нея. Само да оздравее милата.

#47 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ВЕО,дизайн,риболов,оф-роуд

Публикувано: 08 January 2012 - 12:53 AM

Стискаме много лапички и палци,това съкровено желание, да бъде реалност,желая ви го от сърце:)
User's Signature

Качена снимка

"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса!"

#48 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2012 - 11:21 AM

my_kaya, и аз благодаря за уточненията.
Това е единственият начин да се разбере истинската ситуация - когато има яснота какво, кога и как се е случило.
Съжалявам, ако моя пост в темата на Вълчо се приема като спекулация, но там се казва само, че тези 4 са били в същия приемен дом. Сега разбирам, че са били в друг дом, извинявам се за неточността и се съгласявам, че случаят на тези четирима няма нищо общо със случая на Вълчо.
Като цяло и моите притеснения изобщо не са свързани с това къде точно са се заразили, още повече това едва ли може някога да се знае с категоричност. Моите притеснения са свързани с това има ли занижени критерии в приемния дом, който осигурява Мариета Станкова.

Стискам палци на Нора и на другите тримца.

#49 Потребителят е офлайн   Мария Петрова Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2012 - 12:30 PM

Здравейте,

Най-после положителни новини. Рая не е болна от гана! Днес сутринта са й направили тест и е отрицателен. На Нора и Роро бяха направили тестове (положителни) още в "Добро хрумване", а на Мира й направиха тест, когато я заведохме в Зооцентър (също положителен). Но тогава им свършиха тестовете и чакаха ново зареждане. Освен това според един от специалистите в Зооцентър нямаше начин и Рая да не е болна и нямало смисъл да й правим тест. Ветеринари, познати на Теди (T-Bar), обаче казаха, че има поне микроскопичен шанс ваксините на Рая да са издържали и тя да не е болна. Оказаха се прави. Стават чудеса! Днес ще я преместим на хотел, защото няма смисъл да стои в клиниката повече.

За Нора за съжаление новините са отрицателни. Пак е с температура 39.9 градуса, въобще не яде и слабее. От днес й слагат интерферон, който бил най-доброто в борбата с ганата. Мира и Роро, слава Богу, са добре - хапват нормално, изпражненията им са нормални.

Молете се за Нора, за да оздравее бебето ни!

#50 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 January 2012 - 12:36 PM

Много хора ви мислим, кученца. Дано и Нора да се оправи и оттук насетне новините да са само и единствено добри!

#51 Потребителят е офлайн   T-Bar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 January 2012 - 10:57 PM

Аз обаче ще съмвестителя на недобрите новини.
Тази вечер около 2 часа бях при тях.
Тримата герои са добре, НО Нора се е влошила още и вече диша много тешко.
Дори не помръдна като влязох.
Все пас и дадох със спринцовка малко количество бебешко пюре с надеждада че няма да повърне.
Поне докато бях там не го повърна.
Единия от лекарите смяташече е грешка.
Но ако не го повърне през нощта, утре ще пробвам пак.
Стискайте палци много.
User's Signature

КАСТРИРАЙ!
Бъди отговорен!

#52 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2012 - 11:05 PM

Теди, цялата ни банда стиска много силно палци на Норичка!!!
Бъди силна!!! :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2012 - 11:07 PM

Стискаме Теди и много ви мислим. Хайде Норче, оздравявай!
User's Signature

Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   Мария Петрова Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2012 - 11:28 PM

Показване на мнениетоT-Bar, в 08 January 2012 - 10:57 PM, написа:

Аз обаче ще съмвестителя на недобрите новини.
Тази вечер около 2 часа бях при тях.
Тримата герои са добре, НО Нора се е влошила още и вече диша много тешко.
Дори не помръдна като влязох.
Все пас и дадох със спринцовка малко количество бебешко пюре с надеждада че няма да повърне.
Поне докато бях там не го повърна.
Единия от лекарите смяташече е грешка.
Но ако не го повърне през нощта, утре ще пробвам пак.
Стискайте палци много.

Приемам като положителен факта, че Нора изглежда беше свалила температурата тази вечер. Само да се пребори, защото както казват лекарите, сега получава най-добрите възможни лекарства и остава да е достатъчно силна. А аз вярвам, че е достатъчно силна въпреки усилията на двамата дежурни лекари да ни подготвят за "най-лошото" в нейния случай.

Отново направихме снимки на четиримата. Вероятно ще ги публикувам утре, защото тази вечер просто нямам сили вече.

#55 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 January 2012 - 01:07 PM

Как е днес Нора?

#56 Потребителят е офлайн   Мария Петрова Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2012 - 05:05 PM

Преди около половин час говорих с д-р Кирил Георгиев от Зооцентър. Последните новини около Нора са, че след раздвижване сутринта, когато е станала сама да пие вода, няма друго подобрение. Продължава да лежи и за пореден път отказва да яде. Температурата й е все още в горната граница - 39.6 градуса (досега все беше 39.9, така че дано лекото сваляне да е добър знак). Както снощи, Нора продължавала да диша тежко и трудно, описа лекарят.

От вчера й слагат интерферон, утре е следващата доза, в четвъртък ще е третата. Д-р Георгиев обясни, че по най-опростен начин функционирането на лекарството може да бъде описано като намиране на вируса и помагане на организма да го изхвърли.

По молба на Теди и беше направена пълна кръвна картина. Лекарят ми обясни, че като цяло е добра, но тромбоцитите са ниски. Предполагат, че сигурно дългото заболяване и по-слабата имунна система са причините за това, но тромбоцитозата можела и да е симптом за друго заболяване, причинявано от кърлежи. Ще й направят тест, за да се разбере дали е то (дано не). Кръвната картина показала и че черният дроб на Нора не е засегнат от тежката лекарствена терапия. Все пак тя е много млада и черният дроб се възстановявал бързо, каза още лекарят.

Другите трима герои са добре. Рая, въпреки отрицателния резултат от теста за гана, ще остане още няколко дни в Зооцентър, решихме с Теди. Причината за решението ни е, че според други ветеринари не трябва да рискуваме с местенето й и е по-добре още известно време да е под наблюдение. По този начин ще можем и да сме максимално сигурни, че няма да има зараза за други кучета, когато накрая я преместим (на никого не искаме да причиним това, което в момента се случва с Рая, Мира, Нора и Роро).

Благодаря отново за подкрепата! Толкова хора питат как са четиримата и мислят за тях, че няма начин да не се оправят (поне така го чувствам, макар и да съм силно притеснена за Нора).

#57 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 January 2012 - 11:32 PM

Днес бях при Гери и при нея всичко е наред.Всичките кучета да в отлично състояние .Лабораторните проби от на място взет препарат са отрицателни за вируси ,има документи за което-Форсмажорното е, че заради всичко това тук къщата на жената тъне в дезинфиканти и е в карантина временно . Гери е изрядна - както винаги е била!

Махнах гигантският цитат.
мод

User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#58 Потребителят е офлайн   Мария Петрова Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2012 - 11:36 PM

Здравейте, Теди отиде тази вечер да види Рая, Мира, Нора и Роро. Тя няма възможност да пише, така че предавам как е минало посещението. Рая, Мира и Роро се подобряват все повече и повече. Нора е станала и е отишла при Теди сама! Такова нещо не се е случвало от началото на пребиваването й там. Дежурните лекари дори се учудили, имайки предвид колко е отпаднала. Момичето обаче явно си връща желанието за живот, а и вероятно интерферонът действа. Както каза Теди: "Не се ентусиазирай прекалено!", обаче поне за тази вечер нека се радваме на малката победа. Дано утре има още по-добри новини!

#59 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 09 January 2012 - 11:39 PM

Показване на мнениетоМария Петрова, в 09 January 2012 - 11:36 PM, написа:

Нора е станала и е отишла при Теди сама! ........ Дано утре има още по-добри новини!

Много сте ми на сърце, да знаете!
А тази новина ме зарадва, дано утре ни зарадвате още повече!
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#60 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 January 2012 - 09:41 AM

Казват, че половината от успешното лечение било, да се запази позитивната енергия за случая!
Пращам на муцунката много вяра, че ще се пребори!
Възхищавам се на отдадеността ви :rc_036:!
Дано всичко се нареди по най-добрия начин!

• (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни