Естествено че кастрация ще е най-добре,но парите все не стигат

,точно мисля "изплувах" и стане нещо...и пак затъвам....Ще говоря с докторите в Дуовет (искам ако ще я кастрирам да и сложат и марка) и ще пиша каква преференциална цена ще дадат.
Благодаря че ви е грижа за Ружка,тя наистина не бива да ражда никога повече
Иначе е станала вече дундава,

много е социална и спокойна с хора,само цицките нещат да се приберат,макар че отдавна вече не кърми...висят като едни кожи под корема и ...дано не е проблем при кастрацията
Ето ги и Роза и Нези

След около 2 седмици ще им дойде реда за ваксина,трябваше по-рано,но заради парвовирозата не успях.Всъщност Роза така и не даде признаци да се е разболяла,но въпреки това лекувахме и нея по препоръка на лекарката.
На тази снимка Ружа гледа напрегнато в дъното

,защото там напоследък се появява нежелан гост,ей тая "грозница".

Това е приемната мама на Ада и приятелка на Гари, почти двойничка е на Ружа,но никак не се обичат и стават грозни и страшни битки и както съм сама с тях умирам от страх.
Джера я "имам" от повече от месец,отначало само я срещах около кофите,безумно слаба,куцаща,с залепени от зеленикави гурли очи,страхлива...Почнах да и давам гранули и постепенно Джера се пооправи,неусетно започна да ми се доверява и така почнах да и почиствам очите,накапах и себацил,обезпаразитих я и Джера започна да заприличва на куче.Още е страхлива,но мен ме обича и сама търси контакт.Така се самонастани на мястото където обгрижвах Ети и Ада,а откакто Ада остана сама сякаш прие Джера за майка,а Гари (той си е още от времето на пухличките там)- за приятелче.

Сега движат тримата заедно

,Джера и Гари играят,а Ада само тича около тях и иска и тя....нали остана сиротна,милата...

Джера е доста по-едра от Ружа,но е много слаба,та не си личеше доскоро.Когато я видях за първи път имаше вид на мумуфицирана-само кожа и арматура.Има по-отпуснати бърни и по-друга конструкция,но като цяло си приличат малко,на живо не толкова колкото на снимките.
Когато Джера реши да се зъби (при среща с Ружа) мога да припадна от страх.Иначе от хора се страхува,но лае с гърмовен глас ако някой се навърта около кофите,приема го като конкуренция.