Dog.bg Форуми : Каква порода ще ми препоръчате?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Каква порода ще ми препоръчате?

#101 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 May 2006 - 10:07 PM

aleksander,
извинявай, дано не съм права, ама не мога да разбера защо ти е притрябвало куче! Някак студено говориш за него, отстранено - като че ще купуваш кола, да речем. Аз например не ти препоръчвам нищо, първо, защото така и не мога да разбера какво точно ще е предназначението на това куче с мноооогооо голям умствен капацитет и, второ (по-важно) - щом ти прочета поста, и си викам - Абе дали няма да направя най-лошата услуга на кучето, което ще препоръчам? Дали ще го обича?
Далеч не съм перфектният кучесобственик. Ама...
За 1. - отговорът ти не носи никаква информация, защото никой от нас идея няма какво значи "навсякъде с мен". Къде е това "навсякъде"?
За 2. - кучето ще изпълнява ВСИЧКИ команди, на които си дадеш труд да го научиш. Нито повече, нито по-малко. Времето, за което научава и готовността, с която учи и изпълнява е друго нещо. Но пак, освен от породата, страшно много зависи от теб. ИМХО
За 3. - ще подтичва за удоволствие? 30-40 км на ден са обичайната ти ежедневна разходка? Или ще го опънеш да тича като изоглАвено в жегата - ще не ще! На пътя ще тича? А колите? Или ще е взело шофьорска книжка?

Параноя май, ама НЕ (НЕ НЕ) Не си вземай лабрадор или голдън! Моля! Абе - защо ти трябва въобще куче!
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#102 Потребителят е офлайн   Ина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2006 - 10:31 PM

Хей, aleksander, извинявай, ама 30-40 км. на ден не са ли множко и за теб? Все пак на дали нямаш никакви задължения, за да отделяш толкова време и енергия. А кучето (както и да го мисля) на дали ще може да бъде с теб навсякъде. На доста места кучетата не са желани (чужди домове, хотели...). А и улицата не е място за куче. Дори да тича до велосипеда винаги може леко да се отклони и да го отнесат или прегазят.Има породи, които да изминават към 30км на ден, но това не може да става в или виелицата. Вместо удоволствие и тренировка ще се получи умора, дори и нещо по-сериозно. Да не говорим, че улицата меко казано не е подходящ терен. Помисли добре преди да вземеш куче. Не отговори на най-важния въпрос. А той е: ЗАЩО искаш куче?
User's Signature

Неуспехът не означава,че си пропилял времето си,а че имаш причина да започнеш отначало.

