Dog.bg Форуми : Каква порода ще ми препоръчате?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Каква порода ще ми препоръчате?

#121 Потребителят е офлайн   Красен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 July 2006 - 08:29 PM

Голдън ретривър! 1super

#122 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 03 July 2006 - 08:44 PM

Цитат

Голдън ретривър! 1super

l) всеки си хвали породата,която го е омагьосала bravoS w)
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#123 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 03 July 2006 - 08:55 PM

Ако някой иска да му помогне - напишете нещо, характерно за породата, което ще му бъде от полза. Иначе ще стане тема, в която ще изреждаме породи.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#124 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2006 - 10:08 PM

Силно подозирам, че от по-средните породи много зависи какъв характер иска човек да има животното му...
Аз лично горещо бих препоръчала бигъл, басет - изобщо средни гончета... само че те са такива обаятелни кретенчета! Не са породи за всеки и от собствениците се изисква да харесват точно такъв тип темперамент и поведение, за да са щастливи с тях...
Пак към среднистите спада и булдогът например, но той има най-различни особености, т.е. пак не е куче за всеки.
За "средни" от рода на АСТ пък въобще не отварям дума...
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#125 Потребителят е офлайн   Ofika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2006 - 10:19 PM

На мен "не ми е на главата", но пък ми е легнало на сърцето кучето на едни познати. Породата е мителшнауцер. Изключително интелигентно куче, средно на ръст. Само поддръжката на козината ми се вижда малко сложна. NNN
И аз цял живот съм искала немска овчарка, но тъй като къщата с дворче е в неясното бъдеще, съм се спряла на това куче.
User's Signature

New concept in the dog world http://www.doginfo.info

#126 Потребителят е офлайн   tedito Икона

• Dogo lover
  • PipPipPip
  • Interests:Ветеринарна медицина!

Публикувано: 04 July 2006 - 11:38 AM

Човек сам предценява какво куче да си вземе като има в предвид своя характер!
Няма как непознат да ти каже с кой ще се разбираш най-добре!
Аз харесвам всички кучета но тук ще ти препоръчам да се поинтересуваш от кокерите!много гальовни, умни, послушни, и все пак не много едри същества!
Пожелавам ти успех в избора си на другарче! r)

#127 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2006 - 12:46 PM

Здравей и успех с кученцето, която и порода да избереш.
Аз лично, бих ти препоръчала Лабрадор Ретривър. Е, вероятно се досещаш, защото аз самата имам такъв. Ще се опитам да ти обясня защо, защото ми се струва, че това търсиш - мнение от опит с кучето, така че не виждам лошо всеки да разкже впечатленията си от собственото си куче и защо иска точно него, а не никое друго куче на света.
Когато аз си взимах куче, имах същия проблем. харесвам големи кучета, нямам условията да гледам голямо куе и..... се спрях на Лабрадора. Той определено е доста по-едър от Басет или Кокер, но не е и прекалено голям, като Немска овчарка например. Нещото, което ме спечели обаче, бяха не размера или сравнително лесната подръжка накозината, а невероятния характер на Лабрадорите. Откакто имам моята малка сладка, черна тпка, нито за ден не съм съжалила,ч е имам именно това куче. лабрадорите са невероятно добри и дружелюбни същества, готови радостно да поздравят всичките ти приятели,познати и зобщо всички хора. Обожават да си игарят, да мъкнат разни неща, да тичат и да си играят с други кучета. Попринцип са лишпени от агресия - нито към кучета, нито към хора, проявяват такава. А и така, както те посреща лабрадор, като се приереш в къщи .... ама това май важи за повечето породи.
Не се нуждаят от особено голяма къща. Ако успееш да му осигуриш достатъчни разходки и тичане - да кажем по два часа на ден, ще имаш едно изключително спокойно и любвеобилно куче у дома и едно сладко диво дяволче навън. лесно се обучават и като цяло им доставя огромно удоволсъютвие да угждат на стопаните си. Въобще - приказка w) Поне за мен е приказка, откакто живея с черното си маймунче w)
User's Signature

Прави каквото трябва, да става каквото ще!

