Dog.bg Форуми : Ружа и "цветните" бебета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ружа и "цветните" бебета кучешка история

#101 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 April 2012 - 02:36 PM

Според лекаря е възможно да е развила вътрешна инфекция(говорих по телефона),трябва да и се бие антибиотик,но не мога да намеря кой да ни откара.Ще моля да дойде на място,дано откликне.

Не стига това,ами за Нези са се обаждали в общината,пречи защото лае през нощта и се мотае по детските площадки :dh_188: Ужасно съм притеснена,защото миналата седмица на съседна улица отровиха Пипа и Лиска.
Нези е ваксинирана ,кастрирана,социална и добра,предложена е в чужбина за осиновяване.
Трябва и само малко времеи сигурен подслон :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#102 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 04 April 2012 - 03:10 PM

Няма ли вариант да бъдат преместени някъде по далеч от хората. Казвам това, защото така е с голяма група кучета в Пловдив, които са събрани в една овощна градинка на излизане от града, направени са има някакви колибки с подръчни материали и компания момичета се събират или се редуват да им носят храна и да ги разхождат. Така не пречат, като не са в близост до блокове и жилищни площи. А иначе си им пускат обяви в нета и си търсят и чакат стопани.
Когато не може да се намери приемен дом и това е някакъв вариант...само и само някой да не реши да се оттървава от тях...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#103 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2012 - 10:33 AM

Показване на мнениетоМърфи, в 04 April 2012 - 02:23 PM, написа:

Ох, Чери, не знам дали е за успокоение или за притеснение!
Как може да си карък с кастрациите, че то да не ги правиш ти? Няма такова нещо! По-скоро почвам да си мисля, че докторът, който прави кастрациите малко си оставя ръцете! Не ти е първият проблемен случай, все нещо им става! Дали не е разумно да даваш превантивно антибиотици след всяка кастрация (почес), дано някой от докторите се включат с мнение тук!
Милата Джера!
Пращам малко трошици, хубаво е така да има малко налични, да реагираш при нужда!Качена снимка Пожелавам на Джера бързо възстановяване!

Мърфи :wub: ,някакси съм пропуснала поста ти,вероятно сме писали заедно.Какво щяха да правят горките ми кучовци без тебе,не знам :rc_036: Огромно БЛАГОДАРЯ :ha_081: :hb_027: Нарочно не тегля паричките,не че нямам нужда ,ама искам да събера за 1 месец хотел,та да има шансове някакви.Иначе бързо ще ги похарчим ,все има за какво,сега пък идва сезона на кърлежите.Джера я обезпаразитих и външно че бая се почесваше.Ама горската дружина ще почнат да ми се явяват скоро вече с бабалюги и става страшно,ама това са бели ядове,само да са ми живи и здрави ще се оправим някакси,има и по-евтини варианти.

За кастрациите-слагат им антибиотик депо след кастрациите задължително.Ама кучетата са си рискови- на улицата,с проблеми :dh_188: Другите две,Рита и Трикси са в перфектно състояние,добър е този доктор ,не е първоначалния.За Джера дойде на място доктора още в сряда вечерта ( на 4 ),би и 3 вида инжекции.Нооо тя пак така си се присвива и проскимтява.Поне яде(само салам :dh_188: ,ама пък с апетит)Движи се и раната не е отворена.Минаха вече 5 дена,трябва да почне да заздравява вече.Стискайте палци много

За Неза...,owl,тя беше извън града,още като бебе я пренесох,барабар с майка и и другите бебоци.Ама като порастна и не ще вече да е сама,много обича хората,иска да е сред хора.Има си един периметър- вътрешен двор зад един блок и не ще на друго място.А и има едни хора в блока дето я обичат,галят,хранят.Как ли не пробвах да я върна на старото място - не става...А място където да я държа вързана и да е в безопасност нямаме,за съжаление.
User's Signature

Качена снимка

#104 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2012 - 09:54 PM

Темата е за Ружа,а цяла вечност не съм писала за нея,,Ружа е добре,но я влече скитническия живот.Отдавна не е идвала "на свиждане " на Нези,но я разкрих че се подслонява в една запустяла полу-разрушена къща на гарата.Зарадва ми се,но не беше гладна,не пожела гранули.Все така си е дебеланка,а раната от кастрацията е заздравяла.Ама като видя фотоапарата и изчезна,не можах и дупето даже да и снимам.

Нези е наследила много неща от нея,включително и страха от фотоапарата.Преди сякаш нямаше проблеми,а сега не успявам да я снимам,все ми бяга.Ама тя е още млада и глупавичка и успявам да я залъжа.Ето да я видите я каква е тиквунка:
Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка

Джера днес ми помаха с опашка на храненето.Не смея да се зарадвам още обаче :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#105 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2012 - 12:17 PM

Честит имен ден на Ружа и Нези !
Да са живи и здрави и те, и всички други около тях.
Дано празникът им донесе хубави неща и да им потръгне на хубаво
:if_147: :ie_146: :hb_027:

#106 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 April 2012 - 01:08 PM

Джера се възстанови от кастрацията.Трудно я намирам напоследък,защото я гонят изпод стълбите и засега не съм открила къде на друго място е намерила скривалище.Пада яко обикаляне на района и викане с пълен глас докато ми се яви ,ще ме помислят за откачалка студентите :r_181:
С триста зора успях да огледам корема,където обаче всички конци(а те са много) си седят.
Специално за нея помолих да сложат разграждащи се конци,че ще е трудно с махането,но....явно не са сложили разграждащи,де тоя късмет :dh_188: Много ме е яд,сега трябва да бера грижа как да ги махна :dh_188: Джера не е от тия кучета ,дето ще легне и ще си даде корема да човъркаш спокойно по него,веднага ще ми избяга уплашена,насилствено пък не мога да я приклещя,голяма и силна е...
Ако някой има идея как да стане ще съм благодарна да сподели.

Неза е добре,спи по цял ден,вече не е толкова ревнива към другите кучета и позволява и те да ядат в нейно присъствие,позволява даже да им давам и на тях в устата и да ги галя.Не ми позволява да я снимам обаче,като ме види с апарата и бяга.Ще трябва да се снимаме вързани :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#107 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 April 2012 - 02:43 AM

Показване на мнениеточери1, в 23 April 2012 - 01:08 PM, написа:

.Ще трябва да се снимаме вързани :md_064:

За известно време мисля да преустановим разхождането :dh_188: Покрай разходките с нас тръгват поне още 3 други квартални кучета,правим впечатление, и да не разказвам как ни гледат и какви са коментарите :dh_188: Нищо че всички са дружелюбни,добри и безпроблемни...хората като видят 3 безпородни кучета накуп и истерясват :dh_188:

Неза хич няма да се сърди,за нея разхождането е занимание лишено от смисъл и тя всячески се стреми да го избегне...ми то си е по-добре да си тичаш на воля където ти скимне,а още по-добре да си спиш в някое храстче :md_064:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#108 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 May 2012 - 08:55 PM

Нези в компания :db_046:
с Вълчо и Ари

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#109 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 May 2012 - 09:10 PM

И да се похваля-сам самичка успях да махна всички конци на Джера :be_107:
Тя цяла седмица беше зачезнала и аз въпреки че упорито всяка вечер оставях храна на "нейното" място не бях сигурна кой я яде...
Но оня ден,в неделя се появи като по поръчка(адски гладна и без каишката си,обаче),а аз си носех придвидливо ножичките,беше спокойно и безлюдно и се справихме.Сега е с нова червена каишка,отмъкна ми оборотната :dh_188:
Но няма пълно щастие,оттогава два дена пак не съм я виждала :dh_188:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#110 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 May 2012 - 02:39 PM

Отдавна не съм писала,но и нямаше нищо хубаво за писане.Джера все пак успяха да я прогонят окончателно и дълго време не успявах да я намеря.Но тъй като вече съм на 4 часово работно време( и заплата като за микроорганизъм,за съжаление :dh_188: )поне услях да я издиря и локализирам.Имам вече горе-долу представа къде мога да я намеря,така че запретнах ръкави да търся и превоз и ако всичко е наред се очертава в събота да я транспортирам при Галя,там да се поосафери и да си чака късмета.
Ето днешни снимки (само 2 са,за съжаление,налага се да пестим от всичко,дори и за батерии :dh_188: )

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 May 2012 - 06:33 PM

Боже, много съжалявам - наистина на 4 часа е ужасно! Тая криза!:dh_188:

Нези много чистичка и миличка изглежда!

#112 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2012 - 09:02 PM

Джера вече е при Галя.Огромни благодарности на tinati :hb_027: и streunerhilfe-Bulgarien.e.V, :rc_036: че направиха това възможно,от сърце благодаря и на Галя че я приюти :ha_081: .Джера наистина хвана последния влак- в деня в който я отведох започнаха да слагат врати и прозорци на строежа в който се приютяваше като последна възможност в района....отвсякъде гонена заради това че е едра.
Много ми липсва,но се радвам че няма да я мисля дали е жива като не се появява.Да си призная на няколко пъти я оплаках за тази една година в която бяхме заедно,но Джера по някакво чудо оцеля...Дано да има късмет да я харесат скоро,да си има дом и тя.
Според Галя е млада,около година-две.Засега се адаптира,малко е в шок и се страхува от многото кучета и и се иска да гони котките.
Доволна е че си има свое място ,където да се чувства спокойна и с желание си влиза в преноската.С хората няма проблем,Джера обича хората въпреки всичко.
Съжалявам че нямам снимки,но пътуването беше стресиращо и за мен- човека който ни откара много си държи на колата,а Джера повърна.И въпреки че бях застлала,тя някакси се изхитри да повърне в ъгъла и после се опита да го закопае....и в резултат се включи задната чистачка и не можеше да се изключи...Както и да е, човека много се вкисна и каза че втори път няма да вози куче....Жалко,защото имам още кучета за транспортиране :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#113 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2012 - 09:16 PM

Чери, не се притеснявай, ще го измислим някак си, намиг :)))))))))))))
Супер се радвам за Джера!

#114 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 May 2012 - 07:34 AM

Това с повръщането в ъглите, на скрито място е много познато. Пазят миличките, стремят се да не цапат. Много се радвам, Чери, стискам палци!
User's Signature

Качена снимка

#115 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2012 - 07:55 AM

Стискаме палци на Джера! Дано по-скоро се отвори възможност за нея да пътува към чужбинско диванче!
User's Signature

Качена снимка

#116 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2012 - 08:15 PM

Вчера преместих Нези,положението при нея стана много рисково.Сега е в друг квартал,в малко оградено дворче,по-скоро мини-дворче с къщурка.Много е тъжна,милата,по цял ден сама :dh_188:
Прикачена снимка Прикачена снимка
Прикачена снимка Прикачена снимка
Днес не можах да отида на свиждане,че съм поела за следобедите 3 кученца-сукалчета,докато нахраня и трите и пак идва време за хранене.Ето да ги видите какви са мишоци.Стиснете по едно палче да оцелеят,че много са се вкопчили в живота въпреки всичко,даже днес почнаха да отварят очички.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#117 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2012 - 08:20 PM

А Джера е щастлива при Галя.И аз съм щастлива ,че тя е щастлива :be_107: Благодаря,Галя че даваш любов и сигурност на бездомничетата. :rc_036: Благодаря на всички ,които ни мислите :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#118 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 June 2012 - 09:57 PM

Нези не изкара дълго в новата квартира.Още на втория ден е успяла да избяга,доста сериозни поражения е нанесла на мрежата :dh_188: За щастие тя е невредима,малко е поожулила ухото само.Голям късмет,че е успяла да се върне "у дома",доста далеч беше,при това е закарана дотам с кола.Сега малко ми се сърди,като ме види в първия момент се радва и тича,после като наближи ме гледа подозрително дали няма да извадя повода :r_181:

Бебетата растат,вече си имаме очички,папкат много и цапат много.Благодаря на Елизд :rc_036: ,че ни изпрати кучешко мляко,благодаря и на Ескарина :rc_036: за финансовата подкрепа,сега по-спокойно купуваме памперси и мляко.Бебетата са 2 момиченца и едно момченце.Момченцето е съвсем черно и много скромно,въобще не писука,затова все го храня последен.Днес някоя от двете дами целия го беше наакала :zz_020:
Ето малко снимки да им се порадвате и вие:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#119 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 June 2012 - 09:13 AM

Показване на мнениеточери1, в 01 June 2012 - 09:57 PM, написа:

ни изпрати кучешко мляко

То е осигурено от Animal Hope Bulgaria - Plovdiv, бях просто посредник :) Благодаря на момичетата, които правят чудеса!

чери, Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка
Не зная от къде намираш сили! Стискам палци на бебоци, прекрасни са.
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#120 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 June 2012 - 11:28 AM

Бебетата заминаха в приемен дом .Притеснена съм,момичето което ги пое е само на 17 и няма опит,а те все още са доста крехки :dh_188: Чухме се няколко пъти по телефона,казва че няма проблеми,ама на мен ми е свито...Липсват ми...мисля ги...
Ето снимки отпреди да тръгнат:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

• (8 Страници) +