#103 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 May 2006 - 10:39 PM

BEER Привет и от мен!Хубава тема..Ще ми се и аз да споделя своите си мисли по нея.Избора на куче е изключително сериозно и отговорно нещо.Кучето..е като детето..Само,че никога не става абсолвент и не напуска доброволно семейното гнездо за да поеме по своя път-самостоятелно.Избора на куче трябва да е разумно-емоционален.А не само емоционален.Редно е да седнете и добре да си помислите защо точно ви е да вземате животното-КУЧЕ.След това..отваряте някоя книжка с породите и..четете.Там си пише:порода,особености,грижи,заболявания,темперамент,нужди..Преценявайки трезво вашите реални възможности,време,ангажименти,цели -на разумно-емоционалния принцип ,вярвам,самичък ще си изберете вярно другарче за дълги години.Сега..за така наречените "сериозни породи"кучета.Аз като стопанка на 8 месечна немска овчарка(стар гедеерски тип),която гледа" сериозно" куче за 1 път в живота си ви съветвам приятелски ДОБРЕ ДА СИ ПОМИСЛИТЕ дали да вземате нок.Със или БЕЗ скосена задница.Нок(впрочем не само тази порода,а ВСИЧКИ "СЕРИОЗНИ "породи)са кучета,които ако си вземете такова ще сте задължен пред себе си и животинката да я обучавате дълго,търпеливо,последователно напредвайки бавно с миши крачици-готов да се върнете назад и да започнете НАНОВО да отработвате дадената команда..Докато не я споите и не "лепне"..Нок са работливи,любознателни,силни,паметливи,схватливи(май на това му казват "интелигентни"),дръзки,смели..НО както всеки човек си има своя индивидуалност-така е и при тези чудесни създания КУЧЕТАТА.Никога не може да сте сигурен вашия нок(примерно)дали ще е така схватлив,смел,реактивен и тн.като друго-нок.Хората сме различни.Кучетата също.:)Нок е едра порода за да отгледате здраво животно ще сте длъжен да му подсигурите най-добрата гранула.Витамини.Калций.Грижи.ТЪРПЕНИЕ.И..Нали знаете кои са 3 те най-важни неща за кучетата-по принцип:"УПРАЖНЕНИЯ;ДИСЦИПЛИНА;ЛЮБОВ"Към тях добавяме и горе-споменатото от мен и..сам честно си преценявате: имам ли времето ,упоритостта,ресурсите да се занимавам изобщо с такава"сериозна" порода куче..Ами ако не е така "умен"като на еди-кой си..Ами ако се появат поведенчески проблеми(доминация;плашливост;страхова агресия..)какво ще се случи с животинката ми?Кучето е приятел ЗАВИНАГИ.Заслужава най-доброто от нас.Съгласен ли сте с мен? ;) И да не сте -това са мои си разсъждения.И аз бих се радвала ако поне мъничко съм съумяла да ви бъда полезна.В един от най-важните избори в живота на отговорния човек:ИЗБОРА НА ПОРОДА КУЧЕ.Желая успех в правилния избор!Поздрави:Вики&Алекс nok п.с.за немското овчарско куче зная,че НЕ БИВА да се натоварва прекалено и твърде интензивно до навършане на година!;)

#104 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2006 - 02:50 PM

"Искам да изпълнява всички мои команди, които ще бъдат сложни и много, затова искам да бъде с мнооооооогггггггооооооо голям умствен капацитет."

Такаа -първа заблуда-за да изпълнява всички твои команди е нужно най-напред ти да се въоръжиш с моооого търпение,желание да се научиш ТИ как да го обучаваш,любов към това същество и да се сещаш всеки ден за това,че какво е кучето зависи най-вече от теб.
Трябва да се ориенитираш към порода,която не е своенравна и обича да бъде обучавана.За жалост повечето такива са сериозни кучета и както ти казаха по-горе е доста рисковано като пръв избор.
Чудесен избор за градско куче,което е дружелюбно,умно и енергично е голдън ретривъра.Ако не искаш дълъг косъм-лабрадор.
А за колелото-що не си вземеш хрътка-те бягат с най-голямо удоволствие...ама пък не са много по послушанието...Иначе рискуваш да си осакатиш животното с тия маратони дето си му ги подготвил...виж ако махнеш 0та от предвидените км на ден става b)
User's Signature

Качена снимка

#105 Потребителят е офлайн   aleksander Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:discussion
Публикувано: 28 May 2006 - 01:38 PM

Това което ми каза Dury ме накара да се по замисля. Основният въпрос който така и така никой не разбра, ще се опитам пак da go отговоря. Защо искам куче:
- кучето да ми е като най-добър приятел. Каквото му кажа да не се сърди примерно.
- да ми бъде опора в живота
- и още нещо най-важното, мразя да ме изоставят сам.
А дресурата защото ми се ще кучето ми да бъде най-доброто от всички други dogs. Да бъде примерно моя гордост.
имам някаква мания да бъда най-добър във всичко което правя.

Ето затова искам dog

#106 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 May 2006 - 02:48 PM

Здравей отново,aleksander!Позволи ми да се обърна към теб на "ти" r) Кучето по природа е приятел на човека.Най-добрият!Само където е на 4 лапи и не може да говори на нашия човешки език.Ако си вземеш куче КАКВОТО Й ДА Е -или прибереш от изолатора някое-то пак ще ти бъде най-доброто другарче доживот.Затова съмнение не бива да имаш.Има един израз ,който гласи ,че кучето се е заклело да обича човека ..още преди да се роди.Това за приятелството.За "сърденето"..кучето е уникално създание.Живее за момента.Тук.Днес.Сега.И едва ли ще се "сърди"по начина, по който ние хората се цупим и градим вражди и малки, лични войни помежду си.Но кучето има ДУША.Кучешка ,бяла,отворена към света и стопанина си.ВЯРВАЩА МУ ДУША!Трябва да пазим чиста от ненужна обида и отмъстителност кучешката душичка..Разбираш ли?За опората в живота..По-скоро ти ще си му опора отколкото то на теб.И веднага ще ти кажа защо..Защото света, в който ще живеете заедно е човешки.Правилата са човешки и Ти ще си му опората ,пътеводителя,неговия "АЛФА"в човешкия свят..Но..Какво е опора?Някого на когото можеш да разчиташ,да ти помага,да те подкрепя морално или финансово в трудни за теб моменти..Така ли е?Съгласен ли си?Кучето ще ти вярва и ще е привързано към теб ,но пари на заем не може да ти даде..Нито да те посъветва или да те разбере-в чисто човешкия смисъл на тези понятия..За дресурата..Към нея се "прибягва"по 2 причини:или с цел СПОРТ С КУЧЕ или за да установиш и изградиш една уникална връзка,за цял живот, между теб и твоето куче.И както ти казаха по-горе за спортната дресура-първо ТИ се обучаваш ,а после сам научаваш кучето си.Това е дълъг процес.Простиращ се в дълги години съвместен труд.Хубаво е ,че имаш порива да си най-добрият във всичко с ,което се заемаш!Поздравявам те!Но както е казал великият Чарли Чаплин на една от дъщерите си:"Винаги има някой друг,който ще танцува по-добре от теб.."Така и ти не можеш винаги да си най-добрият във ВСИЧКО.Според мен по-важно е да си отговорен,съвестен и добър стопанин.И никога да не изоставиш самичко твоето куче-каквото й да се окаже то..Поправи ме ако греша?Поздрави:Вики&Алекс nok

#107 Потребителят е офлайн   aleksander Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 May 2006 - 03:15 PM

Благодаря ти за безценните съвети. Едно нещо разбрах, че човек трябва да се отнася към всичко с обич.

#108 Потребителят е офлайн   aleksander Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 May 2006 - 03:17 PM

Избрах си вече породи това са: Малиноа, НОК и Далматинец.
можели накой да ми каже колко струва Малиноата.

#109 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2006 - 03:33 PM

Цитат

Здравей отново,aleksander!Позволи ми да се обърна към теб на "ти" r) Кучето по природа е приятел на човека.Най-добрият!Само където е на 4 лапи и не може да говори на нашия човешки език.Ако си вземеш куче КАКВОТО Й ДА Е -или прибереш от изолатора някое-то пак ще ти бъде най-доброто другарче доживот.Затова съмнение не бива да имаш.Има един израз ,който гласи ,че кучето се е заклело да обича човека ..още преди да се роди.Това за приятелството.За "сърденето"..кучето е уникално създание.Живее за момента.Тук.Днес.Сега.И едва ли ще се "сърди"по начина, по който ние хората се цупим и градим вражди и малки, лични войни помежду си.Но кучето има ДУША.Кучешка ,бяла,отворена към света и стопанина си.ВЯРВАЩА МУ ДУША!Трябва да пазим чиста от ненужна обида и отмъстителност кучешката душичка..Разбираш ли?За опората в живота..По-скоро ти ще си му опора отколкото то на теб.И веднага ще ти кажа защо..Защото света, в който ще живеете заедно е човешки.Правилата са човешки и Ти ще си му опората ,пътеводителя,неговия "АЛФА"в човешкия свят..Но..Какво е опора?Някого на когото можеш да разчиташ,да ти помага,да те подкрепя морално или финансово в трудни за теб моменти..Така ли е?Съгласен ли си?Кучето ще ти вярва и ще е привързано към теб ,но пари на заем не може да ти даде..Нито да те посъветва или да те разбере-в чисто човешкия смисъл на тези понятия..За дресурата..Към нея се "прибягва"по 2 причини:или с цел СПОРТ С КУЧЕ или за да установиш и изградиш една уникална връзка,за цял живот, между теб и твоето куче.И както ти казаха по-горе за спортната дресура-първо ТИ се обучаваш ,а после сам научаваш кучето си.Това е дълъг процес.Простиращ се в дълги години съвместен труд.Хубаво е ,че имаш порива да си най-добрият във всичко с ,което се заемаш!Поздравявам те!Но както е казал великият Чарли Чаплин на една от дъщерите си:"Винаги има някой друг,който ще танцува по-добре от теб.."Така и ти не можеш винаги да си най-добрият във ВСИЧКО.Според мен по-важно е да си отговорен,съвестен и добър стопанин.И никога да не изоставиш самичко твоето куче-каквото й да се окаже то..Поправи ме ако греша?Поздрави:Вики&Алекс nok

Това за приятелството.За "сърденето"..кучето е уникално създание.Живее за момента.Тук.Днес.Сега.И едва ли ще се "сърди"по начина, по който ние хората се цупим и градим вражди и малки, лични войни помежду си.Но кучето има ДУША.Кучешка ,бяла,отворена към света и стопанина си.ВЯРВАЩА МУ ДУША!Едва ли по-точно може да се каже
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

#110 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2006 - 03:34 PM

Виж
това кутре
Страхотно много прилича на малиноа,а ако решиш да го вземеш ще си неговият спасител-тогава според мен няма как то да не е най-доброто куче-както и ти-най-страхотния човек и стопанин,за когото то си мечтае w)
User's Signature

Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 May 2006 - 05:35 PM

;) Хейй,aleksander радвам се ако поне мъничко съм ти била полезна с моите разсъждения.Правилно си разбрал за обичта към нещата и съществата, с които се заемаме и обграждаме-трябва да преливаме от любов за да сме щастливи и да даряваме радост.На първо място обаче аз лично поставям ОТГОВОРНОСТТА.Сериозният човек(не е нужно да си на преклонна възраст за да си отговорен и грижлив)осъзнава така наречената "отговорна любов".Но стига съм ти филофствала по начало зная,че в крайна сметка ти ще постъпиш както сам си решиш.Породите на които си се спрял:белгийска овчарка (малиноа) немско овчарско куче са сериозни,доминанти,работни кучета.Ако искаш куче с родословие от родители шампиони и тн.ще ти излезе доста крупна сумичка..Защо не влезеш първо в породи и не изчетеш писаното за тези 2 породи?Съветвам те да вземеш куче от развъдник.Не от магазин.Не и от обикновена обява(кутре ,което ще е плод на междусъседско ,квартално заплождане)..Родословието е единственият документ ,които ти гарантира,че ще си вземеш ТОЧНО ТАЗИ ПОРОДА КУЧЕ.Със всички породни качества.А за далматина..това са кучета особняци..Не особено възприемчиви и не отговарят на изискването ти да са "мнооооооооооого умни".С приятелски поздрав:Вики&Алекс nok

#112 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 May 2006 - 06:12 PM

Цитат

Това което ми каза Dury ме накара да се по замисля. Основният въпрос който така и така никой не разбра, ще се опитам пак da go отговоря. Защо искам куче:
- кучето да ми е като най-добър приятел. Каквото му кажа да не се сърди примерно.
- да ми бъде опора в живота
- и още нещо най-важното, мразя да ме изоставят сам.
А дресурата защото ми се ще кучето ми да бъде най-доброто от всички други dogs. Да бъде примерно моя гордост.
имам някаква мания да бъда най-добър във всичко което правя.