#128 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2006 - 12:54 PM

cl) Мдаааам и аз харесвам страшно много... и сега мога до довечера да изреждам.
Но породи като АМСТАФ, които също ме пленяват, знам, че не са за моята уста лъжица... Трябва много сериозно и съвестно отношение, характер.
Харесвам, прекланям се направо пред немския дог, но по характер знам, че няма да си паснем, в някои отношения, при все че си мисля, че това е бпжествено и невероятно интелигентно куче.
Харесвам много и молосоидните - едри, тежки, масивни, силни, мускулести, сериозни кучета.
Тъй наречените служебни породи след подходящо обучение, са незаменими другари, съобразителни, предани, винаги до теб....
Ами териерите - малки симпатични и.... бесни за живот, за случки, за движение, за ...
Много харесвам по характер и предимно по този белег си избирам кучето - ловните породи!!! Вечно пълни с живот и жажада за приключения. Аз съм гледала Кокер шпаньол - най-чаровното, мило, добричко, привързващо се кученце. Ласкаво и красиво. Невероятно умно, схватливо жизнено... С невероятно много грижи по козината, ушичките, лапичките... Това не го отбелязвам като минус - това беше невероятната му красота, заедно с покъртително затрогващия поглед.
Сега имам лабрадор - няма да почвам за говоря... че форума ще отеснее.
Бийгълите ме плениха преди години също.
Основни разлики между предишното ми кученце и сегашното. С предишното си живеехме в собствен самодостатъчен свят. Заедно бяхме на всякъде. по цял ден можехме да ходим на поход. Съпреживявахме живота си някак органично свързани. Той беше саможив и неконтактен, много добричък и тихичък. Той беше част от всичко в мен.
Сегашното ми кученце не мога да го взема на целодневен поход, защото много ще ми се разсърди или ще мисли че е наказана. Тя не може без контакти - с всичко - хора, деца, кучета, всякакви същества. обожава да е в компания, да има динамика, развлечения, нещо да се случва. Ходенето я убива от скука и ако няма накрая поляна с кучета, се вкисва и посърва.
Наистина ако подскажеш какво другарче търсиш по-лесно ще ни ориентираш. Размера и формата са последното нещо, което охарактеризира едно куче 1super

#129 Потребителят е офлайн   marti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 July 2006 - 04:06 PM

Вземи си ГОЛДЪН РЕТРИЙВЪР :))

#130 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 12:16 AM

Цитат

И така... конкретния ми въпрос е - какво куче бихте ми "препоръчали" и можете ли да ми дадете и малко инфо за него (не че и аз няма да се поразтърся де), а не примерно само породата да ми кажете. Аз мога да си намеря...сухата информация от книги,интернет и т.н. , но ви питам вас, като собственици, за да е по-обективно ;)[/b]

Здравей DevilRose.
Точно това , което търсиш със своето питане , тук няма да намериш !!!
Първо , защото всеки си тегли към неговата порода , без да даде основателни причини за това . Не прочетох някой да даде смислен отговор на твоя въпрос ( с малки изключения ) , но 80 % от писалите те насочват към ретривър.
Второ , защото никой не знае с какво време ще разполагаш и ще отделяш за кучето , но бързат с определяне на порода.
Трето , ти ще си този/тази който/която ще се занимава с него и ти трябва да знаеш , какво търсиш.
За кучета мога да ти говоря с дни , но само за тези породи , които ме вълнуват и от които разбирам ( а те не са малко ). Но колко ще ме разбереш , ако ти говоря за породи , които теб не те интересуват?В изказванията по-горе чета само ретривъри - ами тези кучета ти изискват минимум 2-2.5 часа на ден тичане , игри и разходки ! Ти имаш ли това време?Ако си търсиш интелигентно куче - има таблица по интелигентност на породите и там можеш да се ориентираш за нещо ,свързано с подходящата за теб порода.Живееш в малък апартамент - това е още една даденост в твоето търсене . В моя дом живеят няколко кучета и се чувстват добре, без да се притесняват от пространство . А не са от най-малките кучета .
Важно е да знаеш каква космена покривка да има кучето - дългокосместо или късокосместо! Дългите косми се събират по-лесно , а късите се набиват във всичко около теб.Важно е дали искаш куче с охранителни способности или куче за компания . Има и декоративни породи , които не са булонки ( балконки ), но са с класи над много други големи кучета.
Има още много въпроси , върху които трябва да си помислиш , преди да се хвърлиш в приключение и да си вземеш едно торнадо в къщи , като се окаже , че точно това не си искала.
Съветвам те да си помислиш сериозно и след това да пишеш какво точно търсиш - голямо или малко на ръст , за дълги или къси разходки , с интелект или без и т.н.
Тогава ще можем да ти бъдем много по-полезни отколкото сега.
Успех в мисленето и те очакваме с решение.
Росен Димитров - отговорник по развъдната дейност на БНШК и собственик на развъдник.
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#131 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 08:40 AM

Виж тук!
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#132 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 11:19 AM

Пубрикувайте неща , които са полезни за питащия , а не линкове към други подфоруми. Всеки може да си прочете темите сам , но никаква информация не му се предоставя.
Нека да се ориентира сам в някой подробности и тогава да му помогнем!
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#133 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 12:44 PM

не разбирам логиката на цялата тази тема....Sheltie е прав....изходи от себе си по основни неща и при толкова литература спокойно можеш четейки бавно и внимателно да избереш характер подходящ на твоя и посрещащ твойте изисквания....да очакваш някой да ти каже е меко казано инфантилно....сори , но така мисля
User's Signature

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!

#134 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 01:18 PM

cl) Защо е трудно на възрастните да обяснят на децата нещо съвсем простичко. Прочетете пак "Малкият принц". Тази книга трябва да се прочита периодично, за да събужда у човек простичките и искрени неща. Когато човек е напълно наясно с нещо не може да си обясни, как на друг не му е ясно. За знаещия това са разбиращи се от самосебе си неща. Колко от вас, които добре владеят майчиния си език примерно, могат да учат чужденци на български? За вас той е пределно ясен, но не може да обясните смисълът на елементарни правила в езика, нали?
Дано омотаните ми приказки са станали ясни. Нека сме търпеливи и толерантни, към питащите. Щом са поискали помощ и съвет от нас, значи имат нужда и нещо не разбират. Колко лесно щеше да им е и на лекарите, ако пациента дойде и ясно и конкретно с термини обоснове оплакванията си, вместо да каже "Ей тук на едната страна като се обърна и все едно имам иглички отзад на гърба..." Примерно./ Опитвам се да звуча и забавно, ама едва ли успявам.
Нека сме търпеливи w)

#135 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 01:33 PM

DIYANA

не съм искала да звуча агресивно или нетолерантно, но според мен възрастта няма никакво значение....не ти ли трепне вътре под лъжичката за едно куче какво...ще направиш това , което ти казват "по умните" глави ли?....мисля не...все пак не искам да обърквам просто мнение

колкото до Малкия Принц...." оставиш ли се да те опитомят има опасност да поплачеш " b) b) ....настолна
User's Signature

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!

#136 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 02:15 PM

Diyana Char, за да разбереш защо така отговарям,задай си въпроса защо гледаш точно лабрадор.Защото просто ти харесва породата,защото някой ти е препоръчал породата,защото имаш достатъчно време за разходки с кучето, защото е по-интелигентно от друга порода,защото няма дълга козина, защото..... Аз лично си отговорих на доста подобни въпроси преди да избера точно коли и шелти и не се нуждаех от това някой да ми казва че породата която той отглежда е най-най.Бях готов на всичко,само и само да притежавам такива кучета.Дори не ме спря и факта,че когато исках точно шелти да отглеждам ,такива кучета в България нямаше,а колитата бяха на посредствено ниво.И дето се казва,света обърнах но успях дори от Англия куче да си купя.
Ако човека иска просто да отглежда и да се грижи за куче,може да спаси някое от изолаторите.Там има кучета със всякакви размери.Та мисълта ми е,че човека сам трябва да реши.Каза че е прочел доста литература,където е написан освен стандарта на дадената порода,но и основни черти от темперамента и характера на породите.Просто,решението трябва да си го вземе самия той,а не някой да му казва коя порода е най-подходящата.Той от своята гледна точка и начин на живот трябва да определи.
User's Signature

#137 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 02:49 PM

sheltie, аз знам, за какво съм си взела Лабрадор. Ако те интересува конкретно мога на лични да ти пиша. Мисля че вече дадох обстоен отговор малко по-горе по самата тема. Не насърчавах човека да си вземе лабрадор. Напротив. Точно това му обясних - че всяко куче, като порода е уникално със своите характерни чери и за това не можем да му отговорим точно и конкретно.

mamaZu, Децата бяха само метафора.

#138 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 03:27 PM

Братовчедка ми иска да си вземе кученце след години раздяла с любимото същество - кръговрата на живота естествено ги раздели. Сега има детенце, момченце вече н шест години, което споменава за кученце и тя се е замилила отново да допусне в живота си четирикрак приятел, с когото и синът й да расте. И тя ме попита неотдавна да и дам съвет, какво куче да вземе.
Може би трябваше да й се скарам, че не може така да пита, че трябва да е наясно, че щом не й трепва отвътре да си вземе от приют - между другото й това й бях предложила - имаше много милички три кученца, на които bushkata търсеше дом, и аз й пратих снимки. Ако не я познавах би следвало да я сметна за лаик, или дете, или недостоен и несериозен човек, да допусна веднага, че няма да го гледа правилно и няма да го обича... а аз много неща за кучетата първо от нея научих като дете. Тя ми даде и първите книги, когато разбра, че се интересувам от кучета и искам да си взема.
Да ама аз вместо да я нахокам пък взех че си поговорих с нея, поразпитах я... Какво търси, Синът й какви кученца харесва, тя какво време ще има за разходки и поддръжка на козина. Една деликатна подробност - момченцето се плаши от големи кучета - ето отсявката започва...
Пак не виждам, какво лошо има човек да попита, какво кученце да си вземе. Да попита хора, които с години се занимават с това и от които съвсем естествено да очаква подкрепа и помощ.

#139 Потребителят е офлайн   Ина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 07:59 PM

DevilRose, като за начало - добре дошъл/а във форума!
До колкото разбирам, това ще ви е първо куче. Това значи, че характерът му трябва да е по-мек, да е "добродушко", защото кучетата от по-агресивни породи могат да се окажат доста опасни, ако попаднат в неопитни ръце. Относно големината на кучето - за моята (голдън ретривър) мястото в къщи явно не е от значение - когато е в къщи, тя или спи, или ръфа някоя играчка, но за сметка на това навън е мястото, на което наистина изразходва енергия, тича, играе, скача и се закача страшно много. Ако нямате достатъчно време за разходки, това ще е проблем за един голдън. И аз като повечето клоня към "моята" порода. Голдъните са средно големи, с добър характер, имат 0% агресия, лесно се обучават. До колкото си спомням същото се отнася и за лабрадорите. Друго предложение са кокерите. Игриви и винаги приятелски настроени (поне по мои наблюдения). Но пък са по-малки. Далматините например са трудни за обучение.
В заключение, моите главни "предложения" са голдън и лабрадор ретривър.
User's Signature

Неуспехът не означава,че си пропилял времето си,а че имаш причина да започнеш отначало.

#140 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 July 2006 - 09:32 AM

Вземи Московски дракон (или нещо такова се казваше) r) (има някаква такава порода)

Иначе аз лично бихте посъветвал само едно нещо преди да тръгнеш да си избираш порода, почети разни неща от рода, що е това куче, как се гледа куче, здравословни проблеми (общи здравословни проблеми при кучета), обучение на куче. След като се осведомиш за всички тези неща прецени дали можеш реално да гледаш куче и тогава си избери и порода.
Ако не го направиш това, бих те посъветвал никога да не си взимаш Далматин.

• (32 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни