Рая, Мира, Нора и Роро търсят дом
Публикувано: 10 January 2012 - 10:43 AM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 10 January 2012 - 09:15 PM
Buddy28, в 10 January 2012 - 08:37 PM, написа:
И аз така, как сте?

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 10 January 2012 - 11:01 PM
Ето новините от посещението ми при Рая, Мира, Нора и Роро тази вечер. Първо, разбира се, за Нора - нея всички най-много я мислим и се притесняваме. Днес, за съжаление, подобрението, на което толкова се надявахме, не се е случило. Не е ставала. Не стана и когато аз бяха там. Диша много, много тежко. Дежурните казаха, че носът й вътре вече е целият в язви заради силното отделяне на секрети. Не е свалила и температурата. Тази вечер беше втората доза от интерферона. Дано подейства и утре е по-добре, защото тази вечер направо ми се доплака, когато я видях.
Вече няма да изпадам в еуфория, както снощи. Особено и след като днес Роро също се е влошил. Започнал е пак да вдига температура - поддържа 39,6 градуса. Иначе секретите от очите ги няма, но от носа пак има в двете ноздри (беше само от едната). Пак ще започнат да му слагат серум, ако продължи да се влошава. Правили са му вчера вечерта тест за гана, но още отделя вируса, при това с много високи показатели. Обясниха ми, че стойностите на вируса би трябвало да са по-ниски след такъв период на лечение. Хубавото е, че има апетит и продължава да хапва солидно. С Рая вече не са заедно в една клетка, защото тя е с отрицателен тест и както каза д-р Николова - по-добре да не й тестваме имунната система докрай. (хубавото за Роро е, че когато не са заедно, той може сам да си яде храната - Рая налиташе и на неговите порции).
Рая е много добре - и видимо, и по мнението на лекарите. Много жизнено момиче. Мира също се подобрява. Апетитът й става все по-силен и кашлицата, от която се притеснявахме, вече я няма.
Ужасно коварно заболяване. След тази вечер ви моля всички усилено да стискате палци на ръцете, краката (или лапичките), защото битката с ганата е в разгара си и явно не само при Нора.
Публикувано: 10 January 2012 - 11:26 PM

Публикувано: 11 January 2012 - 12:19 PM
Публикувано: 11 January 2012 - 02:27 PM
http://www.youtube.c...h?v=9p2ogM7uaaU
Публикувано: 12 January 2012 - 12:29 AM
Нора никак не е добре. Температурата й е 39,9 градуса, изключително тежкото дишане и неяденето продължават да са налице. Цялата е кожа й кости. Нослето й е разранено от секретите. Понякога ставала през деня. Опита да стане и когато аз бях там. Видях тремора на задните й крачета. Според дежурната лекарка в Зооцентър след като вирусът е проникнал в нервната система, не могат да се правят никакви прогнози за крайния изход, но според нея негативното му влияние няма да се ограничи до задните лапи. "Всичко зависи от Нора", смята д-р Карагеоргиева.
Роро хапва нормално и има нормални изпражнения, но температурата му е висока почти колкото на Нора - 39,8 градуса, което е тревожно.
Мира е една почти напълно излекувана госпожица, а Рая е най-енергичното момиче на света. И на двете температурата им е под 39 градуса - съвсем в норма. Понякога ми се иска да прелея част от жизнеността на Рая на Нора, която просто няма право да се предава. Тя е любимката на всички ни, които се грижим за тях от април и просто не може да ни остави. Точно на финалната права към щастието е. Само да издържи.
П.С. Благодаря ви са положителната енергия. Дано и Нора я усети и да е по-силна. Роро също го чакаме да се оправя окончателно, не бива пак да се влошава.
Публикувано: 12 January 2012 - 03:35 PM
И Роро да не се влошава!
Постарайте се да не плачете пред нея, на нея са й нужни всички сили за себе си, не може да тъгува, че любимият човек плаче, те много чувстват миличките животинки и съпреживяват!
Ако това е някаква утеха, искам да кажа, че всеки ден си мисля за Нора и Роро и стискам палци и се моля да оздравеят! Хайде мънинички, още малко остана!
Искам да питам сега нещо глупаво! При Найда бях много ошашкана и не питах лекарите, но курс с нивалин сега безмислен ли е? Няма ли да предодврати нервните поражения? Няма ли да помогне?
Извинявам се, ако се меся прекалено!
Публикувано: 12 January 2012 - 11:38 PM
Започвам с положителните, защото са много радостни. На Мира днес й беше направен тест за гана и е отрицателен. Сега не само Рая е с отрицателен тест и имаме 50% успеваемост в борбата с ганата! (дано само да няма остатъчни въздействия и да не се прояви след месеци в нервната им система).
Температурата на Роро е спаднала - 39,4 градуса. Може и по-ниска да е и трябва, но важното е, че има напредък. Не може да се предава, след като толкова се беше подобрил. Има много секрети в носа, а почти се беше изчистил.
Нора - бори се, но засега неуспешно. Още не е яла и има температура 39,9 градуса. Диша тежко, има секрети от нослето и конюнктивит. Днес за първи път имахме разговор, в който директно ми казаха, че нейният случай щял да има летален изход, тя само се мъчела така и имало и друг вариант. Казах, че сме наясно с всички варианти и знаем колко е ужасно заболяването, но категорично няма да евтаназираме любимата ни Нора. Тя се радва, когато ни види. Галих я, гушках я и я целувах, за да усети колко много я обичаме. Да, състоянието й е много тежко, но според други ветеринари положението далеч не е изгубено. Не възнамеряваме да се правим на Господ и да й отнемаме живота. Максимално ще й помогнем да го запази. Останало зависи от нея и една по-висша сила.
П.С. И този път нямаше никакви сълзи. Четиримата не се предават и имат нужда от подкрепата ми, а не от лигавщини.
П.П.С. @ Мърфи - ще питам за нивалина, благодаря за информацията.
Публикувано: 13 January 2012 - 10:08 AM