Ето затова искам dog

За трите причини ,заради които искаш куче.Моето мнение да преразгледаш и помислиш това.Защото:
-" кучето да ми е като най-добър приятел.Каквото и да му кажа да не се сърди примерно." - Кучето не може да е като най- добрия ти приятел- това е клише и то неправилно- кучето е същество, зависещо от теб за 10-12 -15 години - то не е като човешки приятел - като дете е и ти си лидерът в такава връзка- понякога и то ако успееш става ,с много труд и търпение ,необходим е доста опит - получава се партньорство помежду ви.Освен това зависи каква е породата и индивида. И, о да - ще се сърди и още как.Най- неправилното нещо е да търсиш еквивалент между човешки отношения и връзката ти с кучето.
-"да ми бъде опора в живота"- пак горното - кучето не може да замени други връзки ....Какво ще стане когато си отиде....
-"и още нещо най-важното ,мразя да ме изоставят сам"- и това няма да реши взимането на куче.Може да помогне, но проблемът е другаде.
За дресурата- иска ти се твоето куче да е най- доброто- трудна работа когато си без опит ...Много труд ...И може би някое от следващите ти кучета ...Трябва да се посветиш сериозно да обучението и манията, за която казваш - да си най- добър- то значи да си професионолист, не любител- ми опитай- всички са започнали от някъде.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#113 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2006 - 11:09 PM

и аз да се изкажа! Другите общо взето казаха най-важното!
Александър ти май много искаш...и аз искам много неща ,ама няма! Кво значи искам да е най-умно и най-красиво и незнам си кво още най??? bl) Това се постига с воля! Като искаш да е най-умно ,еми започни да се учиш как се обучава куче и след тва го тренирай! Иначе ти искаш да, ама то не става само със искане и с писане...еми действие..!
Помисли си дали ще се справиш с куче? Сериозно си помисли!
А така и така не знаеш каква порода искаш - моя съвет е да си вземеш кученце от изолатора!
-умно
-благодарно
-красиво и сладко
-а има сякакви размери ! b)

Айде дано отговаря на изискванията! Спаси един живот! n)
п.п. а навярно ще си по-горд от това,че си спасил живот от това кучето ти да е най-най... то така или иначе винаги ще те обича с цяло сърце! и тогава то ще бъде "НАЙ" за теб!

п.п.п а и не е нужно да замесвате едно куче в болните си амбиций! дано да не да такива де! надявам се

#114 Потребителят е офлайн   Ина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2006 - 09:29 AM

aleksander, имам предложение. Виждам, че наистина искаш куче. Сега имаш много изисквания, но когато вземеш куче, то за теб е най-най от всички други. Хубаво е да го научиш на много неща, но това изисква страшно много време и търпение. Та предложението ми е следното. mil_ събира хора с кучета и се обучават на поляната при Хилтън. Не вярвам да възразят да погледаш. Ще видиш какво трябва и какво не трябва да правиш. Виж тук
Поздрави!
User's Signature

Неуспехът не означава,че си пропилял времето си,а че имаш причина да започнеш отначало.

#115 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 May 2006 - 09:45 AM

Какво толкова, съвсем нормални и човешки са мотивите на aleksander.
Да, кучето зависи от нас. Това не пречи да е най-добрият ни приятел и опора. То е просто начин на живот.
Щом имаш амбиции в дресурата, насочи се към порода, с която ще можеш да се занимаваш със спортна дресура. Далматинът е своенравен, с него трудно ще покориш някакви върхове в дресурата. Заявявам го най-спокойно, защото много си приличат по темперамент с риджбека и знам за какво говоря.
Нашето училище е само за общо послушание. По интересно ще ти бъде да погледаш тренировките на клуб за спортна дресура Сириус зад музея Земята и хората и да видиш това ли е което искаш да правиш с твоето куче. Ако да, малиноа е чудесно решение.

#116 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2006 - 09:46 AM

Alexander, Мога ли да попитам на колко си години?

#117 Потребителят е офлайн   aleksander Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 May 2006 - 11:12 AM

Сега съм на 17 г. По-принцип когато си наумя да правя нещо, примерно да си взема велосипед, първо намирам информация какво е bike, устройство и така нататъка. Природата ми е такава че като почна да се занимавам с нещо първо намирам информация, изучавам всичко за това нещо предимства, недостатъци и чак тогава като съм доволен си го взимам. Не обичам да съм като жив зян в нещо. И още нещо отговорен човек съм. Даже мога да се похваля че което почна да правя го е по-добро от другите хора примерно занимаващо с това нещо.
Жалко пък че съм от Стара Загора и не мога на живо да погледна клубовете за дресура. Но пък ще ги разгледам в сайтовете им.
Другото нещо което щях да го забравя че съм решил да взема куче от известен в Булгария развъдник. Пък без туй ще си взема по нататъка книги за дресура на кучета.
Оня ден гледах в една книжарница книга за НОК-а и гледам че шампионите от преди първата световна война нямат скосена задница, а след войната се забелязва вече леко скосеност на задницата.

#118 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 29 May 2006 - 01:04 PM

aleksander,

относно въпросите за немската овчарка - можете да попитате и да прочетете в форума им, мисля , дискутираха по въпроса.

Относно избора на куче - трудно бих ви посъветвал какво и как. Явно насочеността ви е към сериозни кучета, готови да ви последват навсякъде. Не забравяйте, че е хубаво да се чете, но няма нищо по хубаво от това де се учиш от практиката. Ще ви се наложи да решавате казуси и да си задавате въпроси, да търсите отговори на много ситуации, в които ще ви постави бъдещото ви куче.
Всяка една порода има свойте предимства, както и недостатъци. Ние всички обичаме кучетата си и ги приемаме такива, каквито са. Породите са именно поради това толкова разнообразни и толкова различни, за да можем да откриваме това, което ни привлича в тях. Идеални породи няма, или идеални кучета. Всяко куче е сбор от преданост, приятелство, любов и за всеки един собственик то е най най доброто и най красивото, част от него и от неговия начин на живот.
Това което мога да те посъветвам е да послушаш сърцето си. То е най добрия съветник в случея. Каквото и куче да избереш, няма да си спестиш усилията и тренировките, лишенията, ограниченията, тревогите - кучето е живо същество с свойте нужди и изисквания, желания, необходимо време ... но някои неща не се измерват с пари, нито с време. Любовта и приятелството, които ще получаваш всеки ден, красотата да имаш истински приятел, да го виждаш как расте всеки ден, как усеща и възприема околния свят, да му помагаш, да бъдете едно цяло - няма нищо по хубаво от това.

Каквото и да избереш - успех ! 1super

#119 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2006 - 06:12 AM

Аз имам една дума-бигъл!! 1super Перфектните кучета във всяко едно отношение
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#120 Потребителят е офлайн   DevilRose Икона

Публикувано: 03 July 2006 - 08:08 PM

Здрасти на всички;) Ами..току що се регистрирах във форума и не съм мн наясно дали вече няма такава тема..дано да няма и темата ми да не бъде изтрита. Та значи,мисля да си взимам куче, но имам малко... "разминаване" с майка ми. Аз обожавам големите кучета,а нея я е страх. А и живеем е не особено голям апартамент, а ми е пределно ясно че неможе да "накажеш" една немска овчарка примерно, да живее в "кашонче". Е,значи търся алтернатива - куче, което да не става Чак толкова голямо, но в никой случай не искам болонка, пинчер,дакел и тем подобни..Мога да се разчета из книгите и да си избера кучето така, но мисля че по-ясна представа ще получа от хора, които "им е на главата" b) И така... конкретния ми въпрос е - какво куче бихте ми "препоръчали" и можете ли да ми дадете и малко инфо за него (не че и аз няма да се поразтърся де), а не примерно само породата да ми кажете. Аз мога да си намеря...сухата информация от книги,интернет и т.н. , но ви питам вас, като собственици, за да е по-обективно ;)

• (32 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни