Dog.bg Форуми : Ружа и "цветните" бебета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ружа и "цветните" бебета кучешка история

#61 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 September 2011 - 08:37 PM

Elizd :ha_081: ,dikari :ha_081: ,Мърфи :ha_081: ,iglub :ha_081: ,благодаря ви за добрите думи :vb_024: Дадохте ми сили в момент на тотална безнадежност :rd_139: Не знам колко болка още може да побере сърцето ми ,но знам че не мога да предам очите дето всеки ден ме гледат с толкова доверие и любов.Не знам до какъв край ще стигнем-щастлив или ужасен,но ще дам всичко от себе си за да вървим заедно,пък каквото ни е писано.
Днес успях да отведа Ружата на лекар,слава богу.Раната се оказа дълбока и вече загноила :dh_188: Обработиха я и зашиха повторно,биха и антибиотици и противовъзпалителни.Да си призная доста ми олекна,но и треперя от ужас утре какво ще заваря...
User's Signature

Качена снимка

#62 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2011 - 09:56 AM

Показване на мнениетоElizd, в 01 September 2011 - 07:45 AM, написа:

...................... С dikari си говорихме вчера, че колкото повече се опитва човек да помага, толкова по-пълна му става черната хроника и толкова по-негативен става..................................

Да де, ама и "бялата" хроника нараства, и това придава смисъл. И Ели си разпра корема след кастрацията. Добре, че беше при Галя. Галя я омотала с повод през муцуната след поредното изяждане на конците и така няколко дена. На Ружа освен намордник да й сложиш, знам ли? Късмет, миличка!
User's Signature

Качена снимка

#63 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2011 - 10:31 AM

Не може с намордник при Ружа,ако зачезне за няколко дена (всичко може да се случи навън)най-малкото няма да може да пие вода и ще си умре в жегите....
А и тя не си беше вадила конците,всички конци си стояха,просто кожата от едната страна беше се прокъсала....при всичките конци при това :dh_188: направо не знам как се е получило и дано не се повтаря.
Иначе тая сутрин като пътувах за работа я видях хулиганката на шосето в компанията на някакъв полу-домашен рунтав пес :dh_188: Явно с кастрацията процеса на разгонване не е стопиран съвсем и може би е привлекателна за мъжките :dh_188: Уф... :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   Maggie Икона

• Rover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Музика,литература,кино,театър,фентъзи,езда,животни

Публикувано: 02 September 2011 - 08:10 PM

чери, чета темата със свито сърце и искам да изкажа възхищението си от всички като теб, които отделят от времето, парите и нервите си за да помагат на клетите бездомници. :vc_038: Страхотни сте!

За съжаление няма как да помогна на Ружа и компания, остава ми само да стискам палци, лапи и да ви пожелая най-сърдечно успех в задомяването.
Прегръдки на дребосъците :vb_024: .
User's Signature

- Сънищата сбъдват ли се ? – попита Роувър.
- Някои от моите, да – отвърна старецът. – Някои, но не всички; още по-малко пък веднага или докато ги сънуват.

#65 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 September 2011 - 07:31 PM

Привет от Ружа.Извинете ни за дългото отсъствие,но имам проблеми с компа,постоянно забива,проклетника,два-три поста вече губя и после нямам нерви да пиша повторно...
Иначе новини има,за съжаление не са хубави...Проблема с кастрацията го овладяхме,въпреки че раната постоянно сълзеше и пак се беше цепнала малко.
Но от два –три дена Ружицата взе да не идва при мен,да не яде и да се крие в храстите.Отначало не се обезпокоих много,отдадох тази липса на комуникативност на честите лекарски манипулации покрай кастрацията.Липсата на апетит също не ме упаши в началото- сега вече покрай общежитията покрай студентите се случва да се намери нещо за хапване.Когато това поведение продължи обаче нещо взе да ми се свива сърцето...и с право.Днес си носех повода и я приклещих Ружа преди да успее да се скрие в храстите на баира.Първо огледах раната от кастрацията.Тя не е идеална все още, сълзи някаква лимфа,но пък и не изглежда да е възпалена.После обаче видях нещо като изцапано близо до врата и.Когато го разгърнах направо ми прилоша- дълбока и широка рана,като прободено с нож,пълна с зеленикава гной.Грабнахме се и веднага при доктора.Според него Ръжа се е разпрала на някаква ламарина или пък някой е искал да я заколи.Почистиха раната,зашиха я ,сложиха и няколко инжекции и ни предписаха антибиотик за пиене,който ще трябва да се дава около 15 дена сутрин и вечер.Надявам се да успея да го давам редовно.Първото хапче го набутах насилствено,че Ружа отказа да изяде дори и парченце кремвирш. Надявам се обаче да си възвърне апетита,защото ако трябва всеки път да я насилвам може въвсем да спре да идва при мен и не знам как ще я измъквам от храсталаците.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 September 2011 - 10:39 AM

Не знам какво и се е случило на Ружа,но определено има човешка намеса....По-уплашена и стресната никога не е била,въобще не смее да излезе на откритото пространство ,напрегната е и само се оглежда.Едвам успях да я хвана за да и дам хапчето тази сутрин.
Прикачена снимка
Малките дундички са добре.За съжаление все не мога да спестя пари за ваксинки,все изникват по-неотложни нужди.Роза от ден на ден става все по-красива,очертава се да е едра,златиста и космата.
Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка
На мен ми се струва че има някаква прилика с голдън или лабрадор.
Нези не толкова хубава,но пък е не по-малко чаровна.
Прикачена снимка Прикачена снимка
Към тях трайно се е прикрепил Гари и падат луди игри.
Гари е хулиган,много прилепчив и шумен.Всички кучета без изключение го приемат,но хората го мразят и гонят постоянно.

Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка
Джера става все по-социална.

Днес я пробвах дали ще върви на повод,но се плаши.Ще гледам поне да и купя нашийник,та да свиква и малко по малко да се учим на повод,та да мислим и за кастрация и на нея.Засега и давам хапчета за да не ме изненада с някое разгонване,но това е временно решение,докато се организирам.

Ада се намери.Натъкнах се на телцето и,вече разложено...надявам се да не е страдала много....Тя вече е под дъгата ,далеч от всяка болка...
User's Signature

Качена снимка

#67 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2011 - 04:53 PM

Показване на мнениеточери1, в 25 September 2011 - 08:39 AM, написа:

Ада се намери.

За момент си помислих , че новината ще е хубава.

Показване на мнениеточери1, в 25 September 2011 - 08:39 AM, написа:

Натъкнах се на телцето и,вече разложено...надявам се да не е страдала много....Тя вече е под дъгата ,далеч от всяка болка...

Милото момиченце :(

Дано следващите новини за благоевградските кучета да са само хубави!
И дано Ружа оздравее по-скоро!

#68 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2011 - 12:19 PM

Няма добри новини от нас...направо не ми се пише.... :dh_188:
Роза ,Гари и новия клепчо изчезнаха,вече седмица...знам си че не са живи...
Ружа неистово се страхува от мен,не знам защо... :ud_009: .Не мога да и давам антибиотика,дано една седмица да е достатъчно,раната изглежда добре,след няколко дена ще махаме конците.Усеща хапчето,вчера и подхвърлих няколко парченца кремвирш,в едното имаше замушено хапче,което тя изчопли.Когато успея да се приближа дотолкова,че да и подам парченцето в уста,тя не го глътва а го взима,крие се в храстите и там май изважда хапчето.Много е умна.
Само не знам какво се е случило,та така се плаши ,и то от мен :dh_188:
Нези е добре,идва,гали се,скача.Останаха двечките там,дано поне те да извадят някакъв късмет.
Джера също не се появи вчера,но тя по принцип стои скрита(затова е и жива още),а аз вчера подраних.
User's Signature

Качена снимка

#69 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2011 - 08:22 AM

Малко по-светли новинки от нас:) Ружка вече не бяга толкова от мен.В събота я водих на дъъълга разходка пеша на повод през половината град до вета да и махат конците от раната на врата.Раната на врата е зарастнала идеално,но Ружа прави реакция към конците от кастрацията,та още вадим от там вътрешни конци и обработваме раната.

Най после сколасах да купя нашийник и за Джера и се оказа че и тя ходи перфектно на повод.Тъй като не ми разрешават да я храня пред общежитията,а тя отказва да се премести от там,сега минавам,слагам повода и правим една дълга разходка до необитаемо място,където я храня.После обаче Джера пак се връща при студентските общежития,където я черпят понякога баничка или сандвич.
User's Signature

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2011 - 03:01 PM

Ружа и Нези са добре,купих си най-после батерии за фотоапарата,но докато успея да се добера до тях вече се е смрачило а нямам светкавица.Затова снимки - следващия уикенд.
Раната на Ружа все още изисква наблюдение,засега няма фистули и конци,само нещо като изкипяло месо от там и няма подвижност между кожата на корема и вътрешните органи на това място,като прищипнато е .Според лекаря е наред,но няма как да го снимам за да покажа- Ружа не е от тия кучета дето си подават корема за галене,даже за да видя раната я карам да се качи на мен ,и после се навеждам да и гледам корема :db_046: Даже и при ветеринаря е голям зор да я тръшнем,че е якичка.Добре че е добродушка.
Джера си ходи на повод като пич,но вчера дойде куцукайки и после ми се жалваше и оплакваше скимтейки.Заведох я на спокойно място извън града,сипах манджата и тъкмо беше хапнала малко се чу някакъв гърмеж и Джера хукна паникьосана със 100 км наобратно да се крие.Толкова добро куче е но е едра и я тормозят и гонят,искат да я ликвидират,милата...Нея ще мога да кастрирам чак на пролет,дотогава и давам хапчета.
User's Signature

Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 November 2011 - 03:27 PM

Ружа е добре,беше зачезнала за 2 дена,та доста я мислих,но вчера ме посрещна весела и доволна.
Вече ми става адски трудно да ходя ежедневно(тръгвам си от службата по тъмно),така че минахме на режим "хранене през ден".Кучетата в района са строго "сегментирани" за да не се бият.Процедурата е следната-първо минавам през Ружа и Нези,като пътьом храня когото срещна от кварталните.Те си знаят разписанието ми,така че който е на зор ме намира :md_064:После викам Джера,връзвам я на повод и минаваме през Дедун,който също чака по обичайния ни маршрут.Предварително съм си приготвила неговата доза,та му сипвам гранули в движение и продължавам с Джера до"нейното "място за хранене .Там я пускам,яде каквото и нося и после сама си се прибира :md_064: .
Само че Дедун не е съгласен да яде през ден,иска всеки ден,та вчера наруши регламента дето столкова труд изградих и дойде неканен в района на Ружа.Имаше голяма кавга,повече шум отколкото бой,но в тъмното си е страшно :dh_188:
Ох,да му се не види,как ми се иска някой да може малко да ме отмени,да минава поне веднъж седмично,храната ще е от мен :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2011 - 10:12 PM

Ружа не съм я виждала от 4 дена...Оставям храна,някой я хапва,но дали е тя...
Това е снимка от миналата събота.След кастрацията въобще не мога да я снимам,адски се плаши,самокато види фотоапарата и бяга панически.Нали и сложиха ушната марка без упойка,вероятно го мисли за уреда за маркиране ....
Нези е добре,весела,дебеличка и невзрачна.Очертава се да е по-едра от мама.Прикачена снимка

А ето и Джера да я видите как и отива каишката.Ходи перфектно на повод,а когато сме сами двете и е спокойна се заиграва и много смешно мята дълги краци.Много е умна,нищо че изглежда глуповата.Много се привързах към нея и съм постоянно в стрес да не и се случи нещо...Хич не я искат в района ,че е едра и се страхуват от нея.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#73 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2011 - 11:01 PM

Днес Джера получи двойна порция.Глезихме се и с филийки намазани с пастет.
След като инхалира обичайното количество и и сипах повторно , ме погледна и сякаш питаше"това всичкото за мен ли е..."
Прикачена снимка
Яде на корем и чак си закопа и за утре :md_064:

А Ружа я няма,ни жива,ни умряла цяла седмица вече :dh_188:
Надявам се да дойде,защото сега "нейното" място е безкрайно пусто и тъжно и вече почти физически ме боли когато ходя там с напразна надежда....
User's Signature

Качена снимка

#74 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 November 2011 - 06:50 PM

Ружа е жива ,появи се днес :be_107: :be_107: :be_107:
А аз вчера я оплаках....

Джера е добре,само се притеснявам да не се разгони :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   Qndrina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 November 2011 - 10:37 PM

Не исках да оспамвам, но....не се стърпях. Ти си уникална. Знаеш ли колко малко хора имат силата да се грижат за толкова кучета, аз с 2 полудявам и едвам смогвам. А за бебетата - не си мисли лоши неща, иначе ще се побъркаш. Колкото и гадно да звучи - не можеш да спасиш всички, наистина е невъзможно. Но никак не е малко това, че се опитваш да промениш съдбата на няколко. Поздравявам те. :rc_036:

#76 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2011 - 03:28 PM

Какво става с тези цветенца?
Знам , че много изчезнаха, но стискам палци и много се надявам поне някои от тях да се появят отново живи и здрави. Никаки новини ли нама за Розичка?
Всеки път като чета темата, ти пожелавам да срещнеш някое от изчезналите бебета - на разходка с добри хора, които са го осиновили. Представям си каква радост ще бъде.
Много ми се иска да има повече оцелели и да имат хубава съдба.
Стискаме палци и лапи и за цветните бебета да започнат да идват добри новини

#77 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2011 - 10:18 AM

Показване на мнениетоgreeneyed, в 27 November 2011 - 03:28 PM, написа:

Какво става с тези цветенца?

От "цветенцата" остана само Нези.За Роза си знам че не е жива,за останалите,дето изчезнаха като мънички все се надявах да са взети от студенти-имаше момичета дето им се радваха и все се надявах че поредното изчезнало мъниче е осиновено....докато не намерих Астра прегазена от кола на паркинга....определено не съм оптимист.

Сега ходя през ден там след работа и оставям храна и вода.Не съм сигурна кой я яде- там минават като закъсат много кучета- и Дедун,и Юлето и Малчо ,и Клепчо и Дочи и още много.....Ружа не стои вече там да си пази мястото,Нези също.
Оня ден я намерих(Нези) малко по-надолу на крайната улица и я поведох към "тяхното" място.Определено се страхуваше от това място дето и беше като родно и не пожела да остане там.
Предполагам че учениците събиращи се там се забавляват като ги плашат с пиратки.Поне не беше особено гладна(но пък за сметка на това- зверски жадна :dh_188: )
Ружка също никаква я няма,а като се появи хапва набързо и бяга.
Казаха ми че са я виждали в съседен квартал,но са я гонили местните кучета.Ходих да я търся и на старото и място пред училището,но не е и там.Търси си горката някъде пристан,дано се уреди.Тя поне е кастрирана и не е толкова страшно да я изпусна от поглед,но е жалко че такова куче- социално,добро,красиво,ходещо на каишка се скита немило-недраго.Тя поне няма вид и поведение на улична,с каишката пък съвсем, и не я гонят толкова хората.
User's Signature

Качена снимка

#78 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 January 2012 - 08:07 PM

Честита Нова Година!!!!
Поздрави от Благоевградските бездомници за всички ,които ни помагат,мислят ни с добро и четат темичката :re_037:
Въпреки че не пиша често(поради технически причини) не съм престанала да се грижа и да ходя при "моите" кучета въпреки всичко.
Нямам много снимков материал, апарата ми е без светкавица,а след 17.30 е все още тъмно.
Вчера сутринта успях да снимам Джера.
Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка
Нарочно отидох рано сутринта,преди да са почнали пукотевиците с пиратките...Джера адски се страхува от гърмежи и исках да я нахраня празнично преди големия стрес.
Днес,както и очаквах не се появи....Надявам се утре вече да се успокоят нещата и да се престраши да дойде.
Ружа също я нямаше никаква.Иначе е добре,само нашийника и е изчезнал и е доста отслабнала.Нези вече е по-едра от нея.
Имам снимки отпреди две седмици,съботата преди да падне големия сняг.
Вчера сутрин моите стъпки бяха единствените в снега,когато отидох да оставя храна.Днес обаче храната беше изядена ,а снега осеян с кучешки,котешки и птичи стъпки...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2012 - 05:14 PM

Единственото останало "цветенце",малката Нези вече порастна и стана голяма госпожица.За жалост по външност е от типа кучета ,на които на челото им пише- "бездомен" :dh_188: Но зад тази обикновенна,скучновата и невзрачна външност се крие една голяма сладурана.Нези е безкрайно жизнерадостна,весела и обичлива кучанка,винаги готова да засвитетелства чувствата си с целувки и подскоци .И макар че стана на 8 месеца и 30 килограма ,по душа и манталитет е все още е едно малко кутре.Само че внезапно тръгна да се разгонва и положението стана критично.За щастие я "хванах" в началото,преди да се е събрала глутница , а благодарение на приходи от насочени към мен календари имах и нужните средства за кастрацията и.Помощта ви е тъкмо навреме :rc_036:
Искам специално да благодаря за тези помощ,защото идва от хора , самите те обгрижващи много животинки :rc_036:
БЛАГОДАРЯ,приятели ,че не сте ме забравили ,въпреки че не пиша често напоследък:ha_081:

Та от вчера Нези вече е кастрирана( в клиника Дуовет,за преференциалната цена от 40 лв),получи ушна марка с късметлийския номер 111 на ушето.Чувства се добре,вече е напълно възстановена.Тъй като уцели момента да я оперираме в най-лютия студ намаза и една нощувка в апартамент.Много и хареса да е домашна,никакъв стес или притеснение не показа- напротив,момичето ,което я приюти едвам я е извело после- не е искала да излиза и се е запъвала на вратата...скъса ми сърцето...
Ходя след работа да я храня,но е тъмно и не мога да я снимам.Довечера ще се опитам да кача снимка от миналата събота да я видите.
User's Signature

Качена снимка

#80 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2012 - 08:14 PM

Ето и обещаните снимки:)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка