Каква порода ще ми препоръчате?
Публикувано: 06 July 2006 - 10:40 AM
Цитат
Пак се дава мнение без обосновка !
Човека търси съвет и всичко , което е от полза за него е добре да му се даде. Не е полезно за него да му се препоръчва или не някоя порода.Представи си , че се е насочил точно към самоед !?! Ти с какво ще го спечелиш за породата ? Мисля че е добре да го насърчиш , но и да му кажеш за минусите.

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!
Публикувано: 06 July 2006 - 10:51 AM

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!
Публикувано: 06 July 2006 - 11:13 AM
Кажете, какво по-чаровно от това, че всеки е влюбен в своята порода?
Аз мисля, че този ентусиазъм насърчава търсещия да избере неговата си.
Изборът си зависи от него, нали.
Но има и друга страна на нещата: Избираш с разум, е, понякога и с емоция. Но после ... почти е невъзможно да не се влюбиш точно в породата или безпородието на своето куче. Освен ако не си се хвърлил съвем сляпо. Например да вземеш кавказец, защото малкото е като глухарче, а са ти по сърце декоративни глухарчета.
Кучето те кара да обичаш породата, не обратното. Разбира се, има подводни камъни.
Разумът е налице от негова страна, щом пита. Емоциите предстоят b) .
ПП: Конкретно по заявката на DevilRose:
Майка ти няма начин да продължи да се страхува, ако кученцето израсне с нея от бебе. Много едри породи са фъркотевица навън, но у дома са преспокойни и нямат нужда от място да вилнеят, защото са "диванни картофи". Е, малко по-голям диван не е излишен. И обратното - един фокс или ягдтериер има нужда от много повече място у дома, отколкото един санбернар.
Едро/дребно е доста по-маловажно от темперамент/предназначение.
Моят единствен съвет е: Не вземай куче от порода, която не те кефи, само защото така е по-разумно или математически изчислено плюсовете са повече от минусите r) . Лично аз изпитвам душевен оргазъм всеки път, щом погледна своето куче как седи, лежи, движи се или дори се чеше. Пожелавам го на всекиго.
Успех!
Публикувано: 06 July 2006 - 04:19 PM
Прикачени файлове
-
Otelo_Daisy.jpg (76.27K)
Брой сваляния: 136
Публикувано: 07 July 2006 - 09:54 AM
Цитат
Успех!
Mil
ето от това по -добре казано здраве му кажи super best super best
а характера....малко или много го моделираш ти както при децата....с много търпение и любов

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!
Публикувано: 07 July 2006 - 11:02 AM
Цитат
Успех!
Много хубаво и точно казано, много !
1super
Публикувано: 12 July 2006 - 12:54 AM
п.п. И я правя важна, нали? r)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 12 August 2006 - 07:18 PM
Цитат
Преди време харесах куче от породата аляски маламут но не знам дали мога да му предоставя условията от които се нуждае.Ако някой има такава порода моля да ми пише.Ще му бъда много благодарна:) b)
Погледни в раздел Породи r)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 15 August 2006 - 09:03 AM
Цитат
Колко е хубаво да броиш дните до толкова чаканото кученце!
Прекрасни мигове ти желая! r)

Публикувано: 15 August 2006 - 09:03 AM
Публикувано: 24 August 2006 - 05:49 PM
БЛАГОДАРИЯ! java script:emoticon('d)')
smilie

Вход

Горе
Цитиране +