Каква порода ще ми препоръчате?
Публикувано: 26 May 2006 - 10:07 PM
извинявай, дано не съм права, ама не мога да разбера защо ти е притрябвало куче! Някак студено говориш за него, отстранено - като че ще купуваш кола, да речем. Аз например не ти препоръчвам нищо, първо, защото така и не мога да разбера какво точно ще е предназначението на това куче с мноооогооо голям умствен капацитет и, второ (по-важно) - щом ти прочета поста, и си викам - Абе дали няма да направя най-лошата услуга на кучето, което ще препоръчам? Дали ще го обича?
Далеч не съм перфектният кучесобственик. Ама...
За 1. - отговорът ти не носи никаква информация, защото никой от нас идея няма какво значи "навсякъде с мен". Къде е това "навсякъде"?
За 2. - кучето ще изпълнява ВСИЧКИ команди, на които си дадеш труд да го научиш. Нито повече, нито по-малко. Времето, за което научава и готовността, с която учи и изпълнява е друго нещо. Но пак, освен от породата, страшно много зависи от теб. ИМХО
За 3. - ще подтичва за удоволствие? 30-40 км на ден са обичайната ти ежедневна разходка? Или ще го опънеш да тича като изоглАвено в жегата - ще не ще! На пътя ще тича? А колите? Или ще е взело шофьорска книжка?
Параноя май, ама НЕ (НЕ НЕ) Не си вземай лабрадор или голдън! Моля! Абе - защо ти трябва въобще куче!

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 26 May 2006 - 10:31 PM

Неуспехът не означава,че си пропилял времето си,а че имаш причина да започнеш отначало.
Публикувано: 26 May 2006 - 10:39 PM
Публикувано: 27 May 2006 - 02:50 PM
Такаа -първа заблуда-за да изпълнява всички твои команди е нужно най-напред ти да се въоръжиш с моооого търпение,желание да се научиш ТИ как да го обучаваш,любов към това същество и да се сещаш всеки ден за това,че какво е кучето зависи най-вече от теб.
Трябва да се ориенитираш към порода,която не е своенравна и обича да бъде обучавана.За жалост повечето такива са сериозни кучета и както ти казаха по-горе е доста рисковано като пръв избор.
Чудесен избор за градско куче,което е дружелюбно,умно и енергично е голдън ретривъра.Ако не искаш дълъг косъм-лабрадор.
А за колелото-що не си вземеш хрътка-те бягат с най-голямо удоволствие...ама пък не са много по послушанието...Иначе рискуваш да си осакатиш животното с тия маратони дето си му ги подготвил...виж ако махнеш 0та от предвидените км на ден става b)
Публикувано: 28 May 2006 - 01:38 PM
- кучето да ми е като най-добър приятел. Каквото му кажа да не се сърди примерно.
- да ми бъде опора в живота
- и още нещо най-важното, мразя да ме изоставят сам.
А дресурата защото ми се ще кучето ми да бъде най-доброто от всички други dogs. Да бъде примерно моя гордост.
имам някаква мания да бъда най-добър във всичко което правя.
Ето затова искам dog
Публикувано: 28 May 2006 - 02:48 PM
Публикувано: 28 May 2006 - 03:15 PM
Публикувано: 28 May 2006 - 03:17 PM
можели накой да ми каже колко струва Малиноата.
Публикувано: 28 May 2006 - 03:33 PM
Цитат
Това за приятелството.За "сърденето"..кучето е уникално създание.Живее за момента.Тук.Днес.Сега.И едва ли ще се "сърди"по начина, по който ние хората се цупим и градим вражди и малки, лични войни помежду си.Но кучето има ДУША.Кучешка ,бяла,отворена към света и стопанина си.ВЯРВАЩА МУ ДУША!Едва ли по-точно може да се каже

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ
Публикувано: 28 May 2006 - 03:34 PM
това кутре
Страхотно много прилича на малиноа,а ако решиш да го вземеш ще си неговият спасител-тогава според мен няма как то да не е най-доброто куче-както и ти-най-страхотния човек и стопанин,за когото то си мечтае w)
Публикувано: 28 May 2006 - 05:35 PM
Публикувано: 28 May 2006 - 06:12 PM
Цитат
- кучето да ми е като най-добър приятел. Каквото му кажа да не се сърди примерно.
- да ми бъде опора в живота
- и още нещо най-важното, мразя да ме изоставят сам.
А дресурата защото ми се ще кучето ми да бъде най-доброто от всички други dogs. Да бъде примерно моя гордост.
имам някаква мания да бъда най-добър във всичко което правя.
Ето затова искам dog
За трите причини ,заради които искаш куче.Моето мнение да преразгледаш и помислиш това.Защото:
-" кучето да ми е като най-добър приятел.Каквото и да му кажа да не се сърди примерно." - Кучето не може да е като най- добрия ти приятел- това е клише и то неправилно- кучето е същество, зависещо от теб за 10-12 -15 години - то не е като човешки приятел - като дете е и ти си лидерът в такава връзка- понякога и то ако успееш става ,с много труд и търпение ,необходим е доста опит - получава се партньорство помежду ви.Освен това зависи каква е породата и индивида. И, о да - ще се сърди и още как.Най- неправилното нещо е да търсиш еквивалент между човешки отношения и връзката ти с кучето.
-"да ми бъде опора в живота"- пак горното - кучето не може да замени други връзки ....Какво ще стане когато си отиде....
-"и още нещо най-важното ,мразя да ме изоставят сам"- и това няма да реши взимането на куче.Може да помогне, но проблемът е другаде.
За дресурата- иска ти се твоето куче да е най- доброто- трудна работа когато си без опит ...Много труд ...И може би някое от следващите ти кучета ...Трябва да се посветиш сериозно да обучението и манията, за която казваш - да си най- добър- то значи да си професионолист, не любител- ми опитай- всички са започнали от някъде.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 28 May 2006 - 11:09 PM
Александър ти май много искаш...и аз искам много неща ,ама няма! Кво значи искам да е най-умно и най-красиво и незнам си кво още най??? bl) Това се постига с воля! Като искаш да е най-умно ,еми започни да се учиш как се обучава куче и след тва го тренирай! Иначе ти искаш да, ама то не става само със искане и с писане...еми действие..!
Помисли си дали ще се справиш с куче? Сериозно си помисли!
А така и така не знаеш каква порода искаш - моя съвет е да си вземеш кученце от изолатора!
-умно
-благодарно
-красиво и сладко
-а има сякакви размери ! b)
Айде дано отговаря на изискванията! Спаси един живот! n)
п.п. а навярно ще си по-горд от това,че си спасил живот от това кучето ти да е най-най... то така или иначе винаги ще те обича с цяло сърце! и тогава то ще бъде "НАЙ" за теб!
п.п.п а и не е нужно да замесвате едно куче в болните си амбиций! дано да не да такива де! надявам се
Публикувано: 29 May 2006 - 09:29 AM
Поздрави!

Неуспехът не означава,че си пропилял времето си,а че имаш причина да започнеш отначало.
Публикувано: 29 May 2006 - 09:45 AM
Да, кучето зависи от нас. Това не пречи да е най-добрият ни приятел и опора. То е просто начин на живот.
Щом имаш амбиции в дресурата, насочи се към порода, с която ще можеш да се занимаваш със спортна дресура. Далматинът е своенравен, с него трудно ще покориш някакви върхове в дресурата. Заявявам го най-спокойно, защото много си приличат по темперамент с риджбека и знам за какво говоря.
Нашето училище е само за общо послушание. По интересно ще ти бъде да погледаш тренировките на клуб за спортна дресура Сириус зад музея Земята и хората и да видиш това ли е което искаш да правиш с твоето куче. Ако да, малиноа е чудесно решение.
Публикувано: 29 May 2006 - 11:12 AM
Жалко пък че съм от Стара Загора и не мога на живо да погледна клубовете за дресура. Но пък ще ги разгледам в сайтовете им.
Другото нещо което щях да го забравя че съм решил да взема куче от известен в Булгария развъдник. Пък без туй ще си взема по нататъка книги за дресура на кучета.
Оня ден гледах в една книжарница книга за НОК-а и гледам че шампионите от преди първата световна война нямат скосена задница, а след войната се забелязва вече леко скосеност на задницата.
Публикувано: 29 May 2006 - 01:04 PM
относно въпросите за немската овчарка - можете да попитате и да прочетете в форума им, мисля , дискутираха по въпроса.
Относно избора на куче - трудно бих ви посъветвал какво и как. Явно насочеността ви е към сериозни кучета, готови да ви последват навсякъде. Не забравяйте, че е хубаво да се чете, но няма нищо по хубаво от това де се учиш от практиката. Ще ви се наложи да решавате казуси и да си задавате въпроси, да търсите отговори на много ситуации, в които ще ви постави бъдещото ви куче.
Всяка една порода има свойте предимства, както и недостатъци. Ние всички обичаме кучетата си и ги приемаме такива, каквито са. Породите са именно поради това толкова разнообразни и толкова различни, за да можем да откриваме това, което ни привлича в тях. Идеални породи няма, или идеални кучета. Всяко куче е сбор от преданост, приятелство, любов и за всеки един собственик то е най най доброто и най красивото, част от него и от неговия начин на живот.
Това което мога да те посъветвам е да послушаш сърцето си. То е най добрия съветник в случея. Каквото и куче да избереш, няма да си спестиш усилията и тренировките, лишенията, ограниченията, тревогите - кучето е живо същество с свойте нужди и изисквания, желания, необходимо време ... но някои неща не се измерват с пари, нито с време. Любовта и приятелството, които ще получаваш всеки ден, красотата да имаш истински приятел, да го виждаш как расте всеки ден, как усеща и възприема околния свят, да му помагаш, да бъдете едно цяло - няма нищо по хубаво от това.
Каквото и да избереш - успех ! 1super
Публикувано: 06 June 2006 - 06:12 AM
Публикувано: 03 July 2006 - 08:08 PM

Вход

Горе
Цитиране +