Dog.bg Форуми : Ружа и "цветните" бебета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ружа и "цветните" бебета кучешка история

#21 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 June 2011 - 09:36 AM

Още едно кутренце изчезна в петък- Бари. :dh_188: Вече не знам какво да си мисля...
Останаха 3 момиченца - Роза,Дея и Нези и 1 момченце- Папи.
На Ружа мажа гърдичките,тя все още ги кърми.Имаше разкъсвания по устните,може да се е била с друго куче,тя много си пази района и не ще гости на трапезата си.
Получихме храната подарена ни от (archy),която "цветното семейство" предпочитат да хапват накисната, почерпихме малко и Гари,който много е отслабнал , Дедун ,Нанси и Негра .Всички те изпращат горещите си благодарности :ha_081:
Снимки- довечера.
User's Signature

Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 June 2011 - 09:22 AM

Тази темичка се очертава да завърши тъжно :dh_188: Вече са само три кутренцата- Роза,Нези и Папи.
Дея е поредната изчезнала :dh_188: От 3 дена я няма,къде ли не я търсих,дори и по кофите за боклук гледах....Не знам какво става там,аз като ходя е все пусто и безлюдно,Ружа все си е там, няма наблизо път нито за хора ,нито за коли,само деца ходят да се крият там да пушат...ама и пухличките там отраснаха и никое не изчезна,хем тя бяха без майка....Много ми е гадно,много.....Представям си и си мисля само лоши неща и се чувствам виновна че ги преместих там....каквото и да им се е случило аз съм отговорна че се намесих,уж за добро.Вече със страх ходя ....
User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 June 2011 - 09:52 AM

Чери, не се обвинявай. В центъра пък нямаха никакъв шанс. Такава е тъжната съдба на бездомните. Бебетата тръгват, губят се, запиляват се, поемат нанякъде ,може и деца да са ги местили. Дано другите останат там и да им излезе късмета.
User's Signature

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2011 - 11:32 PM

При Ружа всичко е спокойно засега,тричките останали бебета лапат здраво,станали са като топчици и се очертава да израстнат едри кучовци.Ако не знаех със сигурност че на 10 май все още не бяха родени щях да си помисля че са по-големи на възраст.Вече могат да ръмжат страшно(особено когат се борят помежду си :ab_041: ),могат да лаят и въпреки това щом видят майка си тичат да цокат :md_064:
Ще си имаме пак едра пухла,днес докато гледах Роза на зеленото мокетче дето миналата година лежаха пухлите имах усещане за дежа вю ....Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка
Макар че пухлите на тази възраст бяха по-сиви и по- невзрачни....може пък Роза да ги надмине по красота и симпатичност,много се надявам да е така,та да има шанс и за нея да си намери стопанин.Роза е много скромна,по-предпазлива от останалите,за разлика от тях никога не идва да се закача с мен,но пък е залепена все за майка си.Категорично отказва да яде каквото и да било друго освен хляб намазан с пастет.Дори насила и пъхах телешки салам- плюва го.Ако го намажа с пастет-облизва само пастета.Гранули не ще,даже пробвах с РК стартер- не ще ни накиснати,ни сухи :dh_188:
Нези е най-лакома :ab_041: Затова е по-широка отколкото висока :ab_041: Прикачена снимка
Тя яде всичко и си и личи :ab_041: Понякога даже иска да ми изяде и пръстите Прикачена снимка
И понеже я заварвам да гризе разни пръчки мисля че е време да ги поглезя малките и да занеса малко кожени солетки за гризкане,та да не скучаят и да се чудят какво да правятПрикачена снимка
Папи е най-подвижен,най закачлив,вечно мъкне някакви боклуци,вечно ми се завира под краката и трябва много да внимавам да не го настъпя.Прикачена снимка Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2011 - 11:46 PM

Днес опитах да убедя мама Ружа да стане приемна майка.
При Джинка на бензиностанцията има изхвърлено кутренце,ето го
Прикачена снимка Прикачена снимка
От 2-3 седмици е там,яде от едрите гранули като му дадат пазачите (единият от тях обаче го гони и то се крие като е той на смяна :dh_188: )Та си мислех че при Ружа поне ще е по-нахранено,обаче не ми се получиха нещата.Ружа го усети че е чуждо,наежи се ,ама не позволих да му посегне.Проблема е че то самото се страхува от нея,та и от бебетата и бяга :dh_188:
Не ще и не ще да се сприятели с "цветните" кучлета :dh_188:
Не посмях да го оставя,върнах го при Джинка.Тя е кастрирана и никога не е раждала и няма майчински инстинкт,но си е природно добра и го е приела,дава му да яде от храната и и то се навърта около нея.
Ако някой има идеи как мога да го внедря това кучле при Ружа ще опитам пак.Иначе няма да оцелее там милото,единия от пазачите друго куче освен Джина не е склонен да търпи,даже стрелял по минаващи :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 July 2011 - 12:47 AM

Никой не проявява интерес към "цветните" бебета.А те нехаят и си растат весели и безгрижни.Роза е по-кротичка и добричка,истинска душичка.Ама като и гледам лапите колко са големи май ще стане огромна :ud_009: Прикачена снимка Прикачена снимка

Нези е по- отракана и с повече самочувствие.Засъжаление е "цвят бездомен" и заради това с никакъв шанс за осиновяване.

Ружа е добре.Прикачена снимка
След като веднъж отказа да е приемна мама ,после поразмисли и днес прие няколко кучешки сирачета.Казвам няколко,защото би трябвало да са 5,а аз намерих днес само 3.Те са ми "армаган" от столицата и са по-малки на възраст ,но вече ядат хляб и бебешки гранули.За съжаление млякото на Ружа е пресъхнало вече :dh_188: ,а едното от кутретата не искаше да се храни.
Утре ще ги снимам и ще занеса по-кашава храна.Дано всичко е наред с тях,макар че имам лошо усещане :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 July 2011 - 06:32 PM

Кутрето от бензиностанцията,дето Ружа отказа да приеме много го загази.Прикачена снимка
Днес го заварих оклюмало,без апетит,ходеше с наведена на една страна глава и си поплакваше тихичко от болка.Когато легна за да подаде коремче за погалване видях,че ушенцето му от вътрешната страна е цялото в гной и е наплювано от мухите.В момента ми е невъзможно да платя на лекар,но слава богу ни приеха на "отложено плащане".Оказа се че малката е простреляна,куршума е минал покрай главичката като е продупчил ушето на две места.Прикачена снимка Прикачена снимка
Не знам дали е късмет това,защото ако беше я уцелил в главата може би ще се оттървеше клетата душица от мъките си :dh_188: Сега не знам какво да я правя,намерих подслон за 2-3 дена,а после пак трябва да я пусна там,за мишена на гадния изрод.
Лекаря се опита да почисти раната,но се оказа че вече е късно :dh_188: ,наложи се да отрежат ушенцето :dh_188:
Сега я погледнете и кажете как да се надявам че може да и се случи нещо хубаво на клетата душица....Толкова невзрачна и неугледна,а сега и обезобразена....
А е толкова обичлива и готова да даде сърцето си...Една от многото.....безименна.....непогалена....непотребна....
Много ме боли за нея,дълго плаках вън пред кабинета....не ми олекна обаче....Никак.....
Ако не е този форум даже няма с кого да споделя....
User's Signature

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 July 2011 - 06:59 PM

Ох, Чери, толкова мъка. Родени да страдат. Цял един живот на болка, глад, жажда, страх, мъка . Дано й е писано нещо друго на нея. Как ти издържа сърцето на всичко това, толкова безнадеждност
User's Signature

Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 July 2011 - 08:14 PM

Чери, оня ден търсих тази темичка. За съжаление нямаше нищо ново. А сега гледам новото никак не е весело.
Но не се отчайвай!
Кученцата са толкова сладки! Не ги наричай "цвят бездомен" .Pози си е красавица. Нези много прилича по цвят на едното ми куче , в което още в приюта го искахме едновременно ние и още едно семейство. А и това, че едното няма ушенце, няма да е причина някой да не я хареса.
Няма да е безименна и непогалена.
Даже я вече си има обожателка. Дъщеря ми ще и стане спонсор. Пита може ли да се казва Алекса ( Лекси на галено)
Пиши как може да се преведат парички - за нея и за цветните бебета и за Pужа .
Пиши как е състоянието и.

Всички им стискаме палци и лапи и се надяваме да им излезе късметът възможно по-скоро

#30 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 July 2011 - 11:33 PM

Благодаря ви,момичета че ми давате кураж и надежда.Определено имам нужда и от двете.
greeneyed,разбира се че може да се казва малката Лекси,даже мисля че много ще и отива.Благодаря на дъщеричката ти че и даде име :rc_036: Каквото и да се случи с кученцето,поне няма да е безименно.Лекси е добре,вече не е храна за червеите и хич не и пука че е грозновата и че е с едно ухо.Всеки път при среща с човек подпиква от вълнение и се свива при всеко по-рязко движение.
Обаче нямам никаква алтернатива за нея,след като варианта да я приютя в Ружините "имения "отпадна,план Б нямам...ще трябва да я върна на бензиностанцията,а там живота и ще е като на руска ролетка- от 3-ма пазачи единият не я иска.Ако успее да го осмисли и да се крие когато той е на смяна ще живее.Храница носим всека събота за през седмицата.Другите пазачи и дават.

При Ружа положението не е много розово.Приемните бебета не са много желани и Ружа ги възприема като "навлеци".
Пази хладна дистанция,не тича да ги гони,но ако доближат бръчи нос и ръмжи :dh_188: Роза и Нези също пазят дистанция и ръмжат.
Така че са се обособили два лагера и засега не искат да общуват помежду си,само се гледат изпод вежди.Днес се опитах да стопя ледовете между малките,ама не се получава много.Големи шубета са и едните и другите,чак ми е трудно да ги снимам заедно.
Новите са още безименни(нещо ме напусна вдъхновението).Много приличат на изчезналите черно-бели момченца,само че този път си имам само едно момченце и другите две са момиченца.Едното е късокрако и с кафяви веждички .Тя ми е любимка.Като ме види тича да се гали.Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка
Другото момиченце( най-бялата) е най-смелата от тримата.Прикачена снимка
Тя първа установи контакт с каките си.Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка
А това е момченцето Прикачена снимка
Не знам на каква възраст са.Роза и Нези са на 2 месеца и половина,значи тези са на около 2 месеца .Обезпаразитих ги,но не видях какво изкарват.
Роза беше пламнала с бълхи,Нези не чак толкова,ама ги напудрих здраво всичките наред.
Ето така Роза се разхлажда в жегата Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 August 2011 - 02:21 PM

Цяла вечност не съм писала за Ружа и бебетата,макар че ходя при тях всеки ден а през почивните дни -по 2 пъти.Новините не са никак хубави- Нези в момента бере душа,тръшна я парвовирозата.Опитваме да се лекуваме със серум,антибиотик и инжекции,но нямам много надежда.Роза засега е бодра и се държи.
Късокрачка от вчера също отказа да се храни.Давам и на "здравите"антибиотик,дано помогне..
Обособила съм 2" лагера",защото Ружа така и не прие новодошлите,но те пък си намериха друга "приемна мама",която ги търпи.Останаха само 2 момиченца,дано да оцелеят.Не бях имала досега заболели кученца :dh_188: Много е тежко :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2011 - 02:48 PM

Стискаме палци да се оправят!
User's Signature

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза

#33 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 August 2011 - 08:25 PM

Наистина имат нужда малките от стиснати палци и положителна енергия.
Днес Нези ми помаха с опашчица като ме видя,но пак не пожела да хапне.Давам и насила кисело мляко разредено с подсладена вода с една спринцовка.Най-трудно е да прокарам хапчетата.Не съм се сещала скоро да снимам поради липса на батерии :dh_188:
Днес едвам успях да изцедя две-три снимки,ама Незабравка вече се беше скрила в къщурката като извадих апарата,та реших да не я притеснявам излишно.Прикачена снимка
Роза става все по-оранжева и все по-голяма.Прикачена снимкаПрикачена снимка
С мама Ружа много си играят напоследък,копаят дупки,тичат с пръчка в устата,борят се,ръмжат...много са сладки,мога с часове да ги гледам и да им се радвам,ама няма време,докато обгрижа и двете групи и донеса вода и съм гроги...права заспивам :dh_188: Добре че разхлади малко времето.Прикачена снимка

Другите мъничета вече си имат имена- късокраката е Смърфиета ( Ета ) ,а другата Ламбада ( Ада) ,поради кръшните чупки в кръста и въртенето на дупе :ab_041:
Ада е добре, но Ета много ме пртитеснява :dh_188: Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 August 2011 - 01:20 PM

Смърфиетка вече е при дъгата :rg_057:
Ламбада остана сиротна,сам самичка от кучилото си и се е прилепила към Гари и една нова кучица,дето още не съм ви я показвала.Като семейство са :wg_053: Лошото е че те много скитат,а дребосъчето се мъкне подире им,заплесва се и може да се загуби или да я блъсне кола.

Нези оцеля,почна вече да се храни,само дето сега е значително по-дребна от сестра си Роза,за разлика от преди.

Днес най-после си купих батерии,така че ще има и снимки скоро.
Ружа ще я водя в събота на инжекция против разгонване,защото при нас вече няма безплатни кастрации.
User's Signature

Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 August 2011 - 10:47 AM

Горкичката Смърфиетка, не успя да се справи! Стискам палци Ада да не се загуби някъде или по-лошо! :dh_188:
Чери, правиш каквото можеш :ae_085: , тази безпомощност е ужасна.... съчувствам ти! :rc_036:

#36 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 August 2011 - 11:33 AM

Показване на мнениеточери1, в 16 August 2011 - 11:20 AM, написа:

Ружа ще я водя в събота на инжекция против разгонване,защото при нас вече няма безплатни кастрации.

А кастрации на преференциални цени :dh_188:? Само си представям какво би станало ако на някакъв етап тази кучка ти изчезне от полезрението и вече не можеш да и слагаш инжекции ... нови и нови кучила и безкрайна мъка и тревоги за малцината като теб.

#37 Потребителят е офлайн   iglub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2011 - 11:47 AM

Чери, бях пратила на Арха едни пари за кастрация на една кучица, която изчезна :(
Ако Арха не им е намерила приложение все още, може да ги пренасочим за тази?

#38 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 August 2011 - 01:15 PM

Естествено че кастрация ще е най-добре,но парите все не стигат :dh_188: ,точно мисля "изплувах" и стане нещо...и пак затъвам....Ще говоря с докторите в Дуовет (искам ако ще я кастрирам да и сложат и марка) и ще пиша каква преференциална цена ще дадат.
Благодаря че ви е грижа за Ружка,тя наистина не бива да ражда никога повече :ea_103:
Иначе е станала вече дундава,Прикачена снимка
Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка
много е социална и спокойна с хора,само цицките нещат да се приберат,макар че отдавна вече не кърми...висят като едни кожи под корема и ...дано не е проблем при кастрацията :dh_188:

Ето ги и Роза и НезиПрикачена снимкаСлед около 2 седмици ще им дойде реда за ваксина,трябваше по-рано,но заради парвовирозата не успях.Всъщност Роза така и не даде признаци да се е разболяла,но въпреки това лекувахме и нея по препоръка на лекарката.

На тази снимка Ружа гледа напрегнато в дъното Прикачена снимка
,защото там напоследък се появява нежелан гост,ей тая "грозница".Прикачена снимкаПрикачена снимка

Това е приемната мама на Ада и приятелка на Гари, почти двойничка е на Ружа,но никак не се обичат и стават грозни и страшни битки и както съм сама с тях умирам от страх.

Джера я "имам" от повече от месец,отначало само я срещах около кофите,безумно слаба,куцаща,с залепени от зеленикави гурли очи,страхлива...Почнах да и давам гранули и постепенно Джера се пооправи,неусетно започна да ми се доверява и така почнах да и почиствам очите,накапах и себацил,обезпаразитих я и Джера започна да заприличва на куче.Още е страхлива,но мен ме обича и сама търси контакт.Така се самонастани на мястото където обгрижвах Ети и Ада,а откакто Ада остана сама сякаш прие Джера за майка,а Гари (той си е още от времето на пухличките там)- за приятелче.Прикачена снимка
Сега движат тримата заедно Прикачена снимка
Прикачена снимка,Джера и Гари играят,а Ада само тича около тях и иска и тя....нали остана сиротна,милата...
Прикачена снимкаПрикачена снимка

Джера е доста по-едра от Ружа,но е много слаба,та не си личеше доскоро.Когато я видях за първи път имаше вид на мумуфицирана-само кожа и арматура.Има по-отпуснати бърни и по-друга конструкция,но като цяло си приличат малко,на живо не толкова колкото на снимките.
Когато Джера реши да се зъби (при среща с Ружа) мога да припадна от страх.Иначе от хора се страхува,но лае с гърмовен глас ако някой се навърта около кофите,приема го като конкуренция.
User's Signature

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 August 2011 - 02:00 PM

Преференциалната цена за кастрация ,която дават от Дуовет е 40 лв. Не може по-малко,тъй като кучицата е едричка.
User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   iglub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2011 - 02:51 PM

Показване на мнениеточери1, в 17 August 2011 - 02:00 PM, написа:

Преференциалната цена за кастрация ,която дават от Дуовет е 40 лв. Не може по-малко,тъй като кучицата е едричка.

Значи парите при Арха ще са напълно достатъчни, така че сега ще й пиша да я питам, дали е успяла да им намери приложение или не :)

• (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни