Dog.bg Форуми : Ирландски вълкодав

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (80 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ирландски вълкодав

#161 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 24 October 2007 - 03:53 PM

Ще си позволя да кача една от снимките от линка който даде Jordan staffffff .Просто ми хареса адски много :wub:

Прикачени файлове

• Прикачен файл  12.jpg (22.08K)
    Брой сваляния: 223

User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#162 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2007 - 02:13 PM

Цитат

Затова мисля че могат да се ползват за лов и не само на вълци.

А за какво друго освен вълци стават,-> глигани , мечки?? Значи според теб тази порода се справя без проблеми с вълци, но тази информация от къде я имаш, дай линк, че ми стана интересно.
Или се мислите щом името му е вълкодав, значи автоматично дави вълци :blink:...проблема ще дойде ако кучето ви не успее да се представи на вълка... и тогава той няма да знае каква му е породата ;D.

#163 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 25 October 2007 - 06:39 PM

При нас взимането на Ирландския вълкодав бе свързано с изпълняването на една отдавнашна мечта, много красиви емоции и никога мисълта за " давене "не е била на преден план  :rolleyes:
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#164 Потребителят е офлайн   Вельо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2007 - 07:27 PM

Цитат

Винаги ми е било интересно от къде произлиза името на тази порода и дали и в оригинал на английски значи същото.
Ще се радвам ако някой ми отговори.
Поздрави.

За породата накратко можеш да прочетеш в jivotincheto.com, zoomania.org, wikipedia.org и най-вече в  www.irishwolfhounds.org.

Някъде бях чел, че на времето са били много агресивни и тъй като на Британските острови вече няма вълци и не са нужни такива кучета, за да бъде запазена породата от селекция са изключени злобните. Сега кучетата от породата по-скоро са домашни любимци и не се толерират проявяващите агресия. Така че тази порода в съвременния си вид не става за лов и охрана.
На живо по изложби отблизо съм виждал две кучета от Унгария и едно женско куче от Румъния (нея съм я водил и за повода, беше изключително глезлива :blink:). Всичките бяха спокойни и даже безразлични към околни хора и кучета.

#165 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2007 - 07:33 PM

Цитат

При нас взимането на Ирландския вълкодав бе свързано с изпълняването на една отдавнашна мечта, много красиви емоции и никога мисълта за " давене "не е била на преден план  :rolleyes:

Мисълта ми беше друга, че обвързването на много породи само с екстериор изсмукан от пръстите  и изложби отдалечава всяка порода много от първоначалното и предназначение .

#166 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 October 2007 - 07:47 PM

Добре, и???
Да не се гледа блъдхаунд освен ако нямаме роби, които да преследва през блатата ли!? Да не гледам пудел освен ако не ходя на лов за водоплаващи птици?! Да не гледаш питбул освен ако не го използваш за бой!?
Слава богу, живеем във време, в което нямаме нужда да разчитаме на домашните животни за друго, освен за храна. Конят, кучето и волът вече нямат жизненоважно значение за нашето добруване. И искрено се надявам да се върви към уеднаквяване на психиката на кучетата от всички породи - да се създават умни, уравновесени и добронамерени животни. Защото, за щастие, вече нямаме нужда от тях да ни пазят и ловят храна.
User's Signature

Качена снимка

#167 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2007 - 11:30 PM

Цитат

Добре, и???
Да не се гледа блъдхаунд освен ако нямаме роби, които да преследва през блатата ли!? Да не гледам пудел освен ако не ходя на лов за водоплаващи птици?! Да не гледаш питбул освен ако не го използваш за бой!?
Слава богу, живеем във време, в което нямаме нужда да разчитаме на домашните животни за друго, освен за храна. Конят, кучето и волът вече нямат жизненоважно значение за нашето добруване. И искрено се надявам да се върви към уеднаквяване на психиката на кучетата от всички породи - да се създават умни, уравновесени и добронамерени животни. Защото, за щастие, вече нямаме нужда от тях да ни пазят и ловят храна.

:huh:  Ако наистина го мислиш това, значи съм прав за това, което казах, че всички кучета се селектират вече по това как маршируват на изложбата....
Но нека не разваляме на хората темата!

#168 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2007 - 11:54 PM

А ти какво предлагаш: да пазим първоначалното предназначение, че да запазим породата, без да си мърдаме пръста да я променим? хитро.

#169 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 12:05 AM

Цитат

А ти какво предлагаш: да пазим първоначалното предназначение, че да запазим породата, без да си мърдаме пръста да я променим? хитро.

#170 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 12:09 AM

Цитат

Във всеки случай не приемам това "да се върви към уеднаквяване на психиката на кучетата от всички породи "   и всички да станат милички , сладички , розовички :->), типично мнение на някое захаросано 12-13 годишно момиченце още с барби в едната ръка....

#171 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 October 2007 - 12:13 AM

по уеднаквяването на психиката и аз не си падам, тогава няма да има смисъл от породи.
и ся, ясно, че ти се ще да въвлечеш инсулт в лична разпра, ама много прозрачно бе.
Предлагам да оставим ирландските вълкодави на хората, които разбират от вълкодави.

#172 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 12:44 AM

Аз го казах това :blink:.

#173 Потребителят е офлайн   buch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 October 2007 - 07:52 PM

Може ли снимки на различните цветове на вълкодава
User's Signature

КУЧЕТО - КАКВО Е ТО ЗА НАС? НАЙ-ДОБЪР ПРИЯТЕЛ, НАЛИ?

Качена снимка

#174 Потребителят е офлайн   Darkyx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2007 - 04:43 PM

Цитат

Извинявайте, но аз рядко влизам .... много работа  ;D !!!
Мога да пробвам да отговоря на някои от въпросите.
В България Ирландски Вълкодав въобще не може да се купи (с или без родословие), а и отвън не е толкова лесно, казвам го от опит. За Биби се борихме 18 месеца, минахме през всякакви изпълнения Физиономия може да даде ако не я мързи  ;D ;D ;D !!!

уби всичко в мен  :o

#175 Потребителят е офлайн   IW_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2007 - 11:14 AM

уби всичко в мен  :o
[/quote]

Дам!!! Не съм казал, че е невъзможно. Само казах да се въоръжите с търпение.  :angry:
Проблема е в това, че дори да напишеш на някой развъдник: Имам ХХХХХХ Евро и искам кученце. Те ти отговарят: Да добре и какъв опит имате с нашата порода? Отговора за Българи обикновено е: Е как какъв нали казах в България няма никакви вълкодави (важеше за мен). На това обикновено се получава отговор: Емиии ще помислим, може би не точно от това кучилооо ..... И толоз!!! Тука обикновено търсиш приятели  :sos: ;D в моя случай Физиономии. ;D Обаче и там не е лесно щото те са силни в хъскитата как да гарантират, че ти ще се справиш с Вълкодав. И се почват едни...  :rolleyes: Късмет извадих аз че Биби с някои условности ми е подарък. И то неочаквано за нас качествен. Цитирам думите на Злати на World Dog Show Poznan, първо получихме оценка отличен, и тя вика "Еха имаме Ирландски Вълкодав!" После взеха да излизат от ринга и тези с отличните оценки, докато остана Биби и още три кучета. Бяхме онемяли, само аз и тя Българи в залата чудим се какво става, е, дадоха ни 4-то място. Но пък само на нас съдииката ни обърна внимание след отсъждането т.е. обясни ни къде са ни грешките. Туй то, стана бозалив роман ма ще ме извините. :'(

#176 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 31 October 2007 - 11:58 AM

Мога само да добавя,че съдийката на свтовното беше от Великобритания и каза,че 40г е развъждала вълкодави.Даже паднах от смях ;D жената докато говори с нас не спря да скубе Бибито...било и навик.
Иначе наистина много трудно се взима бебе вълкодав.
User's Signature

Качена снимка

#177 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 October 2007 - 12:00 PM

Забравих да напиша на изложбата в Пловидв - 03.11.2007г. По ринговете ще се изявяват двата млади вълкодава в България - Биби и Конан. :yahoo: :->) :->)
User's Signature

Качена снимка

#178 Потребителят е офлайн   Darkyx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2007 - 12:01 PM

викаш ако си обикновен човечец неможеш да имаш  ;D

шегата настрана....както са казали тарпението е 50% от успеха

#179 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 October 2007 - 12:03 PM

Цитат

викаш ако си обикновен човечец неможеш да имаш  ;D

шегата настрана....както са казали тарпението е 50% от успеха

Да, но по трудно ще получиш нещо класно да кажем /в изложбен смисъл /А иначе си прав за търпението ;)
User's Signature

Качена снимка

#180 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2007 - 02:29 PM

ДАТАТА: 18 НОЕМВРИ 2007
МЯСТОТО НА ПРОВЕЖДАНЕ: СОФИЯ
СЪДИЯТА: DENIS KUZELJ - СЛОВЕНИЯ
СЪБИТИЕТО: ЕСЕННА ИЗЛОЖБА НА БККСК

Добре дошли са кучета от всички породи от 5-та породна група. При желание осигуряваме хотел. Краен срок за подаване на заявките: 10.11.2007. Такси за участие: 12 лв. за първо куче, 10 лв. за второ куче, 8 лв. за трето и всяко следващо куче, над 10-то куче участието е безплатно. Такса за класове Бебе, Подрастващи и ветерани: 6 лв. Участващите кучета задължително трябва да имат родословие, вписано в ПК на БРФК и собствениците им да са заплатили членски внос за настоящата година. Лица, които не са членове на клуба или на друга федерация, призната от FCI, могат да извеждат кучета своя собственост само за експертна оценка. За експертна оценка се допускат кучета без родословни документи или с непълни такива.
Изложбата ще се състои в рамките на серията от 2 международни изложби САСІВ (17 и 18 ноември), заявки за които можете да изпратите на brfc@mail.orbitel.bg.

ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ
Клас:
○ Бебе (3-6 м.)
○ Подрастващи (6-9 м.)
○ Млади (9-18 м.)
○ Интермедия (15-24 м.)
○ Открит (15 м. 8 г.)
○ Шампиони (15 месеца и нагоре, изисква се сертификат за шампион)
○ Ветерани (8 години и нагоре)

Име на кучето: __________________________________________________________
Порода и разновидност: __________________________________________________
Родено __________________ пол: __________________ ПК №. _________________
Баща: ___________________________________________________
Майка: ___________________________________________________
Развъдчик: _________________________________________________
Собственик: __________________________________________________
Адрес и телефон: ____________________________________________________________
Сайт и електронна поща: _____________________________________________________
Конкурси: Млад водач (6-13 и 14-18 г.), Двойки (две кучета от една порода, на един собственик), Развъдна група (минимум 3 кучета с един производител), Група потомци (един родител и минимум 3 потомъка), Група на развъдник (минимум 3 кучета с един производител, без значение породата), Група на основател (поне 3 поколения потомци)

• (80 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни