Dog.bg Форуми : Рая, Мира, Нора и Роро търсят дом

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Рая, Мира, Нора и Роро търсят дом

#21 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 January 2012 - 08:41 PM

Божичко, какъв ужас, какво нещастие и четеримата мъника да се разболеят Качена снимка !

Ще гледам да помогна, какъв ужасен месец, хем всички са фалирали след празниците, хем толкова много нуждаещи се! 120 лв. на ден е страшна цифра, лечението може да се проточи до един месец!

Аз доста се поозорих сама да плащам за Найда (тя не се пребори за съжаление с ганата), та и аз да призова съфорумците да помогнат кой с колкото може!

Стискам палци на бебоците да се преборят, от цялото си сърце им го желая!
Бреей през ваксината, ужасна работа е това! Ама нищо чудно и ваксините да пробиват! (

#22 Потребителят е офлайн   T-Bar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 January 2012 - 11:15 PM

Пътят към ада е постлан с добри намерения................. само се надявам за добрите намерения , защото аз явно крача по този път!
User's Signature

КАСТРИРАЙ!
Бъди отговорен!

#23 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2012 - 11:27 PM

Теди, много силно се молим за шушулките! Дано успеят да издържат и да се преборят!!!
Само ви си знаете колко ви коства това... и тук нямам предвид само финансовото измерение, а особено и душевното...
User's Signature

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 January 2012 - 11:34 PM

Великолепната четворка и T-bar - дръжте се! Имате много стиснати лапи и палци от нас! Най-тъмно е, преди да съмне. Вярвайте в това.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#25 Потребителят е офлайн   T-Bar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 January 2012 - 11:36 PM

Факти

на 17.11.2012 четирите кучета бяха закарани на хотел при Гериат срещу 6лв на ден на куче където останаха до 27.12.2011.
Наложи се да напуснем хотела защото беше предварително резервиран и Гери ни прие по спешност.

на 27.12.2011 аз и Евгени закарахме четиримата в къщата на Мариета Станкова в околностите на София.

Никога не е пставяла въпрос за заплащане освен да покриваме храната.

на 31.12.2011 ми каза че кучетата не се чувстват добре и имат диария и Нора предимно отказва да яде.

На 01.01.2012 се чухме отново, проблемите се бяха задълбочили и се уговорихме на 02.01.2012 да ги доведе за да ги заведа на преглед.

Останалото го знаете.

Уточнение

Нито преди да се уговорим да ги приеме , нито в последствие Мариета е споменавала да е имала кучета болни от гана , коронавирус или каквото и да било.

Още факти:

от 02.01.2012 всеки ден се обаждам в хотела на Гери за да разбера как са другите кучета и бебета - за щастие там няма признаци за тези заболявания, въпреки това са направени тестове на кучетата които са настанени в стаята която обитаваха моите четири и произволно избрани кучета от други клетки - всички тестове са отрицателни.

Когато на другия ден Мариета ми доведе другите две кучета, водеше още едно куче със себе си на което беше направен тест за гана в клиника Зооцентър - познайте --- отново положителен.

???? - http://forum.dog.bg/...be/page__st__70

Аз НЕ МОГА, Аз НЕ ЖЕЛАЯ, Аз нищо няма да прикривам!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

User's Signature

КАСТРИРАЙ!
Бъди отговорен!

#26 Потребителят е офлайн   Мария Петрова Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2012 - 01:16 AM

Здравейте, тази вечер посетихме четиримата сладурковци в Зооцентър. Рая и Мира са много добре, подвижни, активни. Роро също е добре, лекарката го похвали, че той е най-дисциплиниран от всички, а ние си знаем, че той е най-спокоен от четиримата :) Той все още има гнойно течение от едната ноздра, но му стискаме палци да се справи и с него. Нора е спряла да повръща, но за съжаление не яде и затова е с абокат, чрез който й вливат глюкоза. Днес цял ден са я хидратирали, а вечерта тя пи вода пред нас. Само да започне и да се храни.

И четиримата ще продължат още два дни да получават серум и имуностимуланти, за да е сигурно, че организмът им ще има най-добрите шансове да се пребори с болестта.

Като прикачена снимка съм сложила двете касови бележки за плащанията по сметката в Зооцентър - 80 лв., които бяха платени при приемането на кученцата в клиниката и 355 лв. и 50 ст., платени тази вечер. В тази сума се включват престоят и лекарствата на кученцата от началото на пребиваването им там до утре (06.01.2011 г.) включително.

Безкрайни благодарности искам да изкажа на "Добро хрумване" за 160 лв. от календари на dog.bg/dailapa, които ни предоставиха за сметката на кученцата и с чиято помощ беше платена сумата тази вечер.

Безкрайно благодаря и на Анелия Камбурова, която също отдели свои лични средства - 40 лв., с които покри част от сметката на Рая, Мира, Нора и Роро отделно от двете суми/касови бележки, споменати по-горе. Благодаря и за това, че отдели от времето си да отиде да ги види - Рая и Мира особено са големи почитателки на това някой да им обръща внимание :)

Сигурна съм, че четиримата усещат положителната ни енергия и молитвите ни за оздравяването им. И още веднъж - огромно благодаря на всички, които ни помогнаха досега и са съпричастни с историята на Рая, Мира, Нора и Роро. Дано тя да има щастлив край!

П.С. Утре вечер ще се постарая да пусна и снимки с четиримата от клиниката.

Прикачена снимка

#27 Потребителят е офлайн   Мария Петрова Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2012 - 01:26 PM

Привет,

Това е интернет страницата на Зооцентър, където са настанени Рая, Мира, Нора и Роро: http://zoocenter-bg.com/?dir=217 Намира се на бул. "България" 53 в София. Преди минути говорих с главния ветеринарен лекар там - д-р Ива Николова, която ми съобщи, че Рая и Роро се чувстват много добре. При Мира днес пак е имало кашлица. Нора продължава да поддържа висока температура - 39.9 градуса, не се храни и все още е с абокат и на система.

Поради появили се информации за злоупотреба със средства в случая с Вълчо/Кайзер от "Заедно срещу насилието..." във Фейсбук (това е линк към историята му в дог.бг: http://forum.dog.bg/...E/page__st__60) искам да помоля желаещите да помогнат за лечението на четирите кученца направо да дарят средства в клиниката, за да осигурим максимална прозрачност. Осъзнавам, че не всеки би могъл да се разходи до там и по тази причина помолих д-р Николова да пита управителя дали може да ни дадат банкова сметка на клиниката, по която да се превеждат средства. Ще пиша по-късно с още информация.

Благодаря отново на всички, които ни стискат палци и помагат на Рая, Мира, Нора и Роро!

#28 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 06 January 2012 - 01:30 PM

Показване на мнениетоМария Петрова, в 06 January 2012 - 01:26 PM, написа:

Поради появили се информации за злоупотреба със средства в случая с Вълчо/Кайзер ...

... от групата на Заедно срещу насилието във Фейсбук.
Моля, нещата да се изписват коректно. Темата е неприятна и е добре всичко да е точно казано (за тези, които няма да цъкнат на линка и да прочетат цялата друга тема).
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#29 Потребителят е офлайн   Мария Петрова Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2012 - 02:01 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 06 January 2012 - 01:30 PM, написа:

Поради появили се информации за злоупотреба със средства в случая с Вълчо/Кайзер ...

Моля, нещата да се изписват коректно. Темата е неприятна и е добре всичко да е точно казано (за тези, които няма да цъкнат на линка и да прочетат цялата друга тема).

Привет, линкът е точно, защото искам да е максимално коректно. Чела съм цялата тема за Вълчо/Кайзер и според мен е най-чисто всеки да направи същото. Затова сложих линк кък нея.

#30 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 January 2012 - 02:06 PM

Има хора, които влизат тук просто, за да хвърлят едно око, хора които даряват и не всеки ще изчете всичко. Така поднесената информация, може да заблуди човек, че са констатирани злоупотреби именно с форумната сметка, затова моля ви направете си уточнение в предният пост, че става въпрос за Заедно от фейсбук.

Успех на бандатата, дано се пребори
User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   Мария Петрова Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2012 - 02:24 PM

Боже мили, не, никога не е ставало дума за нещо нередно с форумната сметка. Извинявам се, ако съм била разбрана погрешно и благодаря, че ни стискате палци.

#32 Потребителят е офлайн   T-Bar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 January 2012 - 03:45 PM

Показване на мнениетоМария Петрова, в 06 January 2012 - 02:01 PM, написа:

Показване на мнениетоbushkata, в 06 January 2012 - 01:30 PM, написа:

Привет, линкът е точно, защото искам да е максимално коректно. Чела съм цялата тема за Вълчо/Кайзер и според мен е най-чисто всеки да направи същото. Затова сложих линк кък нея.

Единственото което искаме е избегнем всякакви съмнения и да направим всичко максимално прозрачно.
Поради това искаме да няма взети пари така че да има съмнение относно тяхното използване.
А без помощ просто не знам как ще се справим.
Това е.
User's Signature

КАСТРИРАЙ!
Бъди отговорен!

#33 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2012 - 03:49 PM

А това значи ли, че постъпващите по форумната сметка трябва да предавам там (защото вече има такива) и срещу какъв документ?

#34 Потребителят е офлайн   T-Bar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 January 2012 - 03:57 PM

Показване на мнениетоT-Bar, в 28 December 2011 - 05:11 PM, написа:

Вчера преместихме четиримата пътешественици отново.
Евгени, благодаря ти много!
Малко съм тъжна, защото са доста далеч и ще ми е трудно да ги видя скоро.
Но най-тъжното е че на моята любимка Нора това местене не и се отразява добре. Омърлушена е, няма апетит. Като ме видя, така се зарадва, сякаш казваше "Идваш да ме вземеш нали?", ноооооооо уви!
Оставих я овесила нос.
Тя обожава хората.
Тя много иска да има дом и собствени хора.
Тя има нужда от това сега и веднага.
Тя е така прекрасна.Прикачен файл 384561_310918785605094_100000609260242_1037712_824909777_n.jpg
:rf_011:

Цитирам този свой пост, защото искам да бъда максимално коректна.
Сутринта разговарях с Мариета и тя с оглед на настоящото развитие смята че това е била първи признак на заболяването.
Категорично смята че е невъзможно да е и имало заразени кучета при нея.
Отново тази сутрин разговарях с Гергана, там нещата за щастие са все така спокойни.

За хората които не са разбрали до този момент искам да кажа че ще се придържам единствено и само към факти и нищо друго.
Факт е че четиримата са болни и аз не мога и не искам да скрия този факт, защото това е единствената отговорна позиция.
Не желая и изказвам мнение защото съм пристрастна и е възможно да не бъда обективна.

Лошото е че днес и Мира се е влошила и оптимизма ми е на път да се изпари, но ние ще се борим до край.
А най важното в тази тема са кучетата и искам да се концентрираме само и единствено върху тяхното лечение.
User's Signature

КАСТРИРАЙ!
Бъди отговорен!

#35 Потребителят е офлайн   T-Bar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 January 2012 - 04:03 PM

Показване на мнениетоmil_, в 06 January 2012 - 03:49 PM, написа:

А това значи ли, че постъпващите по форумната сметка трябва да предавам там (защото вече има такива) и срещу какъв документ?

Мария е прикачила касови бележки за внесените до момента суми, в тях влизат 160 лв. получени вчера от мен от форумските календари.
В клиниката казаха че могат да издадат фактура, ние ще се съобразя с всякакво изискване за документи, каквито предложите.
User's Signature

КАСТРИРАЙ!
Бъди отговорен!

#36 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2012 - 04:08 PM

Става дума за следващи, защото днес има нови дарения.
Тях да нося там ли и ако да - какъв документ да представя, че съм ги занесла? Също така очаквам, че въпреки желанието, по форумната сметка ще дойде още помощ. Може да ми дадеш инструкции и на ЛС и както ти е удобно.

#37 Потребителят е офлайн   Мария Петрова Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2012 - 04:13 PM

Показване на мнениетоmil_, в 06 January 2012 - 04:08 PM, написа:

Става дума за следващи, защото днес има нови дарения.
Тях да нося там ли и ако да - какъв документ да представя, че съм ги занесла? Също така очаквам, че въпреки желанието, по форумната сметка ще дойде още помощ. Може да ми дадеш инструкции и на ЛС и както ти е удобно.

Веднага ще Ви издадат касова бележка (или фактура, ако предпочитате), когато ги занесете. Анелия Камбурова, която следи историята на четиримата чрез групата им във Фейсбук, на 05.01. мина да ги види и да остави 40 лв. за лечението им, за което на място веднага й е била дадена касова бележка.

#38 Потребителят е офлайн   T-Bar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 January 2012 - 04:16 PM

Явно въпреки желанието за яснота, нещо не се изразяваме правилно.
Аз лично смятам че mil_ е възможно най-точния човек в отчетите и може да се използва и форумската сметка.
User's Signature

КАСТРИРАЙ!
Бъди отговорен!

#39 Потребителят е офлайн   Мария Петрова Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2012 - 11:22 PM

Здравейте,

Ето и новините от тази вечер. Посетихме Рая, Мира, Нора и Роро в Зооцентър. Нора продължава да не е добре. Доктор Ива Николова каза, че ситуацията при нея е негативна. Нора за втори ден само пие вода, изобщо не яде, не ходи до тоалетна по голяма нужда. Дори не иска да помирише храна. Занесохме й пилешка пържола, надявайки се да я изкушим с различна храна, но нямаше никакъв резултат. Продължава да поддържа висока температура - сутринта беше 39,9 градуса, през деня са я свалили до 39,4, но към 20:30 ч., когато отново е измерена, пак се беше вдигнала до 39,9 градуса. Ужасно е отпаднала и не иска да става, само й се лежи. Според лекарите ключовото е Нора да свали температурата и да започне отново да се храни, защото сега получава хранителни вещества само чрез абокат и система.

Мира, Роро и Рая са жизнени и леко са наддали. Особено жизнена е Рая, която е "душата на компанията" и се опитва дори да се измъкне под решетката на клетката. Течението от носа на Роро продължава да намалява. Надяваме се и кашлицата на Мира да спре.

От утре (07.01.) четиримата вече ще са на антибиотици, след като изкараха петдневен курс на лечение със серум и имуностимуланти. При Нора антибиотиците ще се вливат венозно.

Благодаря за подкрепата за тях!

Публикувам снимки на четиримата от клиниката:

Нора
Прикачена снимка

Нора
Прикачена снимка

Роро и Рая (отляво надясно)
Прикачена снимка

Роро и Рая (отляво надясно)
Прикачена снимка

Мира
Прикачена снимка

Мира
Прикачена снимка

#40 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2012 - 04:35 PM

Това име Рая май носи само лудории в главите на наименованите. От как кръстих котето при мен така, забелязвам, че всички с това име са супер луди, жизнерадостни. И имат силен имунитет - Рая също изкара една от страшните котешки болести, но изключително леко. Стискам палци на всички герои да се преборят!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

• (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема